КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 281 716
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 5 178
misheto17, каква ти е машината за хляб
и второ след като го извади от формата как го сплете и колко време го остави да втасва допълнително

# 436
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Maria Ilva, няма проблеми, ще отговоря на всичките ти ЛС. Peace Simple Smile

# 437
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Ей момичета най-накрая направих козунак, благодарности, за съветите!  bouquet
Ето го и него:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=362806&pid=11498336

е, малко се олях с времто за печене май, но другата седмица в оригинал ще коригирам!

Чудесни са,браво. Peace

# 438
  • Мнения: 50
Джемма, аз като начинаещ в областта да попитам - кога е най-удачно да се сложат стафидите в Традиционния козунак???

Ако не е много нахално може ли и рецептата за Дрезденския щолен, че откакто го видях не спирам да мисля за него  Rolling Eyes

Ето и моя първи и единствен козунак (по рецептата за Традиционен козунак). Нямах форми за кекс и направих грешката в кръгла  тава да сложа едно метално канче и да увия козунака около него.  Mr. Green И съответно около канчето остана недоизпечено. Начинаещите - да не правят като мен.  Embarassed Embarassed Embarassed

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=353732&pid=11502164

# 439
  • Мнения: 5 178
аз да попитам
колко суха мая да сложа след като в рецептата пише 20 гр прясна ?
не си спомням кубчетата колко бяха, отдавна не съм месила с тях

# 440
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
аз да попитам
колко суха мая да сложа след като в рецептата пише 20 гр прясна ?
не си спомням кубчетата колко бяха, отдавна не съм месила с тях

 За 20гр. мая слагам едно пакетче суха, отговаряща за 500гр. баршно.

# 441
  • Разград
  • Мнения: 3 110
аз да попитам
колко суха мая да сложа след като в рецептата пише 20 гр прясна ?
не си спомням кубчетата колко бяха, отдавна не съм месила с тях

 За 20гр. мая слагам едно пакетче суха, отговаряща за 500гр. баршно.

И аз така,едно пакетче-7 гр.

# 442
  • Мнения: 5 178
Мойто циганско сърце не изтрая и сипа една майца на дедо ти Йоткер.. коту стани

# 443
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Мойто циганско сърце не изтрая и сипа една майца на дедо ти Йоткер.. коту стани

Пакетчето е точно 7 гр,не си сгрешила.

# 444
  • Мнения: 471
Абе, хора тази вечер се чудех какви козунаци да правя и си извадих няколко рецепти и знаете ли какво установих, че са еднакви. Например продуктите за козунака на Лебедуна, Традиционния на Джемма, този на О'Хара и Кифличките, които Мамето пусна и беше направила венец от тях.
Къде тогава е разликата, в начина на приготвяне ли или всъщност говорим за едно и също нещо?

# 445
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ух, най-после свърших със сладките. Цяла вечер украсявам. Имам двойна доза, но во показвам само 1, защото другите са същите:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269247&pid=11504565
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269247&pid=11504569


Kalina78, аз слагам стафидите при сплитането на козунака. Ето рецептата за Дрезденския щолен:
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.60.new#new

e4o_me4o, козунакът си е козунак. Така е рецептите са почти еднакви и се различават с малки детайли. Както и при другите ястия впрочем. Баницата например - има разновидности, но основните продукти са еднакви. Grinning Няма начин, иначе щеше да е различен продукт с различен вкус.

# 446
  • София
  • Мнения: 6 268
Ух, най-после свърших със сладките. Цяла вечер украсявам. Имам двойна доза, но во показвам само 1, защото другите са същите:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269247&pid=11504565
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269247&pid=11504569


Красота  Peace . Моля те да споделиш каква е глазурата? Че съм решила да спретна лимонените сладки на Танита, а нямам опит в този вид глазури (украсявала съм само коледните меденки с ледена и белтъчна глазура). Иначе се заредих съ ссладкарски бои  Rolling Eyes

# 447
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Бисквитките са точно лимонените масленки на Танита, а глазурата е 1 белтък, 200 гр пудра захар и 2-3 капки лимонов сок.

# 448
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Джемма,много с красиви. Peace

# 449
  • Мнения: 70
misheto17, каква ти е машината за хляб
и второ след като го извади от формата как го сплете и колко време го остави да втасва допълнително
Машината ми е мулинекс до 1.500 кг, нямах време да го плета и късах топчици раздърпвах ги на ръце слагах стафиди и парчета шоколад след което го усуквах на фитил и връзвах на възелче, след сплитането го пуснах за 15 мин в фурната на 30 градуса само отдолу, а тавата беже някъде по средата на фурната. Пекох на 110 градуса без вентилатор първите 14 мин, после на 120 и така до 170, след 45 мни го изключих. По точно го нагласих да се изключи и излязох с малкия, та си стоя в фурната до 8 часа, ама нищо му нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт