КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

• 295 704
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Здравейте на всички!

Предварително се извинявам, ако вече сте разисквали въпроса, но нямам време да прочета цялата тема.
Преди около година гледах "Бързо, лесно, вкусно" с Ути Бъчваров и там той направи козуначени кифлички с готово козуначено брашно и суха мая. Станаха много лесно и бързо, без да втасват дълго време. За съжаление ни си записах рецептата тогава, за което естествено много ме е яд Embarassed. Та въпросът ми е дали някой е правил кифлички не с обикновено брашно, а с козуначено и има ли разлика при приготвянето? Че вече имам купено козуначено брашно...
Иска ми се тази година да зарадвам семейството си с домашно приготвени кифлички /никога преди това не съм правила/, но всички рецепти, които намерих са с обикновено брашно и жива мая. Ще се радвам, ако ми дадете някакви съвети.

# 706
# 707

Точно това ползвам и аз сега! То ще си покаже след около два часа дали е от брашното  Mr. Green

# 708
Може ли някой да ми каже от кой магазин в София да си купя свинска мас?

# 709
Опекоха се козунаците - дългият и кръглият! Още са много горещи и не мога да разчупя, но са ужасно крехки и леки, според мен станаха чудесни! Отгоре са поръсени с натрушени орехи, а вътре са с локум и стафиди! По-късно ще пусна снимка и на разчупено парче!
Макс-мама, благодаря ти за чудесната рецепта и подробните указания   bouquet!

# 710
Чудесни са   bouquet
Значи не е от брашното Peace

# 711
  • Разград
Ма4о,много са хубави.Дано отвътре са на конци.

# 712
Някой правил ли е козунаци, в еднократните алуминиеви форми?
Имам 3 бр. и се чудя да ги използвам ли?

# 713
  • София
Чудни козунаци!
Искам да те попитам кога сложи локума и стафидите?

# 714
Хора, аз изпуснах моя козунак при печенето и стана твърд и преседлив. Майната им на конците, все пак ми е за пръв път, но кажете наистина ли това, че съм го препекла е причината да е сух? Иначе на вкус е ок, мисля че няма смисъл да ви показвам снимки Confused.

# 715
Чудни козунаци!

Благодаря ви, момичета за отзивите!
Стафидите ги сложих още в машината, след като се оформи добре топката тесто. А локумът този път го сложих при сплитането. С пръсти сплесках леко всеки фитил, напедих отгоре нарязани парченца локум и после завих самите фитили и сплетох.
Макс-мама, невероятни конци се получиха, просто чак не мога да повярвам. И на вкус е чудесен! Много съм доволна - още веднъж ти благодаря!

# 716
  • Разград
Чудни козунаци!

Благодаря ви, момичета за отзивите!
Стафидите ги сложих още в машината, след като се оформи добре топката тесто. А локумът този път го сложих при сплитането. С пръсти сплесках леко всеки фитил, напедих отгоре нарязани парченца локум и после завих самите фитили и сплетох.
Макс-мама, невероятни конци се получиха, просто чак не мога да повярвам. И на вкус е чудесен! Много съм доволна - още веднъж ти благодаря!

Много се радвам. Hug
Вчера една приятелка ми дойде на гости и аз я почерпих с козунак,който правих точно преди седмица(по моя рецепта).Беше си много хубав,чак много мекичък не беше,но не беше сух.

# 717
Някой правил ли е козунаци, в еднократните алуминиеви форми?
Имам 3 бр. и се чудя да ги използвам ли?

Аз редовно ползвам!  bouquet

# 718
Макс-мама, сега се запалих по твоята рецепта на първа страница, защото искам да се получи по-сладък козунак.
Не разполагам с машина за хляб, а виждам, че има доста тънкости точно при омесването.Правила ли си ги на ръка и има ли нещо по-специфично като се меси на ръка?
Предварително благодаря  bouquet

# 719
Да попитам задължително ли покривате с фолио или може и без? Ако трябва мога ли да го заместя с хартия за печене?

Общи условия

Активация на акаунт