КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

• 295 589
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 870
Аия,а твърдо ли е,да не би да е сложила много брашно?Да добави малко мазнина,с която да го измеси наново.

# 871
  • Разград
Ще ви помоля от личен опит да споделите има ли рискове и какви са те при печенето на козунак в йенски тави!  bouquet
Моят опит е,4е се изсушават в йената,стават сухи,не ми се полу4ават и след няколко 4аса ве4е са сухи като хляб от преди няколко дни,и не стават за ядене.

Аз съм пекла в йена,но постлана с хартия.Не съм забелязала нищо такова.
Иначе,имам всякакви,но пека в кръглите,че са по-високи.

Спешен въпрос
Майка ми прави в момента козунак,но ми казва ,че тестото и стояло грапаво
Къде е грешката
  newsm78 newsm78
Моля Ви за спешен отговор
 Praynig

В машина ли го прави?Ако е там,значи тестото не е измесено както трябва.

Nyala ,мехурчетата с въздух и самите конци се виждат още при оформянето на козунака.Ти си го донаправи,пък ще кажеш после какво е станало.

# 872
Момичета,имам въпросче (въпреки че изчетох темата чинно    Blush ) Избрах си рецепта за козунак и козуначено руло на Габи С ,но искам да попитам два пъти ли по принцип трябва да се премеси тестото ? Преди първото втасване и след него или ? Колко време да се размесва и бие ли се козуначното тесто ,както това за погачи ?

# 873
Аия,а твърдо ли е,да не би да е сложила много брашно?Да добави малко мазнина,с която да го измеси наново.
Тестото не е твърдо
И майка ми го меси на ръка.Тя няма машинка.

# 874
  • Разград

Според мен,мазнина+малко прясно мляко да затопли и да прибавя по малко,докато се меси.

Тестото не е твърдо
И майка ми го меси на ръка.Тя няма машинка.

Да не би да е от брашното?
Още малко да го помеси,може и с малко затоплена мазнина и да го остави да втасва,пък каквото-такова накрая.

# 875
  • Бургас
Ето ме и мен.Никакво спотайване Grinning
Това творя.Днес съм по-добра от вчера,жалко,че утре не се меси.

# 876
  • Разград
KIKI_nik ще стане работата,много добре изглеждат. Peace

# 877
Благодаря Ви за отговорите
Посъветвах я веднага
После ще пиша какво е станало.....  bouquet  bouquet  bouquet

# 878
Маx Mama,благодаря,вече ги пека,изглеждат страхотно,ще докладвам после.Уж за леснина ползвах машината,да не се наложи в събота да меся на ръка!

# 879
  • София
KIKI_nik това второто изглежда страхотно ИДЕ МИ ДА ГО ИЗЯМ СУРОВО[smilie=smile3525.gif].

Може ли рецептата

# 880
  • Разград
Маx Mama,благодаря,вече ги пека,изглеждат страхотно,ще докладвам после.Уж за леснина ползвах машината,да не се наложи в събота да меся на ръка!

Може да ти се наложи,но то ще е,защото тези ще бъдат изядени.
Дълги години месих на ръка и си мисля,че машинката по-добре се справя от мен.

# 881
Ех, че е весело и оживено днес в темата Party!
Относно йенските съдове- изпекох 2 козунака и две питки.Станаха фантастични, а за първи път успявам да изпека , без да изгори долната кора и без да  пресуша.
тавите вече ги забравям.

# 882
Не мога да се стърпя да не се похваля, благодаря на всички за съветите и търпението ви за глупавите ми въпроси.

рецептата е на джема за традиционен козунак.
специални прегръдки за макс мамма и мама цоцоланка Hug
http://www.misheto17.snimka.bg/album.php?album_id=362558&pid=11645918

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 15:07 от misheto17

# 883
  • Разград
Ех, че е весело и оживено днес в темата Party!
Относно йенските съдове- изпекох 2 козунака и две питки.Станаха фантастични, а за първи път успявам да изпека , без да изгори долната кора и без да  пресуша.
тавите вече ги забравям.

Това днес ли?Не си ни ги представила.

Мише,разкош,браво. Peace

# 884
Момичета, как съхранявате всички козунаци които правите? Аз искам да направя 4 днес, но ме притеснява това че на 2-3 ден изсъхват. Дайте идея как да ги съхраня по-дълго   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт