КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 295 456
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 960
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Снежка,ползвах рецептата,но тестото приготвих по начина,който описвам в рецептата дадена от мен.Всъщност аз всички козунаци приготвям по така.
В смисъл,следвам рецептата,но по моя си начин.

# 961
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Ок.  newsm51

# 962
  • Мнения: 1 313
Маме, ето ме......... Hug

Поствам си поста от другата тема Rolling Eyes

Това е първият ми козунак от партидата по тази рецепта



Ето и как изглежда вътре, че го преполовихме вече Rolling Eyes

# 963
  • Мнения: 305
BIZCOCHO,коя рецепта прави? Аз мисля да правя Кранц по твоя препоръка.

# 964
  • Мнения: 1 394

Ето това представляват въпросните-махлеби и кокале..../незнам дали така се пишат даже/
Едното има малко аромат на канела и ванилия...нещо смесено,но е много специфично,не е точно,но много приятна миризма,а другото е на зрънца и се мели в кафемелачка.Съседката ми спомена още ,че може да се добави към рецептата и медицинска дъвка,също смляна,а и ме посъветва за по-добър резултат да разбия на пяна яйцата и захарта до пълното и разтваряне преди да ги сложа в тестото...

# 965
  • София
  • Мнения: 1 379
Купих някаква мая ВиВо,не знам каква е,дали е добра? Искам в събота да правя с прясна мая,досега не съм работила с такава. За едно кило брашно едно кубче от 42 гр ли?

# 966
  • Мнения: 11 607
Купих някаква мая ВиВо,не знам каква е,дали е добра? Искам в събота да правя с прясна мая,досега не съм работила с такава. За едно кило брашно едно кубче от 42 гр ли?

Едно кубче от 42гр. е за 1 кг. брашно. Днес такава ползвах и за козунака и за Панетоне-то......Имах големи опасения, защото трайността бе до 19.04., но не ме подведе......Успех на теб!


В интерес на истината да си кажа - козунаците са по рецепта на О`Хара, на принципа на 2-то втасване на маята - съфорумка бе писала от баба си,че така знае - благодарности  bouquet и Джемма май бе писала,че за да е по-влажен козунака е добре напр. 4 цели яйца и 2 жълтъка да се сложат  bouquet. Така и направих, с белтъците намазах.

И двата са пекани в йенска тенджера с хартия.

Май можеше още да ги изчакам да втасат, но ме хвана страх...

Ето и с какво си игра мъж тази вечер -

Мъж-художник


Еси, искам парче от твоя козунак.......

# 967
  • Бургас
  • Мнения: 133
esy,поздравления,страхотен козунак си спретнала.
Записвам си,че трябва да го направя.

# 968
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
esy, много исках да си копна рецептата за карамеления козунак, но колкото пъти вляза в линка компа ме изхвърля от нета. Да не би да има някаква защита или пък вирус и затова да е. Дори не успях да прочета рецептата до края. Sad

# 969
  • Мнения: 2 382
Маме, а като направи две втасвания на маята, тестото колко пъти втаса?

Снощи даваха репортаж от Бачковския манастир и казаха, че днес ще месят козунаците, така че май може в петък.

# 970
  • Мнения: 8 242
Аз само за яйцата знам, че не се боядисват днеска.. За козунаци и курабийки не знам да има такова нещо..
А и да не би цеховете за козунаци да не работят днес  Mr. Green

# 971
  • Мнения: 369
Здравейте
аз първи да дам отчет за козунаците на майка ми - казва,че ги е опекла - но стоят тестени.Кажете ми защо така?
 newsm78
А за мойте козунаци - да кажа - първо моето тесто се разля  и се чудих какво да го правя. и после като го плетох плитките се загубиха - разляха се.
Дайте ми съвет как да направя другите козунаци?
 newsm78  bouquet  bouquet  bouquet

# 972
  • Мнения: 1 440
В Часът на мама сега говорят за козунаците и също казаха, че днес или утре можело да се меси...аз не съм чувала, но пък ако фурните не месят днес предполагам половин България ще усъмне без козунаци... hahaha

# 973
  • Мнения: 1 223
Маме,извинявай ако е коментирано,но ще те помоля да  дадеш линк с рецептата на Пеп4о за курабетата на шишче. А иначе всички козунаци,които сте показали са много хубави и надявам се вкусни. От моите единият вече отиде в историята. В събота пак ще правя по същата рецепта на max-mama,дано да няма изненади. Peace

# 974
  • Мнения: 223
такааа, да се отчета и аз; вчера цял ден се занимавам с яйца и козунаци, нямах време да погледна какво сте правили тук   chef
поздравления за всички, които са направили такива красиви козунаци  bouquet
Маме, страшни са курабийките, ама си дезертирала от пипкавата част Grinning; завиждам благородно, че имаш помощник, моят благоверен е само по методическите указания Grinning; ама така е , всеки с късмета си Hug
аз работих по рецептата на Джема за шуменски козунак; стана страхотен на вкус / макар, че си отчупих само една мъъъничка трошичка / Heart Eyes добавих му само портокалова кора и сложих малко повече захар;
ето и моя резултат: никак не е зле като за първи път Blush
преди
и след печене

извинявам се за кофти снимките, но са правени  с телефон  Hug
благодаря на всички, които помагат с указания  и съвети
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт