КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

• 297 906
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 1 305
  • София
Забравих да кажа най- важното! ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!!!
Искам да изкажа благодарности на всички, които работиха по тази тема и нааай- много на мама Цоци! newsm51

# 1 306
Аз сложих темата във фаворитите, надявам се да мога да я отварям през годината, защото смятам да правя по един козунак в края на всяка седмица.

# 1 307
Христос Воскресе!
Темата беше страхотна! Моите козунаци станаха чудесни. Благодаря на всички които помагаха   bouquet

# 1 308
преди време някой беше споменал че вътре козунака е  тъмен -едната ми доза се  получи точно така вътре все едно съм сложила какао много тъмен

Това и аз не мога да си го обесня...На мен така ми е ставал 1 козунак и 2 хляба. А са все с бяло брашно, а накрая стават все едно,че са с типово........ И аз чакам обяснение.....

# 1 309
Христос Воскресе!

Да се похваля, че тази година успешно се справих и с козунака на Наталина и вместо миналогодишния кекс, днес си похапнахме един разкошен, пухкав, ароматен козунак! Свърши много бързо.

Ясно е отсега, че догодина пак ще се меси.

Продължавайте все така, момичета! 

# 1 310
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!
Благодаря ви момичета  bouquet за всичко, което направихте в тази тема и в темата за рецепти за машина за хляб, златни сте Heart Eyes.Благодарение на вас тази година за пръв път правих козунаци и се получи това:

# 1 311
Ето и моите козунаци вече разрязани.

И венец от тестото за Виенски кифлички на Наталина с макова плънка

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 23:07 от Бъни

# 1 312
Нямам качена снимка, но искам да изкажа специални благодарности на Natalyna за рецептата за чешкия козунак. За втора година го правя и съм много доволна!   bouquet

# 1 313
Ето ги и снимките на мойто творение! Имам какво да уча още, но съм предоволна като за първи опит. Mr. Green Wink

# 1 314
Честито Възкресение Христово!
......не знам как,но тази тема съм я изпуснала Rolling Eyes, иначе със сигурност щях да се справя по-добре в първия ми опит,като гледам колко неща сте споделили....сега ще я чета от началото,за да се уча Hug

# 1 315
  • София
Чак не ми се ще тая тема да приключва. Толкова емоции за една седмица май не съм виждал в друга тема.

Все пак да благодаря на момичетата, които буквално бяха "дежурни" пред монитора и се стараеха да реагират колкото се може по-бързо.

Но не това ми беше повода да пиша.

Повода е друг.

Исках да Ви попитам:

Не се и чувствате поне мъничко горди, че продължавате традицията на истинската българска жена, че запазвате духа на българското семейство ?

Къде е тоя европейски съюз да дойде да види тука по форумите какво правят българските жени.

"Алооооуууууу Блюксеееел ... не си чети там твоите измислени докладиииии, тука ... тука чети па тогава ми пиши кви сме били ние българите. Не може ни се намажете на малкия пръст."

С майсторлъка си да меси, да готви, да бъде красива и нежна българската жена е ненадмината по света. Еми ...затова ние българските мъже пък си ви обичаме най-много. (леле ако го прочете жена ми сигурно ще ми измери температурата - ама какво да се прави - пролет е)

дядо хаджия.

# 1 316
Дядо Хаджия, много мили думи!     bouquet
Аз реших да си покажа все пак козунаците, макар и попрепечени - аз им се радвах  Grinning

Сега пека друг, доста по-сполучлив ще стане, изглежда. И дано да стане, де, че ще показвам на италианци каква е българската традиция  Whistling
Още веднъж благодаря на майсторите за споделения опит!   bouquet Hug  bouquet

# 1 317
преди време някой беше споменал че вътре козунака е  тъмен -едната ми доза се  получи точно така вътре все едно съм сложила какао много тъмен

Това и аз не мога да си го обесня...На мен така ми е ставал 1 козунак и 2 хляба. А са все с бяло брашно, а накрая стават все едно,че са с типово........ И аз чакам обяснение.....
И на мен се е случвало подобно нещо с една козуначена питка - по рецепта трябваше да я замеся с газирана вода, но в момента нямах,и понеже съм много умна  Whistling , разтворих сода в малко оцет и я шимнах в тестото вместо газираната вода. Като капак на това, сложих тестото във фурната да втасва по-бързо... Резултата - плачевен  Shocked кафява козуначена баница, пълна с локум! Най ме беше яд за локума - 2 кутийки отидоха на вятъра... Twisted Evil Предположих, че фала се получи заради содата, ама знам ли  newsm78

# 1 318
Честито Възкресение!!!

Браво на всички! Толкова много козунаци не бях виждала ...Темата просто вля нов смисъл в месенето на козунаци и по мое мнение възроди традицията...Радвам се, че все повече хора се "престрашават" да месят и се получават такива уникални резултати smile3501

С огромни благодарности към отзивчивите момичета и майсторки в козунакоправенето  bouquet

Аз вчера изобщо не се включих, защото до 11ч. бях на ръба на криза, че никъде в магазините няма прясна мая..Кауфланд, Билла, СВА и всички онези малки магазинчета...няма и няма...Търчах като луда докато не намерих една бабичка пред един павилион с кутии мая Виво. Докато се върна у нас и замеся първата доза Традиционен козунак вече беше 11ч. и затова работата се проточи до 19:30ч. Замесих 2 1/2 дози, от които излязоха 6 козунака.
Интересното е, че първата и втората доза бяха коренно различни...първата и третата като по учебник...втората - лепкава, мека. Много се притесних, защото нямах достатъчно продукти за още ена доза, а и месенето на ръка щеше да ми дойде много...Но с малко допълнително брашно и яко месене като че закрепих положението. После при втасването това ми тесто втасваше супер бързо...не мага да смогна да го премесвам, че не го изтърва...Накрая едва го сплетох, но пък какви козунаци станаха..не е истина...конци, сладки, меки  Joy Много съм доволна от резултата! А ето го и него:

Още снимки тук

# 1 319
Момичета и дядо Хаджи, тук - http://dox.bg/files/dw?a=752d44c39b  - съм качила първа страница от тази козуначена тема. Постарах се да събера всички рецепти, които са там, който иска да си ги изтегли и да си ги има в собствения архив. А и за другата година, когато се прави нова тема - да са лесни за намиране, защото тогава тази тема ще е вече в архива. Има рецепти, съвети, Панетоне-тата, курабии, въобще полезни неща, линкове за плетки, май само на Нат пиленцата не качих Embarassed, но си ги копирайте. Ако има пропуски - сигурно има - пуснете ги тук, така че всеки да си ги копира и да си допълни списъка!

Благодаря ви на всички, че бяхме заедно!!!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Нещо не се получава
Цитат
Несъществуващ файл / папка

Общи условия

Активация на акаунт