"За" и "Против" пробиването на уши на бебето.

• 49 197
  • 343
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Против съм.Засега и дъщеря ми е против.Аз моите ги пробих в 10 ти клас.

# 61
Голям заплес, смятам, че всеки може да пробива себе си където и както си иска, но не бива да го прави на други хора без тяхно съгласие - наистина ли това е крайно?

Казах, че е крайно да се забранява подобно нещо. Ако си прочела внимателно аз също съм против подобни интервенции.

Ето, прочети:

Темата е обсъждана вече. Аз лично ще оставя този избор на детето си. Не мисля, че с обици на 1-2-3г децата ще станат още по-красиви. Пък и особено в градината при преобличане си е риск. На мен лично не ми харесва бебка с обици. Но по вкус и цвят, приятели няма!
[/quote

# 62
Нали става въпрос за бебета, не за деца. За деца ако те искат , защо не. Но за бебе , което няма и на идея защо са му обеците - съм против , поне моето мнение е такова.
Peace И моето.

# 63
  • София
Против съм, даже ми е леееко кичозно бебе с обици.
Моите ги продупчих в трети клас, така че не смятам да ги дупча на щерката, докато тя сама не реши.

# 64
Голям заплес, смятам, че всеки може да пробива себе си където и както си иска, но не бива да го прави на други хора без тяхно съгласие - наистина ли това е крайно?

Казах, че е крайно да се забранява подобно нещо. Ако си прочела внимателно аз също съм против подобни интервенции. 

Ами то практически и сега е забранено да се пробиват дупки в тялото на други хора без тяхно съгласие. Само за децата е разрешено. Това не ми се струва справедливо. Според мен е остатък от едно старо отношение към децата като към собственост, което през 20 век е претърпяло много сериозно преразглеждане. На децата все повече се гледа като на субекти, личности, с права, мнение и т.н. Сега може на някой да му се струва крайно, но аз съм убедена, че след още някое десетилетие никой няма и да си помисля да пробива дупки в тялото на бебе, само защото му се струва по-красиво. Ако тази практика не отпадне сама, сигурно ще бъде забранена.
Наистина не виждам нищо крайно - все едно някой да каже че е крайно да бъде забранено нараняването на други хора без съгласието им.

Интересно е и докъде се простира тази свобода на родителите. Например да допуснем, че някой иска да направи татуировка или пиърсинг другаде по тялото на бебето си. Това също не е забранено. Или пластична хирургия? Няма ограничения за тези неща, юридически все още това е право на родителя. Според мен тези неща рано или късно ще се регламентират и тогава аз не виждам защо точно ушите трябва да е разрешенето да се пробиват, а не примерно носът. Ето, аз имам съседи от Шри Ланка и на тях може да им се струва супер крайно да им се забрани да пробият носа на 9-месечната си дъщеричка, защото много жени там имат обеци на носовете.

Ако тези неща се регламентират, единствената логика е да не се пробива нищо, защото тялото е на детето и само то може да даде съгласие за подобна намеса.

# 65
  • гр.София
Направи ми впечатление, че няколко пъти се използва аргументът, че бебета не ги боляло много, че бързо забравяли, че травмата била по-малка, когато още не разбират и т.н. Според мен е точно обратното. Болката е еднакво силна на всяка възраст, но когато съзнателно си взел решение да се подложиш на тази процедура и имаш информация за това какво те очаква, болката се преодолява по-лесно. Вчера, докато гледах предаването на Гала, сърцето ми се сви като видях как страда бебенцето. Първата асоциация, която направих, беше за момиченцата от африканските племена, които подлагат на обрязване-мисля, че така се нарича. Смятам, че между двете процедури  няма особено голяма разлика.

# 66
Направи ми впечатление, че няколко пъти се използва аргументът, че бебета не ги боляло много, че бързо забравяли, че травмата била по-малка, когато още не разбират и т.н. Според мен е точно обратното. Болката е еднакво силна на всяка възраст, но когато съзнателно си взел решение да се подложиш на тази процедура и имаш информация за това какво те очаква, болката се преодолява по-лесно. Вчера, докато гледах предаването на Гала, сърцето ми се сви като видях как страда бебенцето. Първата асоциация, която направих, беше за момиченцата от африканските племена, които подлагат на обрязване-мисля, че така се нарича. Смятам, че между двете процедури  няма особено голяма разлика.

Е как да няма разлика? Да не говорим, че на ухото има една "мъртва" точка.  Ако се улучи, изобщо не се усеща болка.  Аз лично не съм усетила никаква, бях голяма и помня много добре.  Но го направих по собствен избор.

# 67
Като видя бебе с обеци,направо умирам от смях.Няма по-кичозно нещо просто.

# 68
Против съм. Ако родителите правеха за децата си само това, от което те истински се нуждаят, щеше да е чудесно.

# 69
Като видя бебе с обеци,направо умирам от смях.Няма по-кичозно нещо просто.

А-а-а, има, има- и кичури в добавка, фигурален чорапогащник и чантичка.  Grinning
Горките бебета, гадно е да си безпомощен, не искам да съм им на мястото.
Моите уши ги проби сестрата в училище по мое желание, в VІІІ клас. Каза ми да си донеса обеци, постави ми местна упойка и за минутки бях готова. Ако имах момиче, нямаше да го бода преди само да е поискало. Пък и да поиска- не всяко желание следва да се изпълнява.

# 70
Дъщеря ми е на 6 и половина.Купили сме обеци много отдавна,но няма да ги сложа,докато тя не пожелае.Преди седмица я питах иска ли вече обички,тя категорично ми отказа.Хубаво е момиченцето само да изрази желанието си да има обички,така и радостта от слагането им ще е голяма.

# 71
  • София
Аз пък и на двете ми дъщери съм им ги пробила. На малката го направих вчера и съм много доволна! Mr. Green

# 72
Клер,малката ти е на година и половина,вече си е човек.Аз съм виждала обеци на 3 месечно бебе.Адски нелепо стояха на милото.И аз исках да ги пробием вчера,но моята не иска.

# 73
Все си мисля, че подобно начинание се прави не ние, а децата да са "доволни". Представям си как едно неходещо още бебе се драпа по ушите и приплаква.

# 74
  • София
Все си мисля, че подобно начинание се прави не ние, а децата да са "доволни". Представям си как едно неходещо още бебе се драпа по ушите и приплаква.

Нито приплаква, нито се драпа, нито ги забелязва. Просто смятам, че им спестих един страх, който ще берат на съзнателна възраст.

Стефани6, да ти кажа нормално е да не иска, сигурно я е страх. Ще поиска като порасне и стане суетна. Simple Smile

Малката прилича на тиква с обици! hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт