118 DE: Голямото разчепкване

• 11 114
  • 309
  •   1
Отговори
# 195
Да, това за немърливостта не бих го засягала. И на Диана едната приятелка не блести от чистота, облечена е винаги почти с раздърпани дрехи, но покрай децата се сприятелих и с майката и смея да твърдя, че е много свестна и се грижи добре за двете си дъщерички, имайки предвид, че е самотна майка. Къщата си поддържа чиста и спретната, но явно не й остават силички да пере и глади нон стоп...

# 196
А на даскалиците не им ли прави впечатление, че тези деца не са като другите newsm78

Точно и на мен това ми е чудно - все пак децата са от дълго време в градината Confused.

Е след историята на Деси, май няма що да се учудвам ooooh!

# 197
Благодаря за споделеното за раците! Имам си едно такова и добре ми идва всичко казано до момента. Има много общо, но ще ми е от полза и като се затръшка в пуберитета, а то гледам, че наближава.
Сърфи, първо говори с възпитателките и после с директорката. В групата на Лени има едно такова хлапе, майката дори не плаща задължителните 3 евро/месец за седмичната обща закуска. Синът ми коментирала, че миришела "малко особено като в тоалетна". Те са контролирани редовно от Югендамта, щото майката не искала да праща детето на градина. ooooh!

# 198
Мда, и аз май си мисля първо с директорката да говоря. Възпитателките, реално, ако са имали нещо да кажат са щяли да го направят за толкова време - няма смисъл да си губя с тях времето.
Мдам, жалко е за такива семейства, но имам чувството, че в последните 3 години поне покрай нас се "наплодиха" страшно много такива - предишните 2 години не засичах чак толкова много или пък не съм им обръщала внимание...а бе не - винаги съм обръщала внимание - нямаше толкова Thinking...

Шоши, не става дума за изпрано и изгладено, а по-скоро за неизмити дечица. Въпреки че са малки си се усеща, че миришат "на женско" (не се смейте - тъпо звучи, но не с сещам за по-подходящо сравнение), но сте прави, че въпросът за личната хигиена не ми е работа...ама да ги пуснеш по балеринки в дъжда сами да се прибират вече май ми идва в повечко...

# 199
  • Germany
Те тия дето си миришат на "женско" няма спасения според мен за тях  Confused това означава, че ако се доближиш до майката и ще трябва после на пароструйката да те минаваме  Mr. Green Mr. Green Няма начин аз да си се изкъпя вечерта, а децата да ги зарежа неизмити  Naughty
Тия изначално цялото фемили си миришат на пръчове и няма как на 30-40г. хора да им промениш навиците, а най-лошото е че и тези момиченца ще си откарат така, и техните....и т.н.

# 200
Сьрфи, може би наистина трябва да поговориш с директорката, а тя евентуално после с майката... Хайде и не измити все някак ще оцелеят, но на мен най-вече ми настрьхват косите като видя така сами деца да се мотат по улиците. На нашата улица редовно две деца (на 6 и 3 г.) играят на топка точно посредата, кьдето минават колите. Парк има само на 100 метра, но не - всеки ден те са на улицата пред кьщата си и разчитат, че колите ще спрат като ги видят.  #Crazy От яслата преди два дни като прибирах малката, без никой да забележи излезе едно малко момченце и хукна право кьм улицата.  #2gunfire Понеже бяха много майки и много деца едновременно на вратата и това дете как излезе никой не разбра. Добре, че ми мина пред очите и го хванах малко преди да профучи една кола на улицата. След 2-3 мин. дотича и единия вьзпитател да го вьрне обратно докато майка му дойдела. Направо нямам думи.  Confused

Откакто стана тази история с адвокатката в Мюнхен, която си беше возила сьвсем голо детето на колелото (защото не искало да се облича и имало право на собствено мнение) докато не  я спрели полицаите при 6-7 градуса температура навьн и не я накарали да го облече посиняло от студ, вече нищо не може да ме учуди... Mr. Green

# 201
Сърфи, zа хигиената е наистина деликатно, но виж, да си пуска децата сами да се прибират не е правилно, zа това бих говорила. Може и други проблеми да са zабеляzали и това да е капака и Ще се обадят в юамта  Thinking

# 202
Раците винаги изразходват много пари, особено когато имат за кого(гадже, деца, мъж), но за заборчал рак до сега не съм чула.

да ти пратя ли моя - сметката му е винаги на червено ама хич не му пука Mr. Green

За гурмето съм съгласна - то ни личи и на двамата неговото гурметство Laughing

За хигиената - не знам ..Ама тая майка с какъв акъл ги е оставила по подлези и улици сами да се прибират ooooh!

Откакто стана тази история с адвокатката в Мюнхен, която си беше возила сьвсем голо детето на колелото (защото не искало да се облича и имало право на собствено мнение) докато не  я спрели полицаите при 6-7 градуса температура навьн и не я накарали да го облече посиняло от студ, вече нищо не може да ме учуди... Mr. Green
Shocked Shocked Shocked

# 203

Мда, и аz раzбрах zа таzи слу4ка. Тук нали има една поговорка Wer nicht hören will, muß fühlen  Rolling Eyes

# 204
Горкото дете! Представям си какъв адвокат е майката..........ужас.

С тези дела които ги дават по телевизията, аз пък имам страх да не ми открадне или отвлече някой детето. Каквато е луда глава понякога, като трагне да тича и аз тичам след него, че веднъж както си тича пред мен на тротоара изведнъж пред очите ми завива покрай паркиралите коли и изтича на улицата. Добре, 4е отсрещната кола го видя и спря, а тази зад нас видя мен на улицата. Как успяват германките да нучат децата им да вървят все след тях и като им кажат да спрат и те спират,не знам. И аз се опитвах да пилагам това, но при нас не действа.

# 205
да ти пратя ли моя - сметката му е винаги на червено ама хич не му пука Mr. Green

Joy Взимам го! Превъзпитавам го и ти го връщам сварен. Laughing

Това с адвокатката не мога да преценя дали е смешно или трагично. Както и преди съм казвала удивително е, че децата оцеляват въпреки грижите полагани за тях.

# 206
Tinaina И аз това се чудя. Как успяват, а и как не ги е страх да ги оставят така. Тук има деца които се движат сами. Аз не бих го направила макар че сме доста кротко село.
Моето дете беше на около две години когато бягаше като луда и не се спираше за нищо на света. Големи разправии сме имали. Сега е почти на 6 години, не се пуска от ръката ми. Баща й понякога даже й казва да ме пусне. Ако го направи то ще е за секунда, най много две.
Да ви питам нещо. Целите стъпала на Виктория се белят. Не мога да си го обясня от какво.  newsm78 Имате ли идея какво е или да я повеждам на доктор. Не ми стига че ръцете й стават на рани само като я духне малко вятъра и студения въздух ами и това.  Sad

# 207
 Embarassed

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 17:06 от Анонимен

# 208

Joy Взимам го! Превъзпитавам го и ти го връщам сварен. Laughing

Вече се праща с еднопосочен билет само Outta Joint

ВикиХриса, да не би да запарват обувките?

ако не сте разбрали - аз да ви кажа -  Риен е много луда Crazy Риен,  пристигна - чакам напътствия Hug

Ето малко снимки от днес на моята бузана.
с какво го храниш туй дете Mr. Green Изглежда по-голяма от моята Ноеми, а е на половината месеци май Simple Smile

# 209
Сбъдваща, имаш си чаровница-бузанка...
Вики Хриса, чувала съм, че това може да се получи при липса на витамини...

Общи условия

Активация на акаунт