Отговори
# 75
Фибичка,таксата в тукашната градина е 110 Е месечно,от 8.00 до 17.00 ч.
Тук има много детски градини,но няма места!
Самата педагогика също ми харесва,чувам и не дотолкова добри мнения,затова попитах!
Приятен обяд!

# 76
ехо

Само да кажа, че ние също няма да ходим на театър, на РД сме! Хубаво изкарване  Hug

Марианка, Сесилия, по-честичко моля  Hug

Базел, не знам какви спортове (Ивайло ходи на футбол в ДГ и много му харесва), но вчера Боян така бутна брат си, че онова излетя един метър и падна по дупе  ooooh! къде ли да я насочвам тази сила  newsm78
bazel - много интересна питанка. Peace Аз съм си мислила по този въпрос и честно да си кажа, ако зависи от мен бих я насочила към професия свързана с изкуство. Творческа професия. Просто мисля, че хората с такива професии са по одухотворени, по окрилени и животът им е по-пъстър и чудноват. Затова ще и обърна погледа в тази посока от най-ранна възраст, пък да видим. Но каквато и професия да избере за мен ще е по-важно да я упражнява с плам и сърце, от колкото да е престижна и високоплатена... Simple Smile
Сестра ми! И това не е лесно да знаЙш, няма такава вятър и мъгла  Laughing Но изкуството е в душата и...

Имаме покривни прозорци вече, усещането в помещенията е страхотно.
Ирини, би ли споделила за направата на комина за камината... че в голяма чуденка сме изпаднали  newsm78

Heart Eyes

# 77
Приветки!
Сама съм с двамата юнаци и оптимистично разположена, че няма да бъда прекъсвана.  Laughing

Сесилия, Марианка, радвам се, че споделихте как сте и как я карате с дечицата.

Ирини, поздравления за бързата адаптация на ученика! И скоро да забравите за сополите. Съжалявам, че няма да ви видим утре в театъра.

Базел, определено и двамата ще пратя на футбол по желание на татко им. Те отсега ритат - Дани от бънджито и добре нацелва топката. Аз пък съм в чуденка с кой чужд език да започнем (тук вие сте напред с материала), но май ще е с английския. За професии е рано още - няма да настоявам за нещо конкретно. Отсега знаем само, че не трябва да стават доктори  Crazy

Фибичка, от теб струи вечен оптимизъм. Заразно е. Приятно изкарване на зеленото!

Ави, да не би и ти да си новодомка в контеста на заглавието  Grinning

Много се надявам и ние да се включим тази година в отбора на новодомците!

Тези дни си мислех, че ужасно съм закъсняла с подаръците за първия рожден ден на Дани! Но за два дни се поправих и вече имаме богат асортимент скрит по гардеробите. Моята мъка е, че другата седмица съм решила да го отбивам, а той залъгалки не признава - да видим докъде ще я докараме.

Сашко се облича и съблича 90% сам. Но не се храни самостоятелно. Вината за това е изцяло моя, защото нямам нерви да го чакам да се храни и маже. Не мога да се изкажа за болните деца в градинките, защото откакто съм родила Дани не съм разхождала Сашко. Скоро обаче ще почна да ходя с Дани по градинките. До сега все по задачки ходехме и на пазар, но с хубавото време разходките стават все по-дълги и има време за градинки.

Кузманка, сигурна съм, че Дани е добре. Не се тревожи прекалено много - само малко  Hug

Алфи и всички желаещи, предлагам среща другата сряда в ресторант "Ритон" на ул. "Хубча" 7, в близост до пазара "Красно село" в 10:30 часа. Там има зелен двор с пързалка, люлка и пясъчник, където децата могат да си поиграят на спокойствие.
Надявам се да се видим там.

Алфи, да ти отговоря на въпроса. Ние ще си кандидатстваме за ДГ (не, че ще ни приемат) и, понеже не знам къде ще живеем тази есен, ще пиша като първо желание моята родна детска градина до блока на нашите - поне да сме близо до някого, ако изобщо се класираме.

Марлелка, за вас с Мими специални прегръдки!

Рени, жалко, че и вас няма да видим утре, но... следващия път. Още си спомням с умиление срещата в двора ви на Драгалевци. И все се сещам за милия жест на Базел да направи в моя, бремелинска тогава, чест своята прекрасна бисквитена торта и да донесе на Вики количката за кукли, за да си играе Сашко. Прегръдки и за двете ви!

Дони, на цирк като на цирк! На Сашко утре ще му е второто посещение на театър - да го видим как ще се държи.

Целувки и приятна вечер на всички.

П.П. Прекъснаха ме само веднъж.

П.П.П. Малееее, прекалих!

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 21:20 от Ави

# 78
добър вечер!

МарианкаHug наминавай по-често  Peace

Ави, Рени Иги също обича да рита, ама няма да й се получи да я водя на футбол - не ща мъжкарана вкъщи. Thinking
Намислила съм да я запиша на кънки, но това може да стане от 4 годишна възраст - дано й хареса. Ските също са вариант - ще видим. Иначе от летните спортове - плуване със сигурност ще има. Татко й плува като риба и ще й е първият учител.
Що се отнася до професията - хич не съм мислила. Мъжът ми има артистична жилка в рода си, ако е писано може и актриса да стане. Има някакви наченки при нея, но пък то повечето деца са си артистични, преди да ги научим на предразсъдъци и забрани... newsm78
Не ми се ще да става юрист като мен, (Ави знае защо), но ако много иска няма да я спирам.

Определено при чуждите езици ще заложа на практичността и ще избера английски. Събираме една поредица DVD с книжка на ВВС "Kids-English zone". Страхотна е, със скечове и деца актьори. Обясняват елементарни думички и фрази. Става и за по-малки. Иги ги гледа като препарирана и вече повтаря доста думи. Добре е като загрявка преди истинското учене и става без никакво усилие.

Утре времето ще е хубаво и смятаме да посетим семейно Драгалевския манастир. Обзели са ме житейски размисли и искам да запаля една свещица.

Лека нощ!

# 79
И Спаси е футболист...
Но по септемврийските ни теми ще се включа утре.
А сега към Рени:
Коминът е добре да се изгради с тухла единичка и по възможност при никакви положения с коминни тела /Ние съборихме вече един комин изграден от коминни тела - не стават за нищо/. По време на градежа е важно коминът да бъде измазван отвътре, за да не се просмуква пушек и за здравина. Ако коминът минава през стаите се гради с огнеопорни тухли - така ще топли повече, заради железните частици в огнеопорните тухли. Коминът трябва да е метър и половина над билото на къщата и ако няма да е залепен за сета, а ще е самостотелен /както нашият/, трябва да е захванат по специален начин с метални шини за комин. Ако имате нужда, мъжът ми ще дойде да и покаже на място  Hug Ако го градите за камина отворът трябва да е минимум 25см на 40см  Peace Ако камината е на първия етаж, коминът не е нужно да се гради до пода на първия етаж, а само до тавана. Монтира се камерата на комината, облича се с декоративния камък /или каквото сте избрали/ и догоре /до отвора на комина/се прави със специален гипсокартон, който откъм външната стена е изолиран с вата.
Не се сещам друго засега.
Ти питай по конкретно де.

Направо съм много угнетена за състоянието на Джи. Така ли ще е все докато брат й е на градина - сополи, хрема, хрема, сополи... а за кърмаче знаете каква е мъка, нали...  Cry

# 80
Добро утро, момичета!

Вени, приятно изкарване на Драгалевския! Сподели, ако обичаш, откъде се снабдявате с поредицата на BBC.

Ири, съчувствам ти за Джи. Предвид раждането на Дани не бях особено разочарована, че не приеха Сашко в ясли миналата година точно по тази причина - да не ми носи всички вируси от градинката в къщи.

# 81
Добро, утро, мамита в този слънчев ден...

Благодаря на всички за подкрепата, ама и хормонките много се обаждат де... вчера пак имаше сълзички за Дани... Незнам аз съм по особен човек, аз искам и 3 деца да имам и трите да са само при мен...обаче понякога явно не става.както и да е . Wink

Черпя ви по едно виртуално кафенце да изпием!

Иринии, илни прегръдки за Джи! Сега и да ти пиша да се оспокоиш, че няма да е все така сигурно ще те излъжа. Всяко дете си е индивидуално, може да спре да боледува от върусчетата, които бати и носи... Hug Дано!!!
venush от къде я купуваш поредицата, ще е интересна сигурно...

Ставам вече да закусвам че ...стърже коремката... Чао!

# 82
Ави, BBC  поредицата купувам от Хеликон. Ето линк за поръчване онлайн http://www.book.store.bg/search?srchstr=english%20for%20kids&sin=1

# 83
Вени,  Hug   bouquet!

# 84
Ирини  Hug

Венуш, много добре, Ивайло гледаше Baby TВ, но вече му е бебешко и не иска да го гледа, съответно Боян съвсем. Но ме е лошо и аз да взема от това нещо...

# 85
Привет, привет!

Честито на пребрилите се за детска градина! Ние такива емоции нямаме, защото няма държавни градини, но пък да не ви казвам сумата, която плащаме всяка седмица.
За болните деца по площадките - относително съм "за" и също толкова "против". За жалост ако за площадката имам избор, за детската - нямам (не само аз де, останалите родители също) - водим си болни децата в детската градина, защото не можем да отсъстваме я от работа, я от курс като мен например. И тук сополите ги нямат за нищо. То и аз вече.
Монтесори - тук е пълно с Монтесори училища, на някои само името им е такова. И за тях с едната ръка гласувам "за", с другата - "против". Или поне според моите представи не е най-подходяща за твърде емоционални и пълни с енергия деца.  Peace
Искам и бих записала Мими на всичко, което ми хрумне (балет, плуване...), за да си избере какво я влече сама. Мен са ме водили временно на балет, после не е имало кой да върши тази работа и всичко е умряло в зародиш, а съм имала голямо желание. Същото беше и с народните танци. Толкова много съжалявам, че родителите ми не са ме ръчкали да правя нищо извън класната дейност, че повече няма накъде. Така и аз случайно станах юрист, не случайно можех да стана инженер, художник, учител, ма на!

irinii, аз ти пожелавам Спаси да се адаптира бързо и към болестите, че така ще е по-лесно и за Джинджи! Мими вече цял месец ходи и само един вирус домъкна (засега).
Мари_Анка, Sesisliq, добре завърнали се! Виждам, че и при двете нещата вървят чудесно! Simple Smile

За нас тази седмица беше хубава. И слънцето взе да се показва по-често, макар за следващата прогнозата да е мрачна. Снощи имахме гости - едни изключително свежи хора, мъжът никога не съм го виждала намръщен. Днес най-сетне посетихме Теракотената армия на Първия китайски император, естествено в последния момент преди да приключи изложението. Доста хора имаше, на опашка чакахме, но си заслужаваше наистина. Изключително впечатлена съм. Времето беше подходящо и за игри на зелено и в детския кът на музея. Имам малко снимки на усмихнатото ми дете - First Emperor China's Terracotta Army At High Museum Of Art. Не съм снимала експозицията, защото беше забранено, но вярвайте ми - струваше си чакането. Следобед лудият ми комшия ме помоли да го закарам до магазина за алкохол, поприказвахме си едно хубаво и се оказа, че той всъщност няма деца, а онзи младеж, който мислехме за негов син, очевидно е нещо друго.  Crazy
Хайде със здраве за всички по домовете ви! Прегръдки!  Hug

# 86
  • Пловдив
Добра ви неделна утрин.....Слънцето така хубаво е напекло,че е само за разходки.... Hug

Марлела , направо ми се прииска да потичам на красивата зелена полянка с Мими /особено на последните снимки/. Дано скоро Мими не ти носи никакви вирусчета вкъщи! Peace А при теб как върви курса?! Ама той сериала стана наистина сериал, щом младежа не му е син на съседа..... Mr. Green Laughing
Rени, и моят разбойник допреди 2-3 месеца все искаше "деската телевизия", но сега любимо му е Мързелград /Lazy Town/...Въобще бързо им се менят вкусовете и интересите на тази възраст...  Rolling Eyes
venush, благодаря за идеята за детски английски.Стенли от разни филмчета, които гледаме от нета знае разни думички, но не ги използва съзнателно.
irinii , дано Спаси развие бързо имунитет и носи по-малко вирусчета вкъщи! При теб е много трудно с 2-та вкъщи особено пък болни... Но вече идва пролет и дано да забравите болестите! Hug Страшно добре си обяснила за комините, ние нашия отдана го направихме, но ако знаех че можеш така добре да обяснаваш на тази тема, щях да си спестя домашни спорове.... Mr. Green
Sesiliq, изключително ми е приятно че отново пишеш при нас! При вас е много поносима месечната такса за тази градина! Peace Има една частна ДГ която функционира от около година в Пловдив и за коята имам само добри отзиви, там такса е около 450-500 лева месечено с храната, води се със засилено изучаване на изкуства и чужди езици и макар и скъпичка на фона на нашия стандарт все пак  е алтернатива някаква... Thinking
Мари_Анка, и ти ми липсваше....Бях свикнала преди време да се събуждам с твоето кафе под смокинята! Радвам се,че принцесите са добре и че Мими напредва и ще я пускаш на училище с връстниците си! Hug
Ави , много са сладки и 2-та ти разбойника! Аз не мога да кажа нищо за приликата по обективни причини... Rolling Eyes Hug
Фибичка, приятни забавления на зелено с Йони-Бонбони.... Hug

Сега за болните деца по детските площадки - това е на някое дете му тече нослето, сополиво е и т.н. по дребни болежки и иска да играе на площадката, пързалката, люлката - не е такава трагедия, но поне придружителите му да не го оставят да се прегръща, целува и т.н. контакти с др.здрави деца, но да повръща и да е с една торба с лекарства при здравите деца това, мили дами, никак не го разбирам....Какъв имунитет може да създаде вашето дете например към ентрероколитен вирус и да не изпадам в подробности..... Sick С 2 думи има тънка граница, която не трябва да се преминава, според мен!
За професията - Додо също обича да рита и да се играе с топка, но в последно време новата му страст са пъзелите и се справя изключително добре! Иначе никога не бих го насочвала или отблъсквала към определена професия, но пък определено се надявам да му осигуря подходяща  база , от коята да има добра подготовка и добър транплин към това,което пожелае да прави!  Rolling Eyes Той например за момче е доста артистичен и музикален и аз поощрявам това, защото така според мен се развиват у него добри умения, но пък това не значи че непренно ще е призванието и професията му! Всъщност според мен човек, който обича това което прави става истински добър и успял в професията си!!!

Ох, ама аз изписах света...Отивам да се оправям,че след малко сме на детски РД! Peace
Приятен неделен ден! Hug

# 87
steli-ssd и на мен мим е приятно,но не ми остава време,за българия тази такса за градина си е скъпи4ка!Ние се преместихме в Амберг,съ6тата област сме си като в Мюнхен,но е по евтино тук.Въоб6те в Мюнхен живота е много скъп в сравнение с други градове,но аз си искам да се върнем там.При нас има6е период в който казвах Додо на Мити  Simple Smile И Димитър оби4а топката,с пъзел се занимаваме рано сутрин ,когато е на гърнето  Laughing Миналата седмица купих ето такава игра,много е полезна за финната мототрика,не зная оба4е дали я има в Бг:

Марлела ,не съм 4ела подробно темата затова 6те те питам направо,как се справя детенце с 2-а езика?Мити забелязвам като е с мен казва пове4е думи на Бг,но иде ли в киндербетройунг по малко,трудно му е и 6те видим какво 6те измислим с педиатъра!
Бягам, 4е тук през деня ве4е става 18 градуса и е супер за колело!
Извинявам се ,4е нямам време да обърна внимание на вси4ки,но скоро... Simple Smile

# 88
Сесилия, добре завърнала се  Hug
Филип говори и двата езика, той е бърборив. ПревклЮчва автоматично и с баща си говори нидерландски, с мен на български. Пее песнички и на двата езика.
Е, понякога когато не знае някоя дума се изразява на другия език, но от тук натам речника му ще се обогатява.
На английски казва: Фак ит! Чу го по телевизията и го повтори, а аз колкото по-му говоря че не трябва , той толкова по-го повтаря, защотот е забранено. Като реши да ни дразни, вика Фак ит! Фак ит! и получава внимание  Mr. Green
В Белгия официалните езици за нидерландски, френски и немски и се изучават задължително в училище + английски всички знаят... + български от мен - до тук 5  #Crazy

# 89
Sesiliq, Мимката ходи само от месец на детска градина, и то за половин ден. Още не е започнала да бърка езиците, просто защото знае само няколко думички на английски, ама като казвам няколко, имам предвид не повече от 10-15, и то са от типа на cat, dog, elephant, moose, butterfly... Знае цифрите и буквите на английски, защото говорещите и пеещи играчки, които са за учене са на английски. Мисля си, че й е трудно в детската, защото според мен не разбира какво се говори, но... надявам се да свикне бързо. Всички ме съветват да й говоря и на двата езика, защото сега била възрастта, в която са като сюнгери. Мими ломоти много, ей сега тъкмо я чух да казва докато си разглежда някаква книжка "ибака фиш" (рибка Fish), знам ли какво й минава през главицата. Мен ме притеснява, че думите й са смръцафльъцани (макаронки-конки, бръмбари-бъби, чорапи-тапи, жираф-дафо,лепенка-йепека), един език, дето само аз й го разбирам. Ще ставаме като Филип и Виктор на МарияФ.  Mr. Green Иначе не спира, че й сложни изречения от по 6-7 думи ми прави. Изобщо имам работа с нея, определено.

steli-ssd, гушки за Додо, как се променят децата... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт