Примерна схема за захранване (14)

• 39 115
  • 513
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте прекрасни момичета!

Много благодаря на всички за информацията,която споделяте и особено на Косе Босе   bouquet

Но ето,че пак има неясноти  Embarassed Затова ще питам:

Въведох вече три зеленчука: морков, картов, пащърнак и днес сме на тиква. После мисля да минавам на плодови - ябълка,круша, праскова.
Въпроса ми е задължително ли е да има и 2 твърдо хранене или може на мястото на зеленцука да давам плод??? Ако не - как се процедира? Давам вече познатите зеленчуци на обяд /ПО КОЛКО???/ , а примеро преди обяд плод??? И като въведеда плодовете какво следва? Към зеленчука на обяд предлагам месо, така ли? И пак на междинните хранения плодове? Само познатите ли? И после давам един вид месо 10 дена примерно, няколко дена почивка? Тогава може ли да се въведе нов плод/зелечук? И после още 10 дена с ново месо? А кашите? По същия начин ли? Обаче, към плодовото пюре??? А като почнат кашите, спира ли се месото??? А жълтъка отделно ли се включва? Кога? Къде?

Извинявайте за многото въпроси и благодаря предварително!!!

Между другото примерните схеми не се отварят, то май и аз направих нещо  Embarassed

# 436
Има доста зеленчуци още, които не си въвела, тиквичка, броколи, карфиол, царевица, спанака може и по-нататък. Рано е за месо, поне според мен някъде два месеца след започване на захранването, или горе-долу към края на седмия месец. На мястото на зеленчука не давай плод, плодовите пюрета са по-скоро десерт, отколкото някакво хранене. Когато въвеждаш, го давай суртин на закуска, след това можеш да го изместиш следобяд. каквото и да правиш, следвай максимата: по един нов продукт, никога по два. Когато стигнеш до въвеждане на месото, по принцип се дава през ден, или т.е. един ден зеленчиково на обяд, на следващия месно и така. Аз лично когато го въвеждах давах два дни под ред, за да не хвърлям, а и ядеше символични количества. След като видиш, че няма реакция можеш да продължиш да въвеждаш каквото искаш, включително каша. Внимавай с тях, има млечни и безмлечни, глутенови и безглутенови, препоръчвам да започнеш с безмлечна безглутенова най-добре еднокомпонентна каша, като ориз примерно. Елдата също е доста добра, богата е на желязо и е без глутен. От млечните, обърни внимание на съдържанието, някои марки ги правят с АМ , а други с мляко. Аз не съм спирала кашите заради месото, давам през ден оризова вечер и после кърмя, наобяд си давам месно и после пак кърма.
За жълтъка, въвежда се отделно и много внимателно, защото е силен алерген, със зеленчуково пюре. Отначало 1/4, че и по-малко, после може и по половин през ден. Аз обаче, все още давам по 1/4 два пъти седмично.
Само да уточня, че аз не съм специалист, всичко е на база личен опит и материали и съвети, прочетени във форума  Embarassed.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 12:39 от nadina_81

# 437
  • София
Привет момичета! Имам въпрос. Ще съм благодарна ако ми дадете съвет. Въвеждам зърната с глутен от 15 дни – първо овес 10 дни, ечемик 5 дни, след това съм решила да е пшеница.
Мога ли да дам пшеницата с пълнозърнеста плодова каша на HIPP (на 190ml - 5% зърнени храни – пълнозърнести пшеничени люспи и пълнозърнести овесени люспи)? И дали ако дам половината бурканче на веднъж ще е много за начало?
Мисля схемата да е - 5 дни по 100ml от бурканчетата, че толкова ни е закуската и после да преминем на сухарче или бисквитки на Plasmon.

# 438
Привет момичета! Имам въпрос. Ще съм благодарна ако ми дадете съвет. Въвеждам зърната с глутен от 15 дни – първо овес 10 дни, ечемик 5 дни, след това съм решила да е пшеница.
Мога ли да дам пшеницата с пълнозърнеста плодова каша на HIPP (на 190ml - 5% зърнени храни – пълнозърнести пшеничени люспи и пълнозърнести овесени люспи)? И дали ако дам половината бурканче на веднъж ще е много за начало?
Мисля схемата да е - 5 дни по 100ml от бурканчетата, че толкова ни е закуската и после да преминем на сухарче или бисквитки на Plasmon.

Всеки нов продукт се дава по 2-3-4 лъжички за начало.

# 439
Момичета, според вас обрив по бузите, може ли да е от непоносимост към храна.
Ама не съм сигурна, че е точно обрив и затова питам. По скоро от близко са много ситни пъпчици, а на допир седи като изпръхнало. Има го само в областта на бузите и вече месец не се маха newsm78
Тъй като в началото ми се стори изпръхнало и започнах да мажа с Мустела за студ и вятър. Но вече не е студено и не духа, че да е изпръхнало, а това на бузите си седи newsm78

# 440
Привет Simple Smile
Може ли да ми кажете защо се започва обикновенно с топлинно обработени храни (плодове и зеленчуци) и доста по-късно се предлагат сурови.   bouquet

# 441
Привет Simple Smile
Може ли да ми кажете защо се започва обикновенно с топлинно обработени храни (плодове и зеленчуци) и доста по-късно се предлагат сурови.   bouquet
Защото се преработват и усвояват по-лесно  Peace

# 442
Ама не съм сигурна, че е точно обрив и затова питам. По скоро от близко са много ситни пъпчици, а на допир седи като изпръхнало. Има го само в областта на бузите и вече месец не се маха newsm78
Тъй като в началото ми се стори изпръхнало и започнах да мажа с Мустела за студ и вятър. Но вече не е студено и не духа, че да е изпръхнало, а това на бузите си седи newsm78
Дъщеря ми имаше същото на едната бузка и на коремчето, педиатърката каза, че са лишейчета, мазах с Нахткерцен и изчезнаха, иначе преди това я водих на кожен, и той каза същото, но изписа Себа мед, от който не и мина. Така че е добре да я прегледа дерматолог. Пос-скоро търси причината в праха за пране, омекотителя евентуално, козметиката на детето...

# 443
Надин  Благодаря за отговора  Hug

Може би е добре да вкарам още някой зеленчук, но какви? Броколи, карфиол, царевица от записките ми се въвеждат на по-късен етап. А, защо да е рано за месото  newsm78  На 6м ако започна въвеждането на плодове, на 7 м ще вкарам кашите и вече на 8-9м месото? рано ли е това? Или може би аз не съм обяснила правилно в предния си пост?

Само да кажа, че не сме стигали до повече от 5-6 пълни лъжички.

Амаринова На една приятелка  бебока беше с такива обриви по време на захранване, но след преглед се установи, че не е от храните  Peace Най-добре да ви види специалист

# 444
  • София
JeniB, аз точно това имах в предвид, но май не съм обяснила като хората  Simple Smile. Мислех, че като има 5% зърна в цялото бурканче и на 100ml. се падат 5ml. общо - овес(който вече съм въвела) и пшеница(което ще ми е новото), което прави 1ч.л., мога да дам по - голямо количество. Или щом детето не е яло от този вид каша в бурканче се приема за нова храна?
Уф, този глутен...

# 445
Надин  Благодаря за отговора  Hug

Може би е добре да вкарам още някой зеленчук, но какви? Броколи, карфиол, царевица от записките ми се въвеждат на по-късен етап. А, защо да е рано за месото  newsm78  На 6м ако започна въвеждането на плодове, на 7 м ще вкарам кашите и вече на 8-9м месото? рано ли е това? Или може би аз не съм обяснила правилно в предния си пост?

Точно така де, и аз това съм казала горе-долу, само дето не съм разбрала предния ти пост  Embarassed , много добре си се ориентирала. Мисля, че докато въведеш новите плодове ще дойде времето и на зеленчуците. Аз лично таблици не съм гледала, особено за зеленчуците, след навършен 6-ти месец можеш (пак казвам според мен) да даваш спокойно някои от изброените по-горе. За по-късен етап остават бобовите, спанак, както и домат.

# 446

Диди имаше такива лишейчета по бузките и по едното краче. Нашето педи каза, че е лека форма на АД. Каза, че се израства. Аз мазах с Мустела и сега почти няма вече червенина, само леко изпръхване Peace

# 447
Привет Simple Smile
Защото се преработват и усвояват по-лесно  Peace
  bouquet
А да знаеш къде бих могла да прочета повече (еветуално изследвания правени с различни обработки и храни) newsm78
  bouquet

# 448
И Симона имаше такива лишейчета по бузите и на едното краче под коляното.
Казаха-лека форма на АД,както при Галче.Изписаха балсама на д-р Тайс Нахткерцен и се оправи след 1 месец.
Можех да пробваш,няма да навреди,той е за по-суха кожа при бебета.
Не знам дали може да се получи от храна,защото Симона реагира със силно зачервяване на дупето ако не й понася нещо или с повръщане.

# 449
Erota, Shada, благодарности  Hug

Mamche81...
Линкът за желязото,който е написала и Shada се отнася за храните с най-високо съдържание на желязо....Просото съдържа повече желязо от елдата.
....

Erota, честно казано не знам как съм чела твоите линкове, но чак сега виждам че и ти си ми била дала същото инфо, както Shada за желязото в просото, елдата и месото... Излишно съм задала един и същи въпрос 2 пъти... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт