Примерна схема за захранване (14)

• 39 068
  • 513
  •   1
Отговори
# 270
Мерси Hug
Аз бях изчела всички теми до тук подробно и си вадих инфо, но мъжът ми затрил файла Crazy

Днес дадох сурови ягоди. Нали след 1 година няма проблем?

# 271
Днес дадох сурови ягоди. Нали след 1 година няма проблем?
Ни нам Simple Smile Наблюдавай Simple Smile
Аз дадох след 2 Simple Smile

А за сурови зеленчуци - освен краставица, зеле и морков друго не иска. Домат да не види  Rolling Eyes

# 272
Няма проблем за ягодите.
ягоди

Косе Босе,в тази връзка искам да те попитам за мнението ти-дадох на Симона мляко Данонино с ягоди и тя получи алергична реакция с оток по лицето,очите й не се виждаха,бяха като 2 цепки само,въобще гледката беше ужасна  ConfusedПоставиха й веднага урбазон и педиатъра ми се скара с кой акъл съм й дала продукт с ягоди преди да навърши 3 години.
Аз не съм убедена дали е от ягодите тази реакция- или е от сметаната и останалите съставки/Е-та/ на млякото?

# 273
erota  Hug това е ужасно!  Добре , че сподели  Confused

# 274
Няма проблем за ягодите.
ягоди

Косе Босе,в тази връзка искам да те попитам за мнението ти-дадох на Симона мляко Данонино с ягоди и тя получи алергична реакция с оток по лицето,очите й не се виждаха,бяха като 2 цепки само,въобще гледката беше ужасна  ConfusedПоставиха й веднага урбазон и педиатъра ми се скара с кой акъл съм й дала продукт с ягоди преди да навърши 3 години.
Аз не съм убедена дали е от ягодите тази реакция- или е от сметаната и останалите съставки/Е-та/ на млякото?
Мале милата. Да се оправи бързо Hug Обаче то в тези млека има ли ягоди или е с изкуствен аромат?

# 275
Мале милата. Да се оправи бързо Hug Обаче то в тези млека има ли ягоди или е с изкуствен аромат?
И от двете по малко.. Поне пише, че има 4-6% плодово пюре... Ама знае ли човек  Crazy

# 276
Аз сама ще си заквася мляко с ягоди  Peace Пробвайте, лесно е ... вместо тая химия  Peace

# 277
Аз сама ще си заквася мляко с ягоди  Peace Пробвайте, лесно е ... вместо тая химия  Peace
Аз правя с пасирана извара, кисело мляко, замразени ягоди и малко мед или захар.
Слагам ги във формичките от Данонино и успехът е същия  Sunglasses
Тая реклама им промива мозъците от малки  Rolling Eyes
Пък аз събирам влакче  Mr. Green

# 278
Еееееееее, това със сигурност е по-вкусно  Hug Много ти благодаря за идеята, като порасне дечко ще пробвам   bouquet

# 279
Благодаря,момичета  Hug Това се случи преди близо 2 месеца,но бях стресирана доста време и отлагах да пиша за това.Иначе детето се оправи 3-4 часа след инжекцията.
Обвинявам се,защото в желанието си да я накарам да хапне кис.мляко/защото не яде сирене,кашкавал и кис.мляко под никаква форма/ допуснах грешката да дам това мляко,въпреки,че състава хич не ми вдъхна доверие.
Давала съм Панадол и Нурофен,а те са с ягодова есенция,а реакция няма?

# 280
Здравейте,
а какво кисело мляко и каква извара давате на бебешорите? Като марки.
Мислите ли, че е добре да се започне с домашно заквасено мляко или ще е много "силно" за бебето и трябва да го разреждам с повече вода?
мерси предварително

# 281
Здравейте,
а какво кисело мляко и каква извара давате на бебешорите? Като марки.
Мислите ли, че е добре да се започне с домашно заквасено мляко или ще е много "силно" за бебето и трябва да го разреждам с повече вода?
мерси предварително
Аз на вашата възраст дадох за пръв път домашно кисело мляко, мислех малко по-късно да го въведа, но понеже всички други храни ми отказваше реших да пробвам с кисело мляко и бях много приятно изненадана и от тогава ни е любима храна, а проблеми сигурно по-скоро млякото от магазина може да създаде, ако не е качествено, отколкото домашното.

# 282
  • София
Аз на моя син му давах по едно време Данонино и той уж го обичаше, но май по- скоро обича песничката на Данонино. Сега изобщо не иска да хапне Данонино, а яде нястървено обикновено кисело мляко (навсякъде и по всяко време Grinning).
Ерота, а тази реакция има ли връзка с това, че Симонка има алергия към белтъка на кравето мляко? Какво ти казаха докторите?

# 283
  • София
Малко да се включа по темата за млякото и плодовете, ако мога да съм полезна на някого:
От около месец купувам от Била австрийски плодови млекца. Водят се натурални (в Била на етикета са ги изписали био, но са само натурални) в съдържанието им е включено мляко, плодове, захар и стабилизатор пектин - пише си, че са без оцветители и консерванти. Аз ги хапвам когато ми се яде нещо сладко и са чудесни - плодовете са истински на парченца, а черешките са цели. Точно си мислех, че ако ги поддържат като асортимент до есента, мога да давам на Ники, когато сме навън.
Фирмата производител е Ньом, а конкретните млекца са Ньом микс натуреин, 180 гр.
Пускам линкче от сайта на производителя, за да се ориентирате как изглеждат: http://www.noem.at/index.php?id=12384566&txmn=10987110

Извинявам се, че поста ми е малко off topic.

# 284
  • София
...
Плодове
......
Плодовете могат да се дават както самостоятелно, така и след основно хранене. Няма правило да се дават само между храненията.
....
Косе Босе, с това определено ме изненада. Чела съм, че плодовете не се дават след друга храна /основна/, тъй като се преработват по-бързо, а ако се дадат след основно хранене, има опасност да ферментират в стомаха. Поради това се дават между основни хранения, поне 1/2 час преди хранене. Доколкото знам, това важи и за възрастни, не само за бебета/деца. А ти пишеш, че може да се дават след основно хранене?  Confused
Косе Босе, пак да попитам за плодовете.... Blush, извинявай, но е важно да знам.

Общи условия

Активация на акаунт