Слънчице напече пак и готов е за подвизи Юнският юнак!

• 13 765
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
  • София/Севлиево
*blue аз цитирах крея-давам дентокинд, не дормикинд просто защото детето ми си е поспаливо и не му трябват такива медикаменти.Иначе не се сърдя обаче понякога Станислав толкова много спи и ми става едно такова скучно самичка...То и аз обичам да спя ама чак толкова като него  Rolling Eyes Колкото до  асансьора-поне имате такъв.А ние не и аз вече всеки път сама си свалям и качвам количката от 3-тия етаж...Понякога барбар с бебо вътре.
kris_bo той твоят е и по-нисичък.Когато слави беше с неговия ръст беше по-лек.
Роса браво на твоето момче!Моят като види слънце и почва да се цупи и става един такъм много кисел...

# 136
                                      Привет  момичета   Hug

Ние малко се позагубихме, но Преслава от около един месец е пипнала май някаква бактериална инфекция.  Даже дерматоложката не каза със сигурност дали е това.  Цялото и дупе и слабините бяха алено червени, направо ужас   Tired . Разранява се, кръв тече, абе какво да ви кажа, като и сменям памперса чак ми се плаче. През два дена ходим на дерматолог.  Изписаха ни куп мазила.  Правя постоянно компреси със смрадлика.  Сега вече почна да се пооправя. Не е чак толкова червено, но има още. Дерматоложката каза, че е много упорита инфекцията и бавно минава.  Сменихме и памперсите и от Либеро минахме на Памперс, че са по-тънки.

Стига съм се оплаквала  Laughing . Като гледам дечицата ни колко добре се развиват и бързо растат направо ми се пълни душата!  Колко много вече и вървят даже  Heart Eyes

Ние още нямаме зъби, обаче как се е научило да скубе и да дере това дете, не е истина ooooh! .

На 9 м. сме 9100 гр. и 68 см.  Абе как ги мерят , незнам   Crossing Arms  .  Мъжа ми вика , че въобще не са им верни мерките.  Ние като я мерим в нас е поне 74 см.  Няма значение.

Другата седмица мисля да я запиша на детска кухня, пък да видим дали ще яде  Laughing .

Преслава освен всички изброени срички казва и "ма ма ма мам" , когато е гладна. Много е сладка  Heart Eyes  .

Последните 4-5 дни тук времето е направо лятно! До обяд бяхме по разходки и сега малката спи блаженно и аз естествено на компа.

Приятен ден за сега!

# 137
  • София
Блу да идвам на помощ  Wink. Така съм заякнала от това сваляне и качване до 5-ия етаж поне 2 пъти на ден Crazy. Ти поне имаш надежда, че ще оправят асансьора, а аз изобщо нямам такъв, обаче вече имам тренинг  Whistling. Само като я напълня с покупки ми се опъва малко качването  Mr. Green

Роса  smile3501. И на Любчо само да му блесне малко и се е нацупил  Crazy

Незнам кога осъзнато започват да казват "мама", но съм чувала, че е някъде към 1 годинка.  Peace

Може би там някъде или мааалко преди това. Обаче това не пречи ние да си мислим обратното и да им се разтапяме като ги слушаме  Crazy

Ние утре отиваме малко на гости при баба, дано там малко си почина, че ще имам отмяна  Simple Smile
Лина, бързо да се оправяте  Hug

# 138
  • Miami
... качихме се на 2600 метра, на един връх в Алпите. Там ме впечатли не толкова височината, колкото това, че в тоалетните на ресторанта имаше повивалник за бебета.  Mr. Green
Абе, швейцарска работа  newsm10

За 4-те хранения ме притеснява  това, че Станислав върви доста слабичък-на 8 месеца беше 8.200.И сега като го оставя с 4 съвсем ще спре да вдига грамчета(той повече от 800 гр за 40 дни не е вдигал).А пък върви висок-вече носи дрехи размер 80(т.е. за 1 година) като последния път беше 74 см , но като го гледам доста е пораснал.
Atina_Eli , не знам защо си мислиш, че е слабо детето  Rolling Eyes  Първо за месеците си е доста добре, второ - ти по кило ли искаш да вдига на месец  newsm78 Аз до колкото съм прочела вече даже не е препоръчително толкова много да се качва за месец. Според мен няма място за притеснение  Peace

Роси, голям сладур е Лъчето  Heart Eyes

# 139
, че Станислав върви доста слабичък-на 8 месеца беше 8.200.И сега като го оставя с 4 съвсем ще спре да вдига грамчета(той повече от 800 гр за 40 дни не е вдигал).
   newsm78 Че какво му е на размерите на Станислав? Митю на 9 месеца е 8500, и не бих казала, че е слабичък, съвсем нормален си е, някъде 73-4 см е.  Peace

# 140
  • София
Ох, наистина не ви завиждам на тези, които сте без асансьор ooooh!

Преслава освен всички изброени срички казва и "ма ма ма мам" , когато е гладна. Много е сладка  Heart Eyes  .
И Яна е така, и да не е гладна, види ли, че някой яде или че готвя нещо, започва "мам-ам" или "ам-ам" и ако се опитам да я залъжа с плод или бисквитка, не винаги иска, иска от това, което аз ям или готвя.

# 141
Здравейте!
И честито на месечинковците и на всички дечица с нови зъбчета!
Тези дни от разходки не ни остава време да седнем пред комп., много хубаво временце тук.
Люлка и ние си имаме и нашата е 'под наем' започнахме да я използваме още преди няколко месеца, когато беба се научи да седи стабилно, после нещо не й харесваше да седи в нея, но сега пак сме на вълна 'люля-баля...' и пада голямо забавление Simple Smile.
Сега ви оставям, че малката започна да лудее, а все още не ни е минала синината на бузката.
Лека вечер от нас.

# 142
Hi и от нас, днес пак беше мнооого хубаво времето тук, по едно време даже 21 градуса беше...дет се вика може и банските на лалета да слагаме и да откриваме сезона...  grinning039

за мерките и аз се бях притеснила този месец, че сме само +100гр. (8400гр), но като погледнах в табличката на първа страница и се успокоих, че сме си съвсем в нормата за девет месеца... Wink
за свалянето и качването на количката вече съм станала експерт в тази област, стъпалце по стъпалце нагоре и надолу без да я вдигам цялата....пак добре, че сме на първия етаж... Sunglasses ама и как няма да станем експерти като хората седят и те гледат, че се мъчиш и никой нищо не помага, чак те гледат с един поглед все едно "ади по-бързо, какво се моташ"...  Crossing Arms
на кухня явно и този месец няма да се вредим, че я направили от 10 месец... здраве да е.... Hug
ето и новите ни джуФки...  Hug

Хайде хубава вечер от мен... да спите всички и малки и големи...  Hug

# 143
  • София/Севлиево
Ми на всички им се вижда слабичък и все ме питат с какво го храня.И като кажа с АМ, каши и пюрета и те "Ми как само с тях?!Трябва и с друго!"И почват да ми изреждат солети,кроасани, царевични пръчки, че даже и суджук  ooooh! Според педи си е добре детето, ама ако още някой ми каже, че е слаб незнам вече как ще реагирам  Rolling Eyes

Току-що видях, че инс димитрова днес има рожден ден.Ч.Р.Д.!Много здраве,щастие и незабравими мигове!   bouquet

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 20:48 от Atina_Eli

# 144
привет от бургас,вече втори ден със софия правим разходки от 10 часа сутринта до 17 часа следобяд,върнахме летния режим ура bowuu
софия расте много палава, а все се надявах ,че поне тя ще ме съжали
иначе е бебе пърфект по отношение на нощния сън-от втория месец спи от 22 часа до 8 часа сутринта-пу-пу Praynig

# 145
"Ми как само с тях?!Трябва и с друго!"И почват да ми изреждат солети,кроасани, царевични пръчки, че даже и суджук  ooooh!
мдааааа.... солети, кроасани, царевични пръчки.... важното е детето да е тежко, ако може по-кръгло, пък дали е здраво, к'во ни пука... еййй как се дразня на такива коментари  ooooh! Atina_Eli, съчувствам ти Simple Smile Най-важното е детенцето ти да е здраво и да се чуства добре  Peace

Фокси, много ти е джиджана малката хубавица  Heart Eyes

# 146
"И почват да ми изреждат солети,кроасани, царевични пръчки, че даже и суджук  ooooh!
Кои са тея умни мозъци?! Аман!

Сетих се за една тукашна позната...скоро беше набарала в един магазин царевични пръчки. Торбичката наподобяваше чувал, толкова беше голяма. Детето й нагъваше с шепи като невидяло, а тя доволна, че бил като българския зрънчо. Даже ръгаше и в ръцете на Маги. Joy

# 147
  • на края на света.....
Хей, и ние сме тук Laughing
 Малко се по загубихме,гледаме да използваме хубавото време.
 За съжаление установих ,че ние много трудно да седим в количката.Излизаме,стои 15-20мин.  и започва да иска да става/с тази нова мания да става права,където може и където не,само да има за какво да се хване/.И обикновено я взимам и бутам празна количка.А за сън навън и дума не може да става,гледа нищо да не изтърве.Та сега с тези разходки малко пообъркахме режима със спането и не можем да влезем в крак.
 Аз също съм заякнала от това мъкнене на количката по стълбите.Живеем на третия етаж и все пак си е доста разстоянието.Пък и стълбите са едни стръмни такива SadТова най много ми тежи,мъкненето на количката и багажа нагоре ,надолу.На излизане свалям количката с детето,но на изкачване не мога,не ми достигат силите.Много често са ме виждали съседи ,но никога не са си предлагали помощта.ЕЙ на това много ме е яд,на човешкото безхаберие.Аз може и да откажа,обаче ти си предложи помощта.Не ... няма такова нещо,минават и подминават.
 Нощния сън при нас претърпява промяна.Започна да се буди и да будува по 1,2 часа.Направо не знам какво и става от една седмица насам.После цял ден ходя като #Crazy

# 148
 Joy солетите са за мен - на диета съм.... ама с биричка, както се стопли навън не ми се прибира...

Пухкавелка bye, върнах се доста назад да видя коя си Embarassed Е не съм съвсем изперкала Naughty

Аз от доста време съм на вълна само запис и четене между редовете... Не ми остава време да пиша. С трима мъже в къщата... Сядам на компа само да поработя малко и толкова. Иначе с малчо много се забавляваме. Той е слънчице бебе. Не разбрах как минаха 9 месеца, станал е 10 500 и 74 см, на мама малкия голям мъж. Имаме си 2 зъба и не си пада много по сладкото... Следобедното меню, ако не е с пресен плод трудно се яде... Иначе си е мързелче - както го оставя седнал, така си го намирам. Бърбори страшно много и като му стане време за ядене (на 4 часа, 4 пъти дневно) почва да вика МАМА АМ-АМ, БЪРРРР (това е пасатора  Joy)
САмо нещо ни мъчи Thinking както вечер си го оставях в кревата и той до 5 минути е заспал сам, сега зор виждаме. С много мъки си изпива млякото (то не сменяхме шишета, биберони, стойки и кандърми...) и после заспива с рев я на ръце, я в шезлонга. Това не е било никога... Идея си нямам какво да го правя. Леко съм притеснена, баткото ми отказа след една вирусна инфекция на 10 месеца всякакво мляко, да не ми се случи и с малчо. Чувала съм, че поне до годинка трябва да пият мляко Thinking Иначе си спи от 8:30 до 7:30-8:00 - слънце, за мама поспалана Flutter
Божееее, не пиша, ама явно като ми дойде музата и се увличам....
Хайде лека вечер и много целувчици на мъничките ви слънчица   bouquet

# 149
  • София
Ехо, здравейте и от нас Simple Smile. Тези дни много хубаво времето и само по разходки, пък и във Варна е супер приятно Wink

Малчо е добре, както нямаше зъби, вече е с 4, но ама има още два, които се виждат Simple Smile. Засега не съм усетила как избиват, е мажа с гелче и давам Панадол от време на време, ама засега нищо страшно. То май е за мое успокоение Crazy

Голям кеф му е в Морската, преследва хората, бебета, лапа буклуците, абе идилията е пълна. Най-новия хит е да си бута количката и като не става голям рев ooooh!, а също и да храни със сухар другите бебета (най-вече Диди на Гали Joy). Иначе сме добре, най-накрая се научихме да пъхаме предмети в кутия, нанизваме рингчета и подаваме играчки, и то точно, когато се бях отказала да показвам. Ей голям инат си имам (Теле), ама майка му не отстъпва нали си е Дева Wink.

Марти от 2-3 месеца е на 4 хранения, но това не му пречи да качва като луд. Засега най-малко е качвал 500г., последния месец. В момента е 10 500 и 75см, само се чудя как да го ограничавам, ама след всяко ядене рев за още. Не мога да хапна нещо пред него, добре че са сухарите - залъгва се все още и ги яде доста дълго. Записах го на кухня, дано му хареса. Тук във Варна стана за 5 мин.

лина дано бързо се оправите, и Марти се обрива от либерото, много се запарват.  Вземи на хъджис, те са най-дишащи Peace

Ох и ние тук във Варна нямаме асансьор и направо за 1 седмица мускули направих. Днес ходих да пазарувам и оставих покупките на мъжо да ги донесе след работа Embarassed. Добре, че е наблизо.

Момичета всички ли гласувахте за срещата. Ще оставя анкетата още няколко дни, че май не са гласували всички Confused

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376718.0

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 23:05 от vesi21

Общи условия

Активация на акаунт