Слънчице напече пак и готов е за подвизи Юнският юнак!

• 13 777
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
Добър ден  Hug

Тази нощ малко се понаспах. На Мартина й растат зъбки и от няколко дни спи на пресекулки и се буди през час. Снощи й дадохме панадол и явно я облекчи, защото се събуди само 2 пъти и то през 2-3 часа  Flutter

Аз сладко, докато не забременях, никога не съм обичала. От време на време по малко шоколад и това е. Обаче после така ми се омешаха хормоните, че сега направо не мога без сладко  Blush И знам, че не е полезно, обаче не мога да се сдържам. Ще внимавам много с хранителните навици у малката. За сега гризка само бисквитки на Плазмон - от тези много цапащите  Mr. Green

От няколко дни се боря сутрин да й давам попара и не ще и не ще  Crossing Arms Сега пак ще пробвам след малко, стискайте палци  Praynig

С гърнето нямаме никакъв напредък, ама тя изобщо не иска да седи на него. Започва да се опъва назад и да се оттласква с крачета и просто е мисия невъзможна за сега. Слагам я с дрешките и се надявам да свикне. А като си спомня как се зарадвах, когато един път я хванах в действие  Laughing

Хайде, приятен ден и целувки на всички   bouquet

# 181
  • София/Севлиево
Добро утро  и от нас!

mishlence_, благодаря за кафето!

При нас нищо интересно.Вали дъжд и няма да излизаме днес.В събота се прибирам към София и дано поне там времето е по-хубаво.

Вчера ходих да се подстрижа и реших да се боядисам- руса  Mr. Green Обаче боята хвана само отгоре(при това станах като медената питка), а долу косата ми остана светло кестенява с кичурчета на места ooooh! И утре пак ще ходя пък дано се оправи тоя цвят, че не искам да си режа косичката(тя беше до под кръста, а сега е малко по-къса).Иначе след 1-2 седмици трябва да и хвърля една тъмна боя и ще се оправи.Ама аз искам да съм руса-нали съм със сини очи  Mr. Green

Сладко и аз не ям.Просто си наложих и го отказах.Като бях бременна много го тачех, но преди това пак не ядех.Даже личната ми лекарка в Плевен все ми се караше, че не ям сладко и съм с  ниско кръвното и припадам(1-2 пъти ми се е случвало да припадна навън и се оказа, че е от ниското кръвно).Плодове и по малко шоколад само ям.И доста сок пия и мисля, че ми е достатъчно.
Иначе за солта не знам как ще стане-вкъщи готвя почти без сол, т.к. аз от 7-годишна не ям сол, обаче свеки готви с доста сол и не знам Слави как ще се адаптира към моята или нейната кухня след време.

Те не го посещавали /а би трябвало/, защото се притеснявали за неговото състояние, сякаш ще му стане нещо, ако ги види. Да не се травмират като го виждат, така излиза. А то ,детето толкова се радва на гости.
Е, от това ми стана много гадно.Тези хора са си чисти егоисти.

Попара малкия яде, но аз не му я давам всеки ден , а по 2-3 пъти на седмица и ой си я харесва.

Със спането сме добре-тази сутрин като никога стана в 7:00, иначе към 8:00.И поне вече спи по цяла нощ.Докато тръгнат да му избиват други зъби  Simple Smile

Хайде лек и хубав ден!

# 182
Оставям я и без памперс, но в повечето случаи наистина е мисията невъзможна Laughing . Точно когато и махам памперса тя винаги решава да се напиша или изака и почва едно въртенеее, чак не мога да я спра  ooooh! .
Ето ти случай да й покажеш "нови висини" - събуваш я, носиш я над мивка/тоалетна, тя може да реши да се изпишка! После си я държиш по голо дупе 15-20 минути без притеснения. Щом си усетила, че в такива моменти си върши работата - използвай го  Peace Децата не са глупави, предпочитат да са сухи и чисти  Peace Аз лично нямам проблем с бърсане с кърпички на наакани дупета - От Коледа Митко ака само в тоалетната. Предлагам му по няколко пъти на ден, в моменти, когато знам че му се ходи, и той решава дали или  Mr. Green Напоследък с този запек дори му е невъзможно да си свърши работата, ако не е голичък над тоалетната  Peace

Вчера Митко си хапна питка  Mr. Green бяхме на рожден ден, дадоха му от погачата на рожденика, аз му предложих и той много я хареса! Отваря устичка като гардже, дъвче, голям кеф беше... Това значи ли, че вече съм въвела яйце  newsm78 Вероятно. Не смятам да давам самостоятелно яйце скоро (съвет от педи) но така питка може да му правя от време на време Simple Smile  За хапването на разни неща, аз лично не смятам че е неободимо да му давам каквито и да е храни извън времето за хранене, при положение, че той сам не търси; нито гледа другите деца, нито мърмори; затова нищо не му давам, и не смятам, че изобщо ще му предложа зрънчо, солети, бисквити, вафли и тнт. Това си е мое решение, не знам дали е правилно и никого не ангажирам с него Simple Smile  Нямам против да ме питат "даваш ли му еди-какво-си?" аз казвам "Не, благодаря" и толкоз. Така беше и във Франция, винаги те питат, преди да предложат нещо на децата, при това деца по на 5-6 години. Смятам че така е редно. Най-малкото, детенцето може да има алергия, и затова да е ограничено.  Peace
Също съм била свидетел на деца по на 10-11 години, които са подложени на хранителен режим от диетолог, защото има риск за здравето им от многото килца... много по-неприятно е и за детето и за семейството, отколкото просто да не му подаваш боклучави храни, и да го приучиш на навици, когато е времето  Peace
И тук вали дъждец, по-скоро е мокро; но пък е топло. Следобед ще излезем вероятно!
Хайде, отиваме да ака бръмбара Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 11:53 от offioly

# 183
offioly   права си, ще пробвам така, поне ще може наистина по-дълго време да стои без памперс   Hug .

В тази връзка, днес пак ходихме на дерматолог и вече положението е овладяно. За сега ще я мажа само с Бактробан и в понеделник пак ще отидем да я видят.

Аз попара съм давала до сега само един път. Ами то детето почна да ме гледа с един такъв странен поглед, какво ли си вика "тая лудата сега пък какво ми бута в устата  Joy " , опита, опита, не и хареса и аз повече не съм я насилвала. Има време,  насила няма да я карам.
Между другото и аз не давам още яйце, по препоръка на педиатърката.

orhid  направо изумявам какви хора има  #Crazy . Дано да не им се връзваш.  Hug

Да ви кажа за храните какво трябва да се дава или не, смятам, че всяка майка си има глава на раменете и може да прецени кое е правилно за нейното дете.    Миналата седмица бяхме на рожден ден на моите племенници - близначета, направиха 1 годинка.  Там така се скарах с баща ми  Crossing Arms  . Еми тръгнал да дава на Преслава торта, после си топи пръста във вино - да си близнела  ooooh! . Еййй подлудях. Веднага дръпнах детето от него, докато не е успял да му даде нещо. Той естествено се разсърди. Как може ли близнаците да ядат всичко, аз какво съм чакала и едни такива глупости.  Казах му, майка съм на това дете и каквото АЗ реша , това ще му давам /точка/ . Е на другия ден се сдобрихме и той ми вика "абе внуче ми е мило ми е ........., не се сърди".  Такива работи при нас,  ама както виждам и не само при нас е така.  Mr. Green

Малее, май времето тук ще се оправи, мъчи се  да напече. Като се събуди дребната, може да я изведа.

# 184

Фокси, и другите мами, ами като не искате помощ, може и да не ви предложат Wink. Аз не се срамувам да си поискам Blush, ако не ми предложат и винаги ми помагат. Никой не е казал, а бе, що не си гледаш работата Joy.

Tук хич не съм съгласна! Naughty И мен редовно ме гледат как се мъча да вкарам сама количката и не се сещат дори само да задържат входната врата  ooooh! Да, не ги МОЛЯ, защото ми е някак неудобно.Щом не се сещат  сами. Обикновено се отдръпват и ме изчакват да се оправя, а на скоро комшията ни на етаж понечи да ми помогне,а жена му го скастри с нещо от сорта: Стой тук, тя ще се оправи!  #Crazy

Честито на месечинковците! Живи, здрави и щастливи!

Роси, какво значи неудобно newsm78. Имаш нужда от помощ, искаш. Заради едното неудобство да остана без кръст ли или да се изсипя? Еми аз това пък не го разбирам Crossing Arms. По този повод, вчера двама "принца" едновременно носиха "моята принцеса" на ръце Mr. Green. А тя ги удостои само с една полу-усмивка hahaha

Ние пък пробвахме да къпем Диди в банята под душа като голяма Joy. Ама много се стресна детето. Днес обаче пак ще опитаме, че в стаята вече става потоп като я къпем.

# 185
  • Стара Загора

Кокича е веч голям, може той да ходи сам!

# 186
  • София
Да ви се отчета от мерките и теглилките - 8240 грама /+ 190 грама/ и 70 см /+ 2 см от минали ямесец/.
Днес бебо за сефте се изака в гърнето. Ама, не онова на Ф. прайс. Вече зацепи к`во трябва да се прави.  Grinning
Самимами, честито!

# 187
samimami      ЧЕСТИТО   Hug  Браво на Кокича!!!  party006

Ние нямаме даже наченки на изправяне още  Joy

# 188
samimami      ЧЕСТИТО   Hug  Браво на Кокича!!!  party006

Ние нямаме даже наченки на изправяне още  Joy

И ние и ние  smile3534 smile3534 smile3534
Браво на Кокича и от нас  Hug

# 189
  • София
    Ей супер,Браво на дечицата,хайде както сме почнали дано да проходят всичките набързо Simple Smile!!! целият  юнски отбор- После лятото като ги съберем там на нашата среща,няма стигане Laughing
   Честито и на порасналият Ицко на Michala Simple Smile
   Offioly,  и ние по същия начин ходим над тоалатната,държайки го-наистина родих се така; те си знаят дечицата,забравих какво е да има аки у пампито-супер,супер все такива идеини неща ни споделяй!!

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 14:11 от petiu6a

# 190
хехех Simple Smile
Браво на Кокича! Юнак е той!  Heart Eyes
Аз пък предпочитам да не ми помагат с количката. Хвамала съм й цаката - откъде как минава, не я нося, и винаги, когато някой реши да ми помогне става ма-за-ло  Mr. Green Върти й се предното колело, и ако леееко се изкриви нанякъде, задължително се заклещва в някоя врата или стъпало. Предлагат ми, аз отказвам. Иначе вратата да ми задържат ме устройва, и повечето хора се сещат.
Но действително подкрепям Гали, че няма нужда от "неудобство" и трябва да се иска помощ, аз си искам, когато ми се налага, веднъж "строих" един служител на Мтел да ми наглежда бебето отвън, понеже имат стълби, и няма как да го кача  Sunglasses
Мда.
Отивам да яхвам метлата  afwitch да чистя

# 191
Браво на Кокича, Самимами, честито ти ходещо човече   bouquet

Ние също ходим, но подпирайки се на дивана, или с мама и тати  Mr. Green

И аз забравих какво е ако в памперс  Mr. Green. Като навърши 8 месеца и купихме гърне, и оттогава там си ходим винаги. Много съм доволна  Mr. Green Сменям около 2 пъти през деня пишкани памперси и това е.

За храните в момента никой не ми се меси, защото всичките ни роднини са много далече от нас. Края на този месец обаче, ще сме в Бг и май ще правя списъци на бабите за когато се наложи да я оставя за малко  Wink.

# 192
Браво на Кокича! smile3501  tiptoe newsm74Честито на месечинките!Ние скоро няма опасност да се похвалим с прохождане.Това моето дете е като кашкавал Mr. GreenИска да ходи,пък му омекват капачките.За храненето не се съобразявам с никой.Опитват се бабите да мрънкат,ама ги отрязвам моментално.Количката си я оправям сама,защото сме в къща и няма проблем.Да се похваля за Великден ще ходим до Гърция за 3 дни.Малко и аз да си почина,че това недоспиване ме смазва.Много скапано време,няма да има разходка днес. CryПриятни разходки на тези,които имат късмет с хубаво време! Stop

# 193
Хилоу  Mr. Green  55 Как сте, мацки?!  Party
Хайде леко включване и от нас, че напоследък няма никакво свободно време... Мама от 2 дни се върна на работа, а отгоре на това и ходи всяка събота и неделя на езиков курс да научи някой нов чужд език.  Mr. Green  smile3539
Много ми е мъчно, че трябва да се връщам на работа, защото миговете с детето ми липсват много, но няма как - парички трябват за големите цели на мама. sohappy yesyes
Засега сме решили да си гледаме Дея съвсем сами на смени с таткото и не искаме услугите на никакви баби и дядовци. Не ми трябват никакви свекърви наоколо!  Naughty
Дея е много добре слава Богу, иска да ходи миличката, стои изправена и се движи сама в кошарата без никакъв проблем, иначе за самостоятелно ходене още не е готова. Много е пораснала, прави такива муцунки сладки, ще я схрускам!  newsm76 Но малко започва да се глези на моменти, при тате е по-послушна, а когато е с мама започва да преиграва и често прави едни такива тъжни физиономийки да я взема. Много е сладка, толкова я обичам!  smile3531
Продължавам да си и приготвям храната сама, наскоро въведох глутен с овесени ядки, но получава страхотни колики когато хапва овесени ядки. При някоя от вас случвало ли се е?  Thinking
Относно храненето със зрънчовци, мрънчовци разни, аз също смятам да не и давам подобни неща.  Naughty

Мисля да започвам от утре диета, че имам едно 6-7 килца за сваляне.  Tired

Ходихме до Видин (Рони, мислех да ти се обадя да запознаем Дея с Паола, но така и не остана време от роднини #Cussing out),
Относно кръщене, ние не планираме засега, мисля да порасне още малко за да си спомня. А за кръстник имам аз големи идеи   superuu. Е, няма да е чак Габриел Батистута  Mr. Green, но защо пък да не е някой от синовете му.  Joy

Ето малко снимков материал от разходката до Видин  Heart Eyes:

А ето я малката ми вечно нахилена звездичка  Heart Eyes:

Ние с мъжът ми бяхме решили да не ходим тази година на море, че Дея ще е много малка, обаче нали сме фенове на спонтанните решения (особено аз  Mr. Green) и днес ненадейно планирахме всичко, направих резервация и втората половина на юни сме на мореееееее!  photo  grinning039
Ей така преди 6 години една вечер реших, че заминаваме за Италия на футболна мисия, стегнахме куфарите с мъжът ми, заминахме на 31 март и 2 дни след това стиснах ръката на легендарният аржентински футболист Габриел БАТИСТУТА!!!  smile3531
снимков материал
Пишейки за това, се сещам, че това се случи точно на днешната дата... Хайде, намерих си повод за празненство с мъжО довечера!  newsm24
Еееех, спомени, спомени...  Mr. Green Вярвайте ми, но след този ден животът ми се промени - много по-щастлив, с много повече положителна нагласа и убеденост при преследване на най-големите ми мечти!  Peace

Ееееее, поулях се малко..... напълних ви главите с моите глупости...  Embarassed

Честито на Кокича и всички останали сладки бебонковци!   Hands Clap

Хубава вечер на всички и много усмивки!  Hug

# 194
А за кръстник имам аз големи идеи   superuu. Е, няма да е чак Габриел Батистута  Mr. Green, но защо пък да не е някой от синовете му.  Joy

maristuta, синовете му по-добре си ги запази за зетьове  Mr. Green Или поне единия Wink

Общи условия

Активация на акаунт