Кога се раждат най-щастливите деца? МАРТенчето отговаря Пролетта!

• 25 808
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте! Позагубихме се виртуално, защото изкарахме незабравими 10 дена на семинар в Брюксел. Гого имаше в началото сополи и температура, но после оздравя. Аз започнах стаж в нова институция и съм много доволна.

Това е от нас, целувки!

# 166
Привет! Ние вече имаме интернет тук в Разсадника и съм мнооого щастлива Simple Smile Дори ползвам безжичен интернет с лаптопа и е голям кеф Mr. Green

Много ми е мъчно да прочета, че има болнички, да оздравява Краси бързо, та да се радва на ваканцията.

Пчеличке, тортата е Фърха Hug А Флоранс е много чаровна малка дама, нищо, че е с панталон Simple Smile

При нас все още е лудница, дрехите ми си седят в пликовете и чувалите, в които съм ги опаковала, но поне са прибрани в гардероба, а не са в кашони. А има в стария апартамент още не малко неща за опаковане. А вече почти няма кое къде да слагаме, та ще си поживеем известно време с някои от нещата разположени в кашони.

Мира, много ще се радвам да се видим, ама ако може малко по-нататък, да се поподредим още малко. Ти отпуска ли си тази седмица, или по принцип си по-свободна?
ВАВА, аз на Мира й дължа една срещичка още от преди Simple Smile А ти не се ослушвай, защото си с кола и ще те привиквам на срещи и тук,тъкмо има повече зелени площи и площадки Hug

Митко в общи линии е добре, има разни неразположения,които малко или много го притесняват, но пък докторите казват, че са белег, че организмът приема новия костен мозък. Ще остане и май месец в Германия, защото искат да му направят няколко курса лъчетерапия, защото имаше един уголемен лимфен възел в гръдната област.

Мого се радвам на всички добри новини, много ви обичам и се извинявам, ако съм пропуснала да спомена нещо важно, неволно е.

ПП Гери, мога само да предполагам какво е да нямаш абсолютно никаква помощ, макар че ние ползваме такава рядко. Стискам палци да се справяте все по-добре, надявам се да ви става все по-лесно. И Вики да слуша повече Hug

М

# 167
Добро утро, момичета!

Не смогвам и да чета и да пиша.
В понеделник на обед ми се обадиха от яслата, че Калина е вдигнала Т и аз изхвърчах от работа да ида да си я взема. След това не е вдигала Т, но гърлото й е доста зле. В понеделник вечерта не искаше да яде, защото я боли. Вчера започна да яде здраво и да преглъща без проблем. (Сигурно, защото на своя глава реших да й намажа гърлото със сода, за което после докторката ми се скара и ми каза да я мажа с Тантум верде. Било опасно да се маже гърлото със сода. Много бързо помагало, но имало опасност от страшни усложнения. Наплаши ме така, че няма да си го помисля повече.) Надявам се това да е добър знак и скоро да се оправи. Аз снощи отидох на работа в 17 часа (след като ми дойде смяна в къщи) и си тръгнах от там в 21, но това време мина неусетно и не съм сигурна дали успях да свърша много работа.

Радвам се, че Митко е добре.

На всички болни пожелавам бързо оздравяване и пълно подивяване от игри и забавления  Hug  Hug   Hug

# 168
Болничките бързо да оздравяват и вече да не пишем на подобни теми.  Peace

Зайо, разбирам те напълно. Ние също нямаме никой, който може да ни помогне дори за минутка. Винаги двамата се справяме, макар че по-голямата част от товара пада върху мен. И аз съм пошляпвала Вики, след това съм се чувствала отвратително... И на мен нервите понякога ми избиват на 100 %. Не си сама, не си единствената... Макари  да не звучи успокоително.  От мен  Hug

Гери, искрено се надявам само добри новини да ни носиш от Митко. Радвам се, че е добре.  Simple Smile

# 169
Здравейте!

Момичета, да ви кажа напълно ви разбирам. И аз издивявам на моменти. Просто Карина започна да проявява невероятен инат. Ако излезем на разходка и я пуснем от количката, хваща една посока и нищо не може да я върне обратно. И за почват едни ревове, тръшканици  #Crazy Вчера бяхме в един магазин за играчки и тя хвана една играчка и иска да излиза с нея навън. Взех й я и тя се тръшна на пода и почна на пищи  Rolling Eyes В такива моменти обаче изобщо не й обръщам внимание. Оставям я да се тръшка на земята, стига да не е опасно. Просто не позволявам да стане на нейната  Naughty Много рядко я шляпаме, защото тя става агресивна и е имало случаи,в които се е била с децата в яслата и това не ми харесва. Затова колкото и да съм нервна гледам да не я шляпам.

Гери, много се радвам за Митко. Супер е в ново жилище. И аз си мечтая един ден да си вземем и ние наша къщичка  Rolling Eyes Вкъщи имаме пералня, комбинирана със сушилня. Удобно е, особено както тук няма къде да простираме. Но по принцип ако пусна да суша дрехите, доста се мачкат затова я пускам доста рядко.

Мила, Дани - дано слънцата ви бързо да оздравяет!

Пчеличка, Флоранс е станала страхотна госпожица! Много е сладка - целувки от нас! Тортата ти е приказна - имаш голям талант, мацка  Wink И нашия рожден ден беше с едно детенце и едно бебче, но изкарахме супер, а и Кари много се забавлява  Grinning

Мери, успех с градината!

Гале, страхотна пролетна снимка Simple Smile Ние в събота така се бяхме опънали на тревата в един от парковете на Кеймбридж. Страшен релакс е и мисля, че българските паркове много губят от това, че не са направени по този начин - просто една голяма поляна. Но все пак тук се поддържа доста чисто навсякъде, за разлика от България, за което считам, че не само общините, но и хората са си виновни!

Лек и слънчен ден от нас!

# 170
Честит празник на всички рожденичета които пропуснах. Да са живи и здрави да са много щастливи, късметлии и да им се случват само хубави неща.

Гледах снимки от празниците всички са така щастливи.

Гери Честит нов дом и много се радвам за Митко. Дано да има късмет момчето и това да е единствения перипет за щастието на цялото му семейство  за поне още 100 години напред.

Всички болнички да оздравяват бързо.
При нас като цяло нищо ново. Тук от ден два е пуснал Виктор сополи, но нито са много, нито има температура. Някаква пролетна хрема ако не му бяха пораснали всичките зъби щях да мисля че е от тях. Надявам се да имам време по-честичко да пиша, че ми е домъчняло за вас.
Да питам ще ходите ли на протеста на 16 ти за липсата на места в детските градини? Аз ще съм там пък може с някой от вас да се видим.

# 171
Всички болнички да оздравяват бързо, Praynig включително и аз - иде ми да се набия  Mr. Green ,че в топлото време се поотпуснах,и ходя разголена,ама тия Софийски ветрове ми продухаха хубаво гърлото и носа  Tired
За градините май и този път няма да се класираме с тези критерии.С толкова малко свободни места,а такъв огромен наплив,просто не виждам как ще стане Sad
За шамарите,често раздавам,но ефекта е никакъв!Спира се за момента и след малко пак направила някоя дивотия! Хората отстрани сигурно си мислят,че моето дете е супер разглезено и хич не му правя забележки,защото се тръшка и пищи за всичко,което си поиска.А то е съвсем обратно!Аз самата не се понасям,че постоянно мърморя и правя забележки,карам се,викам,ама кой ли ме слуша! Whistling
Не знам как да я възпитавам,и какъв подход да имам!Направо ме побърква малката щуротия! Confused
Търпение,търпение,ама и то се изчерпва и изперквам!
Много ме дразни като започне да си разхвърля играчките навсякъде,и то го прави напълно нарочно,ядосва се,хвърля,блъска,и след това изобщо не иска да си ги събира! Naughty
Споделете как се справяте в тази насока!

Гери
,много се радвам за всички ваши нови придобивки!С много здраве и любов да си ги ползвате! Hug
Уини,какво става с баба ти,  Лили,с майчето ти? Praynig

# 172
 Здравейте всички!
Днес ми остана малко време и реших да ви пусна някоя снимчица да ни видите на РДто :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=361399
 За шляпването-писала съм и друг път човешко е да ни извадят извън нервииии...
С памперс сме още  Embarassed,кътници нямаме,но пък така разхвърляме из къщи,че чак се чудя от къде сила в това дете за такива подвизи.Днес нещо ми се е схванал гърба и свят ми се зави ,докато прибирах.

# 173
.....
Уини,какво става с баба ти,  Лили,с майчето ти? Praynig
И аз това се канех да питам.

Благодаря ви за поздравленията за новия дом и за подкрепата за Митко! Hug

Аз днес ходих до офиса и да видя яслата, където ще записвам Киара. Хареса ми в общи линии, чистичко, светло, какичката беше симпатична, Киара веднага влезе да си играе в залата за занималня (децата спяха в съседна стая), мисля, че хареса и какичката, защото й отговаряше на въпросите, а тя на непознати рядко говори в началото. На кота 0 в един блок, отпред има площадка, където изнасят пързалки, люлки и подобни и най-важното, на 5 мин. от офиса ми.
А в офиса всички много ми се зарадваха, както и на Киара, тя се посрамува малко, ама в общи линии добре се държа.

Мери, аз също много се бях изнервила и крещях на Киара, че даже и я пошляпвах, но ми се стори, че тя става още по-опъка вследствие на това и засега успявам да си наложа да подхождам сравнително спокойно и с обяснения и като че ли има по-добър ефект. Е, повишавам тон, понякога дори й се развиквам. Друг път като Уини подхождам с безразличие, т.е. стремя се да не й обръщам внимание. Понякога я наказвам, мисля, че вече е осъзнала що е то наказанието. По принцип си мисля, че е нормално да стават все по-изискващи, опитващи се да се налагат и с все повече претенции и желания, все пак растат и осъзнават повече неща. Аз също често си мисля, че съм в безизходица с възпитанието, но, да чукна на дърво, Киара е сравнително добро дете. Не, че не хвърля и тя играчки и каквото хване, напротив ooooh! Когато е афектирана е ужас! Поняког асе ядосвам, друг път подхождам спокойно.... Дано резултатът накраяе добър Simple Smile

Бързо оздравяване на всички, малки и големи!

ПП ДАН, благодаря за снимките! Габката много е пораснала, голяма сладурана е, а купонът явно е бил весел Simple Smile

# 174
Благодаря на всички, които попитаха за баба. Тя се радва на добро здраве, слава на Бога. Операцията мина добре и не се налага последващо лечение. Вече се възстановява вкъщи и се чувства много добре  Grinning Момичета, благодаря ви за подкрепата  Hug

ДАН, да нацелуваш сладката ти красавица! Купона си личи, че е бил на макс  Wink

Аз си мисля, че децата са в такава възраст, че сега са открили, че може да ни пробват колко ще издържим на щуротиите им  Joy А между другото, тук почти никой не си бие детето, а да видиш родител да удря детето си на улицата е страхотен прецедент и може да те осъдят за малтретиране  #Crazy Така че подхождам много внимателно с това и на улицата абсолютно я оставям да ми се тръшка на земята без да ми мигне окото.

Ние също сме с памперс още, както мисля и доста дечица тук, така че не се притеснявам. Рано или късно ще се научи  Peace

# 175
Всъщност мен тръшкането не ме притеснява, така да се каже свикнала съм му Joy Но като видя, че прави нещо напук съвсем съзнателно и на моменти откачам. Или нещо, което сме говорили 1000000 пъти, че не трябва да се парви и тя го знае много добре, но въпреки това го парви. Така истерично й крещя понякога (може би когато е съчетано с умора и нервност, породена от друго), че направо ме е срам. Вече много се старая да не парвя така, защото не искам детето да започне да мисли, че това е нормална реакция при определени ситуации.
Сега като си има собствена стая и мога да я наказвам да отива в стаята си Blush Всъщност веднъж-два пъти съм го правила, определено разбира детето, че нещо е сгрешило, но и се разстройва. Отива си в стаята и почти веднага се връща и иска да я гушкам и аз много се чудя как е най-добре да псотъпя.

# 176
Гери, Карина също я наказваме в нейната стая - просто я хващам за ръка и я завеждам там. Веднага разбира, че е сбъркала нещо сериозно и почва да плаче, а после се свива на земята някъде и си муца пръстите за успокоение. Много жално ми става, но мисля, че това е добър метод  Peace Оставям я така минута-две и после се гушкаме. Важното е, че осъзнава, че е направила нещо лошо. Иначе и аз крещя като луда понякога, даже Павлин много често ми прави забележки, но не издържам точно когато виждам, че Кари ми прави на пук  Rolling Eyes Ама така растат децата...  Mr. Green

Хайде лека и мека!

# 177
Всъщност мен тръшкането не ме притеснява, така да се каже свикнала съм му Joy Но като видя, че прави нещо напук съвсем съзнателно и на моменти откачам. Или нещо, което сме говорили 1000000 пъти, че не трябва да се парви и тя го знае много добре, но въпреки това го парви.
Същото е! Много обича да пие вода от пластмасово шише,и след като отпие няколко глътки,отива и излива цялото шише в чешмата или ако сме навън,на земята.Така оставаме без вода за разходката,а не мога нон-стоп да купувам нови води!Направо полудявам!А го говорим всеки ден! Mr. Green
За тръшкането,също не ме притеснява,защото я оставям да си повика,поплаче или я залъгвам - "ела да ти дам бонбони"! Това винаги работи,дори и да нямам в момента! Mr. Green Много обича на ПЕЗ бонбоните!
Иначе на улицата,също не си позволявам да я пошляпвам,или го правя безобидно!
Но наистина шамарите мисля,че не действат и детето става също агресивно!
Оффф,трудно е,но няма как!
Уини,радвам се че баба ти е добре!Да е жива и здрава!Да се радва на правнуци още дълги години!
ДАН,много готини дънкови тоалети има твоята красавица! Ние също имаме доста такива! Peace

# 178

Мери, слагай й вода в такова шише да я питам маймунката как ше излее
оплаквам се- Стефания е болна, много
ей сега идва един лекар от частното спешно да й удари урбазон, твърди че е за болница, ама аз не искам, че още ми държи влага от влизането преди година и половина
от едни сополи в понеделник до къде се стигна, при все че три дена не излизаме умишлено  ooooh!
иначе е на антибиотик и разни противоалергични и сироп за кашлица, ама ги почнахме вечерта и нямаше как да повлияят до сега и личната каза, ако не се чувствам сигурна да боцнем Урбазон да й помогнем оздравяването
иска и снимка да правим, според този, който я предгледа преди малко нямало нужда  Shocked щото било видно, че детето е МНОГО зле
 ooooh!
и аз съм болна, ама не се мисля, дано малечка палечка не закачи
ай оплаках се и аз  Sick

# 179
Честит рожден ден на кака Вики (на бимба)!
Да е много, много здрава, умна, добра, усмихната и щастлива!

Общи условия

Активация на акаунт