Кога се раждат най-щастливите деца? МАРТенчето отговаря Пролетта!

• 25 806
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
Специални силни прегръдки и много целувки за Краси и Вико с цел бързо оздравяване  Hug

# 196
Специални силни прегръдки и много целувки за Краси и Вико с цел бързо оздравяване  Hug
Hug Hug Hug

Лили, ще ни държиш информирани за племенничето ти, нали?

Мери, и аз това си мислех, добре, че излива в мивката Mr. Green

Ние тази сутрин ходихме до зоологическата, Киара беше мноого доволна, всяко животно, което видеше, започваше да му вика "Ей, слон", "Ей паун", "Ей, тигър" и т.н. Като си помисля, че след 1-2 седмици вече няма да сме по цял ден заедно и ми става доста мъчно Blush

# 197
Здравейте, момичета!
Тази неделя в Италия се празнува Великден и имам 4 почивни дни, голям кеф, ей!!

Само че настроението не е от най-хубавите, сигурно сте чули за земетресението в Италия...днес съм ревала сутринта пред кадрите от погребението на жертвите...нямам думи, такава трагедия..за 15 секунди, майки загубват деца и съпрузи, баби губят внуци и деца, сестри - братята си и т.н...хората са в палатки и нямат дори една вещ със себе си..тук всички изглеждат солидарни и много хора помагат и най-вероятно бързо ще помогнат на хората, но...такава мъка е...дано по-бързо да отмине, дано!

Поствам и този линк, за онези, които искат да помогнат на хората, загубили всичко: http://www.cri.it/donazioni/index.php?modo=cc

Иначе с Емма сме супер, голяма игра пада, вече се занимава с всякакви неща, редовно опъваме палатка вкъщи, под която задължително трябва да съм и аз Grinning
Много стана интересно с нея, сигурно всички сте така, растат нашите деца Simple Smile

Гертрудка, работа ли почваш? Разбирам те толкова добре! Дано да се нагодите на новата обстановка бързо, Киара със сигурност ще разбере, че вечер мама ще се върне Simple Smile

Лубрикант, сигурна съм, че тук има поне 200 майки, които се чувстват по същия начин..аз мисля, че е много свързано с възрастта, поне така пише, че двете годинки са трудна възраст и че трябва много да им се обяснява, но авторитет със сигурност също трябва. Емма за сега не се е тръшкала, но пък като пусне силния си глас ми се струва, че ще откача понякога, най-вероятно ме спасява факта, че все пак съм майка й Laughing Определено вкъщи май аз съм лошата, тъй като мъжът ми твърди, че още не може да й се скара...но като кажа лоша, най-много да повиша тон и да забраня нещо със сериозен глас, не ми е минавало дори през ума да й посегна...Може би имаш нужда и ти от малко отдих? Аз съм забелязала, че когато съм отпочинала съм много по-търпелива с Емма...не знам.

Живот и здраве, другата седмица ще отиваме на малко почивка, до едно езеро тук наблизо - ето я къщичката, в която ще отседнем http://www.casakinka.it/home.html, нещо като Bed and Breakfast е, а и да се махнем от Милано и от този мръсен въздух малко, че направо....

За сега ви казвам чао и приятен уикенд!

# 198
Здравейте!

Тъкмо се прибирам скапана от работа, но мъжо е приспал Кари и затова гледам да си открадна няколко минутки релакс, докато детето спи, а той готви ( кой като мене  Joy )

Лили, Карина беше по същия начин миналата година - цяла седмица поддържа 39 градуса температура и лекарите нямаха идея какво става. След седмица ухото й отзад се поду и казаха "възпаление на средното ухо " и правихме операция  Sad Така се развиха нещата при нас. Само да ти кажа, че Карина от незнайна причина никога не е пила антибиотик и това, че са изписали на племенника ти ми се струва голям абсурд. Сама по себе си температурата не е опасна, но е много важно да се открие причината, която я предизвиква, отколкото да се мъчиш да я смъкваш  Peace Дръж ни в течение какво става с мъничето  Hug

Дани, дано Краси и Вики скоро да оздравеят и да тичат из Морската градина  Wink

Вили, дано скора минат очичките на Насето!

Мини, стискам палци Стефи да се оправи скоро и да прескочите престоя в болница, че добре си спомням какво изживяхте миналата година  Praynig

Ох, много болни мартенчета пак се събраха. Всички да оздравяват!   bouquet

# 199
Майче, спокойно мила, Карина е същата! Тръшка се, не слуша, прави си каквото иска и не чува каквото и се говори. Ако пробвам да я сложа в количката се почва едно блъскане, пляска ме по лицето и пищи. Да ти кажа, спрях да си го слагам това на сърце, изобщо не ми пука какво мислят хората и я оставям да се тръшка. Единственото, което се въздържам да правя е да я шамаря, а на улицата не бих я ударила никога  Naughty честно да си призная, доста се разтройвам като почнат да ми дават акъли разни познати и непознати жени, дето си мислят, че е много лесно да се озапти едно пищящо дете  Rolling Eyes Това харесвам на Англия, че хората изключително рядко се бъркат на другите хора или правят коментари. Затова и аз се научих да бъда непукист  Sunglasses Преполагам и се надявам, че бързо ще го израсте този период, така че споко. И аз нямам никакви книги за възпитанието, но мисля да си взема някоя като се прибираме към БГ Юни месец. Препоръчайте книжки  Wink

Моргаз, радвам се, че сте добре и земетресението не ви е засегнало по никакъв начин! Предполагам, че е потресаващо за много хора  Sad Тук също имаме 4 дена почивка, тъй като е Великден тази неделя, но аз реших да работя, тъй като плащат доста добре, а и все пак ние ще празнуваме другата седмица, така че не виждам смисъл да си стоя вкъщи  Grinning

Лек ден!

# 200
Winnie, още се чудя как успявате да удържите детето в количка. Ние количка не ползваме от 7-8 месеца, дори тогава беше изключително трудно да я возя и да стои мирно. През зимата я водихме на градината с шейна, а когато нямаше сняг - пеш. Навсякъде другъде ходим с колата и количката си стои прибрана вкъщи. Сега й купихме колело (триколка) и чакам да се понаучи малко да го кара и мисля на градината да я водим с него. А в магазини като ходим я качваме на количките (не че винаги стои мирно де Crazy)

Много болни дечица наистина Rolling Eyes Ама така е, затопля се времето и вирусите върлуват, няма как да ги опазим. Флоранс днес се събуди с температура. Не е много висока, 37.7 е, макар че това е с дигиталния термометър, който мери с 0,5 градуса по-малко от живачния. Ама все пак е свежа и си играе, хапва по малко, затова реших да не бързам да я тъпча с лекарства.

И при нас се почива 4 дни заради католическия Великден, ама тъкмо да се възползваме за приготовленията за Цветница, нарекли сме си Флоранс да празнува имен ден Flowers Sunflower

# 201
SunshineMery, помисли си колко е добре, че излива айрана в мивката, а не на пода и може да ти стане по-приятно. Joy
Мери, и аз това си мислех, добре, че излива в мивката Mr. Green
Успокояващо е,дааа!  Wink  Hug

morgause,наистина е трагедия,но Слава Богу,че вие сте добре!
Цитат
Аз съм забелязала, че когато съм отпочинала съм много по-търпелива с Емма...не знам.
morgause,това определено е така!Няколко пъти на последък ми се е случвало да поспя по-спокойно!Но обикновено всяка нощ съм нащрек да го завивам малкото,че много се развива,и на сутринта се събуждам по-изморена от вечерта! Tired

Уини,и моя мъж често готви и то с удоволствие!На последък съм се отдала на мързел в това отношение,но скоро ще ми избяга пиленцето... Cry
Бързо оздравяване на дон ВИТО и другите бонбони! Heart Eyes
Гери,и ние от много време се каним да ходим до ЗОО-то,но аз дори незнам къде е!
Дано да имаме време да отидем! Rolling Eyes
Предполагам,че Кика се е забавлявала доста с истинските животни! Heart Eyes
За количката,Бети пък много й се радва,понеже тя си стои от много време в колата ми,и като я извадя си умира от радост,че ще се вози!А вече е толкова голяма,че е малко смешно с количка,ама какво да правиш! hahaha Така и аз си спомням за времето с бебе и количка! Blush

А последните ни новости са,че от няколко дни насам като се умори да върви,започва да протяга ръце към мен,за да я нося на ръце!А си тежи - 16кг. и повече вече! Whistling

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 01:57 от SunshineMery

# 202
 И ние сме смехория в количката hahaha,но пък така ми е удобно при пазаренето,а и усвоих напълно лекото изкачване на стълби с количка и сега както ме боли гърбът няколко дни сме с количката.
 Моргаус,радвам се,че сте добре.Ние имаме една част от роднини в Рим и се позатревожихме за тях,но се чухме и са добре,а останалия народ живее на ботуша и е далече от трагедията.

# 203
Моргауз, радвам се, че сте добре и много съжалявам за всички хора, пострадали от земетресението, загубили близки, домове...
А децата наистина стават все по-интересни Simple Smile
Иначе аз ще тръгвам на работа май месец, но Киара тръгва на ясла края на април. Е, понен имам доста натрупана отпуска, която се надявам да позлвам отвеме-навреме. Лошото е, че прекият ми шеф ще се сменя и този, който ще заеме мястото му, реално не го познавам, защото е дошъл от Япония след като вече бях излязла по майчинство.

За количката - и ние все още я ползваме понякога. Не протестира много, но понякога я свалям и ходи до количката. Иначе, Мери, Киара често ме изнудва да я нося като ходим пеша. Да не говорим, че 2-3 пъти е заспивала в ръцете ми и направо ми се разказва играта, докато я занеса до вкъщи, макар че няма и 11 кила (в сравнение с 16-те на Бети).

Дени, радваш ли се, че се прибирате, или не ти се прибира?

Хайде всички болнички да оздравяват Hug Мини, пиши как сте със Стефи, а и от зетя ти (Наско) чакаме новини Simple Smile

# 204
Гери, благодаря ти, че се интересуваш Hug. Наско е добре, току що се прибрахме от Бизнес парка( събота и неделя е много спокойно), пощуря на воля, чистичко е, големи алеи...малко са такива места в София. И ние ходихме предишните две съботи в зоологическата градина и вече определено се радва на животните, като най-много време откарваме при "мецооо". Сутрин като отидем до 10ч все още е спокойно и няма много народ, защото ние сме с камиона и голям сприт му ударя.

Моргауз, радвам се, че сте добре Hug

# 205
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте, аз малко рядко пиша на последък, но пътувахме доста, а сега майка ми и брат ми са ни на гости.

Честно казано не ми се прибира въобще в България. Единствените причина са, че там имаме работа и Гого може да тръгне веднага на ясла. Иначе тук ми харесва CrazyНо животът ни в Германия сега е илюзорен, защото аз получавам много хубава сстипендия и ходя на много семинари. Когато програмата свърши това няма да е така. И ще се прибираме по родните земи.

Не мога да дам никакви съвети с тръшкащите се деца.
Мини, как сте, как са всички болнички?

# 206
Здравейте тази вечер и от мен!
Моргаз, като чух за земетресението в Италия, първо за вас си помислих и с Гери гледахме на картата колко далеч сте от епицентъра. Радвам се, че при вас всичко е наред, а и днес гледах по телевизията колко добра организация е създадена за пострадалите. Показваха палатковите лагери и засиленото полицейско присъствие с цел защита от мародери. Дано ни пази Господ и да не случва подобно нещо в България, че ще настане адът на земята.
Съншайн, ние подарихме нашата количка, а миналото лято си взехме много лека лятна количка като на Десем и се возим в нея. На нея й харесва и не протестира. По смешното е, че бяхме забелязали, че плаче силно в колата и сега като проговори, се оказа, че се страхува от бързото каране. Седи отзад и нарежда:" бавно, ка'ай, сп'и, ко'и мноого" или преди да тръгнем започва с пазарлък: "кола-без". Обаче веднъж като се качи не й се чака в задръстванията и започва да мърмори:"мамо, давай, ка'ай, тъгвай".
Гери, само веднъж съм излизала без количка и без кола с Мартина и то когато беше още на 7-8 месеца. Щях да умра, толкова ми беше тежко. Имам доста "тежки" и обезводняващи летни спомени и с Владислава, но нея поне я носех с кенгуру. Настина Кика е с 2 килограма по-лека от Мартина, но пък аз не искам и да си призная с колко съм по тежка от тебе Embarassed Като се върнеш на работа, може да не наемате хора за товаро-разтоварните дейности, защото ти ще се справиш Shocked
Мини, Данинка, надявам се, че вече сте добре, и вие и децата! Наско май зет няма да ми стане, но се надявам да се видим скоро с Вили.
Манго май се е преориентирала към бебешката тема и не се е "обаждала" скоро.
Тези дни времето е страхотно и само най-упоритата групичка се отчита в отчетната тема. Хайде да помислим сериозно за среща в Южния парк или искате да поизчакаме да се стопли още и да се задържи по-топло времето? Да помислим и за купон в пиано-бар? newsm10 За този купон няма нужда да се съобразяваме с прогнозата за времето.
Лека и мека!

# 207
  • София
Честит Празник на всички именници !!!

# 208
  • София
Здравейте, ние се позагубихме, а аз още наваксвам с непрочетеното
... уважителна причина за отсъствието нямам  Embarassed...
От тази страничка разбрах че много болнички има та започвам първо с това:
Бързо оздравявайте и дарете мамите с усмивки спокойствие.

Честит празник на всички цветя!

... поднасям ви фрезии, тъй като това са последните цветя, който Мити откри и е влюбен в тях. След като купихме няколко за подарък 2 седмици ме обработва да си купим и за нас, та вчера си взехме (комбинация розово лилави тези най-му харесаха)

При нас нищо ново освен това, че откакто са тръгнали на ДГ след РД на Ели направиха 5 седмици градина - това е рекорд и за 2вамата.
Миналата седмица мина и Пролетния празник на Мити и с това добрите новини от ДГ се изчерпват. Уж свалиха всички карантини и от понеделник в групата на Ели има скарлатина та пак съм на тръни.
В петък се бяха появили някакви гадни сополи и събота пак и залепна окото  Twisted Evil... само след 1 ден капане и се изчисти (днес няма). Ох да устискат още малко да мине Великден и после другите празници ще се лекуваме.

Като казах ДГ да пожелая и успех на тези, които ще се борят за място ... май тази година ще е по-тежка за нашия набор. Миналата в нашето ОДЗ приеха само 2 деца 2006, а тази ням нито една бройка за 2007.

Някъде с Ели (двете) сме "намерили" бълхи (предполагам) и се сме здраво нахапани тя на 2 места с по 5-7 пъпки аз на 4 места.
Милата много я боли и се оплаква иска да я мажа, в същото време и на едното краче отзад и е излязло мехурче, за него мехлем нямам, Sad а тя иска и него да мажем.

Днешния празник мислех да се почерпим в Романс обаче се оказа че отвратят в 10 ч а ние бяхме там в 10 без 20 и решихме да не чакаме. От там в Комсед за подарък и о щастие отваря в 11ч а ние сме там в 10 без 5 ... явно хората не мислят тезис малките деца дето са будни е 6:30 -7 и си търсят забавления... хайде в Молла там поне отварят рано ако не друго Макдоналдс е отворен, е за наше щастие и там вече Комсед бе отворен
- не се смейте, но и 2мата си тръгнаха с по един Рейсър (мини конструктор кола), Елината едва я взехме за да я маркират разсърди се на всички и на нас и на каките.

Има въпрос към мамите с по-големи деца, пък и другите да кажат дали бъркам.
Мислим това лято да ги оставим на бабите малчовците.
Мити на море, Ели при моята майка. Свекърва ми не би се справила с 2мата, тъй като свекър ми работи и няма помощ а и е много далече от нас. Докато майка ми, ако си вземе отпуска ще се справи, но няма как при едната да оставя и 2те деца, а при другия не. Ели би могла да ходи и с майка ми на работа, сестра ми ще помага - работи на смени. 
Уж съм навита, уж сме казали подробни инструкции и от сега ми се свива сърцето.
Мити сме го оставяли за 3 вечери на майка ми, а есента когато се наложи да пътуваме по лоши поводи към свекърите решихме, че е удачно да оставим малките у нашите та бяха 2 нощи без нас.

# 209

Честит празник на всички малки и големи именници! Да са здрави и много щастливи!
Специални поздрави на Лили - Мила-па, на Цвети на Ала-Бала и ако съм пропуснала някой - неволно е!
Пожелавам също така бързо оздравяване на всички болнички!

Общи условия

Активация на акаунт