Кевинчоо.. - Не бе мамо,викаме му Кевчо.

• 24 413
  • 480
  •   1
Отговори
# 315
Цитат
ще я кръстя Лусия. Защото името е звучно, нежно и красиво. Звучи като пожелание. И ще е кръстена на майка ми Светлана

Според мен това ще е подигравка с майка ти. Изобщо да избереш Стивън вместо Стефан или Джулия вместо Юлия ми се струва извратено. Не заради това , че са чужди, а заради това, че се опитвате да втълпите на  децата си  ,че са нещо повече от другите. А замисляли ли сте се , че имената на момчетата един ден ще станат бащино име на техните деца? Как ви звучи Гергана Кевинова Иванова? hahaha

# 316
Още една загрижена за останалите гражданка другарка.  Flutter

# 317
Според мен това ще е подигравка с майка ти. Изобщо да избереш Стивън вместо Стефан или Джулия вместо Юлия ми се струва извратено. Не заради това , че са чужди, а заради това, че се опитвате да втълпите на  децата си  ,че са нещо повече от другите. А замисляли ли сте се , че имената на момчетата един ден ще станат бащино име на техните деца? Как ви звучи Гергана Кевинова Иванова? hahaha
   Доста крайно изказване . Чак пък извратено !? В крайна сметка важно е какъв е човека , а не какво име носи . 

# 318
Аз съм за българските имена едно име трябва да си подхожда с бащино и фамилно защото на мен ми звучи смешно например Майкъл Петров.Моят син се казва Александър и означава защитник на мъжете.

# 319
Ами да поспорим тогава - кое име е по-смешно
Гълъбин Боевски или
Джон Атанасов..

# 320
И двете са ми смешни Laughing по-скоро странни, макар че толкова са ни познати.

# 321
Според мен дискусията се измести към това кое име е хубаво и кое - не.
Това винаги е въпрос на личен избор на родителите и аз уважавам този избор.
Друг е въпросът, че традиционните български (или поне българско звучащите и популярни) имена са символ на национална принадлежност - затова и аз повече уважавам българите, които кръщават децата си с български имена, независимо къде се намират по света.
Някакси, когато децата са кръстени с чужди имена, ми звучи като срам от произхода.
За съжаление, обаче, той не може да се промени, независимо от името...

Подкрепям това мнение с две ръце!

# 322

няма да удряш гъза в тавана, ако майка ти се казва да речем Марулка.

Предпочитам майка ми да се казва Марулка,но да ме е научила,че този израз не се употребява от дама!

Аз не би се срамувала от името на майка си (факт, че не ми пукаше заради името на баща ми...което всъщност си е обикновено - Дечко).

А и кой е казал, че съм дама  Mr. Green

# 323
всеки родител има  право да си кръсти детето с име което чувства или смята че е най-подходящо, моите деца с български имена защото чуждите ги чувствам чужди , а и не биха им подхождали на бълг фамилия според мен , но предполагам че и родителите избрали чуждо име на детето са го чувствали най-подходящо за него

# 324
Когато навремето хората в БГ са започнали да именуват чадата си Александър, Анастас, Апостол или Андрей, съчетанието им с българска фамилия би трябвало да е изглеждало точно толкова "извратено" и непатриотично, колкото и с днешните Стивън или Майкъл, например. Представете си - накъдето се обърнеш, все Гроздан и Кръстьо Караколеви, и изведнъж - някакъв си префърцунен Александър Караколев... Всяка нова мода, била тя проруска, прозападна или просериална, е първоначално шокираща и впоследствие или забравяна, или удобно намествана измежду останалите "традиционни български" имена  Mr. Green

# 325
Цитат
му се подиграват в училище, децата са много жестоки
Права си,но се надявам на Винсент де се подиграват.Точно това ме спря да го кръстя Марк...
Ясно е...Магарето Марко Close

А Юнак Крали Марко?!....все за това магаре  Crazy

# 326
Цитат
ще я кръстя Лусия. Защото името е звучно, нежно и красиво. Звучи като пожелание. И ще е кръстена на майка ми Светлана

Маркирала съм най-важното, което видях в това мнение. Според теб.
Моята майка отдавна ми е дала да разбера, че в нашето семейство няма традиция някой да бъде кръстен на негов предшественик и никой не очаква новите членове на семейството да получат нечие вече използвано име. Едва ли дори ще и кажа защо съм избрала това име за детето си, освен ако не ме попита. И мисля че се изразих пределно ясно - харесвам "вносното" име Лусия заради звученето и семантиката в него. Харесвам идеята за нещо чисто и лъчисто, която прозира от това име, отделно от благозвучното съчетание на срички. Мое мнение.
Дали се опитваме да втълпим на децата си, че са нещо повече от другите...?  Thinking Едва ли. Давам си сметка, колкото и да звучи самохвалски, че дори само заради съчетанието на моите и на мъжа ми гени, детето ми ще има един... да го наречем малко по-висок старт... от някои други. Поне аз вярвам в генетиката и значението и. Обаче това няма да е заради името, което сме му дали.

# 327
Чуждопоклонничеството винаги е било присъщо на българина.

# 328
  • Mediterraneo
Когато навремето хората в БГ са започнали да именуват чадата си Александър, Анастас, Апостол или Андрей, съчетанието им с българска фамилия би трябвало да е изглеждало точно толкова "извратено" и непатриотично, колкото и с днешните Стивън или Майкъл, например. Представете си - накъдето се обърнеш, все Гроздан и Кръстьо Караколеви, и изведнъж - някакъв си префърцунен Александър Караколев... Всяка нова мода, била тя проруска, прозападна или просериална, е първоначално шокираща и впоследствие или забравяна, или удобно намествана измежду останалите "традиционни български" имена  Mr. Green

Много точно казано  Peace. Но много малко хора го осмислят.

# 329
  • пак там
Чуждопоклонничеството винаги е било присъщо на българина.

За съжаление...

Общи условия

Активация на акаунт