Кевинчоо.. - Не бе мамо,викаме му Кевчо.

• 24 386
  • 480
  •   1
Отговори
# 240
  • някъде под слънцето...
Мога да добавя
Коста(costa-бряг) Испания
Галина Galina(gallina- коко6ка)Испания

# 241
Чуждите имена са ми смешни и изпитвам съжаление към децата които ги носят - родителите им нямат идея какви подигравки ги чакат в бъдеще.
Единствено себе си трябва да съжаляваш за ограниченото си мислене Wink
Дано не повлияе и на децата ти.

Що, какво му е на Стефчо, па макар и Стивън
Ето например Стефан (Стефчо) ми звучи ужасно, докато Стивън (Стиви) е съвсем друго нещо....

Btw една съфорумка упорито се отказваше за запомни името на детето ми и го наричаше Стефчо, надявам се да не се опитваш да ме дразниш  Stop

# 242
Моят син пък е Стефан, предпочитам го пред Стивън, но то е само, защото не обичам 'ъ' в имена.  Peace Надя, а замисляла ли си се как ще бъде изписано името му в личната му карта след време? Щото няма да е Steven, нали се сещаш. Confused Освен ако мъжа ти е чужденец де.  Peace
Абсолютно съм съгласна, че определянето на някои имена като смешни, само защото не са български (то пък сякаш ужасно много имена са български  Rolling Eyes), е ограничено и задръстено.

# 243
  • някъде под слънцето...
замисляла ли си се как ще бъде изписано името му в личната му карта след време? Щото няма да е Steven, нали се сещаш. Confused Освен ако мъжа ти е чужденец де.  Peace
Мисля 4е няма проблем ,  ние и двамата сме българи, но когато вадихме паспорт на дъ6теря ми(тогава тя има6е само българско гражданство) платихме за промяна в транскрипцията
в българския паспорт  е записана   Victoria а не Viktoriya, както е според транскрипцията на кирилицата

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 21:56 от sl

# 244
Когато се попълват данните за паспорт имаш опция как да ти бъде изписано името на латиница.

В предишните ми лични карти не ме кефеше да съм NadeZHda и по свое желание се записвах NadeJda както бях свикнала да пиша името си на английски.
Сега най-накрая се примирих с транслитерацията и съм със ZH.

За детето не виждам проблем да го запишем Steven.  Naughty

# 245
Иначе ще се наводни с Иван-човци
Та...какво му е лошото на Иван?Май го приех малко лично. Peace

# 246
Желязко /ютия/ в Полско Laughing
Даже имаме много смешен случай  с едни гости от Полша по този повод .
Аз се чудя още ли има луди, да си кръстят детето Желязко... и не е ли това по-смешно от Кевин, колкото и да си патриот  Laughing.
Чудя се също, как може да направи на някой впечатление, кой си е кръстил детето с бг име и кой с чуждо. Ами като иска да не е българско името, няма да го кръсти така, много ясно. И чак пък подигравки да отнася в бъдеще, че било детето с чуждо име... едва ли. По-скоро би отнесъл подигравки за Желязко, Евлоги, Теменужка, Карамфилка и тем подобни  Mr. Green

# 247
E какво му е на Евлоги... Георгиев например ... newsm78

# 248
  • Варна/Лондон
Братовчетка ми си кръсти детето на баща си -Момчилиян ,е ясно е как се казва дядото  CryПриятелката ми поне роди момиченце ,иначе става въпрос за свекър Момчил -отново,а тя я кръсти Моника,на кратко МОНИ,в зависимост от ударението тези с гръцкия език ще разберат WinkАма и аз не бих се сетила за хубаво мимичешко име производно на Момчил newsm78

# 249
Ама и аз не бих се сетила за хубаво мимичешко име производно на Момчил newsm78
Момка, звучи добре Joy Joy Joy.

# 250
  • Варна/Лондон
Ама и аз не бих се сетила за хубаво мимичешко име производно на Момчил newsm78
Момка, звучи добре Joy Joy Joy.
Нали Joyдали щеше да ми е приятелка още ако й го бях предложила  hahahaВарианти много ,да не ти се случва да мислиш Peace

# 251
E какво му е на Евлоги... Георгиев например ... newsm78
Ами нищо му е нямало... ама преди 1 век и половина.

# 252
Аз си мисля, че човекът прави името. И специално за Евлоги и Христо Георгиеви се сетих... не мога да коментирам повече от това.

# 253
  • Плевен
Аз съм за българските имена.
Доста ми е смешна модата напоследък да си кръщават децата с чужди имена или с възможно най-странни имена, че да няма друго дете с това име. В резултат на детската площадка се чуват такива имена, че дори ми е трудно да ги запомня.
Нямам нищо против чуждестранните имена, но за дете живеещо в България с родители българи ми звучи смешно. И честно казано ми изглежда като избиване на комплекси от страна на родителите.

# 254
  • Варна/Лондон
Още в ранните излъчвания на предаването ;часът на мама 'имаше подобна тема и там една мама сподели ,че мъжът й е искал дъщеря му да се казва Кола,а тя казала ами Кока кола или Пепси кола  Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт