Трети клас и Ваканцията......

• 27 309
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета,включваме се почти на финала на трети клас,но сега ви открих.Боби,здрасти  bouquetСинът ми се казва Красен и е роден на 05.07.1999г.Видях,че и при някои от вас предстоят утре екскурзии-на нас това ни е първата,досега никъде не са ги водили и ми е малко притеснено,но ще се държа. TiredПри нас се очертават доста неучебни дни-празници,матури и нямам идея за датите на финалните тестове.Госпожата потвърди,че оценките не са определящи,но понеже синчето е пълен отличник иска да си запази успеха и само я тормози-да му кажела дата,че да започвал с подготовката JoyЕстествено,вече няма търпение да започне ваканцията,вчера си учеше урока по ЧП по следния начин-в едната ръка учебника,а с другата тупа футболната топка JoyЩе издържим още малко-огън,служба не остана hahaha

# 166
Привет, noni2009!
Честит празник на Гого на Ели /elia gg/ от моя Гого /и от Коко, разбира се/, макар и със закъснение!
Имаме вече резултати от първото изходно ниво по БЕЛ, пълна шестица, синът каза, че била единствената. Другата седмица са останалите три. Снощи преговаряхме ЧП, затворих всичко и му обясних с думи прости що е "тяло", "вещество" и свойства на в-вото, понеже той си ги оплиташе тези неща още в началото на годината. Другият материал по предмета му е ясен, но първият урок му беше кофти и сам ми сподели, че не го разбира. В понеделник имат изходно точно по ЧП. Следващите са сряда и четвъртък.

# 167
Judy, честито и на твоя Гого, па макар и на патерица!
Моята мъгла не е наясно кога точно какви контролтни има. За изпитване- казва, че всеки ден го изпитват. За контролни- явно често имат, че вече не му правят впечатление Mr. Green В края на годината все някой ще ме светне по темата  Laughing

# 168
  • Майничка
Привет и от мен!
Честито на патерици на имениците!

Момата току-що се завърна от зелено училище - заминаха в понеделник. Бяха на Хасковски минерални бани, днес, на връщане, минали през Перперикон, съответно бяха скапани. Малката обаче й спретна такава фиеста, че бързо се осефери. Laughing
Доста са поучили на зеленото, половината багаж бяха учебници. Mr. Green Изходните нива им почват от 18-ти с математиката. А утре е на някакво състезание по БЕЛ, за което разбирам току-що, обаче тя си го платила и се записала. Laughing

# 169
  • София
Боби 1973, дороти, благодаря за съветите!
Честито на именниците на патерица!
gargamela, толкова ти е инициативна дъщерята, блатгодордно ти завиждам... Дани трябва за всичко да го побутваш или направо да му теглиш шут...

# 170
Здравейте!
При нас мина само 1 изходно ниво - по английски език.Не знам кога ще им ги връщат,общо взето и било лесно.Днес ще правят по ЧО,вчера я препитвах за по-важните дати,голяма мъгла.

# 171
  • София
Отдавна не съм се вясвала в тази тема. Покрай малките матури на сестра му нашия съм го оставила почти на втори план. Като гледам справя се детето, учи сам.

# 172
При нас минаха изходните нива по ЧП и БЕЛ. По БЕЛ има 6. Чакаме резултата от ЧП, днес има английски, а утре е математиката.

Справя се сам и успешно, въпреки че от празниците си донесохме един вирус от Варна, който направо унищожи семейството. Предаваме си го един на друг, а е от ентеровирусите и направо скапва, особено децата.

Според нашата учителка след 22.05. няма да се учи сериозно. Предвиждат двудневна екскурзия, а на 28.05. раздават бележниците и ваканция... Simple Smile

Ама и аз съм един заплес Embarassed, днес черпя. Момчето ми става на 10г. Grinning

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 12:31 от paleto

# 173
18.05. и 19.05.2009 също са неучебни дни по заповед на МОН.
Бележниците и при нас ще се раздават на 28-ми, на специална екскурзия до Копривщица.

# 174
  • София и там където не се пуши
При нас, на едното ми дете в училище ще се учи, а на другото не. Дори няма да учат събота, понеделник и вторник.

# 175
Ние минахме всички изходни, край, в събота е на карнавал с школата, а последните две седмици не ги смятаме за училище- тук почивен ден, там учебниците вече събрани /повечето вече не са у нас/. От екскурзия се върнаха вече.
Чака си сега лятната занималня, едно дете от миналата щяло да си дойде от чужбина и да им разправя интересни неща. Точи зъби за басейна до Казанлък. Сега го зоват игрите, бесовете и колелото. Почивката ни е чак през август, три месеца има до тогава.

# 176
Привет Hug Аз също не съм се вясвала скоро Embarassed
Палето, жив и здрав да ти е рожденника  bouquet
На моя син не са му минали всички тестове. По англ. език има 6, по БЕЛ и ЧП 5. Математиката още е без резултат. В събота ще ги водят на разходка в гората. За 18 и 19 сега виждам, че са почивни. Дано поне е хубаво времето, за да могат да играят с децата навън.
Зеленото им училище ще бъде в края на м. май - с.Баня, до Банско. Той с нетърпение чака тази екскурзия, понеже досега не е ходил. Те обаче щели да учат там, само не разбрах кои учебници ще носят.

# 177
Paleto, честит рожденник!

Добре, че влизам тук, та да разбера какво става "по света" - аз не знаех за почивните 18 и 19 - това по какъв повод? заради матурите на по-големите ли?

Нашите изходни не са минали, освен по руски. Тръпнем в очакване, като нищо ще ги изпуснем - в смисъл че ще разбирам за това, че е имало изходно вече когато е минало. Няма по-голям заплес от дъщеря ми ooooh!
Иначе тя участва в Бон апети с Иван Звездев, ще дават предаването на 1 юни. Мнооого е впечатлена и доволна и разказва на ляво-на дясно за преживяването в телевизията Simple Smile

# 178
  • Майничка
Привет и от мен!

Палето, здраво и щастливо да е порасналото ти момче!

При нас вчера трябваше да е първото изходно ниво - ЧО. Вместо това правили преговор. Mr. Green
Утре ще учат, ще правят преговор по ЧП, в понеделник - теста. В сряда ще е изходното ниво по английски, в четвъртък - по ЧО, нищо чудно вторник и петък класната да вмести БЕЛ и математика, че жегата съвсем ще им изпие мозъците до края на май. И да не си помислите, че заради преговорите им е намалила домашните! Wink

При нас също уж щяха да почиват на 18 и 19, въпреки че в училището са само до 7 клас (втора поредна година няма випуск от 8 клас). Но се оказа, че няма да се наложи да използват базата за матури на ученици от други училища, та отмениха почивката.

А, да ви засмея Laughing, на писмено изпитване по ЧП Гицка се изказала по въпроса "Кой е първия български хан?"- "Кубрат". Засекохме се пред училището с мъжа ми и класната ни го каза. Че и спори момата: "Ми то не пишеше на коя България!".
И хорова декламация от наша страна с баща й: "Ми да беше писала Авитохол, тогава!". Госпожата бая хилеж му дръпна, нямало на кого да се метне многознайката. Mr. Green

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 15:06 от gargamela

# 179
Здравейте  Hug Не сварвам последно време да чета, камо ли да пиша.
Днес с Борис смятахме, че остават 8 учебни дни до края на годината, защото на 18-19 не учат. Днес им е теста по БЕ, по четене вече мина, по руски език също. Кога ще правят останалите не ми е ясно... Дори не са планирани. Но и не се подготвяме кой знае как за тях - каквото сме научили през годината, научили сме и толкова!
За края на годината класът решил, че искат да си потанцуват в клас и после да ходят на пицария. ОТказали предложения за екскурзии и някакви други културни мероприятия. И мисля, че добре са решили. Ще се повеселят и ще си обръщат внимание "извънкласно" Laughing Дайте идеи за символични подаръчета за класа към бележниците, че съм в родителския актив и трябва да ги измисля. Преглеждах книжките - има хубави от по 4лв като за четене (Крали Марко например), но не хващат око и не съм сигурна, че ще ги погледнат. Харесах и една "Етикет за тийнейджъри", която ми се видя хубава, но тя отива вече 10лв, а ми се искаше за по-малко. Имате ли идея за предметен подарък?
Трябва да измислям и на госпожите подаръци. Какво сме ги подхванали от 1-ви клас .....Те си заслужават де!  bouquet Ако имате идеи - също приемам с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт