Трети клас и Ваканцията......

• 27 300
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
  • София и там където не се пуши
Аз мислех, че така терзаещите са зодия близнаци - от голямия съдя.

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 19:12 от (х) Dorothy

# 196
  • Майничка
Нашата риба чак до етап "Никой не ме обича" не е стигнала и няма такива изгледи засега, но от първи клас е застигната от мирова скръб от злата участ, дето все на нея се пада. Laughing

# 197
Моят е близнак. Но да ви кажа ми олекна, че всички така се тръшкат Laughing

# 198
Значи ясна е работата Mr. GreenМоето е раче,ама на,явно са по-чувствителни,защото негови съученици са толкова дебелокожи,че нищо не ги трогва напротив Shocked

# 199
  • София
Нашият не изпада в такива състояния все още.

# 200
  • София и там където не се пуши
Нашият не изпада в такива състояния все още.

Мен третокласника ми не изпада, баткото като беше по-малък.

# 201
Ние сме спокойни младежи, вероятно защото изразходва енергия и емоции на поразия през деня, та като се прибере по късна доба е мил и любезен, докато изрецитира на какво са играли и с кого и вече му се спи. Няма време да се замисли дали го "обичаме", по- вероятно си го приема като даденост- мама и тати у нас, дето ще се поинтересуват от добиченцето и ще му промият копитцето с раничката.
Моето е пък козле, вероятно затова. Ако вярвате, разбира се, на такива неща.
Не всеки минава през точно такъв период, от опит.  Laughing До дете е и този път, не само до период.

# 202
Ксю е водолей. Не е от зодията. Аз съм близнак и също бях така навремето, даже доста дълго ме държеше Embarassed
Тя беше тръгнала и да ни напуска миналата година: събра си раничка (с абсолютно непотребни за оцеляването вещи), избърса сълзите и сополите със замах, въздъхна и .... ни напусна. Стигна до външната врата на двора (в къща сме), излезе на вън и....до там Simple Smile Поседя на тротоара към час-два и после вече беше готова за рационални преговори.

# 203
  • София
А ако наистина беше тръгнала нанякъде?

# 204
Е, все са надничали хората, да не се случи да замине, то си е страшно направо.
Нямам спомен въобще на мен да са ми минавали такива идеи през никаква възраст. Единствено съм имала проблеми с желанието си да излизам повече и до по- късно, но не ми е минавало въобще през ума, че не ми позволяват, защото са такива едни лоши хора.  Laughing Обяснено ми бе защо, а и по късна доба тогава общо взето не се разхождаха много деца, както е сега, все още. Затова и приветствах вечерният час, дано се спазва и се контролира, а да не си остане само на хартия.
Други проблеми изобщо не помня да съм имала през т.нар. "пубертет". Играехме много навън, интересувахме се от ежедневните си неща, от този или онзи даскал, от това, дали поредната измислена от нас глупост ще успее, спортувахме, ходехме по кръжоци и поне сред децата, с които бях, нямаше нещо кой знае колко фрапиращо.
 Мисля, че колкото е по- ангажирано съзнанието и битието на едно дете, толкова по- лесно ще премине през различните фази на развитието си. Сблъсъците го тласкат да върви напред и разните хора по различен начин реагират- едни външно емоционално, други- затварят бурята у себе си, трети- приемат го философски и не се вълнуват ни външно, ни вътрешно, всеки- с темперамента си.

# 205
А ако наистина беше тръгнала нанякъде?
е, ние надничахме от прозореца все пак Simple Smile

# 206
Мисля, че колкото е по- ангажирано съзнанието и битието на едно дете, толкова по- лесно ще премине през различните фази на развитието си. Сблъсъците го тласкат да върви напред и разните хора по различен начин реагират- едни външно емоционално, други- затварят бурята у себе си, трети- приемат го философски и не се вълнуват ни външно, ни вътрешно, всеки- с темперамента си.
Бях ангажирана. Много. С купища кръжоци, спорт, домашна работа, училище, обществена дейност, играехме много, имах много приятели и въпреки това пубертета ми беше тежък.

# 207
Ох, и ние сме от тръшкащите се.  ooooh! Мисля си,че при нас проблемът идва и от малкият бяс, на който Георги смята, че прекалено угаждам на моменти.Той мисли, че към него съм по- строга и взискателна, а на малкия повече отстъпвам. Сякаш забравя, че първите 7 години от живота си е бил единствено дете, на което съответно всички сме обръщали много, много внимание, а и така се получи, че с идването на малкия човек Георги отведнъж порасна, стана ученик... 
Двият № 2 и батко в предпубертет ми идват в повече  ooooh! Господи, дай ми нерви като корабни въжета, че не знам как ще устискам Crazy

# 208
  • Пловдив
Моята мома върви леко по тъчлинията на пубертета. Няма истерии и крайности, но промени се наблюдават вече.  Лошото е, че се държи като принцеса вкъщи и не се сеща да си сгъне дрехите или да си отсервира масата. Аз съм спокойна и правя забележки само, но татко й яхва метлата  Mr. Green 
Иначе имаме 6 на изходното по математика, БЕЛ също мина, но резултатът не е ясен. Днес е изходното по ЧП - 2 дена се готви, че и е по-труден този предмет. Чете урока и си води бележки в отделна тетрадка. Не съм изпитвала, но като прегледах бележките, добре се е справила. Ще видим резултата  Mr. Green Остават ни още английски (може би тази седмица) и ЧО.  Следващата седмица ще е кратка - 25.05. е неучебен, на 28.05. са на екскурзия в Казанлък, а на 29.05. е партито за завършване на 3 клас.
Това подранило лято доведе учебния (и трудовия!) ентусиазъм до абсолютната нула. И двамата се размазват от игри навън. Баща им едва ги прибира от кварталната градинка към 8.30 вечерта. И все не им е стигнало времето да се наиграят.

# 209
Моят синковец има шестица на решения за 10 мин. тест по английски #Crazy,само с три грешки Mr. GreenДнес правили по БЕЛ-и на въпроса ми -"Него за пет мин. ли го реши",отговора беше-"ми госпожата като е написала бебешки въпроси,ти за колко време мислиш,че съм го решил" ShockedУтре има по математика-а там госпожата му била казала,че спокойно можел вече да преминава в четвърти клас по този предмет-така,че очаквам нов рекорд-тест решен за две мин. Joy Joy JoyА за сгъването на дрехи и завивки си го правеше без проблем,до момента ,в който видя,че баща му се измъква тихо по чорапи и той се опита да прилага същия номер,нооо аз съм от стара коза яре Mr. Greenи на мен тия не ми минават hahahaТака,че пак си ги сгъва,даже ме вика да погледна дали харесвам как ги е сгънал.Сладур Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт