СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 49 125
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 600
браво момичета, репортажа беше много добре, можеше малко повече за протеста, но и така е супер старт  Peace
Да и репортажа беше съвсем на време и на място..
Сега доста хора са го чули..
Аз лично не чух за поканата на Бат Бойко на дебат на светло..., но..явно допълнително ще трябва да го поканим официално..

bouquet

# 601

чакаме ли някакво одобрение или да почвам да разпечатвам листовки  Party
Ами..теоретично не би трябвало да има проблем..
Специално попитах в деловодството , дали има заявено друго мероприятие на същото място по същото време..
Казаха,че ако има, няма да получим разрешение, но..до 16.04 има цели 10 дни, така че сме първи вероятно..
Въпреки това мисля,че е добре утре да се обадим на телефона, който ни дадоха за да проверим ситуацията..
Не очаквам да ни откажат протеста..
Нека Шапчицата и другите, които са организирали подобно нещо да кажат какъв е реда от тук нататък и..дали е нужно да чакаме специално разрешение..

# 602
Поздравления за репортажа (участничката в него). Много хубаво прозвуча и на мен ми хареса. Нямаше личен елемент, а синтезирано обобщение на основния проблем. Поздравления отново.

# 603
  • София
Искам да ти кажа vici, че страшно се дразня от такива обобщения като твоите, ние хората от провинцията не идваме ВСИЧКИ за няколко месеца, и не стоим в къщи за да скучаем и да си правим фалшиви инвалидности!!! Аз не искам да ползвам инвалидността на моето сърдечно оперирано детенце, но няма да имам избор за да имам и малък шанс да го запиша в градина в квартала, в който живеем. Ти май не плюеш по когото трябва, в случая смятам, че нападаш конкретно мене, защото аз съм една от всичките твои споменати. Искам детето ми да си има място в детска градина, за да мога аз да тръгна на работа и да имам доходи с които да му купувам и на него и на батко му всички необходими неща, от които има нужда и твоето дете. Но аз ти отстъпвам мястото на моето дете, с удоволствие и поклон, хайде заемай го! Виждам, че си ми бясна! На мен, човека, който би трябвало рамо до рамо с тебе да преборим тази мащека държавата, да върне на нашите деца, моето и твоето градините които им взеха и новите за които ги излъгаха!

# 604
  • София
Момичета, браво за протеста! Гледах новините и точно на място го споменаха! Стискам палци всичко да мине повече от добре!

Извинете, ако някъде е пояснявано, но аз като четох указанията за кандидатстване останах с впечатлението, че няма да се дава по една точка за всяко дете. Това означава, че аз като съм с две деца, няма да имам предимство пред майка с едно дете. Правилно ли съм разбрала?

# 605
Дайте линк на репортаж, че моя дзвер точно тогава реши да пищи и я вкарах във ваната да я изкъпя  ooooh!

# 606
  • гр.София
 Браво, Litle wingels Peace
 Направо те предлагам за главен говорител.

# 607
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=129054
Браво, Litle wingels.
 Дано имат ефект всичките усилия

# 608
Момичета, благодаря за хубавите отзиви, радвам се, че ви е харесал репортажа, макар че заслугата е на журналистката Марина Евгениева, че не изряза инфото за протеста.  Hug Макар че не пуснаха моите думи с датата, часа и мястото на протеста...Мисля,че не казаха , че е от 10:30ч., а само споменаха "следващия четвъртък" (пише го и в материала на сайта им), но някой може ли да потвърди? newsm78
Значи аз говорих доста, 10-ина минути поне, но нали видяхте колко излъчиха...Казах, че искаме среща с ББ "на светло"...Казах какви са основните ни искания, тя е предпочела да ги обобщи, вместо да пусне мен, това както и да е...Обясних подробно, че едно от исканията ни е за подобряване на съществуващите условия в ДГ във връзка с "уплътняването" на групите и контрол за изпълнение на нормативните изисквания...
Аз и Шапчицата се притеснявахме малко, че няма да го излъчат, защото първоначалния им замисъл беше репортажа да отрази старта на кандидатстването в ИСОДГ, но аз като казах за протеста и се заинтересуваха веднага. Ето го материала, за който не е успял да гледа : http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=129112
pokahontas, линка, дето си го дала, е от тази сутрин.  Wink

Накрая питах Марина Евгениева как ще отразят протеста другата седмица, тя спомена, че може да направят жива връзка. АЗ си мисля, ако ни предложат, има ли смисъл, понеже протеста е преди обяд, няма кой да гледа телевизия тогава, но може да го излъчат на живо в обедните новини... Thinking

Сега, говорих тази вечер с познат журналист от БНТ и му казах, че много едностранчиво отразяват събитията - гледахте ли новините по БНТ тази вечер? Приличаше на платен от общината/държавата репортаж...гнусна работа...Та казах на моя познат да говори с репортери и редактори там да направят материал за родителската гледна точка...Новината за протеста и него заинтересува много.  Simple Smile
Утре ще се обадя и на журналистката от TV2, която познавам и ще видим оттам какво ще излезе.
Щурчо,blanc  , много хубава работа сте свършили!  Hug Аз за съжаление забравих да кажа пред камерата, че сме внесли уведомлението за протеста, но го казах на журналистката по-късно...
limpid, мисля,че можем да разпечатваме и разпространяваме листовки, но да каже diana_t, тя  "отговаря" за текста и оформлението, сигурно ще се включи по-късно.

Днес с Шапчицата дискутирахме дали тя да търси озвучителна техника за 16-ти и решихме, че не е необходимо, защото няма да правим митинг (с речи), а протест...ще си викаме, ще си развяваме балони и плакати и кой каквото друго си иска...децата ще щъкат...аз така си го представям, независимо колко хора ще дойдат...

Сега, дайте да измислим как да "призовем" ББ на разговор с нас "на светло"...Да му напишем официално писмо-покана? ДА се обадим в пресцентъра на общината и да съгласуваме с тях? Май така се прави...Да каже звънче или друга майка, запозната с пиар дейности, моля!  Hug

# 609
  • София
Може да се депозира такава писмена покана в деловодствота на кметството, за да имаме входящ номер и освен това да го поканим чрез пресцентъра му, но да има медия, която да отрази самото "канене". Така надали ще откаже Peace

# 610
  • софия
Little wingels, и на мен много ми хареса как ясно каза основните проблеми в репортажа  Hug Благодаря ти, но не съм много навътре в PR-a  Embarassed Виж, имам професионално изкривяване благодарение на държавната администрация. Предлагам да изпратим открита покана до ББ - Пресцентъра, с копие до основни медии (вкл. вестници).

# 611
  • София
Little wingels, и на мен много ми хареса как ясно каза основните проблеми в репортажа  Hug Благодаря ти, но не съм много навътре в PR-a  Embarassed Виж, имам професионално изкривяване благодарение на държавната администрация. Предлагам да изпратим открита покана до ББ - Пресцентъра, с копие до основни медии (вкл. вестници).
Да, горе-долу това имах предвид. А депозиране в деловодството на такава покана ни дава и входящ номер Peace

# 612
Явно ще трябва да депозираме писмена покана. Ще съчиня някакъв текст и ще ви го пусна за обсъждане.
zvanche , харесва ми много идеята за открито писмо с копие до медиите, да го направим, а?  Peace

Момичета, който желае, да си сложи инфото за протеста в подписа, току-що ми хрумна и го направих, така ще прочетат всички майки във форума, а може и в други форуми, който посещава. Освен това знам, че щом е в подписа не се смята за спам и реклама и няма проблем с правилата на форума.   Peace

# 613
  • софия
Реди съм  Simple Smile Има ли вече текст на листовките? Утре да дам на мъж да ги принтва и започвам разпространение в квартала (Красна поляна).
Добре е поканата да се изпрати най-късно до края на седмицата, за да няма оправдания, че програмата на "важния" кмет е много натоварена и не е имал време да я уважи.

# 614
Покрай медийните изяви забравих да споделя нещо друго интересно.  Embarassed
Днес получих писмо от Комисията за защита от дискриминация (КЗД), което е в отговор на нашата петиция против критериите в регламента, която направихме и изпратихме още когато регламента беше в проект и предстоеше гласуването му. Значи този отговор е единствения официален от институция (засега). Та отговора е стандартно писмо, 1 страница, отдолу подписано от Кемал Еюп като председател на КЗД и парафирано от юрист и още някакъв експерт. Значи първо пише, че са получили петицията на родители във връзка с ....
После пише, че производство по защита от дискриминация по чл.50 от Закона за защита от дискриминация (ЗЗДискр.) (цитирам) се образува:
а) по жалба на засегнатите лица;
б) инициатива на комисията;
в) сигнали на физически и юридически лица, на държавни и общински органи. 

После пише, че жалбата или сигналът до комисията се подават писмено и трябва да съдържат реквизитите, посочени в чл.51, ал.2 от ЗЗДискр., и по-надолу изброяват въпросните реквизити.
С две думи стандартен отговор, с който ми казват, че можем да подадем жалба или сигнал, оформена по съответния ред и тогава ще образуват производство, т.е. ще разследват от какво се жалваме ние...
И така аз си мисля,че можем да се възползваме от тази възможност, защото е безплатна поне, за разлика от еветуално гражданско дело  Rolling Eyes
lawY, кажи си професионалното юридическо мнение, моля...ако има други юристи и те да кажат...мислите ли, че си струва да оформим жалба за дискриминационните критерии? 

Общи условия

Активация на акаунт