СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 49 244
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 510
"Невалидна парола или потребителско име" - бая народ се оплакваме от това съобщение вече!!! - Компютърджиите могат да дадат обяснение, може би????

# 511
Мили родители,
апелирам към активност и подкрепа на Little wingels !
Нека,всички желаещи да се изкажат по темата в 15ч. да се съберат в парка Заимов пред детските съоръжения с дървените оградки, в горната част на парка.Тези които не желаят да бъдат интервюирани - правите голяма агитка и фокусирате вниманието на обществеността и публиката върху основния проблем - липсата на места - който общината се опитва да измести от центъра на вниманието,като занимава обществото с ИСОДГ и други отговорни институции и инстанции. 

# 512
КАКВО ЗНАЧИ СИСТЕМАТА Е ПРЕТОВАРЕНА
МОЛЯ,ОПИТАЙТЕ ПО-КЪСНО Shocked Shocked Shocked

Май пак почва старата песен на нов глас

Значи, че всички пращате отново и отново заявки за потвърдителни мейли, е тва значи. Мирясайте и затворете сайта.

Брейййй,много гневно , не може ли по-спокойно.
Ти до сега като задаваше въпроси, никой не бе толкова гневен към теб, ти защо не миряса Shocked
И не си ти човека,който да ми казва какво да правя, и дали да затварям или отварям сайтове

Не съм задала нито един въпрос в тая тема. Не съм гневна, а иронична.

# 513
Успех на всички днес следобяд.

# 514
Г-н Джонев, предлагам Ви да изпоизволните всичките си софтуерни инженери .. или както там им викате...

тази система не е чак толкова сложна като задание.. прилича на една моя курсова работа като студент... голяма излагация

сега да пробвам ли отново или да следя и spam директорията?

ако в началната страница вместо :потребител пишеше ЕГН щяхтев да намалите заявките наполовина... ама много Ви е нескопосано написано упътването по страниците... така и така сте блокирали.. вземете пооправете инструкциите

нищо лично, просто предложения
успех в справянето с проблема

# 515
Гласувах за 1 вариант, колкото по-малко текст и по-ясни послания, по-добре. Само 3 граматически корекции:
"1. ПОКАНА ЗА ПРОТЕСТ

към всички майки, татковци, каки, батковци, лели чичовци, баби, дядовци, съседи и съседки с будна гражданска съвест.
Призоваваме ви да ни подкрепите в протеста за липсата на достатъчно места за децата, живеещи в София в детски ясли и детски градини и пълната незаинтересованост към проблема от страна на Столична Община.
Протестът се организира на 16.04.2009 (четвъртък) от 10.30 ч. пред Столична Община (ул. "Московска" 33) 

Инициативен комитет от родители"

# 516
Само заради обзелата ви истерия се пробвах и аз със сайта. Зареди веднага, влезнах в профила на детето и си потвърдих е-mail-а. Даже 2 пъти един след друг.

Късметлийка...Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Ей така да ти върви и на входящите номера Simple Smile

И аз успях при втория опит..
Сега си чакам мейла...ама..няма да бързам де..Когато дойде - тогава..
Утре пак Simple Smile

# 517
06.04.09     СИСТЕМАТА РАБОТИ НОРМАЛНО!

Няма данни за претоварване.
.....
ИСОДГ - Екип за поддръжка

Точно при отварянето на тази страница ми даде "Системата е претоварена.  Моля, опитайте по-късно."

И какво става сега?! Уж ни убеждаваха, че няма опасност от претоварване тази година, а дори Новините не мога да си ги прочета!

# 518
 НОВИНИ Вести Б.Г.
За детските градини в София - вече по новите правила
06.04.2009 10:33
Кандидатстващите трябва до 21 май да актуализират профилите си.
Днес започна актуализация на профилите в Системата за обслужване на детските градини на Столична община (ИСОДГ). Актуализацията е свързана с новите правилата за прием на децата, утвърдени от Столичния общински съвет.

Децата, родени 2006 г. и след това ще кандидатстват по новите правила.

Родителите ще могат да актуализират профилите си с необходимата информация за определяне на точките по критериите за прием, както и да добавят и подреждат кандидатурите си.

За децата, родени през 2005 г. и преди това ще продължи да важи регламентът от миналата година - подреждането ще се запази по същия начин за групите с текущ прием.

още по темата
Нови правила за прием в детските градини в София
 0 | 6345
Новата система ще започне да работи в рамките на днешния работен ден на две стъпки: още от сутринта родителите ще могат да препотвърдят адресите на е-поща, чрез които ще става влизането в новата система, като за това трябва да въведат ЕГН на детето и парола и да следват инструкциите. Ще получат съобщение на въведения адрес на е-поща, което трябва да потвърдят. От този момент нататък ще могат да влизат в новите обединени профили на семейството с адреса на е-поща и същата парола.

По-късно през деня тези, които са преминали през потвърждаване на е-поща ще могат да актуализират информацията в профилите на семейството си, съобщи Явор Джонев, ръководител на проекта ИСОДГ.

Не е необходимо и няма да се отрази при класирането актуализацията да се извърши точно в понеделник, подчертава Джонев.

Родители ще имат месец и половина да актуализират профилите и да подредят кандидатурите си. Ако имат въпроси, могат да използват формата за обратна връзка. Ще получат отговор в рамките на 48 часа.

Актуализацията трябва да завърши до 18:00 ч. на 21 май - два дни преди първоначалното класиране, насрочено за 23 май.

Родители, които нямат достъп до интернет могат да подадат писмени заявления с необходимата информация при директорите на детските градини, които ще вкарат информацията в системата и ще управляват профилите от името на родителите.

Онлайн записването за софийските детски градини стартира миналата година. Автор на програмния прокут е фирма "Сирма". Няколко минути след пускането му обаче сайтът блокира. Малко по-късно проблемът беше отстранен, след което се появи отново. От фирмата съобщиха, че сривът в системата е предизвикан от злонамерени атаки. По-късно проблемите бяха отстранени.

Заради случилото се зам-кметът по образованието Йорданка Фандъкова подаде оставка, която обаче не бе приета от кмета.

През 2008 г. над 13 хил. деца кандидатстваха в детските градини в столицата, а местата в тях бяха за около 7 хил. деца.

Вчера столичният кмет Бойко Борисов заяви, че правителството се е подиграло, като е отпуснало за детски градини 5 млн. лева за два милиона жители.

До края на тази година ще направим още 20 детски градини, каза кметът.

Запитан дали ще има много неприети деца в детските градини, той каза, че със сигурност ще останат неприети, но няма начин да се построят за няколко месеца детски градини за още 9 хил. деца.  

# 519
По повод днешния репортаж, който ще се записва около 15ч в Заимов, мисля,че е добре до тогава да сме пуснали уведомлението в Общината за това, че ще има протест на 16.04...
В този смисъл, аз започвам да го пиша.
Нужни са ми данните на няколко доброволци родители:
трите имена
ЛК - номер, дата на издаване и от къде е издадена
ЕГН (евентуално)

Ще го разпечатам и с бланк след 13 ч ще го внесем..(ако има някой да го приеме по това време..)

Чакам информация на лични съобщения, че до 10 минути трябва да излизам, а преди това трябва да съм го разпечатала..

Благодаря ви.

# 520
КАКВО ЗНАЧИ СИСТЕМАТА Е ПРЕТОВАРЕНА
МОЛЯ,ОПИТАЙТЕ ПО-КЪСНО Shocked Shocked Shocked

Май пак почва старата песен на нов глас

Значи, че всички пращате отново и отново заявки за потвърдителни мейли, е тва значи. Мирясайте и затворете сайта.

Брейййй,много гневно , не може ли по-спокойно.
Ти до сега като задаваше въпроси, никой не бе толкова гневен към теб, ти защо не миряса Shocked
И не си ти човека,който да ми казва какво да правя, и дали да затварям или отварям сайтове

Не съм задала нито един въпрос в тая тема. Не съм гневна, а иронична.

Laughing Ама ти сериозно ли?Това е сайт, това не е на да си на спирката, автобуса да е претъпкан и да няма място да се качиш.Какво значи-изчакайте ...първо другите...па после ти...това е изключително несериозно.Оххх, смея се на глас вече.... Crazy

# 521
Също така, предупреждавам,че ще напиша "Протест пред сградата на Московска 33"....в 10.30ч...и също така, че ще обявя,че очакваме около 500 човека ...
(дано не прозвучи много несериозно, ако отидем само 20..)

Момичета, до кой генерал трябваше да е копието ?

# 522

През 2008 г. над 13 хил. деца кандидатстваха в детските градини в столицата, а местата в тях бяха за около 7 хил. деца.

Вчера столичният кмет Бойко Борисов заяви, че правителството се е подиграло, като е отпуснало за детски градини 5 млн. лева за два милиона жители.

Запитан дали ще има много неприети деца в детските градини, той каза, че със сигурност ще останат неприети, но няма начин да се построят за няколко месеца детски градини за още 9 хил. деца.
Аман от популисти. Да каже кметът колко детски градини е направили или разширил за 1 г. Не за 9000, за 100 да е направил, щеше да цъфти пред камерите в пълен блясък. А не местата тази година да са по-малко от миналата... Да попитаме на протеста в четвъртък поне това.  #2gunfire

# 523
Е то именно заради истерията има проблеми със сайта...

ц...не е заради това, повярвай.няма истерия.има хора, желаещи да посетят даден сайт.сайта не може да ги поеме.това не е истерия. Laughing
аз зор нямам, децата ми ходят на градина, просто ми е смешно, ако сега искам да влезна в гугъл, що не ми пише, че системата е претоварена? и съм убедена, че не съм единствената в същата секунда, правеща това.и какво значи-за къде бързате и що не поизчакате-от къде на къде ще правя аз едно регистриране в продължение на 3 дена с идеята-да ми окажат най-сетне достъп до великата система.

# 524
НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ:

НОВИНИ Вести Б.Г.
За детските градини в София - вече по новите правила
06.04.2009 10:33
Кандидатстващите трябва до 21 май да актуализират профилите си.
Днес започна актуализация на профилите в Системата за обслужване на детските градини на Столична община (ИСОДГ). Актуализацията е свързана с новите правилата за прием на децата, утвърдени от Столичния общински съвет.

Децата, родени 2006 г. и след това ще кандидатстват по новите правила.

Родителите ще могат да актуализират профилите си с необходимата информация за определяне на точките по критериите за прием, както и да добавят и подреждат кандидатурите си.

За децата, родени през 2005 г. и преди това ще продължи да важи регламентът от миналата година - подреждането ще се запази по същия начин за групите с текущ прием.

още по темата
Нови правила за прием в детските градини в София
 0 | 6345
Новата система ще започне да работи в рамките на днешния работен ден на две стъпки: още от сутринта родителите ще могат да препотвърдят адресите на е-поща, чрез които ще става влизането в новата система, като за това трябва да въведат ЕГН на детето и парола и да следват инструкциите. Ще получат съобщение на въведения адрес на е-поща, което трябва да потвърдят. От този момент нататък ще могат да влизат в новите обединени профили на семейството с адреса на е-поща и същата парола.

По-късно през деня тези, които са преминали през потвърждаване на е-поща ще могат да актуализират информацията в профилите на семейството си, съобщи Явор Джонев, ръководител на проекта ИСОДГ.

Не е необходимо и няма да се отрази при класирането актуализацията да се извърши точно в понеделник, подчертава Джонев.

Родители ще имат месец и половина да актуализират профилите и да подредят кандидатурите си. Ако имат въпроси, могат да използват формата за обратна връзка. Ще получат отговор в рамките на 48 часа.

Актуализацията трябва да завърши до 18:00 ч. на 21 май - два дни преди първоначалното класиране, насрочено за 23 май.

Родители, които нямат достъп до интернет могат да подадат писмени заявления с необходимата информация при директорите на детските градини, които ще вкарат информацията в системата и ще управляват профилите от името на родителите.

Онлайн записването за софийските детски градини стартира миналата година. Автор на програмния прокут е фирма "Сирма". Няколко минути след пускането му обаче сайтът блокира. Малко по-късно проблемът беше отстранен, след което се появи отново. От фирмата съобщиха, че сривът в системата е предизвикан от злонамерени атаки. По-късно проблемите бяха отстранени.

Заради случилото се зам-кметът по образованието Йорданка Фандъкова подаде оставка, която обаче не бе приета от кмета.

Общи условия

Активация на акаунт