Израел 30

• 35 317
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Hand, природата при вас изглежда също като в Бг. Мимкис искам и аз да видя снимките. Споменаха нещо за пещери тези които ги разгледаха, а и природата при вас е много по-различна. В събота ходихме в пещерата Леденика беше мноого интересно любопитно ми е да видя и при вас как е - моля  Praynig А фрезията я обожавам ще чакам да видя как расте в тенджера  Grinning

# 151
  • T"A
 smile3555 Анди, усетих се кого имаш предвид в триъгълника - Анджелина Джоли или Дженифър Анистън  ooooh! Анистън му е любимка, не съм го виждала да се прехласва по Джоли, но като ценител на женската красота, предполагам, че се наслаждава и при нейната поява на екрана  Grinning

Няма да издавам повече от сюжета. Blush

Hug на мен това ми е достатъчно, за да се разпали любопитството ми и за да разбера, че става дума за стойностен филм  Grinning  Wink

hand, ама, доста сте постудували  Hug Мерси за възможността да видим и този свят!!!   bouquet

# 152
Хандnewsm10  ! Само така ! Разтоварвайте се от  стреса на работа , родитестване , всичко ново и далечно ....Само така ! Иначе  това ми стана интересно : http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11330006  Laughing
Чудно, чудно място иначе !

За багажа - и аз съм носила  алкохол насам (вино, мастика ...) , но в  багажната чанта .Носила съм и лютеници и какво ли не  още там. Жалко за почерпката , БорянаSimple Smile

Саги днес носи в  градинката  сварен картоф и сварено яйце  в алуминиево фолио .Така всички деца . Днес един вид правят "Песах" в градинката и са  облечени по-официално.Ще чакам да разказва после. Тали , вие какво правихте в градинката ?

# 153
  • T"A
Искам да ви покажа нещо - татуировка на иврит на някой, който е искал да напише Исус, Баща, Свети дух:

Помните ли, че в тази тема обяснявах, че на иврит Исус се пише и произнася различно от евреи и християни? В надписа на татуировката има правописна грешка, може би произлиза именно от това разногласие  Peace Името на Исус е написано ישוא - в иврита подобно съчетание от букви е лишено от смисъл. Евреите биха го записали ישו, християните ישוע като думата за Спасение, избавление: ישועה.

Думата Баща - אב, е изписана правилно  Peace  Свети дух е преведено буквално с грешка в определителния член, но не е трябвало да превеждат буквално, защото на иврит се казва по-скоро "духът на светостта", записва се רוח הקודש (а не רוח הקדוש - така изглежда повече като "дух на светия"). Например, като казваме за иврита, че е свети език, пишем שפת הקודש.

(ще пусна линк към този пост и в учебната тема за иврита; реших, че преди всичко тук му е мястото, защото е свързан с нещо, което сме обсъждали в темата за Израел)

# 154
Пете и ние носихме, но освен яйце и картов и хаса също. Както и момченцата са с бели кипи. Викторчето сутринта също спретнат с бяла риза на сини пасим, дънков кустюм и бяла кипа, все едно гледам дрего дете  Sunglasses. Седер песах правим, обяснява се кое защо се яде и какво символизира, четем части от агадат песах и така.

Меди пък вчера в у- ще си чистиха чиновете, столовете и шкафчетата. Бях и дала и ръкавици за еднократна употреба и събудила завист  Mr. Green  Joy. Умират си от щастие, че ги чакат 3 седмици ваканция  Party  ooooh!...

Видях усмихнатато малко Тигърче. Ех и аз колко съм тичала в същата граднка........ После тичах и в градинката пред Кристал и Св. Седмочисленици, но това беше в по- късен пуберски етап. Но се разтопих в спомени, колко години не съм била там, живот и здраве лятото обезателно ще премина лобните места Peace!

Мента, тази снимка ме хвърли в музиката  Joy, що не се е консултирал този човек преди да прави изцепки, дали някой му е казал после, че ходи с граматически грешки на гърба  hahaha?!
Отивам да гледкам снимките на Ханд  Party!

# 155
  • T"A
Тали, дръж се  Mr. Green Снимката я намерих в сайт, който предлага превод на иврит за татуировки срещу заплащане: http://www.freetattoodesigns.org/translate/hebrew_translation.php  Whistling
Случайно стигнах до него, исках да разбера значението на татуировките на Анджелина Джули....

# 156
  • Пловдив
 hahaha
Цитат
превод на иврит за татуировки срещу заплащане:
Joy

Мимкис ,шЪ имЪ дъ ЧакЪш  smile3532
 Кутията ти е пълна .Пратих  паролата на скайп.Взех пример от теб каква да е паролата.  newsm53

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 13:24 от perah

# 157
Ей , мого официален Вик Simple Smile ! Нашия  тръгна с дънки и блуза , а не с  екип както всеки ден за игра .Стига толкова !Не ще повече ! hahaha Да са живи и здрави!Ръкавици, а ?! Младата  госпожица ще  ги учи на тертипи ! Mr. Green Нека, нека!

До скоро , компютърджийки ! Отивам да се занимавам с  домочадието аз ...Бай !

# 158
Тали, дръж се  Mr. Green Снимката я намерих в сайт, който предлага превод на иврит за татуировки срещу заплащане: http://www.freetattoodesigns.org/translate/hebrew_translation.php  Whistling
Случайно стигнах до него, исках да разбера значението на татуировките на Анджелина Джули....

Ой, ани мЕта мицхок  Joy (умирам от смях). Не е истина просто как изкарват хората пари с грешки на чужд гръб  hahaha...

Мимкис, много интересни снимки, благодаря  Hug, знаеш че мен пещерите живо ме интересуват  Hug  Peace!

Перахче, аз мИкИцата я видях, ама другите не! Но след твоят ремез за паролата мисля че ще успея да ги видя  Grinning.

Ханд, голям кеф- снягггггггг, мерси изплакнах окото! Ще ги покажа да децата да видят и те!

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 15:41 от Tali Dan

# 159
  • T"A
Идея за подарък за Песах, а може и за Великден  Peace Вижте снимката: http://www.micro-cosmus.com/imagesfood/eggs.jpg
Прочетох, че става дума за нещо, което купуваме готово в магазините за сувенирчета и джаджи в Израел, но си мисля, че може да се направи и като самостоятелен проект - в смисъл, едно яйце да се начупи откъм дупето (малка дупка ще е достатъчна), внимателно с лъжичка да се напълни с пръст, да се сложат семенца от някое лесно поникващо и непретенциозно растение (напр. невените лесно прихващат  Peace), поставяме го в красива чинийка и го подаряваме с инструкции да се направи дупка и откъм острата страна и да се полива по малко през ден  Grinning

bye до по-късно!   bouquet

# 160
  • Пловдив

Цитат
Мимкис ,шЪ имЪ дъ ЧакЪш  smile3532
  поправено е вече  smile3533

smile3511   така е като бързам да отговоря .

Качвам още снимки  Peace Скоро ще ви дам линк . bowuu

# 161
Пролет е!Грее едно слънце,кеф!  Nature Sunny

perah ,благодаря за паролата!Сега отивам да гледам!

Мента,да от луковици,ги хванах фрезиите.Довечера ще Ви ги покажа!

Нанд,страхотни снимки!

# 162
Ех,доредих се и аз. Перах, благодарности.  Peace
Ханд много симпатични снимки, хубава е Канада и особено като е снежна  Hug.
     За татуировките в Бг масово си ходят с грешни надписи, ама се гордеят със себе си. Веднъж в София с един колега израелец се бяхме  Shocked, от подобен надпис- שטן
(сатана или дявол), та девойката,която го носеше ни обясняваше, че значело ангел, и че откакто се била татуирала много и вървяло Rolling Eyes Ние разбира се бяхме така добрички да не и обясняваме Mr. Green
    Борянка хавал за ракийката Party

# 163
Добрютро .

Днес по-рано от вчера се излюпих... има напредък .

Мерси за снимкитееее   bouquet Ханд  Grinning

Мента ще се сетиш ти  Wink  Ако си открила значението на татусите на Джоли може да споделиш  newsm78 Инак и аз харесвам много Пенелопе както и Салма също и Моника Белучи .

А т'ва с правописните грешки  направо ме уби  Joy Joy Горкото момче Rolling Eyes

За сериалите  и аз гледам 1001 нощи  , ама го спряха  Tired И аз ги чувствам много близки  по манталитет , ма 5 века да не са малко ?! Виж българската сапунка ама изобщо не я гледам , тъпа и скучна , бездарна и само да срещна режисьора на улицата  #Cussing out ...да оправи малко играта на Елица (главната героиня) , че ме побърква ,толко па да е некадърна  Tired

Ето как Ицо Хазарта  Heart Eyes Heart Eyes (любимец ми е , от рап групата Ъпсурт) пресъздава умело диалог от Българската сапунка  Joy Joy  http://vbox7.com/play:13ee4582

# 164
Анди,ще има още един сезон на "1001 нощ"ама аз като разбрах какво ще става и се отказвам.Най-активната тема във форума е "1001 нощ" Laughing(баси спама беше т'ва,моето)

Общи условия

Активация на акаунт