За банани, "млечен път", БУРГАЗлии вече на "Кръстопът"

• 18 801
  • 320
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Да, Мерелин, наистина е въпрос на гледна точка! Елка винаги е преглеждала детето обстойно, без да се налага да я "подсещам" какво да прави. Все пак тя е лекарката. С времето се научаваш да познаваш и кашлицата и симптомите на детето, все пак се трупа опит. Рядко съм водила Гери на лекар, ако наистина не се налага да пие антибиотик. Много пъти съм се справяла сама, но пък и детето е принципно здраво и слава богу Praynig!
Фактите, заради които препоръчах нея са именно че винаги си вдига телефона, на Великден съм я взимала от дома й зада дойде да види детето в нас, никога не е претупвала прегледите и за имунизациите е мноого стриктна. А що се отнася за антибиотиците, които "веднага" изписва, случвало ми се е да казва че може да започне да се пие, не веднага, а примерно ако детето още 24 часа има температура.
Не виждам какво повече може да се желае от един лекар - винаги откликва на повикванията и винаги си върши работата.  Peace

# 166
  • Бургас
На Вардар се казва, № 6 Вълшебство.

Мъжа ми е там, снощи от 9 часа вечерта и като е отишъл е бил 8.   Shocked И в списъка, който са си направили също е № 8. Да, ама като влязох да подавам документи, ми дадоха входящо номерче 78!!!
Съответно момичето, което беше първо е с входящ номер 71....

Не ме питайте дали съм бясна или не.....

# 167
Ама не трябва ли детето да е на 3 години, за да тръгне на градина? Аз въобще не си направих труда тази година да избирам градина, защото си мисля, че е рано да го записвам. Или те ще ви пазят ред за догодина?
Нищо не разбирам...

# 168
  • Бургас
Натали сега приемат деца, които са родени през 2006.

Пламенчо е 2007 доколкото помня, така че не ви е ред на вас  Laughing

Вие ще се натискате другата година по това време  Hug

Мойто чаве наистина, живот и здраве, ако го приемат, ще е на 2 г. и 9 месеца, ама кой го е карал да се ражда на 20.12.. Върви си с набора и това е!

# 169
Абе какво беснеете не мога да разбера. Сега като се почне - предимство имат децата, чиито братчета или сестричета са в същата градина, че после многодетни майки, че сираци и полусираци, че връзкари, и не на последно място тези предложили спонсорство. Така че, и 1-ви номер да си, много лесно можеш да станеш и 40 например и да не ти вземат детето. Аз за това и нямам намерение да се ядосвам. Градини бол, все някъде ще намерим място.

# 170
 ooooh!

Мерси!
Направо се шашнах. Викам - то бива заплес, бива, ама да пропусна да запиша детето си на градина.... Simple Smile
Значи догодина ще е нашата одисея!
Хем натрупалите опит от тази година ще споделят... Wink

# 171
  • Бургас
Мега нали предимство ползват и тези, които са с адресна регистрация в района. До колкото знам, това е идеята да се кандидатства по райони. По-голям шанс!
А, беснея щото поне да си заслужаваше чакането!

То само като видиш джиповете отпред и трябва на всички да е ясно, че нерегламентираните предимствата са доста повече от тези вписани от кмета в наредбата  Mr. Green

# 172
Е то така, ама нека дойде някой и каже абе ставам спонсор само и само да приемете детето, и ще видиш къде ще ти отиде адресната регистрация. НА Златното ключе спонсорството почвало от 1000лв. Дали ще вземат моето дете, или на някой спонсор?

Наталия за другата година, седя и се чудя - във Варна през интернет кандидатстваш, в София също, да вземат и тук ли да го направят така? Че то нормално ли е снощи от 10ч вечерта е имало родители да чакат ред. Мога ли да се опъна цяла вечер да дремя, и днес на работа. За  това и като отидох в 7:30 бях 57 номер по списък на родителите.

# 173
  • Бургас
А да бе да....по интернет...И да им се счупи системата и да увисна. Предпочитам да чакам кат' куче пред градината - око да види, ръка да пипне  Mr. Green
И без това е еднократно/двукратно чакането. Преживява се  Mr. Green

# 174
  • Бургас
Е то така, ама нека дойде някой и каже абе ставам спонсор само и само да приемете детето, и ще видиш къде ще ти отиде адресната регистрация. НА Златното ключе спонсорството почвало от 1000лв. Дали ще вземат моето дете, или на някой спонсор?

именно!

Една директорка на скоро изгоря, заради това...

Може да има и още  Joy

Пък това с он-лайн документите.... В София миналата година успяха да подадат само системните администратори и то през немски и канадски сървъри   Joy

И аз съм готова да вися отпред, с изплезен език, колкото трябва, отделен въпрос е дали помага това.... Mr. Green

# 175
   По въпроса с детските лекари, честно ви казвам аз до сега не съм чула за такава, която да не изписва АБ. Последния случай който ме потресе беше "нищо му няма на детето, гърдите чисти, гърлото спокойно, но ако пак вдигне Т му изписвам Зинат"  Shocked

Успех на всички чакащи за градина, звучи кошмарно това чакане по цяла нощ  Confused Само за градините в центъра ли е така?

# 176
баси съвсем се обърках-майка ми е била в списъка навън 28 ма,а вътре е била 96-аз съм трета в едната градина а номер ами е 519,но да ви обясня-питах една учителка сега-каза,4е това не са номера само за кандидатстването-просто всеки документ излязъл или влязъл в градината по какъвто и да е повод се отбелязва в голямата гнига и се входира с номер,които се зануляват в на4алото на годината-например аз като исках бележка от яслата ,4е дъщеря ми я посещава по друг номер пак ми входират молбата за тази бележка-така,4е не се шашкайте Peace
Irra,не на Андерсен,а на тази на Оборище

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 11:49 от МЕРЕЛИН

# 177
Аз пък съм за интернет кандидатстването! Безумие е и според мен висенето по цяла нощ по опашки, външни списъци, вътрешни, входящи и иазходящи номера, простотии...
Ама ме подсетхте за адресната регистрация. Аз се водя на друг адрес. Трябва ли да сменям ЛК или е достатъчно само в общината да ида за да я променя?

Щото пък другото безумие ми е аз да живея в центъра, а детето ми да е в Славейко или МР на градина...
Искам да си ми е в района...

# 178
в заявлението пишеш къде живееш-не го доказваш с нищо-на мен поне никой не ми поиска ли4на карта-само акта за раждане за сверка с оригинала и служебна бележка,4е съм на трудов договор-може да го искат после при записването-реално сега можеш да пишеш каквото си поискаш newsm78

# 179
  • Бургас
но да ви обясня-питах една учителка сега-каза,4е това не са номера само за кандидатстването-просто всеки документ излязъл или влязъл в градината по какъвто и да е повод се отбелязва в голямата гнига и се входира с номер,които се зануляват в на4алото на годината-например аз като исках бележка от яслата ,4е дъщеря ми я посещава по друг номер пак ми входират молбата за тази бележка-така,4е не се шашкайте Peace

И на нас така ни обясни директорката  Peace 

НА Златното ключе спонсорството почвало от 1000лв.

Мега тя за това се казва Златното ключе  Joy

Натали не може просто да отидеш в общината и да си смениш постоянния адрес, но може да си извадиш документ за промяна на настоящият адрес, с който удостоверяваш, че имаш промяна в адреса и поради какви причини... Едни зелени карти са  Peace Мисля, че се прави в ЕСГРАОН-а.... newsm78 Незнам, обаче за градината дали ще го вземат под внимание....

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 15:53 от Здравка Желязкова от село Стомана

Общи условия

Активация на акаунт