Отговори
# 270
добро утро и от нас,днес май активноста тук ще е по голяма,като гледам временцето е никакво,няма ли да изгрее най после слънце и да не се скрива Rolling Eyes
Ние спим в момента,иначе нищо ново при нас,лек и спорен дне на всички

# 271
Ха здравейте и от нас,

wondertedy радвам се , че всичко е отминало при вас и вече сте си вкъщи.

Наде ние сме на линия, дано само и времето да е с нас  Simple Smile

Гери а вие по какво познахте, че жълтеницата се е върнала? Гошко отново ли пожълтя?
Ние се опитваме да се кърмим , но без резултат. Кърмата ми толкова е намаляла, че стига само за половин хранене. Йоан суче, докато пуска, след това започва дърпане на главата и нервене. Дохранваме се с АМ, защото опитахме смао на кърма, но то не беше рев , не беше чудо.

Аз също имам питанка за спането - прави ми впечатление, че той спи изцяло по гръб вече. Слагаме го настрани, подпираме гръбчето с възглавница, но след малко той се измества и застава по гръб.
Галл и Йоан си държи главата изправена напред докато лежи. Вече два пъти го виждам как връща в тази позиция и съм леко  Shocked

Честита месечинка на всички малки бебоци  Hug

Честит 1-ви Април. И аз като котето нямам кой да излъжа, освен бебо, но той едва ли ще ми схване шегата  Laughing

Чао от нас и цунки по гъзунки.

Иве видях те, драсни един ред, за да не те мислим

# 272
  • София
Здравейте, мами Simple Smile

Аз отдавна не съм писала, ама все съм по задачи, а и сега пак пиша с лявата ръка, че бебчо е нещастен и плаче ;Р

На кратко да ви кажа, в събота бяхме в южния парк, видяхме се за малко с Деси и Марина там, свеки успя да събори количката заедно с бебчо, така де свеки и чичото на Стаси, който е на 14 години, добре че го бях вързала с коланите, че не ми се мисли. Иначе добре си изкарахме, в понеделник бяхме на очен лекар, вчера до отопедията в Горна баня и се върнахме пеш, беше хубава разходка Simple Smile Днес бях на контролен при мамолог и ми каза, че каналчетата ми изглеждат така все едно не съм раждала, де да беше същото и със самите гърди, ама нейсе Simple Smile А и вчера това дете ми изкара акъла, нали има задна хрема и все едни храчки мотае из устата, а естествено ги и гълта, а после ги и повръща, та сменям му памперса и тъкмо закопчавам бодито и той върна една доста гъста и лепкава храчка, беше и по гръб естествено и му влезе в носа, горкото дете не можеше да диша, не можеше и да плаче, толкова беше уплашен, аз веднага го вдигнах и го тупах по гръбчето, накрая успя да я издуха през носа, шегувах се, че ще се научи да си духа носа преди кака си (племеницата ми), която е на 3 години и половина почти и още не може, то нали малките уж не могат да духат, ама като не могат да дишат гледайте какво става, аз на момента не бях уплашена, много добре знаех какво правя и го успокоявах, ама после като му мина и се притесних, а пък като си и помисля, ако ме нямаше какво можеше да стане, абе то господ си знае работата, а и детето още от началото спи по гръб, само се върти и си бута подпорите, които му измислям за гръбчето, цял  ден го наблюдавах, страх ме беше да отида до другата стая без него, ама слава богу не се е повтаряло  Praynig

# 273
Ние спим по гръб май още от първата седмица.Въобще не се мъчих да я нагласям на една или друга страна,защото четох,че това се практикува само в Бг.
В столчето за кола обожаваме да спим,в количката също.
Навън в топло време се обличаме като у дома,т.е. без връхна дрешка,но с одеалце.И без шапка разбира се!
И ние въртим главата повече в едната посока,но гледам,че нямаме проблем с обръщането на другата и не се притеснявам.
Честити месечинки на всички празнуващи днес!

# 274

Гери а вие по какво познахте, че жълтеницата се е върнала? Гошко отново ли пожълтя?
Ние се опитваме да се кърмим , но без резултат. Кърмата ми толкова е намаляла, че стига само за половин хранене. Йоан суче, докато пуска, след това започва дърпане на главата и нервене. Дохранваме се с АМ, защото опитахме смао на кърма, но то не беше рев , не беше чудо.

Деси, видимо не е толкова жълт - пожълтяха му очичките и оттам се осъмнихме! Аз сега се чудя дали да давам глюкоза - ако не му помогне, нали няма да му навреди?

Относно спането - и ние винаги сме по гръб, никога не стои на една страна, но главичката е обърната или наляво или надясно  Peace

# 275
Коте, не се притеснявай, ще подейства, трябват поне 48часа според, нали все пак е антибиотична паста Wink Дърпай сополите с помпата  ислагай физ.разтвор, може да пробваш и по 1 капка вит.С.
Деска, и ние спим по гръб, като го обърна настрани се връща пак така и аз се отказах, да не ти обяснявам как го намирам по средата или в края на креватчето през нощта като стана да го храня Shocked как се върти и сучи, кви ги върши,  той затова пъшка като парен локомотив Laughing

# 276
37,6 градуса в дупето . Лошо ли е?Има ли температура или е нормална? Докторката не си вдига телефона, а бебо кашля малко. Да давам ли панадол се чудя.

# 277
  • Стара Загора
37,6 градуса в дупето . Лошо ли е?Има ли температура или е нормална? Докторката не си вдига телефона, а бебо кашля малко. Да давам ли панадол се чудя.
Мисля ,че Гея беше писала ,че нормалната темп.при бебетата е 37,1 до 37,3  Peace
Гери,глюкозата няма да навреди на бебето,давай смело  Peace

# 278
не не му давай,аз доколкото знам от аналната температура се изважда 1 градус или половин беше newsm78,ако някоя мам знае със сигурност да каже,но все пак не му давай изчакай и по късно след около половин час я измери пак и тогава ако е повишена .Дано не е нищо обезпокоително Peace

относно столчето за кола и моята  принцеска обича да поспива в него,и на мен ми се вижда много свита и съм сложила хавлийка ,но днес следобед най-накрая ще ходим на ортопед и ще го попитам дали може да я слагаме в столчето и как точно ще и е най удобно.
Александра също спи по гръб откакто се е родила ,но си върти главата наляво и надясно ,не се тревожа защото досега не ми е повръщала.
Ами това е засега ,лек ден от нас.  bouquet
П.П.Забравих честити месечинки на днешните бебоци да растат безгрижни и засмени!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Честит ден на шегата и от мен.

# 279
Здравейте мами,
честит ден на шегата - днес синоптиците се пошегуваха, че ще вали и навън е чудно слънчице.
Аз отдавна не съм писала и чела, защото сме все навън откакто се оправи времето, даже вчера го накърмих навън. Сега съм се прибрала замалко, ама той не се е събудил още за хранене, та се "нагнездих" на компа  Laughing
 Имаме и двамата тен от слънцето, а аз почти съм си на старите килограми. Михи вчера стана на два месеца, много е пораснал, контролно мерене в къщи от предния месец до сега - от 5,500 сега е 6,900 кг, на ръст не съм го мерила, ама яко си расте, въпреки че е почти изцяло на кърма. Как ще го нося по нататък, като сега тежи яко и едвам го удървам ... Във вторник сме на ваксина и консултация, та ще видим доки какво ще каже, ще ни даде талон и за ортопед.
Отивам да го храня, че ревна ..., до скоро, целувки и хубав ден!!!

# 280
Привет и от нас  Hug
Лукрециана не му давай нищо това си е нормална бебешка темп. А инъче като се измерва в дупенцето се вади 0,5 Simple Smile

Честити месечинки на празнуващите бебки

За кошчето за кола- ние си го ползваме още от родилния ... успокоява се в него и като пътуваме спинка през цялото време  Simple Smile

wondertedy7 знам какво имаш в предвид! Аз съм много недоволна от неонатолозите в АГ-то на окръжна! Като родих на втория ден бяха прегряли бебка (беше 31 градуса в боксовете ) тя вдигна температура и я включиха на системи. Направиха и изследвания, които изключиха всякаква инфекция и репликата беше "добре е детето- нищо му няма ", след което го включват на втора система и на антибиотици ( и това защото трабва да си покрият клинична пътека ) ! Като разбрах каква е работата ги вдигнах на балон и за един час бебка им се стори много здрава и ни изписаха! Само дето ми надупчиха здравото дете с инжекции некъдърниците  #Cussing out Ако не бя се обадила щяха да и ги бият още една седмица за да си покрият пътеката  #Crazy

Сори за поста, ама като се сетя какъв кошмар изживях там преди да разбера каква била работата ...

# 281
АЗ ПАК ИМАМ ??? Embarassed
КОТЕ,АТМОСФЕРЧЕ ако се включите днес на вас за колко време ви излезнаха резултатите от микробиологията???ние днес и взехме от носа в цибалаб и ни казаха в събота резултата да го проверим в интернет. #Cussing outегати много време ми се струва.а детето едвам диша и на всичкото отгоре вече имаме пъпки и по врата и ушите,вие така ли сте???незнам на вас кой ви взе секрет но тая идиотка дето ни бърка на нас в нослето ми идеше да и врътна един шамар беше супер груба. Sad

# 282
  • в гората
АЗ ПАК ИМАМ ??? Embarassed
КОТЕ,АТМОСФЕРЧЕ ако се включите днес на вас за колко време ви излезнаха резултатите от микробиологията???ние днес и взехме от носа в цибалаб и ни казаха в събота резултата да го проверим в интернет. #Cussing outегати много време ми се струва.а детето едвам диша и на всичкото отгоре вече имаме пъпки и по врата и ушите,вие така ли сте???незнам на вас кой ви взе секрет но тая идиотка дето ни бърка на нас в нослето ми идеше да и врътна един шамар беше супер груба. Sad

Проверявай си за резултатите всеки ден, често са готови много преди посочената дата!

# 283
  • в сърцето на един мъж...
Не е нормална тази температура. При бебетата е задължително мерена в дупето да е 37.3 най-много. Повече е вече сигнал за проблеми.
Ние отново сме с 37.7 Sad Заради температурата ни следиха предната седмица три поредни дни и ни пускаха кръвни изследвания.
Лукрециана, наблюдавай и ако се повиши тогава давай, но и задължително го заведи детето да го видят.

# 284
Честити месечинки днес  newsm38 да са живи и здрави бебчовците и много да слушкат мамите!

Снощи неможах да пиша, че нямахме нет... иначе старозагорския отбор щеше да бъде пълен  Wink

Червеношийке продължаваме да  Praynig  fingerscrossed

Вчера бяхме на консултация - пораснали сме с 2см. и 750гр. ще бъде финна мадама  като мама newsm56 Сложиха ни и двете ваксини - ние нали сме по здравна каса - понесе я леко. Поплака докато я боцкаха и след първото събуждане в къщи си порева 1час  #Crazy
Аз взех решени да се храним на режим, че нещо не ми понася това на поискване, а и Анди нито съня, нито яденето са й като хората. Много съм доволна, че на нея и харесва това мое решени.
Оставих я 4-ри часа да огладнее добре и...
Храним се в 4.30ч. 9.30ч. 14ч. 18ч. 22ч. яде по 30мн. от двете гърди после спи доста дълбоко по 3-ри часа, а преди 2-3мн. и откъртваше за по 10на мин и то на гърдата ми. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт