На СЕПТЕMВРИйчето играта е да дърпа мама за косата!

• 13 241
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
Флу, Муци, Ирини:hug:

Ирини , не лекува времето, така е. Само се надявам да намерят нужните им сили.  Praynig
Радвам се че Спаси е харесал мястото и обстановката. Дано продължава така.

Мариям, стискам палци за утре.  Hug

# 241
  • София
Много ме яд за срещата!  Crossing Arms Ама първо вчера в 2:30 чувам аз че Тео се удря в леглото и върти насам натам. Ставам да го оправя и дам биба...както му я сложих, все едно почнах да го душа...отвори едни очи..ГРАМ въздух не може да си поеме през носа, толкова сополи и запушен! Айде едно пъсканееее, въртенеее, паааач, сълзиии, помпи за сополиии... ooooh! ОХ! Мъка!  Cry Поне му отпушихме нослето и заспа. После сутринта става, викам си ето сега на срещата в парка ще го напече 20 градусовото слънце дето каза вчера синоптичката....дърпам пердетата  Sick гледам едно смачкано небе...ей настроението ми още повече се смарангяса. Накърмихме се, облякохме си и айде в лабораторияата Кандиларов за секрет от носа (резултати четвъртък). Прибрахме се, дойде кумата ми на гости, спретнах обеда пиле с морков и картоф, изпапа цяалата чиня Тео бебе и заспа сладко в люлката. И хоп звъни телефона Асето да ме дрзани!!!!  #Cussing out "ние сме в ЮП" вика...."много сме и ни е много готино!!" ....еейййй че ме хвана ядЪ и бесЪ на мен си и на мързела си! Ама нъц! Тео се събуди в 16:00 и отидахме с кумата да вземем дъщеря й от яслата, после тук в кварталаната НОВА градинка, после до магазин за пюрета (месни и плодови, зеленчуците сама си ги приготовлявам  Peace ), тъкмо влизаме във входа и татко ни си идва от работа, айде още 40 мин на вън, та изкарахме 3 часа и половина....АМА ПУСТО, МНОГО МЕ Е ЯД ЗА СРЕЩАТА !!!!

Cry Тази вечер същото положение със сополките....в 20:30 кърминг, заспа и след 40 мин айде пак давене в сополи и не може да дише....процедурта аот снощи се повтори и за сега си спинка...дано не го тормози нослето през нощта.

Та така...изхвърлих си душевните отпадаци в кошчето...извинявам се за което...ама само вие ще ме разберете...и сега ми стана едно леко, като се сетих как ще ме "ожалите" на ум, и ще си помислите Тео да му се размине бързо! Много ви обичам да знаете, не е нужно да пишете, аз знам че ви има!  Hug Heart Eyes Hug

# 242
  • София
Диде, много сладко последното изречение.  Heart Eyes
хайде да ви е лека нощта с Тео.
Мариямче, с вас сме.  Hug

# 243
Окъснях нещо с цеденето newsm78
Вики,бързо да се оправяш,момичетата са ти дали вече съвет! Hug
Ирини,радвам се ,че Спаси добре се е забавлявал днес Simple Smile
Много готини мами и бебоци видях тук-супер сте!! Heart Eyes
Анамар и аз се присъединявам към молитвите за твоята приятелка скоро Господ да върне щастието в сърцата им! Praynig
Диде,това със сополките е кошмар SadБързо да се оправяте!
Мире и вие HugА за този Великден смятам да се пробвам с козунаци и то заради Дидка LaughingОт мин.година ми останаха в очите нейните творения и се зарекох ,че тази и аз ще меся Laughing
Относно лъжиците и оризовата каша на Милупа-отлепих превода на български и на кутията производителя отбелязва ,че 20 г са около 6-7 СУПЕНИ лъжици.Пиша го това за мамите,които още се чудят за мярката без да искам да засягам никой Hug
Даннии,каква количка избрахте? Simple SmileНали това беше повода за запознанството ни LaughingАйде чакаме те в Пловдив!
Инче,ти ли питаше за количеството на кърмата по време на цикъл?Намалява определено-аз нали се изцеждам и виждам ясно ,че не произвеждам толкова Simple SmileЧела съм ,че и вкусът може да се промени(по-солен),но Асето да се изкаже!
Айде спокойна нощ от мен!

# 244
  • София
Диде, гушки! Hug Да му мине бързичко на Тео! Нали и Галето е хремава сега, на нея много й помага, когато излизаме навън. Носът й се отпушва и определено секретите намаляват. Така че дано да идват хубави дни, да сте повече време извън затворени помещения! Peace

Мариям, стискам палци! Hug

Пак сте наснимали разкошни бебенца и мами от срещичката днес! Simple Smile Пу-пу! Wink

irinii, радвам се, че първият ден на Спаси в градината е минал добре! Наистина около 3-4-ия ден има вероятност за настъпване на криза, защото дечицата започват да се усещат, че не е нещо временно.....но щом персоналът е така грижовен, сигурно ще преодолее бързо този период! Simple Smile

Интересно ми е как се отрази смяната на часа на бебоците?
С Галето още от неделя нагодихме режима изцяло по новото време. Само за вечерното лягане се колебая какво да правя....защото тя си ляга много рано- до 19.30 е изкъпана и нахранена. Сега, обаче, по това време е още светло  и се опитвам да й изтегля лягането малко по-късно....още повече, че тепърва започват дългите разходки. Ама се чудя да не си вкарам автогол... newsm78 Но като че ли и тя започна да издържа малко по-дълго, преди да се размрънка за вечерното ядене и сън.

Днес следобяд времето беше чудно- тихо, ясно, топло...мечта Simple Smile! Излязохме трите момичета (аз, Зори и Галето  Wink) и си направихме много хубава разходка. Добре че си отиде зимата! Praynig

Когато се цедях и замразявах, за да размразя кърмата, я изваждах от предната вечер в хладилника, а после я топлех в уреда за топлене на шишета (т.е., на водна баня). Не е имало случай Галето да я отказва, но съм чела, че при някои жени кърмата променя вкуса си при замразяването.

Вики, да се оправяш! Hug Момичетата са ти дали много добри съвети.  PeaceНай-вече гледай да не се обезводниш!

Еос, пожелавам ти да намерите вярното лечение при хомеопата! Peace

Хайде, лека вечер на всички!  bouquet

# 245
Добро утро!
През пост пиша Laughing ooooh!
Някой да черпи по кафе,че аз не мога,а имам крещяща нужда.Беба пак се разцърка в 7:30 и едва гледам  #Crazy:Инче,ела ме събуди свежарски Hug Laughing
Мариамче,стискам палци този път да свършите работата с доктора! Praynig
Суит и Яна се нагоди по новото време,ама и аз имам да правя корекции Laughing
Хубав ден на всички  bouquet

# 246
Я да видим сега дали ще ви проработи въображението и ще успеете да си сипнете сами кафенце по вкуса на всекиму  Laughing Laughing Laughing

Аз днес ще ходя дя нося на док изследванията на дреб. Проверих ги в интернет, всичко изглежда ок според референтните стойности, само хемоглобина му е 112 при минимум за момчета 120. Ще видим какво ще каже тя. Чудя се дали да и искам съвет какво да правя за тези минимални грамажчета, дето ми ги качва Сми-то, но ще видим.
Иначе тук пагодата е инкредъбъл и пак ще има хаймана тайм......
Аз вече съм кило под това, което бях преди да забременя, фук фук фук, ама формата още не ми е същата. Нооооо и това ще стане......

П.С.  Данипче, ама съм изпълнителна мацка, а, не мой`ш се оплака от мен....

# 247
ДУ!
Много хубави бебоци ей! Изяждам ги...  Heart Eyes
Смяна на времето - Дария тъкмо се беше нагласила да заспива към 21 ч. и сега с тая смяна в 22 ч. заспива... ама пак ще си премести часа, знам я аз. Оставила съм я на самотек, тя диктува правилата  Mr. Green
Великден - много хубав празник, тази година се пада точно на годишнината ни от сватбата. Не съм по украсите и т.н., но ще боядисвам яйца и мисля да се пробвам с месене на козунаци...
Стискам палци на бебо на Еос, на Тео днес да е по-добре, на Йоси - да мине леко корекцията  Hug 
Данипче, черпя те едно кайве:

Инче, той Сти май дребничък се роди нали? Последният месец колко е наддал? Виж и мойта - не се спира на едно място, туй е бяс в кожа просто... постоянно някой крайник се движи, правят се лицеви опори и се върти като пумпал. Също не наддава много-много (последният път беше 290 гр., сега в четвъртък сме пак на консулт да видим колко ще е този месец). Спрях вече да се тормозя, понякога си е до дете, не е задължително да е недохранено....  Thinking

# 248
Добро утро,
че както е тръгнало цяла тема ще изпусна без да се разпиша  Laughing
За смяната на времето - изобщо не ни се е отрзила. Те моите хулигани от един месец се движат ло лятното часово време - будеха се в 6  Close. Така нещата си дойдоха просто по местата. Все пак телефонут звъни в 7. В неделя също много рано се събудиха ( в почивните дни е задължително ранното ставане). Чуваха се викове от стаята "Тате, ела!". Положението следното: Оги застанал на колене и се клати в неговото легло, ама ще го изкърти чак, и се хили като ряпа. Виктор се изправил в своето, скача като побъркан, и съвсем сериозно се опитва да го продъни. Коментарът му "Тате, виж Вики как скача и Оги смее се"  Shocked
В неделя разпределихме децата по бабите и си направихме с мъжът ми едно хубаво дълго каране край хижата и през гората. Видяхме се и с някои приятели. Отрази ни се страшно добре.
Вчера пък бяхме цял ден по разходки. Температурата беше 25 градуса. Бях по една блузка и умирах от жега. Егати и времето - миналата седмица с грейка, сега с блузка. Трябваше направо по къс ръкав да тръгна, наистина беше страшно топло.

# 249
  • Бургас
Слънчеви усмивки от нас с пожелание за хубав ден!
Иринии, мернах едно ново предаване- " Хипноза", мацката на 1- вия ред ми заприлича на теб! Ако можеш го виж свалено някъде. Благодаря ти за впечатлението от Таме. Hug
Мислите ли на моренцето тази година да слагате някакви бански на бебешорите или по трътки да си тичат? Тук тези лапетии са по- големи, но все пак да добиете представа какво имам предвид? А и да не вземе да влиза пясък в д- то и други места... То не остана- ей го де е май- юни... Wink Аз си мисля, че нашата каква е дива, ще фърга пясък навсякъде по хората, ще трябва да си търсим самотен остров, да не пречим Laughing
 А! Щях да забравя! Има конкурс, ако не знаете- тук, в " бегай, мамите" Laughing, наградата е пералня, някой ще участва ли? Laughing Инче, какина, ууу, каков мръснишки аватар Laughing Laughing Laughing

# 250
  • Пловдив
Добрутро,мерси за кафенцето и аз имам нужда,
Изпратихме мъжете,и сега малката пак придремва,защото се събуди рано-рано.
Стон,и при нас в почивните дни е закон това ранно ставане,виж през седмицата едвам ги събуждам  newsm78 много ми е терсене,ама няма как.Промяната почти не ни се отрази,но и ние си лягаме доста късно-22.30.
Инка,ми то Сми сигурно е наследил твоята елегантна фигура-все пак сигурно се тревожиш.Ти го захрани нали?Давай му кашичка по-често/в смисъл всеки следобед/,а за дохранване с АМ немога да те посъветвам-нека Асето да каже.
Ирини,браво на Малкия мъж-щом отношението на педагозите е такова,адаптацията ще е лека.
Снимките от срещата ви са чудни!!!

# 251
  • София
'бр'утро.  Hug Hug
Муц, голи - не! Мръсно е, слънчево е...Не, не.  Hug Памперс (или гащи), тениска (задължително), шапка и под чадъра.  Peace Heart Eyes
Абе за тази пуста каша с вашите лъжици.  newsm78 Щом се разводнява толкова при стопляне на водна баня с кърма, не е ли по-добре да се топли само кърмата, пък кашата да се добавя после?  newsm78 Така пробвали ли сте?
Инче, без да искам по никакъв начин да те засегна, ти сигурна ли си, че на Сми-Точко му стига папото. Да не е гладничък просто и затова да не качва?  newsm78 Hug

# 252
Добро утро, милички!
На нас смяната на времето ни се отрази добре - малката беше започнала да све буди в 6.30ч сутрин и да си иска папуто, а сега се буди в 7.30ч, което си е далеч по-добре за нас с татко й, който така или иначе става по това време, за да се оправя за работа.
Относно украсата за Великден - аз я наредих миналата седмица. Имам доста неща купувани през годините, а тази пролет си взех няколко пилци от ХИТ. Бяха по 50ст, но много красиви - на входната врата съм закачила една зелена гъска Simple Smile Може ако искате да си направим албумче за Великден и ще кача снимки. Но не знам как да направя албумчето. Ако на някое мамче му се занимава  Blush
Днес навън пак е мрачно.
Ето я и закуската:

Дидка, дано бързо се оправи нослето на малкия Тео. Ние 2 семици влачим нашата хрема Sad и още не сме сложили хепатитната ваксина Sad
Мариям, вярвам, че всичко с Йоси ще е наред днес и докторът ще си свърши работата перфектно  Hug

# 253
Мариям, астискам ви палци  Praynig
Момичета, zавиждам си ви zа срещите, честно.. А сега се почва хубавото време, ей иzбутахме я zимата бе..
Инче, реши си дали те притеснява истински работата и давай(каквото и да решиш). Ако не ти се струва недохранен... ама пък и хич да не наддава  newsm78
Смяната на времето не се отраzи по никакъв начин. Преди zаспиваше към 22, 22 и нещо. Мислех, че ще почне в чак 23 да zаспива. Ама още в неделя преz деня си почна по новото време и вечерта си легна все едно нищо не е имало, пак по новото време.. Но моите деца принципно никога не са били от раноzаспиващите. Та в тая връzка Суити, на мене 19.30ч ми е непонятно. Не че не ми харесва, просто никога не се е случвало. Сега поне малката спи до късничко, а брат й беше от късно лягащите и рано ставащите.
Имаше още да пиша, но едвам гледам и май отивам да полягам, докато може  Wink

# 254
Иринка, хич не ме засягаш, още повече, че и моите мисли вървят в тази посока.... Но той не реве и вече си мисля, че може би е така, защото по принцип е спокойно човечето..... Каша давам всеки ден, ма то оризова безмлечна с плодово пюре - колко манджа е то, бърканица някаква, ни калорийна ни нищо. На обед гъчи по 190гр пюре, вече и месно-зеленчуково. И как да разбера дали му стига кърмата, няма как. Незнам вече. Ако качените в последния месец 110гр не са ужасяващо малко, предвид непрестанните му движения, обръщанки и набирания, то общото тегло от 5510гр на 6 месеца малко така ме постряска.
Аман значи .... хубу поне ,че ми се хили нон стоп насреща.

Общи условия

Активация на акаунт