На СЕПТЕMВРИйчето играта е да дърпа мама за косата!

• 13 240
  • 288
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Инка, аз и преди съм писала, но пак да кажа. Павел през 4-ия месец качи само 50 г., а изобщо не плачеше. А си е бил гладен, защото, като усетихме проблема и го почнах да го дохранвам, качи 1 кг през 5-ия месец. А Павел и сега е такъв. Яде, като му сложа, да. Но да се сети да каже гладен съм - това почти не се е случвало.
Спомням си, че педи тогава каза, че щом изследванията са ОК (на него тогава пуснаха извънредни), значи най-вероятно е гладен. При нас така беше. Струва ми се, че хемоглубинът ви си е съвсем ОК. Много често е доста по-нисък, особено при кърмени бебчета.

# 256
Уфффф, кошмарните ми мисли имат потвърждение и в практиката явно. Ми днес ще видим док какво ще каже, като и занеса резултатите от изследванията....... Остава и да се преборя с вътрешното си аз за дохранване, и всичко ще е тип топ. Ма дори и да стане, 6 мес и половина кърмене ако не е много, то поне не е малко, нали , лейдис...

# 257
  • Пловдив
Уфффф, кошмарните ми мисли имат потвърждение и в практиката явно. Ми днес ще видим док какво ще каже, като и занеса резултатите от изследванията....... Остава и да се преборя с вътрешното си аз за дохранване, и всичко ще е тип топ. Ма дори и да стане, 6 мес и половина кърмене ако не е много, то поне не е малко, нали , лейдис...
  Peace  Peace  Hug

# 258
  • София
Инка, успех и да се случи точно това, което е най-добро за Точко.  Hug Heart Eyes

# 259
ДУ!

Ирини радвам се, че е минал добре днес деня за Спаси  Hug

Мимолетка подписах петицията, много ми е мъчно за тези дечица  Cry

Инче 6 месеца и половина си е направо "геройство" мен ако питаш, но ти може да продължиш да си кърмиш и ако се налага да дохранваш. От майките, с които контактувам, нито една не кърми, а те са доста.

Аз също съм от завиждащите за срещите, много сте хубави на снимките и личи, че сте си изкарали много добре  Simple Smile

Вчера менюто беше каша от елда, безмелечна, приготвена с кърма, сутринта изобщо и не искаше да я помирише. Сложих и доста пюре и така изяде 30г, към 19ч. реших пак да дам около 60г, ами изяде си ги даже се разсърди, че няма повече, а не съм я подслаждала с никакво пюре. Не мога да разбера какво му става на това дете. Вчера заредих с няколко супки на Гербер, тъй като само тях не ми отказва. Ох дано премине скоро този период ли е, какво ли  newsm78

# 260
Инче, дохранването съвсем не означава край на кърменето!
Нито пък го обезсмисля, нито пък нещо друго... нито пък намалява полезността му.... дано никой не ми се обиди  Hug   Peace  , но ако мислиш, че може да е глад - предложи му добавка. Той ще ти покаже иска ли или не. Всеки си знае де....   Гушкам ви, дано се намери решение на проблема.....  Hug

# 261
Инка, на Оги хемоглобина е 108. Не ми се вижда притеснително, въпреки че на брат му на 6 месеца беше 126. Изследваният обаче ще ги нося чак в края на месеца когато сме на консултация.

# 262
Инче, Моарейн е написала едно към едно тов, което бих ти казала Hug Само едно бих добавила, ако психически за теб е толкова съществено важно да се кърмите - намери си кантарче от някъде и виж какво количество кърма изпива за денонощие Peace Засечи го два-три дни и после давай смело добавката Peace ако се налага. Казвам това, защото моята Сияна наддаваше доста слабо. При нея това беше един от ранните показатели за АБКМ. Защото алергичните деца доста често имат проблем с обмяната и усвояването на полезните вещества от каквато и да е храна. Така че има опасност АМ да донесе явни изяви на алергия, ако има такава, а и изобщо да не се отрази ползотворно на наддаването Peace Такща че - последна проверка и тогава - смело към добавката, ако така си решила Hug
Муц, аз бански слагам, че да не й се вре пясък в "сладураната" Wink Но нищо друго не слагам. На плаж ходим до 10.30 сутринта и след 16.30 следобед. Не мажа със слънцезащитни (имам повече вяра на полезността на слънцето, отколкото на тях Wink) Сияната ми е бяла, но до сега не е изгаряла Praynig Когато иска гази във водата, т.е. почти не излиза от там Mr. Green Палачинките са спасителен пояс Sunglasses За да ги купим ходим до павилионче Laughing На крехката възраст от година (когато ни беше първото море) всичката храна, която получаваха децата беше от буркан, или от пакет (разбирай солети, бисквити и т.н). Най-много по някоя краставица да намажат от салатата или филия хляб. И нямахме поражения със стомашно-чревни вируси Peace

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 10:13 от Асенцето :)

# 263
Мерси на всички за съветите Hug.Следвам ги,о кърната ми я няма никаква.Днес продължавам....
Не съм чела,че нямам сила,беба е в ужасно настроение,не спи вечер....Абе кофти работа...
Довечера се надявам да се включа адекватно...
Ина  Hug

# 264
  • София
Ако качените в последния месец 110гр не са ужасяващо малко, предвид непрестанните му движения, обръщанки и набирания, то общото тегло от 5510гр на 6 месеца малко така ме постряска.

Инче, погледнах колко грама се е родил Стилиян. Нали на шест месеца бебчетата трябва да са удвоили рожденото си тегло? Ами твоят юнак си е супер от тази гледна точка, защото 2х2550гр= 5100 гр, а вие даже сте и 400 гр отгоре Simple Smile.  Така че за това не трябва да се притесняваш. Peace Иначе си права, че 110 гр на тази възраст са си малко за един месец....Как се движеше наддаването предните месеци? Мога да те успокоя, че и да започнеш да го дохранваш, със сигурност ще се кърмите поне още няколко месеца. Peace Аз започнах да дохранвам Галина в края на януари и все още продължавам да я кърмя поне по 1-2 пъти през деня, нищо, че това вече не й е основното ядене. Прецени си и направи това, което ще е най-добре за детето! Hug

# 265
  • Бургас
Ася, Ирина, bowuu HugМерси, бре, опитни мамчета. Оооф, Сандо вика,  че ми дава отпуска до август, кат навършела Тама годинка и ме почвал пак, оф, оф..ще ви догонвам Laughingдайте идея как да го крънкам за по- нататъчка..нема да стане  с " много ме боли главата" Joy
Инче, ааа, ни ща та такава.. HugЦуни Точо. Ще навакса, бе. И ний сме гръчави.
 Виктория Трансперанта Ментолка...Дългия чорап, и теб кут те подпукам с големата гьостерица, да те завива мажо, ей, еротичен масаж да ти напраи, приятно каляване в леглото Mr. Green Laughing
 Ний с Тамагочията ще се метльосваме малко, после пак ке додем... Heart Eyes

# 266
  • София
Добро утро!
Рекох да ви видя докато Мирослав спи. Мерси за закуската и кафенцето  bouquet
Ина Hug
Флу, понеже съм любопитна за украсата Wink, постнах една великденска снимка, само така знам как да направя нов албум. Тя е от 2007, но сме се зарили с дивидита със снимки, търсенето не е лесно ooooh! Хайде мамс, покажете какво сте сътворили.
Данип, идваме петък или събота, със сигурност искам да се видим Grinning. Количка взехме Пег Перего Ариа комплето и от вчеа сме с нея Peace
О, и днес племеницата ми става на 2 годинки, черпавка

# 267
Вчера бяхме на консултация за последния месец е качил 800гр и  вече е 8650 Доки каза да спра кашата, да я давам 2 пъти в седмицата и да я  да заменя с плодово пюре или кисел newsm78 Сега се разрових за кисела, понеже нямах много инфо как се прави и гледам  дават че е хранителен колкото кашата та не виждам много логика да заменям каша с кисел в този случай  Thinking
Вчера купих такива пликчета за урина , но неразбрах, че трябва да купя и кутийка в която да пресипя урината, и остава за утре тая процедура. И дуго да питам урината по всяко ввреме ли може да се взима или само сутрин? Понеже аз ще ходя в поликлиниката към 12  се чудя дали в 11 мога да взема урината.
Понеже и споделих, че Макс, като започне да се храни оставам с усещането че някак му е дискомфортно, ох как да го обясня, ами почва да се гърчи да му къркорят червата да пръцка да се напъва даже имам чувство че го боли нещо, а иначе си яде имам апетит та ми изписа био гая капки за регулиране  на чревната флуора. Още не съм ги купила, но от утре ще ги почнем дано има ефект.
Има едни като петънца на главичката жълтеникави май са крусти  Rolling Eyes не бях чувала да се появяват толкова късно, каза да го разресвам с бебешки гребен но нещо не съм убедена че е уместно да ги чопля и пипам дали ще е проблем да си стоят и само да си паднат/даже незнам това нещо пада ли изтривали се много съм зле Joy/.
Ирини радвам се за Спаси. И аз много се замислям за ммента в който ще трябва а пусна Макс на ясла някак усещам че ще се наложи да започна работа по рано.
Кои от мамите мислят да си дават децата на ясла?? И от каква възраст??

# 268
  • София
Здравейте!

Много хубави снимчици от срещата-всички бебоци от хубави по-хубави.Не мога да се сетя Любо на коя мама беше,но много ми прилича на Джи.
Анамар-много съжалявам за станалото с бебето на приятелка ти.
Литъл Дидка-бързо  здравяване на адаша.
Ина Лемон-напълно съм съгласна с това,което те съветват другите,но от прочетеното до тука от мами с този пробле/Флу например/ разбрах,че има бебета дето свикват с малко храна и не дават признаци,че са гладни.Така,че пробвай добавка без да се притесняваш.
Мариам-стискам палци за успешна операция. Hug Praynig
Любо и Данчо много си приличат особенно във веждите-големи сладурковци са.
Снощи мъжа ми реши да храни Васко с пюрето и разбира се и на него отказа,тогава дядо му започна да му пляска с ръце и се разяде това дете-30гр. някъде-не посмях повече.А аз се правя на маймуна през деня-пея,пускам мелодии от GSM-а,дрънкам с дрънкалки и нищо ShockedЗнам,че ще прояде,ама пусти вълнения...

# 269
Писах брисах и се затри. Мааму... Tired
Много хубави снимки разгледах, кеф - хубави мами и сладурски бебета!
Имам питанка за елдата. Смляна на брашно ли я ползвате за каша или направо на зрънца? Купих вчера, но нямам мелничка и се чудя.
Хамлет бори гнусна хрема, а край нея се назландисват и първите зъбчета. Вчера сефте ми се наложи да прибягна до хомеопатия, че беше киселяк и половина.
За хремата ползвам само солен разтвор, ако поискам тук да ми направят посявка ще ме гледат като извънземно. Затова и се чудя защо се тормозите толкова от какво е хремата на детето - оставяйте ги да се излекуват сами. Понякога дори и да са на бактериална основа, няма нужда от АБ. Поне не за такива неща.
Ако има начин, бих ги изгледала без АБ, обаче една скарлатина или един отит ми се виждат доста сериозни заболявания, предвид усложненията, които дават, за да отмина с лека ръка варианта АБ като лечение.
Другото, което помага е много свеж въздух и слънце.
Цунки и бягам, че вън е грейнало и топличко.

Общи условия

Активация на акаунт