"Изостанали ли сте"?

• 43 380
  • 559
  •   1
Отговори
# 345
  • E-CLM & CH-VD
e, adа, може ли такива работи Laughing
тукат си е класика направо! я, подхвърлете връзка да разбера с какво е заслужила жената въпросния тукат Embarassed

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=417282.msg12053100#msg12053100 Laughing

Заповядай.

# 346
  • Spain
"тукат" е удар с юмрук.  bowuu Знам я думата от както се помня. Не съм сигурна дали е диалектна и специфична за моя край само или има турски корени.
Като се замисля "да изпукаш тукат" е израз така да се каже... Ха ха ха.  Joy "тукат" не се ползва с друг глагол.

Това с туката не съм го чувала, нищо че от първо четене разбрах за какво става въпрос.
От кой край каза че си? Grinning
сега разбирам ,4е  в наШия край явно не се използва ..смътно си спомням 4е беШе някъде наблизо до Г.О .(откъдето съм аЗ )

# 347
"тукат" е удар с юмрук.  bowuu Знам я думата от както се помня. Не съм сигурна дали е диалектна и специфична за моя край само или има турски корени.
Като се замисля "да изпукаш тукат" е израз така да се каже... Ха ха ха.  Joy "тукат" не се ползва с друг глагол.

Това с туката не съм го чувала, нищо че от първо четене разбрах за какво става въпрос.
От кой край каза че си? Grinning
сега разбирам ,4е  в наШия край явно не се използва ..смътно си спомням 4е беШе някъде наблизо до Г.О .(откъдето съм аЗ )

Интересно... аз съм от Павликени, но изразът ми е абсолютно непознат Simple Smile  Laughing

# 348
В и около Пловдивско със сигурност се знае какво е "тукат" Laughing

# 349
Хе,хе ,този израз е от моето детство ...
..Ей,знайш кът ти измаам един тукат кво стаа.. #Crazy

# 350
За "половинката  ми" като израз мисля, че навлезе през последните години, когато се увеличи броя на семейните двойки без подписан брак. Не можеш да го наречеш съпруг, някак не върви и собственическото "мъжО", па за "другар в живота" едва ли някой и ще си помисли.

За дюнерите пък по нашия край - ако искам да си поръчам навит на руло, трябва да си поръчам "турска пица"  Joy Така се предлагат при нас. Сърфи, за дьорюм не съм и чувала тук  Crazy

# 351
Ох, копирам от един тест във ФБ, но много се смях, а и се сетих, че почти не съм ги чувала тия лафове

Дрът съм - на библия и още две страници от горе, ма рибето още рипа

Много съм дрът, некролога ми стърчи от задниу джеб

Левент на средна възраст 

# 352
В и около Пловдивско със сигурност се знае какво е "тукат" Laughing
за пръв път го чувам, и прочетох по на долу що е то...

# 353
arrows, не съм казвала от кой край съм.  Wink
Hada как ме прати в Г.О.  Mr. Green Била съм там де, ама тукати не са ми изпуквали - ха ха ха.  Joy
От Бургас до Пловдив ми е края, и в двете крайни точки изразът се ползваше с уважение и успех от наперени момци и мъжки момичета.  Peace surfline и тя е писала за пловдивско.

"мъжО" и "милото" са ми безкрайно неприятни,  Sick а в някои подфоруми тук се ползват като едва ли не почест се отдава.

# 354
  • Boston, MA
"Тукат" е като "хава" - Пловдивски, но и леко архаични вече (и не е ли токат, нямам предвид токата  Laughing) ?

# 355
"хава" и "истимаро"  Joy
Бубс, не знам, може и тОкат да е... Не съм задълбавала чак толкова.  Wink

# 356
И сега аз да запитам, като нито знаех, нито съм чувала какво е "токат", има ли връзка с безумния израз, който пак съм срещала по форума - "натокана". Joy Т'ва 'натокана' ме разсмива само докато го пиша, ама - ако "токат" означава да те ударят, то "натокана" може ли да означава толкова добре нагласена, че падат след нея, като ударени? Ей, тая лингвистика, ей.

# 357
"натокана" не идва ли от "наточена" Mr. Green

# 358
  • Boston, MA
"натокана" не идва ли от "наточена" Mr. Green

Да, и аз така мисля, и че е един вид подигравателно на "облякана"  ("облечена").

# 359
натокана=наконтена, нагласена
идва от токче - предполага се, че нагласените мацки са все на токчета  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт