Обсебваща баба

• 17 603
  • 186
  •   1
Отговори
# 60
Не изчетох всичко, признавам си, но не беше и нужно!
Половината, които са имали проблема "обсебваща баба" /и аз в това число/ много добре знаят за какво говори авторката. На другата половина ще кажа някои неща:
- първо - въобще не става въпрос за ревност или нещо подобно, това са глупости;
- второ - не сме неблагодарни и за помощта от страна на бабата;
- трето - освен това аз лично мисля, че бабите и дядовците са вторите по важност хора след родителите за децата;
Нооооооо:
- когато става въпрос за избор на възпитание, бабите и дядовците трябва да стоят настрана и да уважават решенията на който и да било от двамата родители;
- когато бабите /особено!/ си наумят да правят нещо с децата, то те би трябвало поне да уведомят родителите, а не да ги поставят пред свършен факт;
- когато родителят поставя ограничения, бабите не трябва да ги премахват на своя глава, т.е. "пък при баба всичко е разрешено" и т.н.;
- и най-важното /пак според мен/ не трябва да се допуска детето да чува приказки от сорта на "тя майка ти нищо не разбира, я ела баба да ти обясни" или "ти не обръщаш достатъчно внимание на детето" /при положение, че аз мия чиниите, а пък то стои до мен и си бута количките  Sick /.

Дълго стана, но можеше и още  Laughing Надявам се, съм била ясна.

Подкрепям напълно!  Peace

# 61
Аз пък съм отгледана от обсебваща баба, незачитаща изобщо родителите ми, а майка ми й е дъщеря, не снаха и напълно разбирам авторката. В момента се опитва да действа така и с моето дете. Няма полза от разговори, нито от разправии. Единственият начин е детето да се държи на разстояние и срещите с бабата да са контролирани. Защото не искам да изпадам в подробности до какво отчуждаване от родителите може да се стигне.

Помощта от бабите е добре дошла и е много хубаво нещо. И на мен в момента майка ми ми помага, но знам, че имам насреща си разумен човек, който ме зачита като майка на детето ми и се съобразява на първо място с мен и мъжа ми, когато се отнася до детето. Далеч не всички баби са такива.

# 62
stealflame i kudkudyaka, не бих могла да се изразя по-добре от вас. Това покрива всичко,което мисля и чувствам. Някой попита дали аз не съм обичала до болка баба си? Не съм отглеждана от баби и мисля,че това е един много голям плюс. Това,че съм ги виждала 1 път в годината не е било причина да не ги обичам. Случаят с моята свекърва обаче е много краен. Съгласна съм всичко да е в рамките на нормалното,но то не е. Няма да прекратявам контакта,а просто ще го намаля. Да не говорим за поведението на детето,когато тя е на близо. Той става коренно различен. Държи се невъзпитано и изобщо не зачита думата на мама и тати. Аз за какво хабя толкова енергия да го възпитам добре?

# 63
Напълно разбирам авторката и .... не я нападайте така - от какво да се лекува ? newsm78
И ние имаме такава но някои нейни черти не и "позволяват" да стигне чак до там, просто от мързел или егоизъм.... но има такива опити с внука си....
От друга страна и бабата така си изживява втора младост ли незнам...
Щом сте говорили с мъжа ти с нея нормално - ми нека си се обижда, просто това си е вапето дете!
А за детето мисля че ще е временно, ще попорасне и ще го заинтригуват други неща....
Само не допускай да се състезавате за него
Успех  Hug

# 64
Ако найстина стане невъзможна и почне да те заплашва, че ще ти вземе детето винаги можеш да и изпукаш 1 тукат
после като каже на мъжът ти ще кажеш аа тя си измисля аз съм толкова добра с нея никога не бих направила нещо такова  Laughing
Да видим кво ще прай после  #2gunfire  Joy

# 65
Време беше да се появят и гърмящите емотикончета.  Mr. Green

# 66
Време беше да се появят и гърмящите емотикончета.  Mr. Green

Е, как - тема за свекърва без тях. Laughing

# 67
Ако найстина стане невъзможна и почне да те заплашва, че ще ти вземе детето винаги можеш да и изпукаш 1 тукат
после като каже на мъжът ти ще кажеш аа тя си измисля аз съм толкова добра с нея никога не бих направила нещо такова  Laughing
Crazy Joy

Трътки!

# 68
Ако насреща си имаш разумен човек, винаги може да се разберете! В противен случай файда от разговори  йок.

# 69
Ама тя бабата, още повече свекървата е винаги неразумна.

Това, че детето е щастливо не е от значение,молА ви са.

Само бой оправя нещата.

# 70
Като прочетох помислих ,че си на 15г ,а то можело и на 24 да ти е толкова акъла ooooh!

# 71
Като прочетох помислих ,че си на 15г ,а то можело и на 24 да ти е толкова акъла ooooh!
Не допускаш ли възможността авторката на този пост да се е пошегувала  Wink ?

# 72
Не допускаш ли възможността авторката на този пост да се е пошегувала  Wink ?
Може, ама явно хумора за изпукване на един тукат на по-възрастен човек не ми разсмива.

# 73
Е,и мен,но това не значи,че всички имаме еднакво чувство за хумор.Ай стига толкоз  Laughing

# 74
Това, че детето е щастливо не е от значение,молА ви са.
Абе и аз за детето попитах още в началото, ама както обикновено главното действащо лице е свекървата и май затова не получих отговор.
Според мен проблемът на авторката е не какво прави бабата, а какво прави самата тя, за да не се чувства детето добре в дома си.
А иначе оправдания хиляди - шоколад, играчки, примамки всякакви.
Никой ли не се сеща, че е обидно за детето ви да смятате, че обичта и привързаността му зависят от шоколада.

Общи условия

Активация на акаунт