"Изостанали ли сте"?

• 43 292
  • 559
  •   2
Отговори
# 465
Ей, от седмица съм в България, но тук "да те нахранят", явно, е много модерно ooooh! Изприщвам се вече като го чуя това.

Това пък какво е сега? newsm78 Я разясни моля... Thinking

# 466
  • Германия
Ей, от седмица съм в България, но тук "да те нахранят", явно, е много модерно ooooh! Изприщвам се вече като го чуя това.

Това пък какво е сега? newsm78 Я разясни моля... Thinking
Хммм предполагам иде реч за една много...гнусна Sick фраза. *Да ти с*** в устата*. Поне в СЗ България така се нарича *храненето* Embarassed

# 467
  • E-CLM & CH-VD
Аз го знам като равносилно на: вдигам скандал, правя скандал = нахранвам го.  Thinking

# 468
Аз го знам като равносилно на: вдигам скандал, правя скандал = нахранвам го.  Thinking

Да, "правя го на 2 стотинки"  Peace

# 469
  • Am Dorf (BB)
Ами аз от контекста (Mr. Green) стигнах до извода, че да "нахраниш" някого означава да му натриеш носа / да го направиш на 2ст. Аз съм била "нахранена яко" от хора, с които не съм близка, пред мой познат, защото не съм ги посрещнала с отворени обятия в Германия,  където се срещнахме съвсем случайно пред унито ми.

# 470
  • Германия
tan_nia, друг път да си знаеш, ракията и салатката да вадиш, щом засечеш случайно познати. Laughing Значи аз все пак съм изостанала, щом не го знаех това с *нахранването* или поне в нашият край навремето се използваше във..фекален контекст Embarassed

# 471
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Според мен "да нахраниш" някого е да си го напсуваш и не само това ами и да го оплюеш по-най мръсния начин, който знаеш.
А днес чух един разговор, че някой си " не можел да диша" някой друг. В смисъл, че не го понася.

# 472
  • E-CLM & CH-VD
А днес чух един разговор, че някой си " не можел да диша" някой друг. В смисъл, че не го понася.

В същия смисъл е и "не го кльопам"  Laughing

# 473
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
преди лафът беше : "ще ти сипя"
еволюирал е до хранене  Joy

# 474
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
преди лафът беше : "ще ти сипя"
еволюирал е до хранене  Joy
Това не бях го чувала. А в какъв смисъл все пак - да направиш някого за 2 ст. ( или на бъз и коприва  Laughing) или да си го напсуваш както си трябва ?

# 475
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
смисълът на "ще ти сипя" е: ще ти дам да разбереш, ще те сложа на мястото ти...
закана за вербална саморазправа  Mr. Green

# 476
Леле момичетааа,явно съм не само изостанала.Направо се почувствах толква вехта,нито един от тези изрази да не знам #Crazy ooooh! ooooh! ooooh!СРААААААААААМ! Blush

# 477
Уф, и аз, особено това с "нахранването" - нямаше и да разбера, че са ме обидили  Mr. Green

# 478
даааа... последно се смях на "разцепихме се"  Grinning

...ама и те ми се смяха!  Embarassed

# 479
даааа... последно се смях на "разцепихме се"  Grinning

...ама и те ми се смяха!  Embarassed

Ми кажи, че и ние да се посмеем ,де   Praynig

P.S. Предполагам нещо като "разпрахме се" от ядене, да речем. Т.е. натъпкахме се като прасета.   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт