Отговори
# 225
Привет пак  Hug
Тук е станало безобразно интересно.  Heart Eyes

Ayseb, привет!   bouquet Много интересно, винаги ми се е искало да знам повече за порядките на помаците. Ако не си завра носа навсякъде,  Outta Joint няма да съм аз.  Blush Ще използвам да те питам някои неща, дано нямаш против. Какво самосъзнание имат помаците, имам предвид етническо? Всички помаци ли са сунити? Има ли някакви различия във вероизповеданието с класическия сунитски Ислям? Могат ли да сключват брак с други, освен помаци? Например помак да се омъжи за българка, помакиня за турчин - т.е. брак отговарящ на религиозните норми, но извън етническите граници.

Друго ми дойде на ум.. а някой да е имал по-близък контакт с казълбаши? Те са също много интересна група, подсетих се, понеже говорехте за алевиите... Само знам, че не се молят в джамия и могат да пият алкохол.

Редактирам:

Добре дошла, Lubava  bouquet Много голяма дружина станахте ливанските моми.  Mr. Green

Някой има ли желание да пуска тема?

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 17:09 от Golden Apple`

# 226
faima-това ще рече по 75-80лв на документ ли? newsm78 Някоя Софийска мама може ли да ми помогне,тук в Пловдив искат по 130лв  #2gunfire #Cussing out

# 227
Айсеб Laughingда ти кажа честно,знаеш ли колко често ми е идвало и аз като старата жена
да реагирам-ама като ги почна с АЛЛАу Акбар-не знам докъде ще я откарам-май републиката ще
се обезполитичи напълно-така да се каже Laughing...хайде да не приказвам още,че тази свобода на словото у нас не е достатъчно широка за темата с бабата и нейната религиозна ориентация от вашия наш край Mr. Green Peace

Латейка-става интересно тука-нали знаеш,докато не дойде някой от върховните да успокои страстите,пък ако няма страсти,понякога някому просто така му се струва Peace

Мама мия-май не е толкова скъпо-за документацията покрай раждането на Рабаб,помня,че беше нещо по-поносимо,от порядъка на 20-30 лв за страница(аз нали я раждах в Ливан)-помня,че около три документа превеждах-от б-цата,от общината и още нещо ,но съм забравила-та Фирмите за легализация и превод върши тази работа сама-едно е важно да напишеш на преводача как точно се изписва името на човека от документите на бг език,щото ако се получи несъответствие,все едно нищо не си направила Peace
Сега се сетих-Мелани от нашата тема се занимава с превод и легализация-пиши и на лични

# 228
  • София
Цитат
Друго ми дойде на ум.. а някой да е имал по-близък контакт с казълбаши? Те са също много интересна група, подсетих се, понеже говорехте за алевиите... Само знам, че не се молят в джамия и могат да пият алкохол.

Хей, дами, ще ни изгонят оттук с тази религиозна тематика! WinkШегувам се, видимо постовете са само информативни! Peace
Латеа, това, което аз съм чувала по този въпрос, не надвишава значително онова, което си споделила по-горе.И все пак, зная обяснението на факта, защо не се молят в джамия..Мисля, че според техни вярвания на входа на джамия в Кербала е бил убит Хюсейн, внука на Пророка - много почитан от тях светец.Както си казала, пият алкохол, обредите им са свързани с вино и поклонения пред гробници, с палене на свещи.Ако не греша, жените наравно с мъжете взимат участие във въпросните обреди...А и май не са забрадени?!Дано само не бъркам! Peace
Мама Миа, в какво следва да се изрази помощта... newsm78Ако изпратиш документите насам, бих могла да ги дам за превод и легализация..Пътьом към работата минавам покрай преводаческо бюро "Сара"  и бих могла да попитам за цени..

# 229
Ябълке, ако си заета, нямам нищо против да правя пак тема. Доставя ми удоволствие.

Дуа, Теди, при такъв цивилизован диалог, май доста въображение ще трябва на някой мод да намери причини да ни изгони.

# 230
  • София
Мама Миа, звъннах във въпросната агенция и ми дадоха следното инфо.Цената на превода не се калкулира на база брой страници, а на брой графични знаци.За 1600 букви цената е 20 лева! Peace

# 231
Мама мия-веднага намерих в нета-ето тази фирма-пише,че за превод и легализация от арабски взема  … аница-има телефон Peace
редактирам се веднага-16лв е само превода ooooh!,а по-надолу прочетох,че разните му удостоверения и темподобни са о-ло 45 лв-най-добре се обади Peace

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 17:38 от DUA

# 232
ето ме аз пак тук и пак питаща newsm78 как от християн се става мюсюлман    newsm78 Rolling Eyes

# 233
Ами запознаваш се подробно с исляма и ако решиш че той е това в което вярваш, казваш едно изречение и си мюсюлманка.
Въпрос на вяра, нищо друго.
Най-голямата грешка: да си смениш религията от любов към хабибито.

# 234
Гале-за целта трябва да ходиш три дена път с камили до Египет,да преплуваш Нил повтаряйки силно желанието си,а после пеш да стигнеш до Мекка-там да се молиш и говееш три поредни години,а след това ....не помня каквооще беше,че съм забравила -Ди ,как беше сестро:35: Joy Joy(Гали,нали разбираш от шеги-аз рядко се шегувам тук,но нещо нали е петък-заразихте ме с добро настроение)-
Редактирам-Ди изпревари ме,е можех да добавя ,че изречението се казва след този целия изпитателен срок-но всъщност първи април мина-простете ако съм засегнала някого Heart Eyes Heart Eyes

Гали-то нещата стават от самосебе си-аз тръгнах с вярата си в Бог и виж докъде я докарах-но май има още много път пред мен-Дай Боже мъдрост и сила на грешната ми кратуна Praynig

# 235
да допълня-казва се,но както е писала и Ди-трябва вътрешно убеждение-а не заради някой друг Peace

няма друг Бог освен Алла и Мохаммад е неговият пророк-ля иляха илля Алла Мохаммад расул Алла

لا اله الا الله محمد رسول الله

# 236
Цитат
Ябълке, ако си заета, нямам нищо против да правя пак тема. Доставя ми удоволствие.

Дуа, Теди, при такъв цивилизован диалог, май доста въображение ще трябва на някой мод да намери причини да ни изгони.

Ди, за мен не е проблем, освен преди изпит. За мен също е удоволствие.  Heart Eyes Ако ти се прави, действай   bouquet Тъкмо ще почерпя творческо вдъхновение за оформлението.  Blush

И аз си мисля, че с доста фантазия може да се намери проблем в диалога ни. Все пак това е тама за арабския свят, в който основната религия е Ислям.  Peace

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора.  #Crazy

# 237
Ми  Дуа, ти забрави важен елемент - да минеш през леглото на всичките мъжки роднини на хабибито си...

Олеее, това черен хумор ли беше или просто лиготия, кажете ми да млъквам за днес....

# 238
Помощ да ми намерите някоя по евтина агенция около вас за превод и легализация Tired Tired немога да дам за 3 документа по 130лв... #2gunfire #2gunfire ужасни кожудери тез майнички  #Cussing out(извинете за лошия език,ама ме хвана яд  Embarassed )

Шукран на Дуа и др момичета за инфото   bouquet

# 239
Ди-мина ми през главата,но казвам си някой да ме допълни,че много забравям Laughing-
иначе не ти,а аз почнах с лиготията,но тук сме синаши хора,ще трябва да се изтърпим някак си Laughing-то търпението е сред най-достойните качества Naughty
вижте за днес приключвам петъчната литургия-обещавам,че от понеделник ще съм по-сериозна
Лека вечер момичета newsm51

Общи условия

Активация на акаунт