Отговори
# 210
ДИНА-  Весел ви празник на всички в къщи ! много подаръци за сладура , и приятно време за вас...а ти ще си все така хубава..знам. Wink

# 211
Добро утро,

Набързо само се включвам с въпрос към Дуа.

Между другото страшно много ми хареса това за лилавото мастило и се надявам, че в повече държави ще се получи така. Ясно е, че много проблеми се създават изкуствено отвън с цел разделение.

Въпросът ми е пак за суна-шиа браковете. Аз писах, писах, ама пак това са мои лични разсъждения, честно казано не познавам такова семейство. Тези, които встъпват в такъв брак, те практикуващи ли са, или просто са шиа/суни по име както да речем повечето българи са православни по име, но не особено практикуващи и информирани за православието.

Ако и двамата съпрузи са практикуващи струва ми се доста трудно да съжителстват като имам пред вид разликата във веруюто и в ритуалите. Факт е, че някои шиитски вярвания са недопустими от гледна точка на сунит, за обратното не мога да кажа, защото не съм съвсем запозната с гледната точка на шиитите.

Та въпросът ми дуичке, ако имаш преки наблюдения за такова семейство сподели, ще ми бъде безкрайно интересно.

Чао до по-късно.

п.с. сетих се за един форум, където имаше българка приела шиизма, практикуваща естествено, и много силно надъхана . Честно казано от това, което говореше не виждам как някой със съвсем малко по-различни от нейните убеждения би могъл да живее с нея.

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 14:08 от Monsoon_rain

# 212
Дина честит рожен ден на малкия Дани и едно малко подаръче от нашето фамили, би било добре ако не беше виртуално...

# 213
  Привет мили момичета!

Аз чета от около 1 час на пресекулки и се опитвам да наваксам и тъкмо с интерес следя как се развиват нещата при Галина и хоп виждам едни хубави букети , подаръци , поздравления Heart Eyes

Мерси милички , обаче малкия юнак има още цели 2 дни докато стане на заветните 2 години Peace
 На 5-ти ни е рожденния ден , а вие сте невероятно мили и приемам поздравите и предварително! Само се притесних ,че още не съм готова с подготовката Embarassed

Тук след пясъците сега вали и пак е мрачно #Cussing out Дават го така поне още 1-2 дни... А нашето Парти с доста гости ще е не 10-ти (тогава е почивен ден) И то на открито и много се надявам дотогавада се оправи най-после времето!

Аз няма да се включа засега в дебатите- нямам никакво време , но юе следя когато мога с интерес и пожелавам успешно развитие на нещата при Галина! Стискам палци!

Белбей , мила Hug Hug Hug Честита ти рожба !!! Да ти е жив и здрав малкия принц! Много дави радва и да направи живота ви изпълнен с истинска, неизчерпаема любов! Пиши , когато имаш възможност как сте и как мина всичко!   bouquet  bouquet  bouquet

Момичета - много целувки от нас за всички ви!!!!

# 214
благодаря ти дина мерси за подкрепата  Hug  а с нащо велико интервю всичко ок. ще се проведе през идната седмица  Mr. Green   п.п до тогава да се надявам че ще заспивам гушнала един шиит newsm17   

# 215
вижте моя позната какво ми прати по пощата много ме натажи..........но за съжеление на много хора се случва дано наз никога не застига такава участ....................Хей, момче, сещаш ли се за шамара, който ти ударих когато се опита да ме целунеш? Сещаш се сигурно, беше прекалено, за да забравиш. Хей, момче, сещаш ли се, когато ми донесе първото цвете - синьо беше и ме подсещаше за твойте очи. Но цветето падна. Аз бях много тъжна, но ти се усмихна и ми каза, че ще ми донесеш много такива цветя, но нито едно от тях нямаше такъв цвят, които да напомня за твоите очи. Хей, момче, сещаш ли се, когато един ден се опитах да те целуна, а ти се дръпна и ми каза: - Мъничка, не те обичам вече, обичaм друга и няма смисъл да бъдем заедно. Тогава те погледнах и казах:Сбогом!!!Обърнах се и откЪснах един лист от дървото до мен и започнах да го гриза. Тогава усетих горчивия вкус на листото. Мислех, че то ще намали болката, но тогава чух твоя топъл и нежен глас: - Мъничка, може ли аз друга да обичам? Тогава се обърнах и започнах да те целувам. Колко беше мил света в тези ми мигове. На другата сутрин отидох при теб, но ти бе блед, тъжен. Не говореше... и когато поисках да си ходя ти каза: - Мъничка, днес заминавам за Америка! Може би повече няма да се видим. Аз бях потресена от твойте думи! На първо време си писахме, но после разбрах, че не трябва да се разпалва любов без перспектива и че любовта чрез писма не е любов. В последното си писмо му написах няколко реда от една стара японска поговорка:Да обичаш е също като да пееш песен, но няма песен без край!Един ден, когато се върнах от училище видях писмо адресирано до мен и веднага познах неговия почерк. Питах се дали да го отворя или да го оставя в шкафа, както другите неотворени. Двоумях се. С треперещи ръце го отворих, в него пишеше:Мъничка, на 12ти вечерта тръгвам от Америка. На 13ти вечерта ще бъда в София. Връщам се завинаги. Когато чуеш моя глас, ако не ме искаш затвори слушалката. Ако ме искаш, ще поговорим и ще бъде както по-рано. И кой казва, че няма песен без край?Това писмо е намерено до момичето с прерязани вени, а до нея е намерен вестник на 13та страница на която пишеше:...Самолет, който през нощта тръгна от САЩ до Белград, експлодира близо до Югославска граница. Живи няма.... още не е открита причина за експлозията...В допълнението на писмото е написано с кървави букви: Да обичаш е също като да пееш песен, но няма песен без край...   

# 216

Дина-подранили сме с поздравите....Деси нещо ни обърка и аз си знаех ,че Дани е на 5 ,защото и аз съм тогава,ама си викам може и да бъркам...Е нищо за догодина ще знаем,пожеланията са от сърце ,а на 5 пак..Ние с теб имаме май два празника в един и същи ден,кой при вас беше на 20.12-тогава е моя мъж. Hug Hug Hug
На всички Hug Hug Hug

# 217

Да почерпя-днес годишнина от брака с моя ливански принц на черен кон (познайте дали не забравих,че днес имаме годишнина  smile3506)

Lubava-нашия брак е готов сценарии за някоя латино-сапунка,а защо не и арабска  Flutter...
обичаме се  и се уважаваме много,едно щастливо фемили с 2 деца Heart Eyes.Какво да ти кажа повече-мъжо е от Баалбек,муслим шиа,а аз  католик(само на паспорт дето се вика  Embarassed ) ходя на църква вече по рядко от пред  Tired

Трябва ми вашата помощ-някои има ли наблюдение колко струва превод на арабски на 3 документа и легализирането им?

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 15:58 от мама * Миа *

# 218
  • София
Здравейте на всички колкото повече ви чета толкова повече се пристрастявам към форума Embarassed Monsoon_rain  много изчерпателна информация  си дала благодарско,аз въпреки че съм родена и израсла в традициите на исляма не знам много неща за другите му течения освен сунитското ,но това може би се дължи на затвореността на нашето общество,не знам дали съм споменавала но съм от благоевградско от така наречените помаци(разпространителите на радикален ислям  Laughing Mr. Green) и за това ми  интересно да чета разказите ви   bouquet

# 219
Айсеб, добре дошла! Надявам се да вземаш повече участие, със сигурност има какво да научим от теб.  И при суните има доста разклонения (и отклонения), както казах. Сунизмът в Бългрия също си има своите специфики...

ох, ох, чак сега видях това за радикалния ислям...толкова сте близо до расдикалния ислям, че като срещна помак бягам да се скрия прз девет гори в десетата....

# 220
Айсеб-здравей-аз пък нещо май съм се радикализирала,щом харесвам тукашните помаци-и то още от край време ги харесвам,преди да знам ,че ще се опомача и аз-така да се каже-но те и без това вече са ми казвали,че съм фанатичка-щом съм се забрадила- Laughing

Ди-всъщност не знам какви са тези радикални разлики между шиити и сунити-ако човек се запознае с ислямската философия ,ще се увери,че разликите не са радикални и лесно може да бъде постигнат компромис- Heart Eyes
Значи все пак както каза ти както при сунитите има много разклонения и отклонения Mr. Green,такова нещо има и при шиитите-но истинския вярващ стои сам с вярата си в Бог-някъде по средата на някоя от тези среди-така да се каже  bouquet
Познавам мъж шиит женен за жена сунитка-при сключване на брака,хората са се споразумели чрез брачен договор,който не знам какво е съдържал-но те си живеят видимо добре-
Той се моли по шиитския начин(поставяйки глава върху молитвено камъче и с отпуснати до тялото ръце,а тя-както си знае),може би временният брак да е притеснителна съпоствака,но ако съпрузите при женитбата са се разбрали да изключат евентулаен втори такъв за мъжа-проблемът е разрешен-Има и един плюс-този човек има само две дъщери-ако карат по сунитския закон за наследственността,голяма част от имуществото на този човек след смъртта му ще отиде при братовият му син(тоест при братовчеда на момичетата),но според шиитите си остава за тях(за момичетата)-ще питам още мъжо и ще ти отговоря по подробно утре-че аз по- се интерсувам от душевната и философска част от религията,а по-малко от юридическата Laughing

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 16:32 от DUA

# 221
  • Egypt
Здравейте, момичета!
Мама Миа, скоро превеждах документи на арабски- 30 лева на страница е преводът, легализацията е 45 лв. на документ във Външно, и за мен специално беше 55 долара печата в Египетското посолство в Бг. Но имах големи проблеми с превода на една единствена дума Thinking

# 222
  • София
Важни са хората а не тяхната религия и произход ,ако човека до теб е човек с главно ''Ч'' друго няма значение, всеки да си говори каквото ще  след като на нас ние добре и се чувстваме на мястото си .А в разказите за традициите и вярата има толкова истина и при нас почти всички жени са с кърпи но много рядко срещани са тези който изпълняват поверията.Макар ако питате баба ми ще ви каже че днешното поколение сме ''резил'' както тя се изразява ,носим дънки и къси коси като мъжете  Grinning Laughing

# 223
  • София
 Joy :DMonsoon_rain  права си да бягаш туко виж някоя стара жена се нахвърлила с възгласи ''Аллах е велик'' и пребила някои политик  Laughing

# 224
Дина-извинявам се  Embarassed Embarassed Embarassed,знам че Дани и Сами на Кремена бяха един след друг-но явно съм объркала поредността.

Общи условия

Активация на акаунт