Отговори
# 195
Добро утро Hug Hug

И един мъничък поздрав: цък тук  Heart Eyes

Ди, много ти благодаря! Hug  bouquet На един дъх изчетох и двете неща.  Party Благодаря за старанието и търпението да напишеш толкова подробно и интересно.   bouquet

Бягам да се уча. Вижда ѝ се края на учебно-работната седмица.  Flutter Теди, още малко...  Hug Peace

# 196
  добро утро
[/color][/color] искам да пожелая на детенцето на дина и на неиното семейство като цяло много здраве щастие и късмет а на детенце нека дните са изпълнени с много усмивки  здраве и да е много послушен

# 197
искам да пробвам защо не мога да вмаквам изображения

# 198
добро утро и от мен
последните няколко дни само чета но не ми стигат силите да почна да пиша
не знам каква беше тази пролетна умора но направо ме съсипа а имам намерение утре да правя пролетно почистване как ли ще стане
Дина нека ти е много здрав и щастлив малкия юнак и много много да слуша и да те радва
Monsoon_rain благодаря за отговора който си дала беше много интересно
искам да честитя рождения ден и на Делтичка на две патерици нека винаги си толкова усмихната
а русенки не говорете за среща че вие пък съвсем далеч ми идвате засрамете се
искам да питам нещо Има ли въобще някой от Бургас (постоянно живеещ тук?)
хайде на всички лек последен работен ден надявам се до довечера малко да съм се съвзела
много целувки и прегръдки на всички

# 199
Здравейте мили момичета!
След дълго отсъствие от форума по ред причини дойде ред да се завърна.
От 3 дни сме в Оман, по-точно на няколко км. от Маскат в европейски кемпинг.
Ще бъда много благодарна ако ми пишете и ми давате съвети, а също така ако мога да се видя с някоя от вас,която е близко живееща тук.
Радвам се, че последвах моя съпруг тук с нашият малък 9-месечен син.
Желая ви приятен ден с много усмивки и настроение.

# 200
  • Varna
Добро утро Шехерезадкииии Hug

ДИНЧЕ- ЧЕСТИТ РОЖДЕН  на малкото ти Слънчицееее

А това е за тебе

Монсунче Hug
Много ти благодаря за прекрасните разкази. Пак ме пренесе със вълшебното килимче на Изток. И аз съм любопитка като Латейкича и добре, че тя ме е изпреварила със въпросите, че аз щях да се притеснявам да те питам Embarassed
Sany- Душе, благодаря тииии newsm51
Благодаря и на Dtti, not stuborn enough Hug Hug
Чудесни сте момичета-ненапразно още като влязох при вас и си ви нарекох Шехерезадки  bouquet
Вие може само да ни обогатите знанията. Не мисля, че казвате неща които ще подразнят някой. Продалжавайте все така мили момичета. Човек се учи до като е жив и трябва да се учи. А вие ни поднасяте знанията си във вид на приказка.
Благодаря ви мои малки,Големи учителки newsm51
ЛАТЕЕЕЕ Hug Благодаря за кафенцеее- много обичам със каймаче Wink
Лек, слънчев и много усмихнат ден - Компаниятаааааа Hug

# 201
Здравейте всички! Вчера за първи път видях този форум и се регистрирах. Ще се радвам да участвам във вашите разговори и то предимно като "слушател", защото отскоро се интересувам от арабския свят и по-точно от Ливан. Най-благородно завиждам на всички вас, които сте били там и то с любимите си хора. Надявам се и аз да отида(с любимия си, който е ливанец). Иска ми се тук да намеря много приятели  Simple Smile

# 202
Здравейте момичета.  Hug

След дълга форумна отпуска и аз да се разпиша.

Латеа и Сабинка мерси, че се сещате и питате за мен.  Hug Hug
Първо да честитя рожденния ден на Делтичка  Hug макар и на патерици.
Честит рожден ден, мила Делта! Hug
Пожелавам ти блестящи спомени за всеки един твой вчерашен ден и щастие с всеки нов изгрев на слънцето!   bouquet[/color][/b]

Честит рожденник, мила Дина!  Hug Много здраве и усмивки и щастливо детство му пожелавам!
http://www.germes-online.com/direct/dbimage/50041754/R_C_Toys_1_ … upersonic_Car.jpg

Да е живичко  и здравичко новото ни форумно арабско-българско бебче -  на Белбей Heart Eyes

И добре дошли на новите момичета!   bouquet

Галина много вълнуваща е историята ти. Дано всичко се нареди така, както пожелаеш и е добре за вас.  Simple Smile

По въпроса за сунни и шии при турците в БГ , само да допълня, че в Шумен по принцип не са алевиани, но е възможно да има и такива, ако са дошли по от север. Чувала съм, че алевиани има най-много в Дулово, Исперих, Разград .....в него край.
И аз съм чувала много неща за техните традиции, които ми етрудно да ги възприема. А и много често сред бг турци се използва този израз , като стане за такъв вид смесен брак - ако алевиан се ожени за туркиня бракът е възможно да бъде сполучлив, но туркиня, омъжи ли се не би се задържала дълго време сред тях.  Rolling Eyes
Знам и други неща за някои техни традиции, но няма да ги пиша тук, защото са потресващи. Винаги съм се надявала , че е измислица.

# 203
РОТАА,СТРОЙ СЕ  ruporuu-ШИИТИТЕ ИДВАТ НА СУТРЕШНА ПРОВЕРКА..РАВНИС,МИРРРНО
.... Rage Rage Rage-Свобоодно....
е,хайде стига ви толкова-утре ще събераме доброволци за вражеския фронт Laughing

Хора, сега ще съм вече по-сериозно по темата ooooh!-по мои лични наблюдения, сред сунитските среди(отделни-не всички) ,
се носят често доста неоснователни слухове по адрес на шиитите(после ще обясня това мое твърдение)...от станалата чувствителна напоследък тема в Ирак,до местата където хората по принцип живеят затворено и нямат контакт с различните-А кой беше онзи дето все търсеше интерес от разделението на хората по всевъзможни признаци Wink-пиша го в червено,за да ни светне лампичката-
Враговете на Исляма са тези,дето все раздухват вражда (фитна)между мюсюлманите-хващат се слабите,несигурните,тесногръдите-Но слава Богу-има и такива дето отвориха нова страница в Книгата на живота-и ако шиитите пишеха с червено,а сунитите със синьо мастило-днес новите страници се записват с червено-синьо мастило(в лилаво)-ако някой не харесва този цвят-проблемът си е негов... Peace
Доста съм си блъскала главата по темата-тя години стоеше сред първите трудности в ливанското общество,но вярата в Бог,тоест вярата в доброто-Надделя-След войната през 2006г.-
Вместо да се влоши положението между отделните религиозни общности в Ливан-както очакваха и се стремяха всячески да постигнат това,онези,за които писах горе(конфликтонасаждачите)-то пък взе,че хората,уморени от войни и със политическата мъдрост,вяра и достойнство + подкрепата на един много силен и умен Naughty сирийски алеуит(който го знае-сеща се кой е )-си подадоха ръка-Сформира се т.нар.Уахда уатания(единна държавност)-това е опозицията-скоро идват избори-В Ливан вече се изясни-няма сунити,шиити,християни,дурзи-има родолюбци,които обичат Ливан и егоисти(предатели),които не виждат по-далече от носа си Tired
Както  знаете в Ливан живеем в Юга-шиитски район-но ако се заслушаш в неделя,чуваш
звъна на църковните камбани от радчето до нас-две минути път с кола ме делт от съседите-християни,сунитите са наблизо-а за брака-При нас е много,много чест-до сега не съм чула за проблеми  bouquet-ии хората са на това мнение-дори помня как като бяхме на гости при едни наши комшии,мъжът изкоментира нещо за брака на едно момиче с палестинец(сунит) от лагера в гр.Тир-тогава съпругата му му каза-харам алейк(грях ти на душата)-а той се заобяснява,че понеже палестинеца нямал работа и бил несериозен,а не защото е сунит го е споменал-давам примера,понеже на коментари от този тип,вече не се гледа с добро око-Тъй като религиозните водачи  го заявяват и обясняват защо....
аз май го откарах като петъчна реч след обедната молитва-Простете  bouquet
Тук в бг-имам много добра приятелка от Ирак(сунитка)-като малка е чувала какви ли не страхотии за шиитите-и досега ми е казвала неща,които ми се струват смешни и си казвам на акъла"Боже,хората как стават жертва на предразсъдъци"-същото като вярващите в "Не без дъщеря ми"-чули,чели и толкова...
Случи се така,че преди година моята приятелка от Ирак се сдоби с комшии-пак от Ирак(семейство бежанци)-но те бяха от Наджаф-шиити-Двете не говореха за това,но пък си бяха сънароднички и си говореха на лекотрудния за мен иракски диалект Laughing-Те и семействата им са прекрасни и много възпитани хора-всички слухове и страхове дето ги беше чула моята приятелка за шиитите там-се оказаха балон пълен с въздух Party-като примерно това,че  по време на церемониите за Ашура не можел сунит да излезе по улицата(но пък откъде ще се вземе сунит в Карбалла или Наджав)-това по твърдение на сунитката,аз като питах другата(шиитката)-тя много се изненада от това нещо-и ми каза,че било само слухове-с такива слухове се стигна и до войната дето знаете за какво се води....и така ако се интерсува някой от шиизма-аз съм насреща за подробности- Peace(доколкото мога разбира се)
Има един форум,в който пиша и аз-там пишат млади шиити от цял свят-На английски е-има раздел за шиитско-сунитския диалог-Заслужава си да се погледни-хората са умни и приятни
http://www.shiachat.com/forum/index.php

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 09:57 от DUA

# 204
Арабелки,   bouquet
 Интересна информация давате, увлекателна и полезна за тези, които искат да си обогатят знанията.  Peace

Теди, Латеа, благодаря ви за обяснението.
Чесно казано пробвах преди по метода, по които си преименувам нещата в компа, но не ставаше.  Rolling Eyes
 Не вярвах, че няма нищо общо.  Wink
Това е за вас.  Hug

Дина, да ти е жив и здрав рожденника.
Весело детство и безброй усмивки.

# 205
и така с тзи дълга литургия,се заплеснах и забрави нещото,което първо трябваше да направя-
Дина,желая ти да отгледаш един прекрасен човек-Признателен,честен,полезен,който да се чувства щастлив и да прави хората около себе си щастливи и най-вече теб-Мама
Заповядай Дани
такова конче имаме и ние-съвсем същото и вече трето дете се вози на него
Laughing

# 206
 #Shocked #Shocked #Shocked Възхищавам си се ..изписвате ги тез страници като нищооо... аз нямам време за нищо покраи Миа и у дома  feeding newsm28 1ironing wash hang 1dishes newsm55 1swing

Добре дошли на новите момичета,ливанки се увеличаваме бавно,но славно  newsm51 newsm10

Желая Ви лек и спокоен ден,ние препираме на вратата да излизала навън  football

Дина- newsm51 smile3525 за теб мило майче,честито ти от мен

# 207
мама* Миа*, моля те разкажи ми нещичко за твоите впечатления. Ние имаме връзка съвсем от скоро и ми се иска да бъда перфектната за него.

# 208
мили мой приятелки !наричам ви така защото смятам че заслужавате това искам отново да кажакопко много ви благодаря вие много ми помогнахте и за сега сте единственните който подкрепят вразката ми с али благодаря

# 209
  • по пътеката
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquetдина, 4естит малък рожденник! да ти е жив и здрав и много добър син! един ден да  му разкажеш за лелите ,дето сме се събрали тука! колко орисници и грижовници сме!да му спретнеш най-красивата торта, ти си майсторка! после я покажи да изплакнем по едно око, 4е другото е в диетите!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт