Чакаме с огромно нетърпение, всяко ново НОЕМВРИйско попълнение

• 11 311
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
Boyanna♂, понеже лекарите незнаят датата на зачеване се орентират по първия ден на последния цикъл, тоест слагат още две седмици от първия ден на последния цикъл и се получава приблизителната дата на зачеване.

# 181
  • Пловдив
seadogvn сърцето започва да бие и дейността му е видима на видеозон между 6та и 7ма седмица. Има още време докато се насладите на този момент.
До тогава търпение, почивка и добра храна. Имам чувството, че всеки ден е важен!
Пазете се!

# 182
A защо някой слагат 7.... newsm78 Прословутата формула-датата на последния М.Ц.+7 дни+9 месеца?

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 20:31 от ♀Boyanna♂

# 183
  • Бургас
Моята лекарка ми каза начина по който АГ определят термина - към първия ден на последния цикъл се изваждат три месеца и се прибавят седем дни. Но май най-точно си остава изчислението на ехографа (макар че аз си знам датата на зачеването и датата на евентуалния термин не ми се връзва нито с ехографа нито с изчисленията на АГ)...божа работа.

# 184
То ясно,че Божа работа...но хич не схващам...аз си знам датата на зачеването, защото знам кога ми беше овулацията....Както и да , явно няма да намеря отговор по-рано от Ноември, живот и здраве  Mr. Green

# 185
Ооо и аз си я знам Mr. Green Всичко беше пресметнато с тестове за ову и измерване на БТ

# 186
  • София
A защо някой слагат 7.... newsm78 Прословутата формула-датата на последния М.Ц.+7 дни+9 месеца?

виж сега, точно така се изчислява: към първия ден на последния ти мензис се прибавят 7 дни
и после се прибавят 9 месеца(или изваждат 3 месеца).все едно и също е!
ето в твоя случай:10.02+7=17.02 като прибавиш 9 месеца се получава-17. ноември.
ако от 17.02 извадиш три месеца пак се получава ноември.
просто е
само че като имаш гестац.календар нищо не вадиш, а просто местиш-и същото се полчава-17.11

# 187
Ето ти календар,по който да си изчислиш термина,аз първо си го изчислиш по него,а после доки ми каза същата дата!
Въвеждаш датата на посл. си менструален цикъл  bouquet
http://www.pregnology.com/due-date.php

# 188
И аз така смятам,но има един руски сайт обаче, който смята различно, а както каза и mari_rus при нея е още по-различно...Както и да  Simple Smile Ще си приемам моите изчисления и това е  Mr. Green
-Bibo- Ако въведа М.Ц.-17-ти Ако е овулацията-19-ти...там някъде ще е , абе преди Коледа ще сме си у нас, живот и здраве Mr. Green

# 189
  • София
ето ви и прословутия гестационен календар, по който се изчисляват термините у нас от лекарите(40 седмици-лунарни=10 месеца бременност).

http://www.ladypill.com/calendar.php

# 190
Ооо и аз си я знам Mr. Green Всичко беше пресметнато с тестове за ову и измерване на БТ

И аз си знам датата на зачеване, но нищо не бях пресмятала предварително - просто така се получи. После като разбрах, че съм бременна направих няколко бързи изчисления. Голям късмет - бебчето стана от първия път!  newsm62

# 191
advise,  Hug Между другото, и аз съм на Утрогестан, вагинално, сутрин и вечер по 1. И аз знам, че така се усвоявал по-бързо. За първа страница - на 27год. съм.

# 192
Привет и от мен на всички ноемврийски мамчета.Време е вече и аз да се присъединя към вас. Днес за пръв път чухме сърчицето на нашето бебе.Докторът определи термин - 14.11.2009- и без това гледам, че стои празна още тази дата:)) Ако може и мен да ме добавите...Леко бременеене на всички.

# 193
alaq, моят термин също е 14.11.  Hug Така, че е крайно време датата да започне да се пълни...

# 194
С първата си бременност в бг всички доктори ми даваха термин 18януари, а тук 27януари, и се чудиха как изчисляват термина в бг Simple Smile.Така беше и със всички мои познати родили тук, но пък аз ще си карам по нашите калкулатори.Аз все още не съм чула сърчицето, но силно се надявам скоро и това да стане Hug
За отчета- при първата бременност се получи от първия път, сега отново стана така, но беше изненада за мен Hug , естественно се зарадвах много Hug

Общи условия

Активация на акаунт