Чакаме с огромно нетърпение, всяко ново НОЕМВРИйско попълнение

• 11 303
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
Е най- накрая ви прочетох. То писане писане до безкрай.
Относно запека аз съм си още с него и киви ям и гледам по воднисто ядене да е ама оправия няма. На мен сутрин също ми се догажда в момента в който бръкна с четката за зъби в устата ама се стискам. Ами и аз от другата седмица влизам в трети месец. Момичета сега дълги пътувания дали се препоръчват. Понеже мъжа ми иска да ходим до Варна да видим техните около Великден. А на мен хич не м ис еходи и незнам как да му кажа. Вчера говорихме със свеки по скайпа и ме пита кога ще идваме ама аз и отговорих че трябва д апитам док дали мога да пътувам и тогава зълва ми вика по добре да не тръгвам на път поне до 3 месец. Та мисля това да ми бъда като причина. И си мисля че от сега нататък който иска да ме види да идва а не аз да ходя. Нали съм права. Thinking
А относно моренцето незнам на нас отпуските са ни регламентирани през август месец. И ако ще излизам август май няма да отида до морето просто тогава е много топло. Но до тогава има време. А излизането по майчинство е 45 дни преди термина или октомври за някой ще излизат а други могат и по рано. Hug

# 61
[Steletu, в майчинство се излиза 45 дни преди дата определена за раждане! Но ако не се чувстваме добре имаме право на болнични преди това. Мисля, че в общия форум Майки (бъдещи и настоящи)  имаше отделна теба за болничните и майчинството! Не мога да ти дам линка, защото отдавна я гледах.
За нощното будуване: Вероятно, ако хапваме нещо леко преди лягане (кисело млако, бисквити, солети и т.н.), за да не спим на гладен стомах, ще е по-добре. Генеколожката ми ми препоръча да не лягам гладно. Ако вечерям към 19 ч., а легна към 22-22,30 ч. да хапна нещо преди да легна! Приемайте минимум 1,5-2 литра течности на ден!
Що се отнасянето - отначалото на бременноста ми до сега ми се е случвало само 1-2 пъти съвсем леко, дай Боже и вбъдеще да е така!
Апетит си имам. Храненето ми не се е променило от преди това (3 пъти на ден). Разликата е, че между трите хранения си хапвам по нещо леко (солети, кисело мляко, бисквити, ядки или плодове) и задължително малко преди лягане - както писах по-горе.
Относно килограмите - качила съм килограм и половина за около два месеца. Не съм предразположена към напълняване. Коремчето ми се надува като хапна. Никога не съм имала корем (като изключим подуванията по време на м.ц.)
Още веднъж стискам палци на всички, на които им предстои да чуят сърчице или друг вид преглед!  Hug

# 62
Здравейте,аз имам чувството,че каквото съм си забранявала да ям преди това сега ми се яде 10-но повече! ThinkingНапример сега умирам за тестено,защото преди винаги съм се ограничавала,а заради безбройните диети с пил. месо,на които съм се подлагала сега просто не мога да погледна месо и вече около 4 дена не съм хапвала такова!
Относно повръщането съм чела ,че се появява някъде към 6-та седмица ако не се появи тогава значи има вероятност изобщо да го няма!Аз бях точно така в 6-та седмица ми се появи гадене за 2-3 дена и от тогава да чукна на дърво  Rolling Eyes ми няма нищо!

# 63
Здравейте бъдещи мами,
Надявам се че с всеки изминал ден дискомфорта намалява.Поне при мен вече не ми се гади непрекъснато ,а в определени моменти-сутрин докато хапна, вечер също.Обаче и аз съм от по-пълните мами,и корема мие подут,качила съм някое и друго килце,дрешките трудно ми стават.май трябва вече да си купувам такива за бременни.
Относно болничния по майчинство,тук на сйата си има калкулатор и ти изчислява и това . Погледнете го.
За хапването и аз си имам апетит ,и на мен много ми се ядат тестени неща, но също ми се яде и много сирене.И плодове и зеленчуци.Абе като цяло хапвам доста добре.Но така се чувствам по-добре ,ако не ям почва да ми става лошо.За това не искам да рискувам.
Вечер заспивам рано, нощем и аз се будя и трудно заспивам после. Преди в почивните дни спях до обяд след обяд, сега в 7 сутрин,най-късно в 8 съм се ококорила.Моя приятел ми се смее и вика, че сме си разменили ролите.
На работа след обяд ми се доспива много,едвам изкарвам до 6,но в крайна сметка това е начина да станеш мама.И мисля ,че мисълта че е за няколко месеца ме крепи.И после вече детето ще те накара да забравиш всички тези неразположения.
Хайде хубав ден на всички от мен и целувки.
За годините ,аз съм на 28 и ми е първа бременност. Сега съм в 8 гс.

# 64
  • Пловдив
Здравейте момичета,
И аз съм на път да се сдобия с екстрата - сутрешно гадене.
Да не говорим, че днес почти нямам апетит. След малко ще сръбна една супичка, но гледам да пия повече вода.
Относно дългите разстояния ние имаме планувана екскурзия до Истанбул за Великден от преди 3-4 месеца. Тогава ще съм в 8-9 седмица и се надявам да мине леко.
За майчинството: от началото на януари започнах да се осигурявам на по-висока заплата. Но по моите сметки ще ми се смятат и два или три месеца от старата година когато са ми внасяни осигуровки на по-ниска заплата. И това ще намали майчинството. Варианта е в най-скоро време да започна да си плащам осигуровки на още по-висока заплата. Има още време, ще му мислим.

За сега спорен и кратък работен ден от мен.

P.S. Инфото ми са първа страница - 29г, 1-ва бременност от Пловдив, термин 24.11

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 13:29 от miraluba

# 65
Здравейте мили девойки  Hug

Бих искала да помоля за насока и съвет? Въпросът ми е отправен за мамите от София.
Къде си следите бременността и дали е на частно или по ЗК?
Моята лекарка е във Вита и се оказа, че там не могат да ми следят бременността по ЗК, а от фирмата, в която работя не поемат разбира се проследяване на бременност (имам допълнително здравно осигуряване).

И сега не знам какво да правя. От години ходя само във Вита.

# 66
Здравейте мами. Не ми стига времето да ви прочета. Ама много сме активни, това е хубаво!!!
За наборките аз съм 10.12.1976г. от Пловдив
За гаденето: Аз още нямам такова. И с първата бременност не помня. Дано да е за хубаво!!!
За болките и опъването: Също не мога да се оплача. Само като се преуморя ме заболява кръста, но гледам да я карам по-леко
За подуването на корема: Е тук вече работите са зле. Подут подут като на бременна  Laughing ама в 4 месец

Гледам, че има мами с по-големи деца. Аз също казах на мойта кукла и сегаааааааа голям терор ми налага. Снощи ме прати в 20.00 часа в леглото. Каза бебета трябва да спят повече. Всяка сутрин ме пита: Днес как сте. Абе голям смях, ама много и се радвам, че е толкова загрижено детето. Ще видим после живот и здраве как ще се справяме с ревността.
А сега момичета Ви желая много хубав и изпълнен с любов и усмивки ден!!!

# 67
Cantariny,
аз смятам този път да се запиша на ЖК във Вита, раждането също мисля да е там ако съм доволна. По здравна каса нямам никакви нерви да се занимавам, а и Вита ми е сравнително близо. Още не съм си записала час де, и лекар не съм си избрала.

# 68
Здравейте! Да ви кажа – и моя корем щръкна. Ама май е от храната и от задържаната течност.  А пък за течността … чудо. Започнах да ставам по два пъти през нощта, за да ходя до тоалетна (а преди ходех два пъти в денонощието).
За пътуването – знам, че до края на третия месец е хубаво да се избягва пътуване със самолет и “друсащо” пътуване – с влак или по разбит път.
Аз напоследък започвам да се замислям дали да не си взимам по-често болнични и да си почивам, че ме водят рискова бременност – на 33 години и забременяла с медицинска интервенция.
Чао засега. Отивам да обядвам. После пак ще ви чета.

# 69
Зравейте и от мен!
Преди малко се върнах от преглед... Аз се надявах да чуя сърчице, а то... 7 дена болничен  Cry
За сърчицето било раничко, ама болките ми не били на хубаво и сега ще я карам в хоризонтално положение.
Но както и да е - дано скоро се оправя, че не обичам никак да бездействам така.

# 70
Cantariny  аз съм се записала на частно но все пак има изследвания които менават през ЗК. С риска да се повторя но няма как да изчетеш всичко назад, аз съм в Щерев и там пакета за проследяване е  390лв. Много съм доволна аз вече от година съм там на прегледи.
Момичета малко ми е неудобно да попитам но относно запека  Embarassed- понеже няма как дане се напъвам нали няма да навреди по някакъв начин на плода. newsm78. Е не се напъвам че да ми изкочат очите а нормално.
Иначе и мен си ме наболва ниско долу като се преуморя, и гледам просто по внимателно и бавно да чистя е само легена с дрехите не го вдигам. А за прозорците мама ще ги измие така каза. Е аз отивам на обяд че вече биологичния часовник тиктака за папкане.

# 71
bilyana44 благодаря за отговора. В чуденка съм, защото нямам впечатление от други лекари.  Sad

Янечек  аз също смятам да родя там, имам пълно доверие на лекарката, но за проследяване на бременността ми искат 520 лв. което ми се вижда доста, при положение, че има изследвания, които трябва отделно да си пратя.

Във Вита с часовете е доста проблемно, чака се доста  Whistling

Хубав ден   bouquet

# 72
  • в ябълковата градина
Аз тази нощ поставих рекорд - точно 5 пъти съм станала да пишкам.
А, преди въобще не обичах хляб. Сега много ме влече. Дори голи препечени филийки ям. Също и картофи много.

За Ж.К. - аз съм се ориентирала към поликлиниката към Майчин дом.

# 73
Здравейте и от мен.
За гаденето: яде ми се нещо, но само като си го представя и ми се гади, а и съм свалила 2кг.
Нощтно време и аз немога да спя, а сутрин се събуждам преди да звънне часовника.
За първа страница: на 27г., първа бременност от Севлиево. По изчисления на калкулатора-термин 24.11.

# 74
Здревейте момичета  bouquet
Най-сетне се престраших  и аз да се запиша,да се включа в голямото ви семейство Hug Wink Това ми е първа бременност,вече съм в 7ма седмица,термина който сама си изчислих е на 15.11;родена съм-30.12.1981г. и съм от София.От време на време получавам болки ниско долу в коремчето,но гледам да полегна веднага.Ставам нощем да пишкам по 3-4 пъти.
Гадене нямам засега от това сутрешното,но като хапна на обяд и след това изобщо нямам апетит за вечеря.Хапвам само някое плодче,защото като си помисля за храна и леко ми става гадно ама едно особенно такова.Имам си отпреди разширен стомах и от както забременях ми е леко издут,когато е на гладно а хапна ли вече да не казвам #Crazy вечер съм с мнооого издуто коремче като в 4ти-5ти месец...ей това ми е най неприятното.Тази сутрин се събудих с главоболие което след излежаване до към 11-12ч. отмина само,и за пръв път докато хапвах лека закусчица посредата на хапването така лееко ми се догади,което явно беше знак от бебче че това ми е достатъчно hahaha
Май много ви занимах със себе си Embarassed оставям ви сега,пожелавам ви много усмихнат ден и много леко бременеене Hug до скоро писане  bouquet

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 13:29 от mia_aurora

Общи условия

Активация на акаунт