Отговори
# 240
  • София
Дианче, какви ги говориш ти, бе?!! Как така ще му се спукат тъпанчетата? И какво ще правите сега? И на мен ми звучи много страшно, а ти звучиш така спокойно, сигурно не е фатално, дано! Praynig Много изтърпя това Любаче, и ти покрай него, не знам какво да ти кажа вече... Sad

Аз днес няма да излизам от вкъщи, освен ако не пуснат асансьора, но това ми звучи по-скоро като виц...Утре обаче ще трябва да отида на невролог, да си пусна болнични най-малкото, а и на Василия е крайно време да й сложим Пентаксима вече и някак си ще комбинираме посещението в поликлиниката  Confused

Креми, аз около Костенец съм ходила на излети само, не ги знам там хотелите, но много ми харесва околността иначе. Дано да си намерите местенцето там.
Ухаа, цели 2 сантиметра е човечето вече!  Laughing Много ми е интересно каква е тръпката при втора бременност, чувстваш ли се по-различно, или е същото изживяване като при първата? Освен че си си препълнила главата с инфо от форума и се притесняваш повече  Laughing

Оставям ви засега.

# 241
Добро утро на всички Hug
Дианче ама как така ще му се перфорират тъпанчетата,от какво #Crazy Ами какво ще правите сега? Ох,дано да се облекчи малко положението Praynig

Разгледах снимките на всички ви,толкова хубави дечица си имаме,пораснали,и ние имаме снимки,ама вероятно довечера ще ги кача.
Ох,това го пиша от 40 мин #Crazy
Цеце балеринката и с чантичка ли ходи вече,какво си държи вътре Flutter
Отивам да работя,няма как Whistling
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.

# 242
  • София
Дианка, стискам палци за Любачето, не успяваш да си отдъхнеш ти, мила и пак нещо се появява Hug.Често си спомням как преди време беше казала, че има майки, които гледат едно дете, но знаят повече от такива с 5.Аз доколкото знам, да се спукат тъпанчетата е невероятно болезнено, но не е задължително да има проблем със слуха /докато са малки/.На сестра ми момченцето имаше възпаление на ушенцата и ходеха през ден да му пукат тъпанчетата, а сестра ми го държеше и плачеше повече от него.Милите ни дечица, да са живи и здрави  Hug.Пиши какво става и как сте  Hug

Маджурка, къде е сега тоя "Протест", като ще ни зарибяваш  EmbarassedЧестито покупки, покажи ни ги направо на манекена  Laughing

Сладурка и аз мислех,че са поотминали проблемите у вас, като не пишеше  Hug /а и беше пуснала една сникма на Иви и мъжа ти-много са сладки  Heart Eyes/.Важно е обаче ти как се чувстваш, дано решиш какво да правиш и да можеш да си го позволиш  Hug

Вале, защо се мъчите с това авокадо-то каквото и да полееш със сметана, сирене и .../забравих вече продуктите от рецептите/, ще става за ядене  Mr. GreenАма ти си се запасила, а  Mr. Green

Аз пък вчера отидох в Кауфланд и там вървеше някаква промоция да си напълниш една кофа с грейпфрути, събирала 8 килограма и я взимаш за 8 лева.Аз я напълних, ама ми се сториха много малко и реших да я измеря  Embarassed-еми 5 килограма бяха.А някъде на табелата пишеше, че даже няма нужда да си мериш кофата, подаряват ти я и нея  Mr. Green.Сложих още 3, 4 бройки отгоре и я взех така  Laughing.Та така, аз се запасих с грейпфрути, ама си ги обичам, де  Laughing

Дита, спри да слушаш другите и пробвай  за хлебарки с КЪЩИЧКИТЕ НА РАЙД, действат!!!.Аз съм ги ползвала и при бабите на хлебарките и при едни по-дребнички, все става.Не знам как изчезват, не виждам умрели, но факт е, че ги няма.

# 243
Здравейте, мацки!

С пролетното, топло време се развихрихме всички по разходки, полянки и градинки. Страхотни снимки видях на малки и големи!!! А за всички малки дами, просто нямам думи...То са едни роклички, едни фибички и цветченца - кукли и половина. Това е то, да си имаш момиченце..., но и момченцата не са за пренебрегване, де /да си ги похваля и тях, все пак Wink/.

КРЕМИ, честита бременност, леко и безпроблемно бременеене и раждане! Как е Кари? Минава ли раната?

Бояна, предполагах, че си известна личност и сега наистина се радвам, че ни се представи. Приятно ми е да се "запознаем". Имаш невероятен глас, който не може да се сбърка и е изключително запомнящ се, поне от това, което си спомням от времето, в което съм те виждала по телевизията.   bouquet

Жу, ти как си? Явно си по-добре, щом плануваш вече и очната операция. Дано по-бързо ти заминава и това от главата. Praynig

Маджурката, честити ти покупки за дечицата! Със здраве да си ги носят!
В това пролетно време е само за покупки. Оказва се, че доста от дрешките вече са умаляли и трябва подмяна на гардероба на децата. Аз малко ще изчакам - засега има наличност, но пък в събота се сдобихме с нова лятна количка за Насето. Много съм доволна, че намерих най-накрая това, което търсех. Сега остава и детето да е доволно, но то има ли друг избор. Като прибрах старата, ще свикне и с новата - няма как.

Относно пълзящи гадини ще ви препоръчам един препарат, който се закупува от аптека и по моя преценка е най-добро от всичко, което се предлага в масовите магазини. Казва се "Biokill".

Дианка, и защо така стана с Любака? Какво следва оттук нататък? Това от настинка ли се провокира или от нещо друго? Ох, дано минава по-бързо. Praynig Hug

Хубав и слънчев ден ви желая!
Целувки от мен! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

П.П. Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.
А, не... ще ви чета после.

# 244
Привет момичета  Hug
Малеее,от скитня нямам време да се разпиша като хората тия дни  Rolling Eyes
Сутрин излизаме към 10:30 и до към 13ч. сме вън,после девойката спи (ама на последък по 1 час  ooooh!) и после към 16 и нещо пак навън,до към 20-20:30  Crazy Като се приберем,миене,къпане,хранене,до като сложа масата и за нас и да врътна някоя салата и то станало време за лягане.И така общо взето все си лягаме тримата след 22 ч.  Crazy Ама така е,откриваме сезона на купона  Party
За обличането:Вече е с боди с къс ръкав,тънка блузка,панталонче и все още е с чорапогащник,че нали е малко хремава и отгоре тънко якенце  Peace Но тия дни смятам да махаме и чорапогащника Whistling
Много го обичам ей това време,просто е идеално  Grinning Ама днес,малко се излага,мислех,че ще е по-топличко,ама...
Дианче,пиши какво става при вас,много ме притесни с тези пукнати тъпанчета  Sad Целувам ви   Heart Eyes
Цеце,какво стана със снимките от Унгария?Хайде,чакаме си ги  Laughing Много хубави снимчици на Васето,голяма коконка и красавица,пу-пу  Heart Eyes
Видях,много хубави дечица,които ми се прииска да схрускам  Hug И аз качих малко снимки на гУспоИцата,ама нямам много от този месец,та за това само трички Flutter
Галаксина,ти къде зачезна,аааа?  Hug
Просто Аз,пиши миличка,много те мисля,да знаеш  Hug Знам,че ти е ужасно сега,но моля те,не се затваряй в себе си Praynig Пиши ни как е Ная,сигурно много е порастнала  Heart Eyes Целувам ви   bouquet
Мергиииии,хайде душко,не му ли се видя края вече,пиши,че много ми липсваш  Heart Eyes
Сем също  Hug
Бояна,като видях снимката и ника ти в първия момент се зачудих,коя ли си  Mr. Green
Талииии,малииии,кО шЪ ги праЙш тези грейпфрути  Crazy Аз пък хич не ги обичам,горчат ми  Whistling
Дидага,ние много обичаме Созопол,ако всичко е наред,лятото сме там и ще се радвам да се видим и запознаем с вас   bouquet
Ами май нямам време за повече,че трябва да излизаме,целувам ви всички на ред и малки и големи и ако,не се включа по-късно,стискайте палци да не се обърка нещо пак утре или вдруги ден  Praynig
Приятен ден на всички   bouquet

# 245
  • София
Забравих да попитам-от сутринта се опитвам да видя в сайта за детските градини новите условия, но нямам "вход"  newsm78, при мен ли има проблем или си е така.

Скреч, какво означава при животните, ако си бият главата  newsm78.Александър също го прави, дори си я бие в пода, ако е нервен и на мен ми е странно, карам му се, но не знам какво означава  Rolling Eyes

Роси, вчера си взех слънцезащитен крем-на Юсерин.Всъщност даже не е крем, а флуид-по-лек и много ми харесва като консистенция /воднист и лесно се нанася/.Преди това съм ползвала на Виши и бях доволна, но беше по-гъст и ми събираше прах /ако разбираш какво искам да кажа  newsm78/.За алергията, ако ти се появяват пъпчици, мажи се вечер със сребърна вода.Аз съм така в началото на слънчев сезон и ужасно ме сърби лицето, тази година след първия ден започнах да се мажа и резултата има.Ако си с чувствителна и проблемна кожа, вземи си наистина Биодерма  Peace
Цеце, вече нямат право да пишат на опаковките фактор 100, затова пише 50+.
Обувките на Васенцето са много сладки, а тя си ми е една малка кукличка  Heart Eyes.А сестра ти е таква мацка,че ми е интересно с коя дреха изглежда дебела  Joy Joy

Сонче, мислех си за теб и се радвам, че се появи  Hug Hug

Александър е на ясла след две седмици отсъствие, така ми се е свило сърцето, много ми е мъчно днес, без причина, дано маман го вземе по-скоро, че се побърквам  Embarassed

Лек ден, милички   bouquet и много усмивки  Laughing

# 246
Здравейте, момичета!Дианка, дано всичко премине! Heart Eyes за детенце!
Бояна, здравей визуално! Laughing Много смело решение да ни се представиш. СТрахотна си! Heart Eyes
Сега отивам да погледна снимките, да се разтъжа с дечковците, а когато имам време днес или утре ще кача снимки и на Лильона Grinning
Хубав и успешен ден!

Само да споделя, че видях сладурковците - всички са много пораснали и гледат мноого умно Simple Smile И са красиви Hug Heart Eyes

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 10:50 от TOTONTO

# 247
Здравейте!

Ние направихме страхотна туристическа обиколка. Бяхме в Белоградчик, като на отиване намерихме точно пътя, който минава покрай скалите. Мястото е необикновено, скалите са много интересни - все едно гледаш излят червеникав цимент, в който има големи камъни. Аз разпознах една от фигурите, без да знам - Мечката, но тя беше лесна  Mr. Green Реакцията на Иво, докато минавахме с колата покрай друго образувание, беше : "Мамо, виж, мномо лямо баке-баке!"  Joy  Бяхме в много хубава нова къщичка за гости, много съм доволна и ако някой се интересува, мога да дам телефони. Вечерта на пристигането бяхме в крепостта - тя е много стара, много интересно се вписва в пейзажа, защото са използвани самите скали. Запазени са само крепостните стени. На другия ден ходихме до Видин - до крепостта Баба Вида, която също оригинално е римска крепост. Макар че поддръжката е типично българска (разбирай минмална, повечето помещения са пълни с боклуци и миришат на клозет), е красиво и си струва разходката до там. Дунавът е доста пълноводен и мътен. Видяхме рибарчета и рибки - попчета. Следобеда ходихме до Магурата - посещението е напълно неорганизирано, няма екскурзовод, няма указателни табели кое къде е  (с едно изключение в началото, но въпреки това не се ориентирахме и естествено не можахме да запомним имената на залите, защото са много), не се следи въобще кой влиза и кой излиза. Много е хлъзгаво и въпреки че е обезопасено с парапети, на мен лично ми беше доста трудно да мина оттам - предполагам до голяма част това се дължеше и на факта, че водех Ивайло и трябваше да се справям с равните си подметки, със страха си от височини и стръмни стълби и да удържам него да не се подхлъзне. Не можахме да намерим пещерните рисунки от праисторическата ера, въпреки че ги търсихме много упорито. Почти нямаше сталактити и сталагмити. Най-красиво в цялата пещера ми се стори залата с фараоните - малки сталагмитчета, които наподобяват египтяни  Laughing само дето не им се наслаждавахме дълго, защото Дани упорито искаше да се метне в една яма зад оградата. Като видях светлината на изхода, бях най-щастливият човек на света. Изходът на пещерата е доста далече от входа и съответно от мястото, където са паркирани колите, но разходката на светло и топло си заслужава - най-малкото научих Дани да грачи като сойките (само дето според него граченето звучи като пронизително изпискано Баааа! Баааа!). На другия ден на връщане отидохме до Леденика. Ето това вече си струва посещението - има екскурзовод, който разказва всичко интересни факти за пещерата и води през нея. Пещерата е по-малка от Магурата и по-стръмна (представлява една голяма зала с разклонения), но за сметка на това стълбите се минават  много по-лесно и не е хлъзгаво, с изключение на началото, където има сталагмити и сталактони от лед, много са красиви. Има много интересни фигури - Великана, Изгубеното овчарче, мастилницата с перото. Дани и Младен не можаха да дойдат с нас, защото Дани изненадващо огладня половин час след обяда и се разпищя (в пещерата с най-добрата акустика, естествено) и се върнаха горе. Ние с Иво обаче геройски продължихме, хвърлихме монети в езерото на желанията, натопихме си пръстите, минахме през Чистилището - на Иво не му направи впечатление, но по-едрите и по-високи хора доста се затрудниха, защото е едновременно тясно и ниско. Иво стъпи майсторски в една локва и ми намокри крака в обувката (а той остана сух  Whistling). На връщане решихме да изпробваме нови пътища - неуспешно  Laughing но за сметка на това знаем как изглежда мандра Пършевица  hahaha както и дупките по пътя за натам. Успяхме да хванем и задръстването пред София ил икакто МЛаден каза - "селяните се прибираМе в София"  Laughing а тази нощ децата са спали без да мръднат от десет вечерта до осем сутринта, което не ми се е случвало, откакто се е родил Дани.

На Цветница сме в Пловдив, за Великден - на песнопой, след това нямаме планове до 1 май. Така че аз съм свободна за среща след Великден.

Скреч, Иво още си удря главата - само че с ръка. Преди това, като бебе, му доставяше удоволствие да си удря челото и понеже не умееше да подбира повърхностите, доста пъти си е разбивал устата и си е насинявал челото. Това според мен е остатък от нещо вътреутробно. Аможе и да съм гледала много филми по Дискавъри и да си въобразявам неща  Mr. Green

Тали, за сайта изчакай до утре. То няма значение тази година кога се регистрираш и кандидатстваш.

Роси, не помня какъв крем ползвам  Blush Но аз също имам алергия -  и трябва да избирам дали ще се пека на слънце или ще се мажа с крем. Двете в комбинация ме изриват. Обикновено стоя без крем на сянка.

Креми, Младен пък остана с много добри впечатления от този хотел - те бяха там на Коледа с фирмата  newsm78 Даже иска да ме води там (без децата обаче Crossing Arms ) - заради минералния басейн и масажите.

Дианче,  Hug Дано се оправи бързо Любо.

Иво днес е леко хремав и го оставих  вкъщи. Почвам да изкукуригвам, след малко излизаме.

# 248
Здравейте милички,

За много приятни разходчици прочетох. Да ви разкажа и ние как си изкарахме почивните дни. Беше страхотно-пренаситихме детето с нови емоции Heart Eyes. В събота бяхме в зоологическата градина, много се учуди и радва на животните Laughing. На обяд го нахраних на една пейка и му пуснахме мелодиите на телефона-такива танци направи, че бяхме като циганина с мечката, само една шапка ни липсваше да съберем парички-чупки в кръста, прикляквания, ръце... Laughing Бяхме си забравили фотоапарата Crazy. После на пицария, после в Банкя. Не се бяхме намазали и двамата с Васко изгоряхме. В неделя ходихме в Поповяне да видим щъркели и да махаме мартениците. Много е красива природата, вижда се и Рила. Ходихме на пикник, ритахме топка, между другото Васко подава страхотни пасове и му е много любимо занимание. Ходихме и на една  конна база-там пък беше рай за Васко-зайчета, малки кученца, коне всякакви малки големи. Той беше най-малкия ездач-качихме го на един кон. Ще кача снимки после.

Дианче направо ме разтърси пък ти, милото Любаче, прозвуча ми ужасно сериозно. После прочетох поста на Таш и малко се поуспокоих. Пиши как сте! ЗА инициативата аз бях чела в Нашите Деца. От известно време се ядосвам като чета там темите, че хората си "вадят очите" за това как едни критерии са лоши, други добри, едва ли не едни "заслужават" повече  от други и само се ядосвам. Ами така е поддадохме се на идеята на общинарите Sad. Та мисля, че това което правите сега е най-доброто. Подкрепям ви с две ръце. За съжаление е работен ден, но все пак ще се опитам да не е само на думи подкрепата ни. Бих пратила майка и Васко, но няма да се оправят.
Дес страхотни са двете принцеси  Heart Eyes. И в неделя ли беше пълно в зоологическата? И Васко изяде сума ти маслини тези дни. Аз съм се пощурила по тях и не мога да се въздържа, ям промишлени количества, та и той ги нападна Laughing. За дядото какво се ядосваш, верно не звучи изобщо нормално, но пък той губи 100%.
Катюшче прелестна е госпожицата Heart Eyes Много хубава екскурзия сте си направили.

После ще разгледжам априлското албумче.
Ditta бързо да се преборите с гадинките. Представям си я Симона каква е красавица с тези роклички Heart Eyes.  За обличането-боди с къс ръкав,  блузка, чорапки, панталонки и отгоре тънко якенце.
Роси-аз съм за Авен, защото е лек. На Биодерма съм ползвала само почистващи неща всъщност, така че не мога да кажа.
Креми много се радвам, че всичко е наред и си по-спокойна Hug
Снимчице радвам се и аз, че ни се показа Hug
Madchen Hug.
Сонче драго ми е да те видя Hug. Чувала ли си се с Мерги?

Приятен ден Hug
4 нови отговора, после ще чета

# 249
  • София
Днес след обяд пак ще съм в Южен парк, а може и в Борисовата градина. Да ме потърсите, ако ходите  Naughty

За удрянето на главата и аз си мисля, че е нещо нормално, но например агнетата като си бият главата, значи имат синузит, менингит, не знам си какви там, ама това, което боли глава и особено челото от него. Обаче пък те се въртят и в кръг, когато имат червеи(като ги наплюят мухите в ушите, а нашите деца се въртят съвсем здравички, така че сигурно няма логика да ги сравнявам. Обаче ми се видя странно, че всяка сутрин Митко застава прав на нощното шкафче и започва да чука главата от стената, въпреки, че не се сърди или нещо да ми се тръшка.

А за мигането ще кажа на педиатърката, че искам направление за очен.

# 250
Страхотни са снимките Heart Eyes, две дечица обаче не познах в началото след Дара на Марианка и детенцето от последните две снимки Blush

Пуснаха Вход в системата, аз влязох, но на колегата след мен вече му даде претоварена система Laughing. Поне не бързаме този път Crazy

Скреч преди няколко месеца, Васко често си удряше главата в стената, а също и с ръчичка се удряше, после спря и сега не го прави, незнам обаче какво означава.

# 251
  Flowers Sunflower  Nature Sunny family ПРИВЕТ ДАМИ Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart

Имах тежка седмица, гости - посрещане-изпращане, Ники дивя, лигави се и т.н., но снощи след като изпратихме народа всичко си дойде по местата и сутринта се излюпи в 8ч.
Ние сме добре, супер разходки и полезни неща свършихме, не смогвах да се включа и да пописвам във форума.
Четох, ама до там.
Страхотни снимки видях!

Стрхотни обувчици, шапки и т.н.

Дианче дано няма опасни последствия спукването, ужасно те мисля//// Мам*ка му!!!!
Снимке страхотна си, точно щях да кажа че съм те виждала по ТВ екрана и някой проетох да го спомене, незнаех че това е била причината за потайността ти!? Интересната ти личност си остава загадка и за мен.

Днес ако има мами за БОРИСОВАТА градина съм на лице!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
/кажете само да ви оставя тел си./
Събота и неделя бяхме по цял ден там с Ники и голям Ники, как не се засякохме с никой, прочетох, че и вие сте били там.

Сладурче дано се намери бързо някакво решение и да се успокоиш и ти. Съжалявам за положението ти. Praynig, прегъщам те  Hug
Софиуспех и стискам палци  Peace Peace Peace Heart Eyes
Таш за системата аз чакам системата да ми върне потвърждение през ел поща,/т.е. 1 етап/., но надали днес ще сеполучи, много хора са на клона ,а и нас много не ни касае, защото сме много малки за градините, а се подсигуряваме от сега....., има 1,5 г до ГРАДИНА! Защо ти е свито сърчицето,чв Алекс е на яслата днес? недей де.....  Hug Heart Eyes

# 252
ъъЪЪЪЪЪъъъъъ да повторя:

Днес ако има мами за БОРИСОВАТА градина съм на лице!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

newsm47 smile3534 newsm10 newsm03 newsm47 newsm68 newsm68 newsm68

# 253
  • София
 Hug

Дианче, дано бързо да се оправите! Звучи страшно, направо изтръпнах. Като мине ни пиши какво стана, как се разпознават тия неща, че доста се притесних  Rolling Eyes

Цеце, втората бременност (поне при мен) е доста различна. Освен, че знам повече и по-страшни неща, този път ми става и лошо, пада ми кръвното, гади ми се ... Абе въобще пълна програма. Супер изморена съм, едвам се влача и имам огромна нужна от сън. През първата бременност съм нямала нито един такъв симптом. Чувам, че това е до края на 3-тия месец и силно се надявам да е така  Crazy Вече си имам малко коремче, което доста ме изненада, защото първия път ми пролича едва в 5-тия месец  newsm78 Нека и Лилчо да сподели, защото наистина си мисля, че е много индивидуално  Peace

Другата основна разлика е, че сега ще си остана вкъщи поне 1 година, въобще няма да бързам да се върна на работа като първия път  bowuu Даже смятам да запразня още от лятото, защото имам доста натрупала се отпуска и от юли изчезвам  Mr. Green

Дес, Юлче, този хотел Виталис в Пчелинските бани ни беше силно препоръчан от наши приятели. То бяха едни суперлативи, едно чудо  Crazy Обаче реалността се оказа съвсем друга (поне за нас). На първо място беше доста мръсно в стаите (но това го видях защото ходих по петите на Кари и тя постоянно вдигаше боклуци и косми от пода, което ме побърка). След това, понеже терена е планински, всичко е терасирано и има милион стълби. Асансьор няма. Това постоянно катерене нагоре-надолу, с малката на ръце, също ми подейства доста зле. В стаите няма телефон, така че ако искаш да питаш за нещо, слизаш пеша на рецепция. Няма и сешоар, който е доста необходим за след басейн. На средващо място външният басейн е хубав, но малък за всички гости на хотела, а вътрешният е в едно мазе, с доста нисък таван, ужасно негостоприемен и клаустрофобично. Важен недостатък е, че почти никъде в хотела бейбифон не хваща, явно има много бетон и арматура newsm78. И най-накрая - ресторанта - храната е добра, но обслужването е ужасно бавно и непрофесионално. Само за справка, след като ни донесоха салатите и питиетата, чакахме около час и 20 мин да ни донесат предястията. Основното не го дочакахме  Naughty

Дес, ще съм благодарна, ако кажеш нещо за Езерото, че май ми се ще да го посетим. А твоите две принцеси са страхотни сладурани, слънцича  Heart Eyes

Явно е, че не ми се работи. И на мен ми се ходи на разхока в парка, ама няма кой да ме пусне  Sick

Лек и слънчев ден и до скоро  Hug

# 254
Добрютро!

Завърнахме се благополучно. Рони е бил много, много послушен - спал, ял добре, даже АМ пил, свекърите казаха, че и друг път ще го гледат. Joy Аз се побърках да се цедя, първият ден имаше ефект, но после така се обуцих, че направо се молех някой да ми даде едно бебе да го накърмя. Crazy И от летището вместо да отидем в апартамента на свекърите и да се наспим, хукнахме към нас, за да накърмя Рони и да си го видя, че много ми липсваше. Cry
Иначе си прекарахме добре, освен на културната част, обичаме да наблягаме и на кулинарната - преядох с невероятни пици, спагети и прочие. Ризото без месо или риба не можах да нацеля - все имаше я аншоа, я октопод или охлюви Sick В доста от останалите ястия също, не знаех, че и в Милано толкова наблягат на рибата и морските дарове. Thinking Искаше ми се да хапна оригинална супа Минестроне, но не я открих в нито едно меню. Така и не попаднахме на типично италианско заведение като във филмите. В първото, вярно че беше много централно и това е била причината, но сервитьорите бяха цветнокожи, още от вратата чухме бъларска реч от една маса, а съседи ни бяха унгарци. Нещо не можах да се почувствам в Италия. На друго място пък сервитьорите бяха китайци, а заведението - типично италианско като вид и меню. Ох, и голям проблем с езиците, даже китайската сервитьорка не знаеше английски и много се измъчихме докато си поръчаме. Добре, че преди време съм учила италиански, та ми изплуваха спомени. Мъжът ми пък се сети да опита с някои думи на испански, които се оказаха еднакви с италианските, и така долу-горе се справихме. Единствените, които говореха английски бяха администраторите в хотела. ooooh!
Има доста красиви места - най-любимата ми катедрала, чудни паркове, но ако свърнеш малко из улиците с бутиците, прилича на България от 90-те - прашни витрини и залежали на вид стоки. Shocked Не можах да видя "Тайната вечеря", защото се оказа, че трябвало да резервираме посещение 6-8 седмици предварително. На мъжа ми не му липсва, но аз поне ще трябва да отида и трети път в Милано заради това. С радост се завърнах в санаториума, предпочитам прекалената любезност на унгарците, отколкото невъзпитаните италианци. Страшно некултурен народ - давам им първо място. Думите "извинете", когато те блъснат или "благодаря", когато им дадеш път, липсват в речника им. Даже в метрото не дават път на излизащите, бързат да влязат като стадо овце. Всъщност заключението се отнася за жителите на Милано. От италианците в други градове нямам такива впечатления, нито пък преди съм имала такива впечатления от миланчани /има ли такава дума?!/, но този път направо ме разбиха.
Тъй като чета темата отзад напред, си мислех, че имаме ново попълнение, а се оказа Само за снимка с нов имидж. Simple Smile Бояна, добре че се разкри, защото откакто се появи ми напомняш на жената на един приятел от Варна и известно време търсех доказателство за това. Въпреки че ми се изясни, че сте различни хора, постоянно си представям нея и си мислех, че си с черна коса на черта. Сега ще свиквам с новия ти образ. Wink

За авокадото - постоянно импровизираме, но най-честата ни рецепта за салата е: авокадо, моцарела, варени яйца, праз лук, зелени маслини /със или без пълнеж/, всичко поръсено с лимон, бял пипер, зехтин и сол. Вариантът "пастет" е подобен, само че без моцарела и маслини, и вместо с праз лук, с червен, лилав или зелен - всичко пасирано, за да се маже на сухарчета.

Отивам да гладя, докато Рони не се е събудил.

Успешна седмица ви желая!  bouquet Heart Eyes

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 13:06 от Ванилия Канелска

Общи условия

Активация на акаунт