Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 77

  • 39 384
  • 370
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Atalanta, Иринка, благодаря ви!  Hug
Все пак, като гледам рецептата за фарситурата си мисля, че езерце ще стане и само от желатин, вода и синя боя.  Thinking Ще пробвам аз, пък после ще докладвам.

Езерце ще стане. Първите в албума ми са направени така, но си го сложи на бяла подложка от захарно тесто и после с подложката го прехвърли на тортата. Така ако почне да се топи покритиети ще има време докато стигне до основата на тортата.
Друг вариант за езерце е да разтопиш сини желибонки. Те не разтапят покрития Wink


Момичета, благодаря ви за мненията. По-късно ще се включа пак, срга нямам много време.

Само да ви питам имате ли идея как точно да направя тази торта. Аз за сега имам една, но искам да чуя и вашето мнение ТОРТА ЛЪВЧЕ

# 31
  • Мнения: 1 965
Все пак, като гледам рецептата за фарситурата си мисля, че езерце ще стане и само от желатин, вода и синя боя.  Thinking Ще пробвам аз, пък после ще докладвам.
То че ще стане, ще стане, но ще ти разтопи покритието. ТОЗИ ВОДОПАД е чист желатин, оцветен с капка синя боя. За няколко часа, шоколада набъбна и се  стопи. Фигурката на мъжа който си лежеше в ЖъкузитУ, беше от много добре изсъхнала Варна. Разлигави се и тя. В самото джакузи, бях подложила бял найлон. Там нямаше проблем, а и се подсили синия ефект. Белите петна в желатина са инжектирано масло, за "разпенен" ефект.
asyalein - Ха, честита ти зараза! Много добър първи опит!!!
Дарилка - Добре е! Следващия път не си прави експерименти в последния момент. Така няма да се изнервяш и шашкаш допълнително.
Иринка - Благодаря ти за инфото за КАТУ.   bouquet  Откакто го няма, и открих кувертюра, щанда за шоколади го подминавам. Но ще си взема за хапване. Щерката обожава бял шоколад. 
Благодаря на всички ви за похвалите за тортите. Вчерашния купон мина супер. Имах си своите "5 минути слава". Фигурките се излапаха за секунди. А рожденника отнесе главата на бебето. На купона открих една мама от БГ МАМА. Оказа се че се познаваме отдавна, обаче чак вчера се установи че се срещаме и тук. Колко е малък света, а? Или по-скоро - Колко е голям форума!!!
Малко Офф, но не съвсем:
Тъй като от време на време ТУК се говори за внасянето на торти в детски заведения, да ви кажа за вчерашната. Празника беше в един детски кът. Отначало са отказали да се внесе торта без сертификат, но тъй като сестра ми е настояла, вчера ме накараха да подпиша декларация в 2 екземпляра, че нося ПЪЛНА отговорност за продуктите и си поемам отговорността пред ДВСК, ХЕИ и т.н.  Това беше правилно според мен, но от своя страна ги попитах, те носят ли си отговорността за това, че всичките ордьоври-хапки бяха с майонеза И френски сирена? Знаете ли как ме погледнаха?  Ето така -  Shocked . Не можаха да ми отговорят.

 
Само да попитам с розова боя ли се постига този реален тен?
Не съм сигурна, дали ти разбрах съвсем точно въпроса, но ако питаш за телесен цвята Пепи беше написала следното:
"Малко жълто + малко червено. Ако червенее добавяш жълто, ако жълтее - червено, ако стане много наситено омесваш с малко бяло захарно тесто."
..... и малко кафяво, за да убие оранжевия ефект. Но "малко" значи миниатюрни капки. Важи за всички цветове.

Пепи - писала си с мен. Ще звънна на моя познат от въпросната сладкарница. Ако издаде тайната, ще ти пиша на ЛС. Предполагам че лапите са само от някаква маса.

# 32
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
момичета, благодаря ви много за комплиментите  Hug

тортата наистина е резултат от спонтанно желание да правя нещо с ръцете си  Joy

Димитрина, къдравкото си е от блата Peace
както казах, спонтанно се реших и не ми се занимаваше с блатове (все не ми стават  Whistling ),
та единствените малки бяха от този вид (ние не ядем много сладко  Sunglasses)



затова и бордът е къдрав...

моят айсинг се отделяше леко трудно от найлончето  newsm78
успях голямата дантела да я отлепя без проблем, но после я счупих при пренасянето.
толкова ли е чуплив айсинга?
или просто се дължи на факта, че спестих много захар и сложих други неща  Rolling Eyes

има ли някакъв фондан, който не е ужасяващо сладък?
сега правих по рецептата на Аталанта с филаделфия сирене...но пак ни е сладък  Crossing Arms

# 33
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
asyalein, добре дошла при зарибените. Тортата се е получила много добре. Така се почва, да знаеш. Тортоправенето води до пристрастяване. А за несладък фондан- няма такъв. Все пак всички съдържат доста захар. Но пък шоколадовият е супер вкусен.

Дарилка, браво за двуетажната торта. Личат си проблемите с тестото на вторият етаж, но не се отказвай. Важно е да продължиш за да се усъвършенстваш.

А сега малко наизуст от миналата тема:

Албенка, браво за тортата за свеки. Не се престраши на кошница с цветя аккто искаше  newsm78  Но и тази е супер.

Ванче, аз вече ти честитих РД на племенника, но не успях да отбележа тортата. Много идейна и мноо хубава. Браво.
А по въпроса... повече ме интересува тялото на лъвчо как става, лапите ще са от ММ или Руска мастика

# 34
  • Мнения: 1 173


Други снимки в албума http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229804 .(тук е 3 без 15"посред нощ" вече ме заклеймиха за "луда"  Mr. Green  ooooh!. Отивам да спя )

# 35
  • София
  • Мнения: 618
Привет на всички Hug 
Не съм писала, че нямам време , но мятам по едно око. Страхотни торти Peace
Райче тази барби ми прилича на Ивана hahaha hahaha Да не се поставя нова тема- поп фолка и тортите Joy Joy
Аз торта ще покажа утре, дано да стане както трябва. Сега да ви кажа вчера като бяхме на село видях в магазина нови маршмелоузки-китайски, пакетчета по 20 гр. 30 ст. Утре ще снимам пакетчето (ако не изчезне) и ще покажа.

# 36
  • София
  • Мнения: 2 130
Рая, хубави сънища ти желая:) Много интересна работа и много места за отбелязване има - подложката ти е супер, това стенсилс + роял айсинг ли е по борда на долния етаж? Много красиво е станало! А цвета - него такъв ли го целеше (на роял айсинга) или стана малко по-различен от основното розово? Тортата -тяло ми изглежда почти кръгла, дори и отдолу има извивка навътре - как го постигна? Чудесен ефект с пеперудите и цветлетата!!!

Пепи, преди гледах постъпков материал за едно полегнало кученце в руския форум - дали няма да помогне? Поне за сметка на кройката на блатовете - мен лично това най-би ме затруднило:)

Дарилка, определено си личат проблемите с фондана, но тава го знаем защо. Забележка имам една друга, обаче - тези розовите перлички малко грубички като размер и форма идват, а може би биха стояли добре и ако бяха малки и бели... newsm78

# 37
  • Мнения: 156
Момичета, да попитам този царевичен сироп откъде го намирате и как изглежда newsm78?
raya_рая , супер сладурска тортичка!

# 38
  • Мнения: 1 965
Райче тази барби ми прилича на Ивана
Абсолютно подкрепям това изказване. В муцунката е 1:1. Но надолу.....  Rolling Eyes Райчееее.... каква е тази анорексична кукла? Наистина ли е с такива кльощави ръчички или снимките ме лъжат. Ако и крачетата и са такива.....  Иначе тортата е страхотна. Направила си я перфектно.

# 39
  • Мнения: 1 329
Дарилка, определено си личат проблемите с фондана, но тава го знаем защо. Забележка имам една друга, обаче - тези розовите перлички малко грубички като размер и форма идват, а може би биха стояли добре и ако бяха малки и бели... newsm78
Благодаря на всички за помощта и отзивчивостта. Дими, знам че има проблеми и конкретно на втория етаж, за да замастирам неравностите първо правих панделка. Видя ми се доста груба, махнах я. Беше станало доста късно и розовите перли ги наплясках отняма и къде. Вече едвам гледах, цялото розово нещо ми отне над 11 часа?! Crazy
Нормално ли е или аз се мотам доста.

Пепи, май с готова ММ мисля че ефекта е по-хубав. Ти защо предпочиташ ГММ - защото е по-лесно за правене или заради ефекта?

raya_рая
  барбито е уникално! Браво, страхотен моделаж.

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

Пепи, май с готова ММ мисля че ефекта е по-хубав. Ти защо предпочиташ ГММ - защото е по-лесно за правене или заради ефекта?


Миличка, ако правиш толкова торти колкото аз и ти ще я предпочетеш. Още повече, че имам и почти 3-годишен палав син с който време много не ми остава да бъркам теста. Готовата маса е с приятен ванилов вкус и много еластична и удобна за работа. От домашно направените теста бих я сравнила с ММФ. Но за фигурки само РМ-2 - друго не ползвам.

# 41
  • София
  • Мнения: 192
Здравейте,
най-накрая се поосвободих малко, че да напиша някой ред. Страхотни торти сте направили и в предната тема и сега. Поздравления.  bouquet Особено детските са много весели.
Много ви благодаря за отзивите за елена, малко се успокоих като видях, че ви е харесала, защото жената, която я поръча не остана много доволна и аз се разочаровах.
patriyani тортата е с баварски крем с бита и заквасена сметана и парченца шоколад. Не съм много впечатлена от този баварски крем на Вива, от Метро го купих.Прилича ми направо на сметана, малко по-мазна.Нищо особено.Нямам парче за съжаление,защото е поръчка.
dimitrina73 главата на елена е само от моделираща маса, а за рогата направих от медна тел скелет с разклонения обвити с хартиено тиксо и после го обвих с тесто. После всичко е рисувано отгоре с четка. Главата съм я правила към 15 пъти, като в последния ден реших, че е малка и я направих наново, не че стана много голяма. Тя не е нищо особено, но проблема ми беше че като не е нарисуван и без рога изобщо не прилича на елен, а по скоро на лисица и все си мислех, че не става и го развалях.  И накрая като ми писна го оставих такъв какъвто е и като го оцветих и му сложих рогата просто беше друг.
rien повече снимки има в албума ми.
И още две торти от мен, малко множко ми дойдоха за един ден, повече няма да се нагърбвам с толкова. ooooh!
И пак да попитам - някой има ли желание да си поръчаме от какаовите блатове за рула на Федонела.
 

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 12:29 от stefibgg

# 42
  • Бургас
  • Мнения: 1 919
Стефи - останаха ми очите в кошницата с маргаритките Shocked Разкошна е! Може ли да обясниш как я направи Praynig И циците са добри Peace
Рая, много красива принцеса - чудесно приложение на пеперудите си намерила!
На Пепи  и Албенка не мога да ен похваля тортите - чудесто изпипани както винаги!
А Ванче - твоите буквички много ми харесаха и сигурно ще крадна идеята някой ден - когато се престраша да моделирам фигурки Laughing
Ася - първия ти опит е впечатляващ - с твоите кулинарни способности съм сигурна, че много красоти ще създадеш  bouquet
Спомням си и на Наталина сърцето и на Антоан 2006 формулата - много красиви!!!

Антоан 2006 - честит рожден ден  bouquet  bouquet  bouquet

# 43
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Стефи и аз да попитам за кошницата.И вътре и цветята .Много ще е готино за Цветница.

Аз искам блатове ,но не знам подробности-колко са големи  и колко струват

# 44
  • София
  • Мнения: 192
За кошницата гледах от един форум и момичето беше дало снимка на мрежата преди да налепи цветята.Аз не съм я снимала.Мрежата я налепих върху гевгир и я оставих да изсъхне. Ето го сайта, малко по надолу ще я видите снимката.
http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=37922&postdays=0&po … sc&start=1335
Вътре е с крем като тортата с елена.
tarlio за блатовете копирам какво беше писала Ванчето преди.
Борса Слатина - бившия Булгарплод. ул. Цветан Лазаров № 13.
Влиза се през центр. вход. продължаваш по пътя направо. В дъното на пътя, самата улица завива наляво. Подминават се две глухи влакови линии. Веднага след втората,  ОТЛЯВО, се намира оградено голямо пространство, наето от Мин. вода ДЕВИН. Влиза се вътре. Отсреща, се намира склад №15. На рампа е, вижда се от входа. Това е склада на ФЕДОНЕЛА - софийски представители на Ф-ма КЕДЪР - Пловдив.
платките - 2 вида
- за торти /какао и ванилия/
- за рула /какао и ванилия/
размерът е еднакъв - 45-6-7 на 26-7-8 см. В кашон по 20 броя. Цена за кг - 3.15 до 3.40. В зависимост от вида. Един кашон излиза между 5 кг и 5.5 кг. Една  платка излиза 80-85 ст.
Същите платки се предлагат готови изрязани в кръг. По-скъпи са, и пак трябва да се купи кашон. на мен не ми се видя рентабилно, защото е малко Ф. В кашон са 40 ако не бъркам. Но не си заслужава.
Платките за рула се навиват перфектно. ползват ги "7Дейс".
В кашон са, обвити са в огромен найлон - общо. Между тях има найлони.
Можете да си ги съхранявате на терасата. Аз ги замразявам. Няма никакъв проблем.

Тя скоро провери и са и казали, че тези за рулата какаови не доставят, защото няма търсене и ако си поръчаме няколко може да доставят в склада им. Аз си купих от тези за торта, но искам да си взема за рула. Но ако не се съберем няколко човека ще трябва да си купя от другите пак, защото ще ми трябват до 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт