Пролет пукна вече,готово за разходки е МАРТенското ни човече!

• 14 735
  • 298
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте майчета и сладурски бебчета!
Наистина е много слаба активността в темата, ама така тъкмо мога да изчитам всичко. Mr. Green
Виви, радвам се за добрите резултати! Hug

Ние на 1 год. сме 10, 900 кг и 77 см. , а резултатите от изследванията са ни добри, слава Богу!

Кактони, Гери, Дани 77, много са ви хубави снимките. Личи си, че сте си изкарали страхотно празника.
Ние също сме по цял ден навън  и не остава време за нищо. И едно въпросче към пловдивските мамчета – ние няма ли да направим една срещичка? Аз съм в Смирненски и тук имаме прекрасен парк, пълен с наборчета, но ако се организираме, с радост ще дойда до центъра.

За умората - и аз съм скапана. И се чудя - от болестта ли е, от смяната на часа ли, от недоспиването ли...

А за тези триколки – ами на мен ми е много неудобно с нея. Не може да се качва по бордюри , не може да спи детето в нея, няма място за багажа... Ама като знам Марти как и се радва, май ще трябва да излизаме с колелото. Добре, че парка ни е под блока.

Ето и малко снимки от нашия банкет:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359951

А, забравих да се похваля - ние вече ходим! Grinning Grinning Grinning

# 61
Къдричке, направо ме разби с тия боси крака и къси панталонки Laughing Браво на вас.
Али вчера беше в чорапогащник и панталон отгоре, то и аз ходя още с чорапогащници под дънките, много съм зиморничева Blush Ще трябва да започнем да се разсабличаме вече Sunglasses
ами то си е до майките май ... аз лично никога не се обличам дебело, все ми е жега. Зимата никога не съм слагала чорапогащник на себе си ... само дънки или панталон. А пък Али с по-дебели панталони и в краен случай с нещо отдолу. Днес бяхме и двете с къс ръкав, нея пак я гледаха така Shocked Laughing ... но беше направо вряла на ръчичките, тя и не се спира. Забелязвам, че по-облечените майки са с по-облечени бебета ... и нормално, ако на теб ти е студено, да прецениш, че и на бебето ще му е студено. Всъщност на майка ми все и е студено открай време, винаги е навлечена. Като сме били малки и трите ни е събличала много .. за да не сме като нея. Бабите по улиците все я спирали да и се карат "виж ти как си се облякла - а децата - голи Joy"
А пък днес почти купих на Алина едни сандали, но ще поразгледам дали някои няма да ми харесат повече и ще ходим /и двете/ скоро по боси пръстчета. Mr. Green

# 62
  • София
pepe_80  ,честито ви проходило сладурче!Май не са го събличали напълно на кръщенето.

Къдрич и аз го държа по-леко облечен Жоро.Ми то е 20 градуса - той в Белгия на толкова беше къси ръкави и гащи.Освен това мисля,че е по-голяма вероятността да се разболее,ако го навличам в топлото,то детето се изпотява и малко като го духне,ще е готов.То и аз ве4е се чудя за сандали - с кожените обувки му стават вир вода краката ,а днес му сложих маратонките и пак същата работа.

Деситка и Жоро е така с играчките - иска чуждите и се сърди за своите ,иначе пък много се радва на децата и ги гали и гушка.

Iva-1977 ,аз за обяд давам основното и десерта,а за 18ч. супата.

Жоро днес пак се прояви - разби си устата и сега е надуто,да не говорим че доста кръв му тече . Crazy

# 63
Привет и от нас с Марти Hug В това сланчево временце и ние не се спираме в къщи.Благодаря на всички мамчета,който ми отговориха за рибата  bouquet                                                                                                                                                                                                  Аз от днес за първи път взех храна от кухнта(държавна) и честно казано не съм особено доволна-супата беше толкова солена,че направо......,второто-кайма с кус-кус-не ми се вижда особено подходящо ама ...ще видя още няколко дена как ще е и май пак аз ще му готвя.                                                                                                                                                                                                                                 И аз гледам да не го навличам много ,много даже пост      оянно на останалите майчета в парка им се вижда ,че е доста лека облечен,но то и аз не обичам да съм навлечена.           pepe-80-честито ви проходило детенце!Аз съм навита задълцително на една срещичка на пловдивските мами-само казваите кога и къде и сме там.   Надявам се,тези дни да ми остане малко време и аз да кача малко снимчици от нас.Май и още щях да пиша,но.... ooooh!                 Лека вечер на всички мами! Hug                                                                                                         

# 64
pepe, ще го изпапкам това мойто зетче Heart Eyes голям ми е сладур, ама защо така го разплаквате момчето Crossing Arms
Деситке, ти пак драматизираш ми се струва Laughing това си е период и си е абсолютно нормално за малките деца. Много ме разсмя с тази разбойничка Маги Joy Че то почти не се среща дете, което да си дава играчките с охота. Права си е Маги, ще си брани своето Grinning

Днес следобед махнах чорапогащника на Али, добре й беше Simple Smile
Обикалях да й търся пролетно яке, но нищо не харесах. Confused През деня е по блузка а в късния следобед й обличам зимното.

# 65
 Иве, аз овесените ядки ги накисвам с малко гореща вода /взела съм фини овесени ядки и те се разкисват много бързо/ и след това си ги правя по различни начини- с кисело мляко и настърган плод, като попара със сирене и масло и настърган плод... абе на всичко стържа ябълка или круша.

Много й беше кеф днес с триколката. На мен ми направи впечатление, че като бяхме в клубчето, тя се държа доста забутано с децата, докато в парка сякаш се чувства повече на собствена територия и я улавям на няколко пъти да бута децата, както сме ги наредили да си играят на нещо, някое като си хване някоя играчка,дето и тя я иска, и му бута ръцете Shocked Но не е нещо фрапиращо. Баща ми каза, че един ден докато я возел и едно по-голямо дете се заиграло с телефона, дето й виси на количката, и тя ревнала Shocked Дано се поотрака, хич не ми се иска да е смотана... Деситка, имаш си фурия, няма лошо! Само и ти като КакаТони трябва да предупреждаваш другите майки да си пазят децата Mr. Green

Стана ми интересно, загледах кръщелното на МАрти на Пепе. Пише, че детето е от православаните родители еди кои си... добре де, ако единия родител не е кръстен, не може ли да се кръсти детето? Някой има ли идея по тоя въпрос? Аз не че съм се засилила да я кръщавам, ама ако реша, мъжо не е кръстен newsm78 
 Между другото, Марти е мноооооооооого сладък!

Зори, какво му стана на Жорката- а такова кротко детенце изглежда Heart Eyes

За обличането- аз днес й махнах панталоните и остана по чорапогащник, но пък с поличка, нали е дама:) Тамън се чудех дали да я съблека по къс ръкав, и слънцето се скри и задуха вятър, та даже се наложи да й облека яке.

# 66
Добър вечер на тези които не спят!
Аз но 1.04. остарях с още една година Wink Чак сего успях да седна пред РС и да ви изчета.Та викам нищо,че в БГ вече е минал рож.ми ден, да ви почерпя за здраве Hug

Хайде леко нощ,а утре ще пиша повече Heart Eyes

# 67
Привет!
Честит 1-ви април!  Laughing Излъгахте ли някой, аз ни един  Rolling Eyes
Днес правихме прощъпулника на Дари, нищо,че майка и се изложи с питата. Хвана си първо ножицата - за шивач, дизайнер, след това едни хапченца на BOIRON за фармацевт и накрая топка - за спортиска и худпжествена гимнастичка  Grinning
При нас временцето не беше слънчево днес, но не беше и студено.
Деситка, и аз мисля, че това е само период. Днес на прощъпулката имаше няколко дечица и всяко си дърпаше играчката и се нервираше като му я вземат. Дари пък ходеше и си дърпаше солетките от ръчичките на нейната приятелка и си ги хапваше, нищо, че и тя държеше в нейните. Оправно ми е детето  Laughing  Не се кахъри, не обръщай внимание на някои неуместни коментари, радвай се на тази малка шушка само и ще ти е по-лесно така  Hug
Охх аз съм бясна на моя работодател  #Cussing out Чакам ли си чакам аз да ми преведат пари и няма ли няма и днес ми киппна вече и звъннах за справка до НОИ.  Казаха ми, че декларацията ми за удължаване на болничния била грешна. Върнали са го през февруари а тук във фирмата са го получили на 23 март (незнам защо с такова закъснение  newsm78) и какво в близките 2 седмици да не се надявам на превод  #Cussing out
Момичета имам един въпрос: В края на годината шефката ми (вече бивша) напусна работа. Аз се водех на нейната фирма. Сега на нейно място има друг и ме прехвърлиха от нейната фирма на този на фирмата с една разлика, че в договора заплатата ми е по-ниска от тази в предишната ми фирма. Това дали ще се отрази на тези 90% от заплатата които взимам до 410 ден? Аз мисля, че не би трябвало, нали се гледаха 6 месеца назад преди да изляза в болнични, но все пак да попитам, дано сте ме разбрали  Flutter
Бебинщайн, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
КикиНики, като ходихме да четат молитва на Дари на 40-я ден и попа каза, че трябва да я кръстиме за да може да я вкарвам в църква, иначе щом не е кръстена неможело да влиза повече и по тази логика си мисля, че мъжо ти трябва да е кръстен, но може и да греша....а пък що да не направите 2 кръщенета  Hug

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 00:52 от terre

# 68
  • София
Добро утро.
Тази сутрин кафето е от нас

Благодаря за успокоителните думи за моята луда глава. И аз си мисля (и се надявам), че е период, че е нормално, но понеже го наблюдавам само при нея от децата, с които се срещаме и се притеснявам, особно от майките им  Rolling Eyes  Явно срещаме само много добрички и кротички дечица  Grinning  Ще трябва да дойдем на срещаа, щом и вашите деца са малки хулиганчета, та да ми мине малко  Laughing  (Ако някога има среща на НДК или Народния театър, или Борисовата, можем да се присъединим, че има с какво да стинем до там)
Ние още не сме кръстили Маги  и то не за друго, ми просто липса на организация-все няма време, все няма кога, все не е удобно за кумовете ни или за някой от родителите ни...Та кога ли ще свършим и това...

Всички снимки са страхотни. И вече си имаме малки дечица, а не бебета...Физиономиите, погледа им вече са различни...  Heart Eyes

Ние имаме проблем с вечерното заспиване от неделя насам. Не знам дали има връзка със смяната на времето, или е заради никнещи зъби, но е ужасно... По принцип вечер я слагам в леглото, давам млякото, тя си го изпива, започва да протестира, че е свършило, давам бибата, гушва си кравата Роза, аз излизам  и тя заспива до няколко минути. Сега само щом тръгна към вратата-реееев. Само се гушка, иска само с мен, спи до мен на спалнята, въобще не иска с баща си, ако посмея да изляза от стаята до тоалетна примерно, я заварвам вече давеща се от рев и после ми хлипа в ръцете по 10 минути. Преди я слагахме в леглото към 21ч. и заспиваше. Сега я слагаме към 21.30 като видяхме, че не заспива, но така или иначе заспива чак в 22, 23, а снощи сигурно е било 12... Ма хайде и това ще го пишем "период"   ooooh!

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 09:23 от desitka*

# 69
Добро утро и благодаря за кафенцето! Hug

Честито на всички, които имат (или са имали) повод за празнуване!

Деситка, при нас този период продължава вече 2 седмици. Оказа се, че й излизат кучешките зъби. ooooh! Не иска да заспива сама вече (така поне отказахме шишето за приспиване), буди се през нощта с рев, плаче ако изляза от стаята...

Искам да ви попитам нещо - Ели от 1-2 седмици се пуска и прави по няколко крачки сама. Ако я държа леко за блузката (и й казвам "Мама те държи."), т.е. имитирам само - пак ходи. В неделя бяхме у нашите и Ели ходеше сама в стаята, а майка ми я лъжотеше от дивана, че я държи. Whistling Навън ходи, като се държи леко за единият ми пръст, но постоянно се затичва нанякъде и се спъва. Та въпросът ми е Дали да й направя прощъпулник вече или да чакам още? Повечето ми казват, че щом прави няколко крачки, трябва да й направя прощъпулник, за да тръгне хубаво самичка. Вие какво ще кажете? Rolling Eyes

# 70
Бебинщайн, честит празник със закъснение  bouquet
Иве, овесените ядки ги варя няколко мин. да омекнат и да се надуят, така стават по-вкусни. Можеш с масло и сирене, с плод, с кисело мляко. В кухнята ги правят много вкусно с прясно мляко и настъргана ябълка вътре, явно я слагат в процеса на варене и става много вкусно.
КикиНики,  трябва и двамата да сте кръстени и кръстника също. А на нашата погача попа попита - майката кръстена ли е, иначе не искаше да чете молитва на бебето, така че сигурно важи и за кръщенето.

# 71
Добро утро!
Деситка, мерси за кафенцето! За поведението на Маги - най-вероятно са се комбинирали някакви периоди - малко от последния от "8-те ревливи периода" (http://www.biberonbg.com/info/plach.htm), малко от периода на утвърждаване на собственото "Аз" (Фицхю Додсън), ако никнат и зъби.... е, как да не побеснееш. Много целувки на сладката Маги.
pepe, разкошен е малкият къдрушко, само за гушкане и целувки. Честити проходили крачета! Hug
Зори, как се пребива така сладуркото? Да го нагушкаш от нас!
Ники, ама как ще стане смотана Бела, тя просто ще бъде изискана и не може да се държи като бандит.
Бебищайн, Честит Рожден Ден! Да си здрава и много щастлива мама!
За обличането - ние сме от навличащите се! Май трябва да взема мерки, но дали ще успея....
ането - пролетно-есенно яке купих от Пума и много ми харесва. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269190&pid=11383425

# 72
  • София
добро утро! Hug
При нас пак не започна добре . SadЖоро се събуди в 5ч. и беше топличък ,премерих температурата - 37,9 .Сега обаче няма ,нито кашля,нито е със сополи. Thinking
След това станахме и се почна пак с вилнеенето,в следствие на което отново се цапардоса - този път в масата ,но си разби устата на същото място като вчера(отвътре,където е доста кръвоснабдено) ,но този път и носа и тече кръв от двете места . CrazyВече направо ще лудна,дано не се удари някъде по-сериозно,че... Sad

Бебинщайн,да си жива и здрава и много щастлива!  bouquet

terre
,браво на Дари - хубави неща си е избрала. Grinning Hug

Деситка и ние още не сме кръстили Жори и ми е малко криво за това.Първо се замотахме ,че нали бяхме в Белгия .После решихме сега май месец,но пък на свекърите им удължиха престоя и няма да са тук до юли,а сигурно и ние в края на месеца пак ще заминем ,да си доразгледаме. Mr. GreenТа остава за Август.
За спането - и Жоро е така напоследък,а и през деня спи  веднъж по 30 мин. за целият ден. CrazyОбаче баща му му хвана цаката и ако не ще да заспи,го взимаме в хола и докато си гледаме телевизия,на него му слагаме слушалките и му пускаме няколко любими песни - за 5-10 мин. и е заспал.Няма го вече боренето по спалнята по 30 мин. и повече.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225953&pid=11271529 - ей така,тук даже се прозява. Mr. Green

enigmata,според мен е време! Grinning

Ние не сме купували тънко яке - носим си суитчъри и има едно дънково яке.

Утре ще има ли среща ,къде и в колко часа?Ако на повечето мами им е по-удобна Борисовата - може и там.На мен ми е все тази ,те са близо.

# 73
БОРИСОВАТА УТРЕ В 15.00?  Simple Smile

# 74
Благодаря Ви, за хубавите думи!
Да споделя днес как хванах стерилна урина на малкия з а изследване- още след като се събуди му свалих памперса и както си стои му сложих контейнерчето и започнах да викам пиш-пиш и резултата не закъсня, напълнихме го и след това отидохме да ни вземат и кръв. Децата винаги пишкат след сън и тогава е най-удобния начин за взимане на урина.
Нашия бати е втори ден на детска, плаче, но се надяваме бързо да се адаптира.
Давам клеева тинктура за имунитет и сребърна вода, дано имат ефект.
Ние продължаваме да си хапваме всичко от кухнята. Да спомена, че нашите кремчета се правят със сухо мляко.
Днес при нас времето е облачно и няма да излизаме на разходка.
Лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт