Пролет пукна вече,готово за разходки е МАРТенското ни човече!

• 14 735
  • 298
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Добро утро или по-точно добър ден на всички!
Наистина няма много включващи се мами в темичката.
Явно няма и такива като мен,които да са с хрема от цъфтежите навън и с постоянно кихане,а и пролетна умора естествено.Блазе ви. Simple Smile
Къдричка,то вчера си беше направо лято,не пролет.Тук при нас видях доста хора по дрехи и с къс ръкав,и с къси поли/панталони.На 24 градуса температура на въздуха как да е,а на слънце кой знае колко е било.
Мария вчера хвана тен на лицето,все ми е най-матова от всички квартални деца.На баща си се е метнала,той е по-матов от мен,а и много бързо хваща тен/няма ромска жилка,но си е такъв/. Laughing
При нас вали от снощи и не е спирало,затова ние днес няма да излизаме на разходка.
Аз само ще отида след малко да взема храната на Мария,докато тя спи/надявам се да е така/.
Дано поне следобед тук да пекне слънце.

# 46
Ехо, привет, мами!

Хайде в петък в някой парк, дават го днес и утре да превалява, а от петък да започне пролет-лято  Grinning
Този път ще сме на 100 % там, взех си джипката снощи и съм много щастлива!!!!

# 47
Благодаря за отговорите! Сега ще се позанимавам още малко с колелото.
Еве, как няма да е доволен сладурът, като мама така добре се е справила с колелото! Hug Stop
Рони, видях името на Али в списъка на яслата "Зайчето Куики", до Мола. И аз съм записала Ванеса там, но май нямаме шанс.

# 48
  • около Варна
Привет, днес е доста облачно при нас, но като че ли не е студено, още не съм си подавала носа навън.

Благодаря ви за стиснатите палци Hug, резултатите горе-долу са добри, пак не е в нормата, но не е и много извън нея, още не съм ги занесла на личния да се произнесе.

Калина, благодаря че ни информира за инициативата, но определено няма да мога да стигна до мястото на протеста.

Днес ми е много замаяно, забравих какво щях да пиша Embarassed

Хубав ден на всички!

# 49
  • София
здравейте и от мен! Hug

Шоколадово бонбонче и аз съм със сенна хрема,ма сега уча и не съм излизала,че да ме хване.Макар че мен и у нас ме тормози,явно още не е започнала.Аз обикновено започвам кихащо сърбящият период към май и ме продължава до края на лятото. Crazy
А умората и аз не знам пролетна ли е ,от недоспиване ли е ,но определено я има.На моменти ми кървясват очите чак.

polina13,а дано познаят,че то и в неделя щеше да е супер,а цял ден валя. Close

Виви,радвам се,че са в норма нещата! Heart Eyes

Еве,много е сладък Гошето! Hug

Мами тези колела ,колко струват сега ,че нещо не ги намирам в сайта(чвно не знам ,къде да търся) и какви цветове ги има?
Да питам и за играта на памперс - за колко време дойдоха играчките,след пускане на писмото.Аз пуснах на 21-ви март,до края на април дали ще приснигнат.

# 50
Зори, ето триколката http://www.laredoute.fr/vente-tricycle-de-luxe.aspx?productid=32 … tegoryid=49061678, но виждам, че сега няма намаление. Аз я купих за 75 евро + 12 лв за обработка на поръчката и доставка. За играта на Памперс - след около месец пристигнаха играчките.

# 51
Здравейте от мен, успях да кача няколко снимки от нашия рожден ден -
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11370461              , паролата е 29/03/2008   , които има желание да разгледа.

# 52
  • София
Зори мерси за комплиментите за Гого. За играчката на Памперс се обади да питаш в На пазар има тема с телефона и ще ти кажат кога е пратена защото куриерите трябва да си ги тормозиш за да я донесат.

# 53
 И ние снощи сглобявахме триколката до никое време- докато свърши Слави... Бела активно ни помагаше, после се и повози, ама повече й беше интересен телефона и се ядосваше,че не може да го хвърли,защото е вързан... И ние имахме проблеми с каишите, оказа се, че има 2 вида каишки за различна възраст на детето...ама ние докато разберем, монтирахме и двете в болта на седалката Mr. Green и понеже не ни се разтуряше отново, си останаха там... Днес мисля да щурмуваме парка с колелото...само не знам къде ще събера целия катун багаж, който обикновено носим в коша...

За среща в парка Заимов съм съгласна Mr. Green аз съм там всеки ден между 1 и 5ч който иска да заповяда:)) Но принципно нямам нищо против да е и в някой друг парк, стига да е по това време.

# 54
  • Тук и там
Привет мами и мартенчета  Wink
Нещо ме е налегнал един мързел тези дни... нищо не ми се прави  Crazy
Правим разходки навън, когато времето позволява и така си минава денят. Усилено пускам Галя в парка, но с каишките и горкото ми "кученце" - все иска да ходи в тревичката и калта, а не по пътеките  Laughing Радва се много като види дечица и хора, даже един път като хукна след тумба циганчета, едвам я удържах да не се смеси с тях  Joy
Мамите, които готвите в къщи - давайте идеи, че както съм зациклила вече незнам какво да му готвя на малкото  newsm78
Тинче, какво стана с Пино слим - има ли ефект ?
galinana, Рони - май сме в един район за яслите, но и аз смятам, че с тези обявени свободни места и с 400 -500 кандидати за тях резултатът е ясен  Cry
dani777 - много хубава торта сте имали за празника  Peace
Хайде лек ден от нас, пък ще видя кога ще се разпиша пак  smile3507

# 55
  • София
благодаря ви! Hug
Аз се бях отказала от колело ,защото според мен не става за дълги разходки (няма как да спи детето и къде да му сменя памперса) и излиза,че няма да се използва много в такъв случай.Обаче Жоро като види такова колело навън и пощурява - вика,бръмчи,радвам се ,иска да се качва. ooooh!
Ние вече от доста време сме без количка навън,ако е за 2-3 часа.

Дани,много са ти сладки дечицата,а тортата е страхотна! Hug

Iva-1977 ,може да отвориш страниците на няколко от детските кухни и да разгледаш менюто - много са разнообразни и ще си харесаш със сигурност много неща!

# 56
Здравейте, и ние сме по парковете тия дни, времето е страхотно. Но ми е много трудно с Али навън Crazy Хем не може да ходи, хем мрънка в количката. Иска нещо да прави и да става, но какво и тя не знае. За ръце не иска да я водя-прави две крачки и сяда на земята Crazy
dani777, страхотни сте Hug а тортата ви е уникална направо Simple Smile
Къдричке, направо ме разби с тия боси крака и къси панталонки Laughing Браво на вас.
Али вчера беше в чорапогащник и панталон отгоре, то и аз ходя още с чорапогащници под дънките, много съм зиморничева Blush Ще трябва да започнем да се разсабличаме вече Sunglasses
Iva-1977, аз тази седмица готвя в къщи и се изчерпах вече, пък ти не знам Laughing В неделя правих супа карфиол, в понеделник грах, във вторник спанак с ориз, днес огретен картофи със сирене и кашкавал. Но тя мен не ме признава за готвачка, толкова е свикнала с кухнята явно. От всички тия неща, с апетит яде само грахта Crazy Май ще се връщаме на кухня, а и честно казано ми писна да готвя всеки ден, в това хубаво време вместо да сме навън аз целия предиобед си седя в нас.

# 57
  • София
Здравейте и от нас. И ние скитаме здраво. Днес обаче реших да я прибера да видя дали ще спи тук, и просто у дома детето си има нормален следобеден сън, а навън-не... Явно ще излизаме преди обяд, за обяд ще се прибираме да яде и спи и после пак навън.
Аз да ви кажа...голям срам бера с моето дете  Sad... Споделих ви и мин. седмица, но нещата си продължават в същия дух-Маги е много, ама много лоша с другите деца. Не дава на никой да докосне нещо нейно-играчка, количката й, абе нищо... А тя самата непрекъснато ходи и взима нещата на другите деца-топки, буталки, играчки...И ако някое дете си посегне да си вземе обратно играчката, тя се сърди...Иска всичко да вземе, да е само за нея. Когато някое дете поиска нещо, тя не му го дава, а го хвърля на земята. И е така само с децата. Към възрастните е толкова общителна, контактна, любвеобвилна, гальовна, а към децата е отвратителна...Толкова ми е гадно и мъчно... Това е в абсолютен разрез с принципите, разбиранията и възитанието ми. Всички ми казват, че е период, че всичи деца са така, че ще отмине, но днес една майка ме застреля в парка... Маги тръгна към топката на нейното дете, то си я искаше обратно, моята се разпищя и аз с виновен тон се оправдах, че "сега е явно е в период, в който хем всичко иска, хем нищо не дава на друг", а тя сякаш ми зашлеви шамар с отговара си "ааа, не е период...то си е до дете...просто си има деца-егоисти"  Shocked И сега както се досещате ми е още по-гадно, и разбира се се чувствам виновна  Cry  Та в този ред на мисли...ние и за среща не сме подходящи  Embarassed В интерес на истината парка Заимов е едно е метста, които много харесвам и обичам, но до там нямам удобен транспорт-илитрябва да сменям 2 трамвая, или да дойдем с 1 и после дооооста да походим пеша из мръсните софийски улици...Та ние ще се чудм до последно...

За обличането, и аз все още слагам на Маги чорапогащник под панталона. Променила съм обличането само с това да слагам съвсем тънки панталонки и блузки, тънко яке и съм махнала шапката.
За готвенето на детето-само уикенда правя по нещо, ма си въртя едни и същи неща-тиквички с ориз, тиквички с картофи, карфиол с картофи и моркови, паприкаш...Гледам да давам постно през уикенда, като в пюретата добавям само по малко масло преди хранене, евентуално сирене и някаква прясна подправка-копър, магданоз...
За яслите не ми се говори... Тук на 3-4 квартала има 3 ОДЗ-та и в тях са обявени общо по-малко от 50 свободни места, а кандидатите са над 1000... Явно, че няма да е тази есен и няма да е в държавна  Rolling Eyes
За разнообразието на манджите в кухнята: при нас седмичното меню е по график: понеделник-постно, вторник-пилешко, сряда-телешко, четвъртък-свинско, петък-риба. От към разнообразие го докарват, но от към качество си имам моите забележчици... Пък и твърде често ми се вижда всяка седмица по 2 пъти да има боб или леща, а основното утре ще е печен кренвирш с боб...Еми сори, ама кренвиршите и надениците са най-нискокачествените храни...Точно на децата ли трябва да ги дават? Все пак това е кухня към ясла за деца от 10м. до 3 години  ooooh!

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 14:54 от desitka*

# 58
Здравейте!

Ах, какво невероятно време  Crazy Ние се прибрахме, за да може Али да се наспи като хората, че откакто сме навън по цял ден, спи мах 1-1,5 ч. А освен това трябва да я преоблека, защото като излязохме в 11 ч. времето беше почти дъждовно, а каква жега стана  Sunglasses

Галинана и Ива, аз си кандидатствам за яслите едва ли не за спорта, то е очевадно, че няма как да ни приемат - трябва да сме егати късметлиите  ooooh! Иначе съм наредила на първо място 120 ОДЗ, после 81 ОДЗ и после май беше 50 ОДЗ. Всички са около бул. Стамболийски и са ми най-удобни. Хубаво ще е децата ни да са заедно, ама на дали.

Деситка, според мен това при Маги си е период. А пък тук в парка е разпространено, че е хубаво детето да си пази играчките - обезпокоително било, ако не го прави. Като се замислиш има логика. Ще се радвам да се организираме и да се видим с тая сладка Шушонка, дори и да е малка бандитка  Laughing И да ти кажа с тези твои увлекателни постове, веднъж така се зачетох, че изтървах Али от поглед и тя падна от дивана.

За обличането - аз Али не я обличам много. Рядко и то в най-големите студове съм слагала чорапогащник, а сега е с панталонче, чорапки и блузка, като задуха обличам и тънко якенце.

За храната в държавната кухнята - тя Али още не я яде с удоволствие, обаче храната е много разнообразна. Всеки ден месото е различно - телешко, пилешко, пуешко, заешко, агнешко. Свинско засега не съм засичала да дават, но със сигурност има, само не му е дошъл реда, а и ние сме от скоро на кухня. Кренвирши и наденици  Shocked не съм чувала да дават.

Много писах...

П.П. Сега разгледах списъците на ОДЗ-тата. Ами аз Али съм я написала с главни букви и определено се забелязва отдалеч  Mr. Green А какви са тези 5 свободни места за родени 2008  ooooh!

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 15:53 от Roniboni

# 59
  • Тук и там
Благодаря за съветите относно детската кухня  Peace Да ви кажа като се зачетох, горкото ми дете  Confused Ми то аз не й готвя всеки ден, да не говорим че изобщо не мога да стигна до такова разнообразие  newsm78 Проблем ли ще е ако храната, която е доставена за обяд ние я ядем вечер и евентуално на другия ден  newsm78 Иска ми се да пробвам Галя с детска кухня, че нещо изоставаме с разнообразните храни.  Confused
Ането, все забравям да питам как даваш овесените ядки ? Взех амбициозно един пакет и сега им се чудя - аз си ги ям накиснати в прясно мляко и домашно сладко например, но на малкото как да ги дам, трябва ли да се варят ? Май съм много зле, ама няма кой да питам   bouquet
Рони - и аз съм записала Галя в тези ОДЗ  Peace

Общи условия

Активация на акаунт