МАРТенки сме най-добре, всяка гушка своетo дете!

• 13 966
  • 202
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Роси и Стела от около час са си вкъщи вече  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
Много съм щастлива, чак си поплаквам от радост, умиление и облекчение!
Роската е много по-добре, има кърма, Стела си суче, да са ми живи и здрави двете принцеси!!!

# 76

ivelina, вечер кърмата намалява, не се притеснявай, нормално е Peace[/b]
Явно е така, ама се чудя дали да му дам кърма и от шишето? Че докато го изкъпем страшно неспокоен става и трудно успявам да го облека... Имам чувството, че ще умре от глад. Преди време с щерката не съм имала такива премеждия.

за памперсите Пуфис - на нас в болницата ни подариха по един пакет - нали все пак са шуменско производство - аз съм доволна.

И да питам - дечицата над 4,500 кг. с кой пакети памперс сте? От 3-6 кг. или от 4-9 кг. На Никола взеха да му се отбелязват ластиците по крачетата, та се чудя дали да не преминем на по-големият номер.

А за плодов сок и аз мисля че е рано.

# 77
  • Sofia
Много се извинявам  Embarassed, но преди малко по погрешка писах от мартенички 09, бях влязла само за да коригирам рождените данни на Стела на Росикв. Опитах се два пъти да изтрия мнението си, но не можах. После написах същия текст вече като вихрогонче. Много ви се радвам на всички!!!  Hug  Hug  Hug

# 78
vihrogonche, специално да поздравиш Роската!!!1

simeonka, моят съвет е да смениш педито!  ooooh! Как може да даваш сок на толкова малко бебе! Представяш ли си само, ако има и колики, какво ще стане сок+мляко, а? Нашата специално ми каза дза не бързаме/нямах и намерение/ със соковете. Може би ще и дам около 3-ти месец, не знам още. Каката също до към 3-ти не беше опитвала нищо друго освен кърма.

Аз да се похваля колко ми е добро момичето - снощи си яде към 9-30, сутринта към 5.00, после малко към 9.00 и после спахме гушнати до 12.00 на обяд  Laughing Смяната на времето изобщо не и повлия, запази си същите часове даже.

И един въпрос - как сте със секса, мамита? Аз не мога да се позная, такова нежелание, просто никога не е било.Не мога и да си помисля. А няма някаква конкретна причина, нищо не ме боли, явно нещо от хормоните ли  newsm78  Само се дърпам, милото вече в чудо се видя и чак снощи сдадох фронта  Joy, ама... Tired все едно ми беше за пръв път, ужас просто, а хем съм секцио, нямам поражения  Mr. Green А и тия презервативи са толкова гадни...явно сме отвикнали, че бях 5г. със спирала и сега не знам още 3 мес. как ще се пазим/докато сложа новата/. При вас какво е положението?

О, и още един проблем, във връзка с по-големите деца - откакто се е родила бебка, Никол през няколко дена започна да я "боли корем". Вече не знам за кой път, вкл. и преди малко, ми се обаждат от градината, че я боли корем и да си я взимаме. Правихме всякакви изследвания, ами нищо и няма.В момента, в който я взема - нищо, подскача си, гледа си детски и веднага и минава  Wink Явно иска да си е вкъщи с мен и бебето.Но като я питам, иска да ходи на градина, вкъщи дори доста и е скучно, издивява направо. сестрата каза, че явно е на подсъзнателно ниво някаква ревност и действително може да усеща болка, надали се преструва.Та така, не знам до кога ще продължи това.И вс. път по едно и също време, преди да ги сложат да спят.

# 79
и аз смятам да давам до края на втория месец само кърма и през третия месец да включа сокчета.май наистина педито е за смяна.има ли мамита от пловдив които са абонати на медицинския център за деца срещу хотел лайпцик да споделят мнения.

# 80
Хилоу и от нас с Ади!

Много сте изписали тези два дни,едва ви изчетох. Crazy

Честити синчета на мама Айрис и dudolina!Да растат здрави,силни и много послушни! Hug  bouquet

Честито прибиране у дома на малката Стела и мама Роси! Hug

Тедсън сигурно не ти е било никак леко по време на раждането,но вярвяй ми смяла съм се от сърце на разказа ти! Joy Помниш ли темата"Смешно ли е раждането"? Мисля че трябва да го постнеш и там-ще обереш точките,евала ти-много си духовита! Laughing

ivelina май е време да минете на следващиоя номер памперси. Wink
simeonka твоята педиадърка май не е чела нищо,от как е завършила..  ooooh! Смени я при първа възможност,защото си слагаш голям таралеж в гащите.От опит ти го казвам.
На изпроводяк можеш да и отпечаташ от форума превенцията на Световната здравна организация за кърмене и захранване. Twisted Evil

Nikita чакаме на стенд бай да свършат лохиите. Wink
За ревността -напълно е възможно затова да се държи така.Помисли за вариянт поне седмица да си остане в къщи.И мен ме притеснява това да не се получи ревност,уж гледахме тези първи две седмици с каката да я приобщаваме в грижите около бебето,таткото повече се занимаваше с нея де  Embarassed,но пък и дотегнахме с безкрайните си забележки за хигиената на ръцете и др.неща и тя с голям кеф скъса гумите отивайки при баба си и дядо си. От днес пак е на градина.Да споделя,че между мен и големия ми брат разликата е също 3г,както между Дари и Ади.Та като съм се родила аз,след време брат ми е направил тикове с очите-от ревност.После са го водили по доктори,та се оправил но все пак се случват такива неща.. Confused

Да се похвалим и ние с разходката,два часа не се събуди мишката и дори в къщи дпкато я преобличах пак спеше. Simple Smile Мама и тати напазаруваха,че и кафе пиха в една градинка. Flutter
А вчера в лошото време познайте къде прекарахме няколко часа-в Сити центъра. Crazy Каката намаза едни маратонки,а всички дружно похапнахме в KFC. family Брей,то било хубаво да се омешаш с тълпата! Laughing

Ето малко снимки от първата ни разходка оня ден  Sunglasses: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=328278&pid=11336620

А това е снимката за колажа: http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=356958&pid=11335607

Хайде отивам да  prostor а ще спя в някой друг живот.. Tired

# 81
Здравейтеее.
Милото ми Росче и малкото момиче Стела вече у дома.....лялялляля.   bouquet   bouquet       Hug Hug Hug
Честито на Еми, да и е жив и здрав Канстантин  Hug Hug Hug   bouquet
Днес се чувствам много зле физически, ставайки от леглото ми причернява всеки път и не можахме да отидем до болницата, но се обадихме по тел.
От вчера Ангела е без кувиоз и понася средата добре, състоянието и е стабилно и се подобрява. Утре ще и правят изследвания и ще ни кажат колко горе долу ще остане там. Това ме радва много.
Хайде Дескааааааа, чакаме да се похвалиш с здраво и красиво бебче тия дни  Hug

# 82
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Аз от днес съм сама в къщи каката е на градина, мъж ми на работа и успях да свърша доста неща - изпрах, изчистих, изгладих. Като съм сама с бебка май ще се справя по-добре  Rolling Eyes

Честито на всички нови мами - да са ви живи и здрави бебчетата   bouquet

Русана за сандалките - 19 номер са за дете около годинка. Честно казано не виждам особено смисъл от обувки или сандали за бебе на няколко месеца - през лятото с тънички чорапки или боси крачета ще му е най-добре на бебока. Иначе аз съм си купила едни сандалки и едни лачени обувки - но те са по скоро за издокарване, определено не са за всеки ден. Иначе декоративни обувчици  съм виждала и в Джъмбо и в Mother's care (доста по-скъпи и хубави).

Симеонка - твоя педиатър в кой век живее - както е тръгнал със захранването на 3 месеца ще иска пържоли да даваш на бебето  Shocked . Виж в кърмаческия - има доста теми за захранването. Но захранване най-рано 4 месец и не със сок, а с зеленчуково пюре - моркови или картоф.

Никита нашата кака днес е за първи ден на градина откакто се роди Ели. Снощи ми обясняваше как не искала да ходи, защото не можела да се раздели със сестра си. Тази сутрин стана с думите Ох много ми е лошо, болна съм, боли ме гърло  Wink . Аз и казах - добре сега ще го излекуваме - направих и чай с мед и лимон, дадох и и витамин и обявих, че вече е здрава. Не са се обаждали от градината - значи всичко е наред, а и днес ще черпи за сестра си  Peace

Ухх Ели ми е на ръцете и така се превива милата. Хайде това е от мен за сега

# 83
Здравейте и от нас
Rosita ta,да ти честитя сладката дъщеричка,че в суматохата майнеуспях.Да ти е жива и здрава и много да ви радва.
На новоизлюпилите се мами също искам да чистетя,да ги слушкат бебоците и много да папкат и спинкат.

Аз да ви се оплача,от два дни се цедя и давам с шише ,защото Борис беше много неспокоен,аз разбирасе реших че е гладен и за по сигурно се изцеждах за да зная по колко яде.Да и сега си бера плодовете на любопитството си,боби отказва да суче,захапва и заспива,надявам се да е временно и да се дължи на нещо друго.Давайте съвети ,как да се справя с този проблем.
Аз май имам и някакъв емоционален проблем,недавам на никого да се доближи до борис,(мъжът ми се шегува ,че ще бъда от гадните ревниви свекърви),ама като видя някой да протяга ръце към него и сърцето ме заболява(в буквалния смисъл на думата)
Ндявам се скоро и това да ми размине,ама кога ли?
хубав ден от мен Hug

# 84
За по-големите деца - Гого също има леки отклонения в поведението, станал е доста избухлив и малко агресивен, но се надявам да се справим. От сряда го пускам на градина, да видим как ще се отрази. Ние основно се опитваме да говорим с него и да му обясняваме, ама то си е дете... Аз много се бях отчаяла, защото той никога не е бил избухлив - да вика и да се тръшка, дори имам намерение да пусна тема в един момент за това, да споделят други майки опит.

Секс вече практикуваме, от миналата седмица (т.е. от края на първия месец), след като бях на доктор и да каже, че всичко е ОК. Но и при мен е малко като че ли съм девствена...

За захранването - не мога да повярвам, че все още има педиатри, които дават сок от първи месец. Най-рано от 5-6 месец се захранва, има информация на Световната здравна организация, ама въобще ли не четат тия лекари.

poli+, слагай го на гърда възможно най-често. Недей прави такива експерименти, ако те притеснява дали яде, много по-безопастно откъм последствия е да го заведеш да го премерят дали наддава на кг и см.

Ивелина, ние също минахме на следващия номер и сега е много по-добре, преди пропускаше често и се налагаше да сменям на два часа максимум, че се напълваше.

# 85
Симеонка, и за да си кажа, че сок на 1месец е безумие  ooooh! За мен и на 3 месеца е рано. По-добре е да се започне да се захранва със зеленчуци и след като се види че понася добре пюретата, да се даде сок. Все пак това е суров плод, който ес поема по-трудно от обработените плодове и зеленчуци в пюретата  Peace

Ние днес направих севтето на разходка, от която да не се приберем на тагадък с рев  Mr. Green Но за това пък я приготвих два пъти за излизане. Тъкмо се накърмим и я приготвя за навън и тя ревне, че иска да си дояжда  ooooh! Голяма драма е нашето излизане. И аз в най-скоро време ще севтосам яденето навън. То не се трае това диване, като ревне. И директно започва да надава сериозен вой. Няма разни предупредителни фази  Laughing

За намаляването на кърмата вечер, и аз съм го забелязала. Но откакто следвам съвета на файр бърт за следобеден сън, пълним порядъчно мекоцентралите  Mr. Green

За секса. Ами при мен не липсва желание, да не говорим за мъж ми  Mr. Green Но не можем да стигне един до друг дори да седнем, камо ли за секс  Rolling Eyes Само си менкаме дечурлигата, за да седнем да се наядем вечер  ooooh! Аз вечер се занимавам обичайно с бебето, а той през това време занимава каката и така. Не знам кога ще стане тая при нас  newsm78 Мъж ми ме е заплашил, че ще си търси любовница  Laughing

# 86
 smile3511днес моята госпожица както суче и започва да се пъне, почервенява и върти главата насам натам със зърното в уста. Какво да правя? Много боли, не мога да ходя след главата й????

# 87
Мечо Пуух , и Борката така ми се мандахерца с цицата отвреме на време - прави го когато го напънат коликите. Получава се обикновенно към края на яденето. Аз го вдигам за малко, докато се поуспокои и после пак да си доцоца. Не винаги има успех, ама пробвай  Peace
Аз до сега съм много доволна от Борис днес, пу-пу. Хапва си както преди по график, спи отвреме на време, ама то това си е нормално за него де. Даже ходихме на разходка навън - час и 15 минути - аз да се омешам с тълпата (и да похарча некой лев Mr. Green) а той да спи. Баща ми ходи да пита в църквата за чистата молитва, че нас ни се пада на 1 април(а и половинката е рожденник тогава...), та молитвата струва 5 лв и да сме отишли в 9.30 сутринта, че попа бил до 10ч на работа  в църквата #Crazy е, да му имам работното време на тоя поп...та ще видим как ще се водим толкоз раншко на църква...

# 88
smile3511днес моята госпожица както суче и започва да се пъне, почервенява и върти главата насам натам със зърното в уста. Какво да правя? Много боли, не мога да ходя след главата й????

И мойта го прави този номер. Но моите зърна вече всичнаха и имат учудваща и за мен разтегливост  Laughing
Но, като започне за прекалява, просто си освобождавам зърното и й го предлагам, чак като свърши работата  Peace Нали знаеш как да си освободиш зърното - като си пъхнеш пръста в ъгъла на устата, за да си я отвори  Peace Няма да се дърпаш преди това, защото боли повече.

# 89
Добре дошла на Роската и на Стела.
Вихрогонче, да им пратиш специални поздрави от нас двечките. Hug

Мамита, аз съм със страшно главоболие от сутринтта, чак свят ми се вие. Чакам таткото да се прибере и да ни поглези малко.

Общи условия

Активация на акаунт