МАРТенки сме най-добре, всяка гушка своетo дете!

• 13 953
  • 202
  •   1
Отговори
# 90
Мерси момичета  bouquet, аз знам че са пустите колики, но просто ме изненадва в гръб малката и не успявам да реагирам.
Аз точно така й отварям устата, а в болницата ми казаха да стискам нослето. Пробвах един два пъти, но ме е страх, с пръста действа безотказно Peace

# 91
  • София
Честито бебче на Айрис!!!smile3525

Браво на Ангела, че е вече без кувиоз! Бързо да се оправя и да се прибира вкъшти!
Това Билянката ли е, че не пише, а ми прилича нa нея?

Вие кога смогвате да правите гимнастика и масаж на бебчовци? Не може като се наяде, че всичко повръща, като се събуди- е много нервна и гладна- рев голям пада....Нещо не можем да се улучим ние.

# 92
.има ли мамита от пловдив които са абонати на медицинския център за деца срещу хотел лайпцик да споделят мнения.

Да -аз! Медицински център "Вела" нали за него става въпрос-зад аптеката! Утре смена консултация и на ортопед и ще ти кажа как е минало.Иначе 1-път идваха в нас (един мъж) мери,тегли и прегледа детето-зададе ми куп въпроси и ми направи диета за кърма.

Честити синове на Айрис и dudolina, и честити дъщерички на stasi8510 и DESIR - Да са ви живи и здрави !

Деска хайде мойто момиче ти си наред:)

Честита месечинка на  Билянка! Успех на всички мами,които са все още 2 в 1.

Олее това за ваденето на зърното от устата на бебето не го знаех,но аз намерих друг начин де! А ако ви кажа в началото как се чудехме с моя мъж как да го измъкнем това зърно  ooooh! То беше пощипване по бузите,тръшкане ,дърпане на ущето и какво ли не и той не- та не! А тогава бях с разранени зърна и не можех да издържам по много да го кърмя от болка. Ужасия.. ама от къде да знам аз че се мушел пръст в ъгала на устичката!

Иначе днес Денис ми направи същия номер с въртенето на главата-явно имаше колики защото се и напъваше и почервеня.

# 93
  • София
Здравейте на всички. Искам да питам по колко ядат вашите бебета на месец и 1-2 седмици? Днес направих пробно кърмене с Калин, резултатът ме хвърли в потрес, колкото и да не съм се справила с кантара, все много ми се стори (190 гр.  #Crazy ) И имам важен въпрос към кърмещите на поискване мами: успяхте ли да отидете вече на лекар и как стана упражнението - на мен ми предстои другата седмица, а съм си записала и час за ортопед, понеже болките в ръцете ми се влошават, т.е. 2 прегледа ще бъдат един след друг....

Айрис, <dudolina>, честита ви радост  Hug

Tony_st,  hahaha Калин си е жив пънкар откъм косата, пък ние искахме метал да го правим... Как мина с молитвата? В крайна сметка майка ми ме измъкна днес и ме помъкна на църква с Калин и така направихме въпросната молитва и ние... не, че се чувствах мръсна, но за 5 минути... за сметка на тоива майка ми вече е планирала кръщене наесен, а ние май нямаме такива намерения... роднини, ей...

kikoimery, бравос, чудесни новини за Ангела  Hug

росикв, добре дошли у дома и добре дошла "на въртележката майчинска"  Hug

Elg, аз съм с отвратителен главобол от една седмица и смятам да отида на... зъболекар в най-скоро време, мисля, че е зъб...

За коликите да похваля Колийф, много добро лекарство, но е доста скъпо! А като мине и малко време (явно действа с натрупване), направо нямам думи. Много съм доволна.

едната цица нещо не я долюбва мъника и ако успее поне веднъж в деня да почне сукането от нея, пак е нещо. С другата си почва без проблем, а доста често след като я изплюе успявам да го излъжа да посуче малко и от "лошата". Обаче това означава, че тя е доста по-малко стимулирана и съответно пуска по-малко. И като се има предвид, че и когато се цедях по цял ден, докато дребния беше в болницата, тази гърда пак си пускаше почти двойно по-малко от другата, сега ме е страх да не вземе съвсем да спре млекодобива от нея...

Дайте идеи как да се справя с този проблем...

Аз бях в същото положение и с много упоритост работата стана. Значи майката му е: редовно цедене на нежеланата гърда, предлагане ВСЕКИ път, тъпо и упорито (винаги първо нея), пробване на всички пози, за които се сетиш. В Кърмаческия има две теми за кърмене от една гърда, прегледай, на мен ми бяха полезни и съм се "разписала" по-подробно там. В резултат почти сме се преборили с проблема, има още, де, но напредъкът на Калин е голям Simple Smile

DiVeNa, АМ се предписва САМО от педиатър, а не по собствена преценка, ти консултира ли се? Как реши, че не й стига???

simeonka
, аз не бих дала сок толкова рано - безумно е според мен. Виж и в лекциите за захранването, много е подробно обяснено.

Мили момичета искам да ви почерпя - Днес нашата Билянка става на 3 месеца Simple Smile))
...
Зеленко чакам времето, когато ще подемеш организацията на бебешка среща Wink да се преброим и запознаем на живо бебоците Wink

Танче, да ти е жива и здрава. Мисля, че ще е полезно да пуснеш снимка на Билянка в кувьоза и до нея - актуална, на мен ми се събраха очите като видях във Фейсбук двете снимки една до друга.

Относно бебешката среща вече кроя планове, но е много сложно, защото всички сме разпръснати, а с количка в градския транспорт е зор. Затова питам и моля всеки от София, който би дошъл на обща бебешка среща да отговори на следнитр въпроси (най-лесно е да ме цитирате и да допишете):
1) Какъв ден предпочитате: през седмицата или през уикенда?
2) По кое време на деня предпочитате: сутрин или следобед?
3) Как ви се струва градинката пред Народния театър? Това е най-централното място, за което се сещам.

# 94
  • София
oki4, гимнастика и масаж правим вечер, към 19.15 ч. почваме, за да може до 20 ч. да сме свършили и с това, и с банята и после Калин вечеря и го слагаме да спи. Стараем се да е спокоен и да не е гладен, но и да не е току-що ял, де. Някои пъти сме пропускали масажа, защото е бил нервен, а педиатърката каза изрично бебето да е спокойно за гимнастика и масаж. Понякога е по-късно, но гледаме още да не е гладен.

Искам да питам също така дали ползвате т.нар. активна гимнастика  newsm78 Днес за пръв път сложих Калин на гимнастиката в периода на будуване, не мога да преценя дали му харесва, но нещо си мрънка там и протяга ръчички към висящите животинки - а може и да е случайно. Иначе го следя, но още не съм забелязала съзнателни усмивки. И друго, педиатърката ни препоръча при възможност да го оставяме по коремче да се опитва да си вдига главичката, но той не я вдига - как е при вас?

П.С. Не се сетих да редактирам, извинете  Embarassed

# 95
simeonka, те са ти казали, ама да кажа и аз, защото това си е  сериозно: не само, че 1-ви месец е рано и не само, че и трети месец е рано, ами и сока въобще не е подходящ за първа различна от млякото храна. Влез ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=383196.0 , има страшно много и полезна информация. На лекция на 9 месеца педиатърката-водеща направо си каза, че са били в грешка (бг-педиатрите) дълги години с това ранно захранване и че то трябва да започва най- рано 5-ти месец Peace

ivelina, аз го имам този момент сега с Ана, имах го и с батко й. Изкъпя я и докато я облека, вече се дере неистово, а имай предвид, че иначе не е от ревливите, в смисъл като й е криво, сумти, пъшка, но рядко се разревава. Пробвах да я къпя доста преди времето й за хранене и ефекта беше същия. Та си мисля, че явно нещо друго не й е сгодно Tired . А за памперсите аз винаги при съмнение взимам по- големия размер Peace
The_light_2008, какво е това "диета за кърма", че ми стана интересно newsm78 ?

# 96
пъво да отговоря за срещата:
1) Какъв ден предпочитате: през седмицата или през уикенда?- няма значение, но ако е събота или неделя мисля, че ще е по-удобно за всички, защото татковците може да ни докарат до някъде.
2) По кое време на деня предпочитате: сутрин или следобед?- следобяд, че сутрин ми е търсене докато оправя навсякъде.
3) Как ви се струва градинката пред Народния театър? Това е най-централното място, за което се сещам.
- съгласна, но няма проблем ако исмислите и друго място (Люлин Rolling Eyes)

на активна гимнастика още не съм я слагала, но ние (въпреки че сме толкова малки) си имаме осъзнати усмивки и опити да пипне нещо. Главичката си я държим изправена още от 2-3 ден. А като я сложа по коремче се опитва и на ръце да се подпира.

за памперсите- ние сме с такива на  Rolling Eyesамперс- ново бебе. В болницата си бях купила на Пуфис, но ми ги върнага и си ги ползвам и тях. Не са ни как лоши. А и цената им е къде по-евтина.

# 97
  • Варна
Да се похваля и аз - днес направих първата разходка с двете деца. Мина много по-добре, отколкото изобщо съм си представяла. Даже и аз сефтосах кърменето навън, а баткото си играеше послушно около мен.

А за Колийф-а - вчера купих втората опаковка и познайте - 5лв по-евтино от първата. Едната 29, другата 24лв. От две различни аптеки. Е, кажете ми как става тази работа...

# 98
Здравейте милички. Ние се прибрахме преди малко от разходка. Излязохме в три след храненето разходка ходихме да вземем баткото от градина и 3мата обиколихме магазините за тоалети за 40ден в събота. Беше чудесно. Баткото направо ме изуми. Там където неможеше да вляза с количката той стоеше да пази бебето без да мръдне Shocked толкова беше горд.Душичката ми той.Купих страхотна гъзарска риза за Иво ама такава каквато исках за Петьо неможах да намеря. Трябва да ходя сега до Бургас. Малкия спа през цялото време.
 Момичета на мен ми дойде цикъла и Иво целия се обрина по гръбчето и гърдичките и раменете. Другаде не. Снощи след като го изкъпах го изполях с чай от Лайка и възпалението се успокои. Днес ходих до кожната лекарка ама тя взе че не дойде и сега чак в сряда. Направо ужас тъкмо пъпките от лицето се поизчистиха и сега това Sad

# 99
Момичета,чета ви и направо ми се плаче!Имам чувството,че само моя юнак не ще да спи през нощта,а през деня не мога да го задържа буден повече от едното кърмене.Вече втора нощ се принуждаваме да го вземем в леглото при нас.Умирам от яд,защото точно това не исках да става!Как да го накарам да спи през нощта?
За секса-имам подозрението,че поне 2 месеца няма и да си помисля...Това секцио ми разказа играта.

# 100
[
The_light_2008, какво е това "диета за кърма", че ми стана интересно newsm78 ?[/b]
Аз нещо не съм се изказала както трябва.На моменти не ми идват на акъла точните думи  ooooh! изпростях..
Та исках да кажа ,че човека ми направи един списък какво да правя за да имам кърма (сън,храна ,течности и т.н).

# 101
Здравейте и от мен момичета Hug, моята малка принцеса също е с колики-давам Колийф,но не помага много,а днес ми донесоха Инфаколик от Гърция,но няма упътване на друг език освен на гръцки и незнам по колко капки трябва да давам Thinking.Моля,ако някой ползва тези капки нека да сподели по какъв начин ги дава-много ще съм благодарна ooooh!.

# 102
Привет на всички от мен и малката Радостинка.Родих секцио на 19 март в 8 часа.Малката се роди 3.300кг, 50см.Добре сме и двете.Таткото много ми помага.Много се грижи за нея.Обича да поспива ,но докторката ми каза че като спи да не я будя.Тя като огладне ще се събуди.Нормално ли е да хапва по 70-80мл като спи по 4-5 часа.През ноща не се буди кротко бебе е поне за сега.Като почнат коликите незнам как ще е.Казаха ми че към 20 ден.Днес бяхме и на вън и така сладко спеше.Явно им е добре на бебчетата като са на вън.Искам да поздравя всички мамчета и техните бебоци.  bouquet

# 103
Здравейте момичета!

макар и рядко да имам възможност да пиша ви чета , когато ми  е възможно!Искам да честитя бебчетата на всички мамчета родили през миналата седмица!
Миналата сряда ходихме на консултация, сложиха на Петя ваксина, много жал ми стана като изплака! С баткото сякаш се държех по-мъжки, но сега нещо съм лигла!Та мадамата тежи вече 4кг и е висока 53см, те качила е 1кг и 3см!
Дребната все още си се буди да пие АМ през ноща, колики си имаме, но Еспумизана помага доста! Започнах да давам Вигантол, слагам Петя вече по коремче, не че тя не си виреше и преди главата! В петък ни беше първата разходка с баткото и с малката! Беше много щастлив, искаше да бута количката! Сияеше! От около две седмици баткото ни започва да пищи за глупости, сигурно така изразява емоциите си, въпреки че не му липсва внимание, нито от моя страна нито от таткото! Много е грижовен, но на моменти се изслушва така да се каже!От една седмица спи през деня в неговото легло, но вечер иска да спи при нас! Все се бъзикаме с баща му, че му даваме още ден-два докато отида при гинеколога ми и каже как са нещата при мен!
Утре сутринта сме на чиста молитва и после ще ходим на обяд у майка и татко! В общи линии се справям със ситуацията! Разочарована съм само, че не можах да кърмя , въпреки че все още малката суче от мен преди всяко хранене, но кърмата ми рязко намалява тези дни!Ми каквото това!

Много малко майчета 2 в 1 останаха! Хайде момичета стискаме палци и чакаме хубави новини!

# 104
Честита дъщеричка на Веси Петровска. Да ти е жива и здрава!

ronja77 - спокойно, не сте само вие дето взимате бебока при вас. Ние вече 2 седмица го правиме. А аз и през деня си я държа на спалнята. Иначе като я сложа в креватчето си заспива, но сега като ни мъчат колики и то милото се гърчи, как да не го вземеш.

за секса не ми се говори- желание много, но няма. Мъжо не го знам как издържа.

Общи условия

Активация на акаунт