МАРТенки сме най-добре, всяка гушка своетo дете!

• 13 913
  • 202
  •   1
Отговори
# 135
veselina_s_p- не е лошо като идея разходката, но на нас педито ни каза да излизаме след като сложим ваксината (което ще е на 16 април). А и доколкото ми е известно и другите 2 мамита (Васида и Натси) също още не излизат, за Животинче незнам.

Ами ще поизчакаме тогава  Grinning Аз понеже мойто отроче го изкарах на втората седмица та за това си мисля, че вече всички излизате  Peace

# 136
  • София
на нас педито ни каза да излизаме след като сложим ваксината (което ще е на 16 април)

А някаква аргументация да държите детето цял месец и повече без разходки дадоха ли ви newsm78
Много ми се струва, а времето е супер... Калин го изнесохме с количка на 15-тия ден  #Crazy

# 137
Здравейте мамита!
Нямаше ме няколко дни, но вече има с какво да се похваля - малката Зара се роди на 25 март в 9.35ч  3450гр 50см в ТК беше нормално раждане при д-р Мая Василева, на която мнооого благодаря и горещо препоръчвам!!!
От събота сме си в къщи, вчера ни падна пъпчето, къпането е голям екшън при нас, защото сме с едно обривче и явно много я боли миличката, направо ми се къса сърцето!! Надявам се да не е нещо сериозно, тази вечер ще разберем!
Бих искала да пратя снимка, но не знам дали ще се справя..

# 138
  • Sofia
Вчера гушках Стела  Hug  Heart Eyes  baby_neutral
Няма такава радост ви казвам!!!  Grinning   bouquet
Толкова е красива и съвършена, щях да се разтопя направо... пу-пу, да я посерат кокошките  Mr. Green  Laughing

# 139
  • София
oki4, да не живееш някъде в моя квартал, че направо уцели цената, която ми каза моя педи за Пентаксима?
-glafira,  в Лозенец съм, лекарката ни е в Детското отделение на Кръста.

O, да ви кажа пък, какъв смях в църквата ми направиха! Ходих да питам за чистата молитва, записаха ни час, и ги питам трябва ли да нося нещо. Жената- замисли се, замисли се - и вика : "- Една бутилка олио" tooth Та така,  в събота грабваме една бутилка олио и отиваме. А, само аз и бебето ли трябва да сме?

За разходките и аз се чудя- защо ми казват първия месец- един час? След 40-то дни ли може повече? Аз изкарвам повече от един час, де.
И така и така съм тръгнала да питам- днес в София става за излизане- нали? Най - много да завали- ама не мисля че е проблем  newsm78 Все пак засега валенето е само предположение.

dilein , аз знам че чертата на корема се маха с времето.

Мами 2в1 , още малко остана! Ако не днес- то в близките дни thumbsup

Еее, ето, беее
Честита дъщеричка Зара на мама annimm!!!
                            bouquet  bouquet  bouquet
Да сте живи и здрави, много да се слушате, а грижите в къщи да ви минават като песен!!!

# 140
veselina_s_p- не е лошо като идея разходката, но на нас педито ни каза да излизаме след като сложим ваксината (което ще е на 16 април). А и доколкото ми е известно и другите 2 мамита (Васида и Натси) също още не излизат, за Животинче незнам.

Ами ще поизчакаме тогава  Grinning Аз понеже мойто отроче го изкарах на втората седмица та за това си мисля, че вече всички излизате  Peace
на нас педито ни каза да излизаме след като сложим ваксината (което ще е на 16 април)

А някаква аргументация да държите детето цял месец и повече без разходки дадоха ли ви newsm78
Много ми се струва, а времето е супер... Калин го изнесохме с количка на 15-тия ден  #Crazy
и на мен ми се искаше да я изкарам, но и таткото не дава. Но пък тази седмица ще ходим до Люлин, че там ще ни е погачата. А утре таткото влиза в болница за 1 ден да му оперират коляното и после ще си поседи малко при нас. Та ако е хубаво времето другата седмица може и да го придумам да излезнем.
Педито каза, че ако е лошо времето (студено демек) да не излизаме.

# 141
  • Варна
Еее, айде още едно бебе - честита дъщеричка на мама annimm! Да ти е жива и здрава и успех с гледането в къщи!   bouquet

Еля не мисля че ви е рано за разходка, сега нали по цял ден съм навън и се разхождам с майки в една градинка, еми всичките бебоци са на по 10-15 дни и нищо им няма на малките, даже са по спокойни в това хубаво време на въздух.  Hug

Така подновявам списъка  Тай, sisilota_88, Валентина Трейман, angel_for_you и dessiss

# 142
Зеленко дай да видим тоя цитат за ваксината,любопитна съм и затова питам! В една тема за тази ваксина доста мами са писали,че децата им са вдигали Т. А и някоя мама беше написала страничните ефекти описани в листовката и на мен ми се видяха много!  И просто искам да знам плюсовете повече ли са от минусите,за да си дам парите Peace

За разходките мисля,че всеки трябва сам да преценя,аз лично щом времето е хубаво по цял ден сме навън! Hug

Честита принцеса на мама Annimm! Много да те радва сладураната!

# 143
За срещата няма проблем,мислех на 11-ти да ни е погачата,но реших и без това да е тази събота.Свеки и леля ми твърдят,че погача се правело преди 40 ден(да не оставали стари моми и ергени след време) ми викам тогава още утре да я спретнем,колко му е.Ще му ударя 20 гр.бейлис,ако ще да се разчуе! Whistling

Аз искам да похваля Судокрема.По дупето на Ели бяха излезли едни ситни, червени пъпчици - не знам дали това е подсечено дупе, но със Судокрема точно за 2 дни дупето се оправи   newsm10 . Сега се чудя дали е подходящ за много честа употреба или да го ползвам само ако се налага   newsm78 . Ако някой знае подходящ ли е да се ползва след всяка смяна на памперса ще съм благодарна да сподели.

Oт както сме в къщи мажа само със Судокрем,при всяка смяна на пампата-и аз съм много доволна от крема,преди да се роди Ади каката се беше зачервила на шушката и го тествах,за няколко часа се оправи.Peace

Веси,мини-роклички имаше в Oviesse в Сити центъра.

Ето малко инфо за Пентаксим. За сега съм се спряла на нея,ако педи не каже друго.

Каката е ваксинирана с Инфанрикс(3 валентна-Дифтерия,Тетанус,Коклюш)+ Имовакс-полио.(полиомиелит).Тогава бяхме с алергични обриви и по принцип вървяхме малко назад като време с ваксините(не точно по имун.календар),та педито ни посъветва нея да сложим,като по-щадяща.После така и не ваксинирахме с/у хемуфилус инфлуенце(една от компонентите в Пентаксима) и противоменингитната,ще питам педи кога можем да я поствавим. Rolling Eyes

Момичета да ви питам за тъмната линия та корема ,която се появява по време на бременноста -кога ще избледнее и ще изчезне ли изобщо  newsm78

Линеа негра(май така се казваше) с каката изчезна около два мес.след раждането. Сега пък изобщо не се появи. Mr. Green

Annimm,честита ви дъщеричка Зара!Да расте здрава,красива и да е послушна!   bouquet

Окич,вие с бебката сте главни действащи лица така да се каже,та други за тарапана не ви трябват в църквата.
И ние с Ади ще поизлезнем след малко,гледам слънце вече се прокрадва в наше село. Sunglasses

Мами 2 в 1,чакам някоя да се разпише като вече родила-отдавна няма разписали се,само Деската е на отчет,та знам че ако залипсва един ден е ясна работата.. Mr. Green Heart Eyes Hug

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 11:54 от БОДЛИВКА

# 144
  • Варна
Ми мен вече ми е малко неудобно да се разписвам все още не родила  Whistling  ама ще ме извините  Hug

# 145
Annimm Честита дъщеричка. Да ти е жива и здрава и много щастлива.

Мамита, аз искам да питам как да разбера, че съвсем нямам кърма? Изцеждам не повече от 30мл и от двете гърди.

# 146
аз май само се записвам от тема на тема и нямам изобщо време да ви дочета и да ви достигна  Whistling
имах проблем с кърмата първите дни и започнах да купувам от банки, за да не храня детето с адаптирани млека, но с много мъки и усилея от моя страна-храна,много течности и сън и почивка и голямо цедене сега си имам кърма .- цедя и давам в шише, но поне е кърма  Laughing  Peace за което съм супер доволна.Иначе само спим и ядем-много ми е послушно слънцето и не плаче за сега и колики нямаме!!! та това при нас-някой да знае трябва ли да купувам някакви формуляри за ной или за педиатърката да се попълват за детето??

въпроса ми за формуляри и документи на детето??някой има ли идея?

# 147

Мамита, аз искам да питам как да разбера, че съвсем нямам кърма? Изцеждам не повече от 30мл и от двете гърди.
Ти преди или след кърмене изцеждаш толкова?

Честита дъщеричка на мама аннимм!

# 148
Аз пак да попитам, ето го пустият му слинг, никой ли не ползва такъв? http://www.snimka.bg/album.php?album_id=262534&pid=11353733
Весе, хич не ме успокои, да знаеш  Mr. Green

А ето и тоалетът за погачата http://www.snimka.bg/album.php?album_id=262534&pid=11353735  и още 2 рокленца http://www.snimka.bg/album.php?album_id=262534&pid=11353737

И още малко снимчици от първата баня в голямо корито и от разходки http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=11353932 , няколко снимчици са  Grinning

Ние отиваме на разходка и да вземем каката от градина, че да не я заболи пак корема, до края на тази седмица ще се взимаме на обяд.

Кажете пак кои сме за парка на Св. Троица?

# 149
Ти преди или след кърмене изцеждаш толкова?
ние не се кърмим, само се цедя. Уж като усетя, че са се напълнили (ама няма такова нещо). Пробвах се и в часовете за хранене да се изцеждам и пак нищо.

Общи условия

Активация на акаунт