Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 241 083
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 180
Ами помоли в някоя аптека да попитат в складовете с които работят и да ти поръчат ако има.
Благодаря IMJ, това беше първото което направих, но отговора беше, че точно този модел не го зареждали в момента. Преди били от някакви помощи, а сега не знаели кой ги разпространява.
Сега ми се обади половинката и каза, че си е намерила.

Относно новата тактика....
От 7 месеца съм в остра криза, януари направих ЯМР и се разбра от какво е. През цялото това време съм внимавал какво правя, не съм се натоварвал (освен когато.. Rolling Eyes)н е вдигах много тежко и ходих по разни доктори. Забравих да кажа, че и доста лекарства изпих и бях 10 дни на санаториум. Промяната от всичко това е, че спрях да се влошавам, даже за моменти имах и леко подобрение, но само за малко. В момента в който си помисля, че съм започнал да се възстановявам и хоп, хайде пак отначало.

От 10-ина дни започнах да се натоварвам значително повече, ходих на сърф, вдигах разни кашони, опитах и фитнес, но не ми беше добре. За момент около натоварванията болката се усилва, но най-много след ден отново отшумява и се връща старото ниво. Продължавам леко по леко да отслабвам (стимулите не са само облекчаването на кръста), ще се опитам да намаля седенето пред компютъра и да го заменя с някакво движение, дори от стая в стая. Първите ми опити бяха доста плахи, очаквах да се влоша защото игнорирах всички съвети до момента. Ходенето на влажни места, силното натоварване, влизането в студена вода са все неща които уж са противопоказни. За сега съм доволен от резултата, ще видя как се развивам до есента, ще карам все повече сърф, ще си купя колело тези дни, времето се оправя - надявам се всичко да е на "6" Mr. Green Болките не са повече, даже дано не си въобразявам, но имам леко подобрение. Дори и да не е така поне върша част от любимите си неща и съм малко по-полезен в къщи.

Лично за себе си, операцията я сложих някъде дълбоко в килера (а я ми вижте първите постове Embarassed).

Относно хранителните добавки: Имам близък фармацефт, и той категорично е против БЪЛГАРСКИТЕ добавки. Каза, че те не са лекарствени средства и съответно не подлежат на такъв контрол. Кръсти ги "гаражна търговия" за много пари. Според него било добре ако попадна на такива които поне да не ми навредят, само някакви пари ще съм загубил. Не ми препоръча някакви вносни, просто беше категорично против нашенските.

# 181
Марчони , добре си направил като си "сложил операцията в килера " , но май и натоварването ти идва в повече . МИналата година с такъв страх влязох в морето - нали водата все пак е студена за нас , а така обичам да плувам . Е , реакцията не беше толкова силна и затова си стоях поне 30 мин . във водата  Laughing Не ти ли пречи карането на колело ? Аз например не мога да си изпъвам и двата крака - веднага се схващат . Това ме кара да мисля ,че няма да мога и велоергометър да ползвам във фитнеса .

А за хранителните добавки съм съгласна - няма никакъв контрол . Наскоро се запознах с дейността на една фирма , която предлага такива добавки ( и други неща също ), Греен МАстер   и не съм много убедена в ползата от ползването им . НАпример при нервно напрежение те имат препарат , ползвахме го в къщи , имаше ефект , но предпочитам да си направя трите "М " на чайче  - мента , мащерка и маточина и така да се успокоявам  Laughing И разбира се малко количество за "наздраве "  LaughingСега е рано да го кажа .

IMJ , с диагноза "рак на гърдата " , ако е опериран в ранен стадий , майка ти може да си живее и 20 години . А ти по -добре се стягай , защото пропускаш шанса да се радваш на живота , макар и с дискова херния .

# 182
Страхме е да се похваля, но от миналата седмица ходя на лазер терапия и има голям резултат до момента Simple Smile

# 183
Здравейте на всички!
Аз ходих до Павликени да ми наместят прешлените че ми били разместени два от тях . Все още не усещам да има някакъв ефект. Не зная колко време ,(ако е бил наистина прищипан нерва) ще коства за да се възстанови.Някъде четох че се възстановявал по 1мл. на денонощие но не мога много да разбера какво значи.  Rolling Eyes Rolling Eyes
Времето се стопли и никой нищо не казва за конгреса.

# 184
То ,ако ставаше с наместване ,нямаше да има операции.Кой ти каза,че са разместени?Този който ти ги намества?При една добра ман.терапия,ефекта трябва да е веднага.Наместването е отблокиране на мускулатурата.Едвали ще ти подреди разместените прешлени.

# 185
Алли, както казва Aha, ефектът трябва да е веднага. Peace Съпругът ми преди да го оперират ходи при шиатцу-терапевт и при киропрактикер, които го понаместваха временно, но твърдяха, че за по-леки случаи помагат трайно.

# 186
  • София
О, Ванилия, привет!

Съвсем ни забрави ти!  Hug
Сподели как е мъжът ти, колко месеца минаха от операцията? Какво следоперативно лечение проведе?

# 187
Привет!

Не съм ви забравила, Софи, Simple Smile чета ви, от време на време, но само веднъж писах незабелязано Wink. Много нови дискоманиаци виждам. Confused Поводът не е за радост, но все пак е добре, че темата се е разрастнала и все повече хора могат да намерят подкрепа тук.  Каня да направя един блог за дисковата херния, в който да събера всички възможни начини за лечение, предпазване и т.н. Ако има доброволци да помагат, може да стане по-скоро.

Мъжът ми, да чукна на дърво, е много добре, няма никакви оплаквания, въпреки че едната му ДХ си стои. Минаха 7 месеца от операцията, работи от втория месец. Ежедневно прави гимнастика и се разхожда. Вече може да ходи с часове без умора и аз го моля да спрем да починем. Понеже работата му е седяща, ме купиха стол, който да осигурява постоянно движение на гръбначния стълб, ефектът е като да седиш на топка. Няколко седмици след операцията беше на подводна възстановителна гимнастика. Сега вдига до около 5 кг, което никак не ми харесва. Два пъти вдигна сина ни и ми призля, защото е 11 кг, за щастие нищо не му стана, но не мога да го разубедя да не си прави подобни експерименти.

Приятно прекарване на празниците ви желая! Hug

# 188
  • София
Ванилия, толкова се радвам да чуя такива хубави новини!

Трябва по-често да пишеш, за да ни окуражаваш!  Hug

ПП. Не беше незабелязано писането ти  Wink

# 189
Момичета , боядисахте ли яйцата ?  Hug

# 190

Здравейте и наздраве, че нещо традицията взе да поотмира  cheers

Не съм писал няколко дни, защото при мен няма нищо ново, но ви чета редовно.
Нещо не се говори за конгреса. Май липсват желаещи и изглежда ще си останем без партия. Жалко, защото всички сте много готини и наистина много искам да се зпознаем наживо. Жена ми също постоянно ме ръчка: "Айде бе, какво става с дискоманиаците, няма ли да ме водиш на конгрес?"
Решил съм да направя последен опит да задвижим нещата и ако срещна подкрепа , ще се радвам.
Елпи спомена, че е заета от първи до шести Май, а предполагам, няма да е единствената, много хора си планират дългата почивка за други цели. Затова, какво ще кажете за 16 и 17 Май? Това е съботата и неделята между тези две съботи, в които се отработват трети и четвърти (поне такава ми е информацията) и е кажи-речи единственият вариант Май месец.
Датата не е толкова важна. Ако има дори и един човек, който наистина смята да дойде, Аз ще участвам със сигурност. Само, моля ви, пишете, че да се организираме овреме. 

С тръба зова свойте братя (по съдба) - всички на конгрес  bg

# 191

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !

easter

Честит Великден! Бъдете щастливи и здрави!

# 192
  • София
Христос Воскресе!
Повече светлина по пътя ни, повече доброта и любов в сърцата ни!

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 11:46 от sophsan

# 193
Честит празник,  бъдете щастливи и много настроение на този хубав ден.

Текс, за конгреса  моите работи се объркаха, първо мъжа ми се пада  на  график в работата дежурен, двата свободни дни , които ще имаме ни се налага да пътуваме, та сега не мога да умувам за другите дати

# 194
 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ,  МИЛИ СЪФОРУМЦИ !

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 12:30 от ***elpida***

Общи условия

Активация на акаунт