Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 241 089
  • 1 163
  •   2
Отговори
# 195
Относно хранителните добавки: Имам близък фармацефт, и той категорично е против БЪЛГАРСКИТЕ добавки. Каза, че те не са лекарствени средства и съответно не подлежат на такъв контрол. Кръсти ги "гаражна търговия" за много пари. Според него било добре ако попадна на такива които поне да не ми навредят, само някакви пари ще съм загубил. Не ми препоръча някакви вносни, просто беше категорично против нашенските.

Христос Воскресе!
Честити празник и от мен!

Относно добавките - аз изпих три литра алое Форевър и бях писала за това. Има и линк за тези продукти,  там има и добавки доколкото си спомням. Малко са скъпички, но много се говори за алоето като ефективен продукт.

опитах се да изпратя линка на алоето, но отново се появи спам. Ако някой се интересува да пише в търсачката "форевър ливинг продъктс българия"

Като говориме за конгреса не е ли малко късно да организираме за периода 1-6-ти май? Ако решиме да е на Трявна може и да се включа, защото може би ще съм в този район за Гергьов ден и ще е лесно. Относно 16-17-ти май - струва ми се, че ще сме изморени от толкова много пътуване по тези пролетни празници и още едно кръстосване на България ще дойде множко.

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 17:25 от OK

# 196
  • София
Мен нещо ме удариха финансите и започвам да се замислям за банята в Овча Купел (или някъде в София ).
Аз почти всеки ден минавам покрай тази баня - каква ирония само  Flushed

Какво ви е мнението за нея?

# 197
  • Бургас
ХИСТОС ВОСКРЕСЕ!  easter

Здравейте и от мен, тия дни не съм се разписвала. По повод конгреса, Текс много ми се иска да направим конгрес и аз съм първа писта за това, само ако може да не е май месец защото това е най-тежкия  newsm53 за нашето семейство: на 6 май е гергьов ден - сина ми се казва Георги, на 22 май - дъщерята е абитуриентка smile3501, на 28 май - сина има рожден ден.  newsm44. При тази тежка програма по-рано от средата на юни и факир да съм (а аз не съм  smile3518) няма да имам финансова възможност да ходя където и да било въпреки, че много ми се иска.  wflag Затова в списъка съм, след края на май.   superuu

# 198
Мен нещо ме удариха финансите и започвам да се замислям за банята в Овча Купел (или някъде в София ).
Аз почти всеки ден минавам покрай тази баня - каква ирония само  Flushed

Какво ви е мнението за нея?
        Аз ходих там преди около две години за 10 дни с направление. Много съм доволна, възтанових се трудно и продължително  без лекарства. Така успях да си кърмя детето. Най-голям ефект имаше от мануалната терапия, правеше ми я кинезитерапевт Лъчезар Василев.

# 199
Eййй , стопли се времето , къде слънчево , къде дъждовно , дискохерниманиаците са навън newsm62 Как сте хора ? Как изкарахте великденските "пости " newsm62 Почти всеки познат или приятел  ми се оплаква от преяждане newsm62 А болките как са ?
Лили , нещо започваш да се губиш .

Ванилия , не си незабелязана ! Радвам се ,че съпруга ти е добре , но да се пази повечко !

# 200

Лили , нещо започваш да се губиш .

Не се губя, Наде, просто наистина използвам всеки хубав ден да съм навън. А последната седмица бях при мама и нямах нет. Наистина е голям кеф да се разхождам през тези хубави пролетни дни. Пък и още не мога да се нарадвам на движението. А постите са мираж за мен всяка година. Не само не постя, ами и качих още повече кила. Знам, че ми пречат и не ми  е конфортно, но нали си е сладко да си хапвам. А какви хубави кифлички и козунаци направихме за Великден (изсилих се-сестра ми и мама)   chef   !!! А зелената салата колко ракийка изпи, пък тя една хубава...
Ванилия, дай, моля те, инфо за стола на мъжа ти. Много е интересно за него, сигурно и в Бг ги има такива. И се радвам за мъжът ти! Дай боже да продължава все така добре. А втората херния сигурно не му пречи и дано не се сеща за нея повече!

# 201
ОК, ето това е столът - http://www.spinalis.hu/spinalis_szekek/hacker/ - в менюто вляво са изброени 8-те модела. Уж в сайта има превключване на английски, но не всичко е преведено. В описанието на столовете пише, че предотвратяват грешните стойки на тялото, седалката следва движенията на тялото /заради пружината/ и така поддържа идеалната стойка. Мускулите на гърба са постоянно активни /пак заради пружината/. Същият ефект има и топката, но някак не върви да седиш на топка на работа Wink.

# 202
Малее,каква огромна тема,не можах да изчета всичко,но да се включа и аз...Цели 8г.влачих двете си хернии,след всеки КТ и ЯМР се олазваше,че стават все по-големи.Едва ли има лекарство,което не съм пробвала.Като започнах да си влача десния крак реших да се оперирам.Преди година и половина затворих очи и го направих.Страх-не страх-вече нямах избор.Да чукам на дърво-оттогава нищо ми няма.Горещо препоръчвам началника на неврохирургията в Болница Токуда-др.Кондов-чудесен специалист и прекрасен човек.Не съжалявам.Разбира се,това е последната мярка,която трябва да вземе човек,не агитирам никого за подобна интервенция,но понякога е по-добре да се направи навреме,защото после може да е късно и да няма смисъл.Поздрави на всички.

# 203
Малее,каква огромна тема,не можах да изчета всичко,но да се включа и аз...Цели 8г.влачих двете си хернии,след всеки КТ и ЯМР се олазваше,че стават все по-големи.Едва ли има лекарство,което не съм пробвала.Като започнах да си влача десния крак реших да се оперирам.Преди година и половина затворих очи и го направих.Страх-не страх-вече нямах избор.Да чукам на дърво-оттогава нищо ми няма.Горещо препоръчвам началника на неврохирургията в Болница Токуда-др.Кондов-чудесен специалист и прекрасен човек.Не съжалявам.Разбира се,това е последната мярка,която трябва да вземе човек,не агитирам никого за подобна интервенция,но понякога е по-добре да се направи навреме,защото после може да е късно и да няма смисъл.Поздрави на всички.

marges, добре дошла при нас! Разкажи малко по-подробно за операцията - каква е, на кое ниво и какво усещаше след операцията. Също така ще е интересно имаше ли болки и какво значи "влачих си крака"? След операцията как е чувствителността?

# 204
Да,имах болки на приливи и отливи,облекчаваше ме напоследък само Дипрофос-а.През последния месец преди да се оперирам болките станаха постоянни,особено при дъждовно време.Първоначално ме болеше кръста,после болката премина по десния ми крак,прогресиращо надолу до палеца.Получих изкривяване на стъпалото до 45 градуса,нямах сили да го повдигам като ходя,а леко го завлачвах.И така един ден изправяйки се останах като стара баба приведена без да мога да се изправя в цял ръст.Понеже съм медицинска сестра в неврохирургия ме приеха веднага.
 Самата операция така и не знам колко продължи-1,30-2 часа,опомних се в стаята.Първата нощ беше ужасна,не можех да се завъртя наникъде сама,но с обезболяващи оцелях до сутринта WinkНа следващия ден ме изправиха рехабилитаторите и почнах да скитам по коридора.Болката в крака я нямаше,само раната ме болеше,което приемам за нормално.На 3-я ден имаше купон в болницата,аз успях да се намъкна в цивилните дрехи и да уважа купона за 30 мин. smile3501На 5-я ден ме изписаха вкъщи,след 10-я болката от клъцкането почна да отзвучава.3 седмици след операцията се осмелих да се навеждам(дотогава само прикляквах),а след 2 месеца се върнах на работа да си влача тежко болните.Това е.Не съжалявам нито ден за това си решение.Сега да чукам на дърво ми няма нищо.
Разреза е малък,защото се работи под микроскоп-за 2-те нива общо ме резнаха 4-5 см.Пожелавам здрави кръстчета на всички.
Извинявам се,ако съм била много подробна Embarassed

# 205
 marges , в  коя болница в  неврохирургично отделение  работиш ?

# 206
Ох,момичета и момчета така се нашишках за 3-4 дни,че просто не мога да повярвам.Та то не бяха козунаци,сладки,ракийки,ядене като за последно. LaughingЗабелязах,че като хапна повече от колкото трябва започва да ме боли кръста,ама като не мога да се спра.Сега явно от килограмите които качих ме наболява.Надявам се с повече разходки да поотслабна-сега се затопли.Но тази вечер пак гости и ядене и пиене.Да се похваля-купих си хлебопекарна и сега всеки ден пробваме рецепти за хляб и познайте пак каква дегустация става.А хлябовете са толкова неустоими.Ще отслабвам с хляб май Joy Joy

# 207
Да се похваля-купих си хлебопекарна и сега всеки ден пробваме рецепти за хляб и познайте пак каква дегустация става.А хлябовете са толкова неустоими.Ще отслабвам с хляб май Joy Joy

IMJ, добре дошла в отбора!   Hug Не си само ти с качени килограми, ако това те успокоява.
От една година ги гледам и много малко ми трябва да си купя хлебопекарна. Но като знам какво ще стане сърце не ми дава. Казват, че правели страхотни кексове. А аз обожавам хубав бухнал жълт кекс   chef  но не мога да си направя   Cry
Моля те да споделиш какви видове прави твоята пекарна. Бяха ми акзали, че на Мулинекс били най-добри. Твоята каква е?

# 208
Горещо препоръчвам началника на неврохирургията в Болница Токуда-др.Кондов-чудесен специалист и прекрасен човек.Не съжалявам.

Наде, тя си казва къде е работила - в Токуда.
marges, след като казваш, че работиш в неврохирургията разкажи повече за отделните случаи при вас от операции от ДХ. Как се движат процентите на успешните операции спрямо неуспешните? Не може да не знаеш и да те е интересувало, след като и ти си потерпевша. И какъв метод използнат там докторите - само микроскопски ли?

# 209
Лили , точно от това се опасявам - че работи там .

IMJ , скъпи ли са тия хлебопекарни , че и аз искам да си взема . Омръзна ми да меся , а напоследък не купуваме хляб , защото не ни харесва .
Аз пък не съм преяждала по празниците и ми е много добре Simple Smile Изядохме само три козунака и хапнахме много малко агнешко , повече салатки . Решила съм да не прекаляваме с яденето , а да се вталяваме . Оф това време да се оправи най - накрая ,че тия дъждове , макар и пролетни втръсват . КОгато е топло изполвам все да съм из природата , в движение и като се гледам не съм загубила форма . Днес смятам да мина поне 3-4 км - дано да не вали .

Общи условия

Активация на акаунт