Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 098
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Добре завърнала се, Елпи! Hug
Радвам се, че си изкарала чудесно!

Добре дошъл, МитакHug
Щом ни четеш, значи знаеш колко топло приемаме новите!  Simple Smile
Сериозно, просто ми се струва вече, че девизът на нашата партия ще бъде: "Много сме, силни сме!".  Mr. Green
Годините  не са ти много, съдейки по информацията от снимката, но както знаем дисковата херния не пита. Това с фитнеса с прецизно изработена програма, за мен е много добро решение. Миналата година като ходех на рехабилитация във ВМА рехабилитаторката ме слагаше всъщност на фитнес-уреди. Бях се зарекла след това да продължа да ходя, имам два фитнеса наблизо до нас и ей-на, пусти мързел, не продължих!  Embarassed

# 331
Софи , кои уреди използва във фитнеса ? Да тръгвам и аз ,че искам да сваля малко килца  Joy
Относно екскурзията - голямо плюскане беше на закуска и вечеря и малко загладих косъма  Joy Нали сме хора и искахме да опитаме от колкото може повече ястия . Обаче май скоро няма да ида в Гърция . Не ми харесва отношението на гърците - пълно е с българи , а те се правят че не разбират и не говорят български език .

# 332
  • София
Ох, Елпи, дали ще успея да ги обясня!
Не ми се смейте много на лаишките обяснения!  Embarassed
Значи ползвах велоергометъра, кростренажор, един уред, който имитира гребане, но гърбът е подпрян и се извършват движения с краката и ръцете, уред, при който се работи само с крака - избутваш до пълно разтягане на краката, като уредът е с пневматика и позволява постепенно да се увеличава силата за избутване. Имаше и още нещо, но не си спомням какво.  Thinking

# 333
mitak10, чудесно е, че изпрати ЯМР! Това беше за "Добре дошъл!" и от мен.
Хубаво би било да "си ги мериме", но скапаните апарати за ЯМР в нашата болница (които иначе вземат безбожни суми) нямали възможност да ми дадат на файл или диск снимката. Ако може по някакъв начин да я фотна и пейстна тук моля кажете ми.
Значи първо не видях изместване на прешлен. При мен л4 спрямо л5 е супер накриво. Това е проблем при мен от преди много години от сериозна спортна травма. Но изглежда много по-кофти от разположението на твоите прешлени.
Второ наистина си имаш страхотна "красавица". Как го правите бе хора това с такива хернии и да не те боли нищо!  #Cussing out Направо не знам що за организъм имам-моята протрузия беше 2/3-ти на твоята и умирах.
Трето я раздуйте малко по-подробно за фитнеса, че едва се сдържам да не хукна. Софи, справи се блестящо с обясненията и направо ще отида да прегледам уредите във фитнесзалата на сина ми, да видя има ли такива уреди.
И последно-mitak10, защо не пробваш с мануална терапия да помогнеш на хернията да се намести? Ти си спортист човек и си млад и според мен има голяма вероятност да ти помогне. Вярно, риск голям е.

# 334
Мдам , знам ги  LaughingИ съм ги ползвала преди да се подредя . Ще пробвам и аз , тъкмо с мъжа ми ще ходим заедно , както правехме преди да се херниирам  Joy

# 335
Митак,какво е това нещо?А аз си мислех ,че имам херния.Интересното ,че е задържана и не провисва надолу.

# 336
ОК опитвах мануална терапия,aha и докторите се учудват... Ето цялата ми история: Първата криза получих още през 2001 година,но с едноседмично лечение с някакви инжекции всичко беше забравено.След 2-3 години още едно "захапване",но тогава така бях затънал в проблеми,че въпреки болките на другия ден с познатите за всички вас ЗВЕРСКИ болки станах от леглото да си изпълнявам задълженията,изпих 2 нурофена и с охкане и ахкане започнах да си върша работата.Не знам какво чудо стана тогава,но до вечерта болка НЯМАШЕ.Ех,да бях се сетил тогава да се замисля за снимки,ЕМГ-та и т.н...Няма болка-няма проблем.Та така си минаха още 3-4 години.Без болка.Проблема се прояви към края на 2007 година.Заминах за чужбина да работя.Парите добри,работата върви-живота прекрасен...Само за месец обаче.След месец ме хвана кръста.Същата огромна болка.Аз обаче търпя и си работя.Едва се тътря,но работя.Брей,да мине,да мине...не минава тази болка.Съвсем леко намаля болката след около седмица,но все още си беше силна.И така ЦЯЛА ГОДИНА.Реших вече че е крайно време да си дойда да се лекувам.Дойдох си към края на миналата година.Починах си една седмица и при едно "невинно" слизане от колата на един приятел кръста ме сряза отново.Хм...Лоша работа,ама аз пак си починах в леглото и уж се закрепих.Месец по-късно(точно след Нова година) вдигнах едно диванче и хайде честита нова криза.Ееееее,много зачестиха тези кризи.Я дай да видя какво става.Скенер- дискова херния+протрузия.Първи мануален терапевт-"Нямаш грижи,ще те оправя" 10-ина сеанса (по 25 лева)- НИЩО.Каза ми между сеансите да правя едни упражнения-болка голяма.Спрях упражненията-болката намаля.Ами,спрях и сеансите.Хайде при друг терапевт.Там ново двайсе "Имаш херния,но болката ти идва от разместени прешлени,а не от хернията.Сега ти намествам единия,след 3 дни ела и за другия.Пий тези хапчета и бий тези инжекции и ще си нов човек".Пия си аз хапчета,бия си инжекции,"наместиха" ми и другия прешлен,ама нещо "новия човек" го няма.Къде,къде,хайде на Павел баня,че там "...всичко болно хвърля патериците и тръгва да тича..."Искат ЕМГ за клинична пътека.Ами направих си ("предкоренчева увреда на S1 коренче").В павел баня още след първата екстензия се изкривих странично поне с 15 градуса.Голяма болка,но търпя и ги продължавам.Не можаха да ме изпишат,на 10-ия ден.Толкова зле бях...Слагаха ми системи + 3 вида инжекции само и само да ме вдигнат на крака и да ме изпишат.Така си и тръгнах с голямата болка...на 14-тия ден.Криво-ляво се прибрах (че бях и шофьор).Лежа си в леглото,чета си форуми и мисля ли мисля...Стигам до извода,че ще се оперирам.Сетих се обаче,че докато работих в чужбина,като че ли болката беше малко по-поносима,отколкото сега като "пазя" леглото.Та се столи времето и реших да се раздвижа малко,като все още бях убеден,че ще се оперирам (тук много ми помогна смелостта на ОК която вече 2 пъти е "преспивала" в операционната). Както писах в предишния си пост,само след 10-ина дни започнах пак да се навеждам и се чувствах невероятно добре.Бях отново пълноценен човек.Направих си ЯМР и спрямо скенера 3 месеца по-рано не се виждаха някакви усложнения или подобрения от мануалната терапия,екстензиите и спортуването.Аз,обаче,въпреки че се чувствах много добре и почти не изпитвах болка,знаех че Тя ме дебне и чака само едно грешно движение.Викам си:"Защо пък да и слугувам на тази херния до края на живота си?Сега съм добре,а на зима?Ами това S1 коренче  дали не загива с всеки изминал ден като се опира постоянно в хернията?"Вие,драги съфорумци,задавате ли си тези въпроси?Аз реших (въпреки че повечето хора около мен ме разубеждаваха,а виждам че и тук не сте много "ЗА" радикалните мерки),че е време да се излекувам.Хващам си сакчето с 2-3 тениски и една пижамка и към София.На 27-ми април имах уговорена среща с неврохирурга,който си бях "заплюл" от информация събрана по интернет.Прие ме човека,прегледа ме,хоспитализира ме и 24 часа по-късно вече нямах херния...Та така разсъждавам аз.КОЛКОТО ПО-НАВРЕМЕ,ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!! Извинявам се за дългия пост...

# 337
Не разбрах.Вече си се оперирал ли?Аз прехвърлих набързо писанията,може би съм пропуснала.В интерес на истината май ти писах  и аз в другия форум\тук съм с партизанско име|.Някъде през януари.

# 338
  • София
Ха, обичам истории с неочакван край!
А разказването определено ти се удава, МитакPeace
Значи си съвсем прясно опериран...
Дай малко повече подробности за болницата и лекарят, които си избрал.
Кажи как ти върви възстановителния период.  Hug

# 339
aha опериран съм от 28-ми април.Софи умишлено премълчах болницата и доктора,за да не решите,че съм някой комерсиален агент-подстрекател,който агитира хората да се оперират.Все още съм с аграфите,които са ми сложили вместо конци.В понеделник (11-ти май) ще ми ги махат.Дотогава ми казаха предимно да лежа.С нетърпение чакам да ми кажат какво да правя като ми махнат аграфите,защото сам се убедих,че от лежане полза няма.Искам да се движаааааааа

# 340
А бе, mitak10, що така ни изпробваш бе човек! Това не ми хареса! И аз се ядосвам аз ли съм най-големия карък! Нали нямаше болки? Сега изведнъж си опериран! И по посочената дата излиза, че си прясно опериран. Е, раздувай сега как си след операцията. И докато разказваш внимавай да не се сецнеш  Laughing

Софи ме изпревари! И аз исках да се движа и то много, след 4 месеца лежане ама нееееее! Чичо доктор не дава. Пък и не бързай с движението. Даже и в леглото се обръщай "като кебапче"-без повиване на гръбнака. Това е превантивно срещу сраствания.

# 341
ОК правилно си ме разбрала.Оперирах се,въпреки че нямах почти никакви болки.Не знам защо е нужно да се ядосваш.В дългият си пост написах защо взех решение да се оперирам въпреки отшумялата болка.Не искам да карам друга зима както последните две и исках да спра залиняването на засегнатия нерв от постоянния допир до хернията.Не мога да дам точна информация как съм след операцията,защото си стоя още с шева и почти постоянно съм в леглото.Имам болки,естествено,но сложете и най-здравия човек в леглото за 10 дни като става само до тоалетна,пък да видим как ще се почувства.А и този шев опъва също...

# 342
ОК правилно си ме разбрала.Оперирах се,въпреки че нямах почти никакви болки.Не знам защо е нужно да се ядосваш.В дългият си пост написах защо взех решение да се оперирам въпреки отшумялата болка.Не искам да карам друга зима както последните две и исках да спра залиняването на засегнатия нерв от постоянния допир до хернията.Не мога да дам точна информация как съм след операцията,защото си стоя още с шева и почти постоянно съм в леглото.Имам болки,естествено,но сложете и най-здравия човек в леглото за 10 дни като става само до тоалетна,пък да видим как ще се почувства.А и този шев опъва също...

Радвай се, че опъва-при мен големия проблем беше като започна да сърби...Всъщносхт операцията ти каква е и колко е голям разрезът?
Кажи, моля те, какво точно те боли? За мен е много интересно защото и двата пъти при мен болка след операцията нямаше. Никаква. Сякаш нищо не е било. но след няколко месеца започна по малко. Вярно, че имах още една херния, но тя уж не ми пречела.
Митак, ти сигурен ли си, че няма някаква пареза на краката? То това не боли, просто при допир е особенно чувството. И да питаш докторите кога ще ходиш на санаториум и за срастванията.

# 343
ОК операцията е микроскопска.Да ти кажа честно от прочетеното в интернет и по думите на един неврохирург при който се консултирах първо (още през януари,преди да отида в Павел баня),очаквах след операцията да нямам никакви болки и даже да ме изпишат на следващия ден,но болки имах.Първата нощ изобщо не можех да се обърна на една страна,а по гръб не мога да спя.Едва на следващия ден ми разрешиха тепърва да се изправя и да направя няколко крачки,а аз горкия си мислех че ще ме изписват.Не знам защо стана така.Не съм много сигурен колко е голям разреза,но мисля че е от порядъка на 3-5 сантиметра.Стоях в болницата цели 5 дни.Общо взето всички бяхме учудени от моя случай.Докторите,че с такава огромна херния аз влязох почти без болки в болницата,другите пациенти с моя проблем,че съм се изправил още на другия ден и аз,че изпитвах болка след операцията,защото бях настроен за изписване на следващия ден,а всъщност стоях 5 дни.Нямам пареза Лили.Чувствителността на краката ми е нормална.По-скоро еднаква.Ходех си и на пети и на пръсти.Мисля,че е от една страна заради широкия ми вертебрален канал и,от друга,защото хернията ми беше добре "центрирана" медианно

# 344
Митак, ти си щастливеца между нас! Щом нямаш пареза това е много добре! А за болките - може би аз подвеждам. След първата операция ме вдигнаха 24 часа след операцията (моята е като твоята). Аз немъднах тези 24 часа и не знам дали щеше да има болки през този период. Втория път ме държаха нарочно 5 дни в леглото като ми беше разрешено само да се обръщам настрани и то внимателно без усукване. Пак не знам дали щях да имам болки. В мои постове след втората операция бях споделила, че лежането след операция предпазва от сраствания. И точно срастванията са рецидивите след операциите. Така че по-кротко с движенията. На 19-ти стават 3 месеца от втората ми операция и за това време освен нормални женски работи, и то избирателно, без тежести  инавеждане правя само разходки и то с колан. Така че попитай твоите доктори какво да правиш в по-далечен план защото няма гаранция - аз съм добър пример.

Всъщност не изписват веднага защото слагат системи Манитол и задължително антибиотик . Сигурно заради това не са те изписали.
Митак, имам въпрос-каква ти е била позата на операцията? Мен и двата пъти са ме провисвали с колани и имах лоши синини и болки на ръката и краката от връзването.

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 14:54 от OK

Общи условия

Активация на акаунт