Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 241 115
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 210
Машината ми е Мулинекс 5000.Струва 209 лв.Все още кекс не съм правила .Пробвам хляб,но си направих козунаците в нея и станаха страхотни.Не се чудете,много е удобно и лесно.Единствения недостатък е ,че се яде много и това се лепи,а за нашата диагноза не е препоръчително както знаем.Взех я по велик ден и не съм изпробвала все още всичко.

# 211
  • София
Здравейте,
Как сте днес?  Hug
Наистина тези дъждове и ветрове омръзват вече!
И аз си мечтая за хубаво време, за да можем да си направим малка екскурзия през уикенда.  Simple Smile

# 212
Лили , точно от това се опасявам - че работи там .

LaughingСигурно мислиш,че като на персонал ми е обърнато по-голямо внимание или просто си правим реклама,нали?Не е така.Имам наблюдения и от впечатленията на другите пациенти.Някои идват на колички,други на лежащи и не мога да ти опиша какво е удоволствието,когато тези хора си тръгнат на крак-не съм единствената.Освен това от 2 седмици вече не работя там (не ми взеха детето в ДГ и раб.време не ме устройваше)-но това е друга тема.Върнах се в НХ на "Пирогов",където бях преди да отворят Токуда.И за там мога да кажа много хубави неща,но да не изглежда пак реклама,просто разказх къде ме оперираха и че съм доволна.Това е. newsm53

# 213
Здравейте,
Как сте днес?  Hug
Наистина тези дъждове и ветрове омръзват вече!
И аз си мечтая за хубаво време, за да можем да си направим малка екскурзия през уикенда.  Simple Smile

При нас е само вятър и вчера минах поне 5 км, но от вятъра и студа ми остана едно ужасно глаоболие и треска. Общо взето тази смяна на налягане и време не може да не ни се отразява. И при мен се получават някакви моментни болки, и то като лежа. Притеснена съм общо взето, но се старая да не мисля за тях, защото забелязах, че като не мисля и не ме боли. Хубаво е, че като вървя нищо ми няма.
Момичета, наистина имаме проблем с килата. Определено бях по-добре след операцията с 12 кила по-малко. Сега коланът ме стяга отвратително на корема, въпреки, че не изглежда голям, и даже го махам. Преди месец го нямаше този дискомфорт.
marges, и аз два пъти влязох в неврохирургия с патерици и бастун, почти на легло и излязох с "двойката", та за това те питам ти какво изпитваше след операцията. Имаме във форума колеги, които казват, че имат болки доста след операцията, а аз нямах и двата пъти. А искам да ти кажа напълно откровенно, че сме доста чувствителни към постове, изглеждащи като реклами. Твоите постове дават хубави суперлативи за операциите в двете болници и има много колеги, които чакат инфо за доктори и болници. Това го пиша при положение, че сме те притеснили с някакво недоверие. Но както и да е, ако поопишеш повече подробности ще им помогнеш много.

# 214
 IMJ ,  не е скъпа хлебопекарната . МАлиии и аз вече сериозно се точа за такава newsm44 

marges , не се чуди  ,че сме недоверчиви , защото всеки си е изпатил от силно рекламирани специалисти в коя ли не област .

Аз днес си минах планираните километри опакована с колана и сега чакам резултат - панталоните ми да падат  Joy

Софи , днес слънчицето се усмихна и вече настроението се качва нагоре . Макар че , аз си имам начини да си го подобрявам и когато времето е лошо .
Времето е страхотно ! Усмихвайте се повече и по -малко болки  Hug

# 215
Ох, и аз вече съм в групата. От 2-3 дни имам опъване и болки в кръста. Досега толкова силно не ме е боляло. Днус на работа ми се приплака след обяд. Мазах се с гел диклак, но нищо. След работа само аз си знам как отидох при личната - каза дископатия- лошо.Сложиха ми една инжекция и се прибрах.Изписа и хапчета но не ги взех, били скъпи. Сега малко ме поотпусна, но да видим утре.
Брее, много боляло, ще се мре ли?

# 216
 mamadanii , какви хапчета ти изписа личната ? Болката ти отива ли по крака и ако отива , къде ? Изтръпване ? ПАрене ? Мравучкане ?
Кажи ми какви са ти лекарствата , за да ти намеря по -евтини варианти на тях  ( ако има такива , но не мога да гарантирам за ефекта ) . Някои ОПЛ изписват само скъпи хапове ,защото си мислят ,че това , което е излязло на пазара последно е най - добро . Каква ти беше инжекцията ? Няма да се мре , но доста ще те боли - завиди каква точно ти е диагнозата . А тя не може да бъде поставена без скенер ( на първо време ) . Освен това личната е трябвало да те прати на невролог . Я , ми кажи - направи ли ти тестове - кара ли те да се навеждаш , опипва ли гръбнака ти за болка в определени точки и т.н . Изобщо как премина прегледа ти .

# 217
  • София
Здравейте, някой от вас, които е подавал документи в НОЙ, може ли да ми каже  колко рано е добре да се отиде и от колко часа почват да приемат, за да се мине по бързо. Чух, че били големи опашки. Имам резервация за Поморие от 5.05.

# 218
ELPIDA    На прегледа само казах че ме боли много кръста и чувстав как ме опъва гръбнака и на мемонти приклякнам. Това беше.
Сложи ми инжекция Ultrademoplast, като клед нея малко ме поотпусна и затопли. Но сега както стоя на компа пак чувствам болка малко над опашката като че ли ми усукват гръбнака. Лекарставата още не съм взела - Milgamma -видях в нега 42,5лв и към него Mudocalui.Поне така ги разчитам. Ей сега ме извика шефа, направо ме прекърши такава болка. Явно мина действиено та инж.
Имало наблизо до нас някакъм спортен масажист, довечера мисля да ида. Да пробвам на няма прищипано . Чакам съвет о теб

# 219
Съжалявам за правописните грешки, но шефа беше край мен и бързам.

# 220

mamadani, и аз в момента нямам много време, само ще те посъветвам, на първо време, недей да бързаш да ходиш при масажисти-може да има обратен ефект!!!
     Задължително трябва да направиш ядрено магнитен резонанс (или поне скенер) на лумбален  гръбначен стълб, за да се види точната диагноза. Нея ще я постави невролог, не личната.
     Лекарствата са ти Мидокалм (не е мног скъп и обикновено подобрява временно състоянието- отпуска напрегнатите мускули. Можеш да го вземеш, почти няма странични ефекти) и Милгамма-съвкупност от витамини от група Б. Подхранва засегнатите нерви.Наистина е скъпичко и обидновено се изписва, когато има радикулит, или пареза. Не знам дали при теб е необходимо...Но нека Елпида си каже мнението, тя е лекар.

# 221
Брее, стана много сложно. Кога ще ми мине, а искам др седмица да пътувам. Можели карък като мен да не сгафи. Болките са на момента, но просто не виждам как ще ида на невролог. Все нямам време.

# 222
mamadanii , ако не вземеш мерки сега , тоест днес още , и ако предприемеш пътуването имаш два варианта - или да останеш на същото положение с болките и т.н или , ако проблема е по -сериозен , да направиш криза и да си останеш там , за където си тръгнала . НИкакви масажисти при непоставена диагноза ! Като не можеш да си вземеш цяла опаковка от МИлгамма Н , вземи си 1- 2 блистера , вземи си МИдокалм един блистер и Темпалгин ( много помага при подобни проблеми ) И почвай - Милгамма 3  по 1 , МИдокалм 2по 1 и Темпалгин 2по 1 , при нужда три по едно . НАй -добре е преглед при неворлог , защото може да се окаже не гръбначен , а само мускулен проблем , както беше при мъжа ми наскоро . Но преглед при НЕВРОЛОГ !
Ако имаш някакви по -сериозни заболявания ми пиши на лични , за да не объркаме хапчетата нещо . И стига с това " нямам време " ! ТУк повечето сме на такова дередже , защото не сме си обръщали внимание с вечното оправдание " нямам време " ! Намери време за себе си , за да помогнеш и на близките около теб Simple Smile

# 223
Здравейте и от мен!
Искам специално да благодаря за упражненията, които някой беше публикувал в една от предишните части на темата. Горещо ви ги препоръчвам. Правя ги вече две седмици. Изтръпването в областта на седалището премина, а болката в глезена се появява само вечер и то много слаба. Относно коланите: съпругът ми е категоричен, че най-добре е да се правят упражнения за укрепване на мускулатурата, а коланите правят мускулите "лениви" и "слаби". На мен категорично ми забрани да купувам колан. За сметка на това изхарчих близо 500 лв. за ортопедични и медицински възглавници./За който се интересува:www.nani.bg  Погледнете опция *Възглавници*/. Продължавам с Артостоп-а и диетата. И както се оказва харченето ще продължи, защото всички дрехи започнаха да ми висят.
Това е от мен! Успех на всички в борбата с ДХ.
п.п.
Който се интересува за упражненията да ми пише на ЛС.

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 10:31 от чана

# 224
  • София
Здравейте, някой от вас, които е подавал документи в НОЙ, може ли да ми каже  колко рано е добре да се отиде и от колко часа почват да приемат, за да се мине по бързо. Чух, че били големи опашки. Имам резервация за Поморие от 5.05.

Документите се подават не по-рано от 10 работни дни преди датата на заминаване.
Започват в 8ч. сутринта и обикновено има опашки със списъци. Имат почивка на обяд от 12-13ч., доколкото си спомням и след това продължават и следобяд до към 14ч. да обработват документите. Ако има много чакащи, приемат и до по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт