Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 237 969
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 285
 ЗДРАВЙТЕ МИСЛЯ ЧЕ ПЛАСТИНИ ТЕ НЯМА ДА ПРЕЧАТ ЗА  МР И ДОКТОРА МИ ОБЕСНИ ЧЕ НИТО НА СКЕНЕР НИТО НА МР НЯМА ДА ПОПРЕЧАТ.

# 286
Аз пак да ви попитам някой използва ли Космодиск или нещо такова, незнам какво да предприема, за санаториума ще изчакам мнението на лекуващия на 07.05. Изпаднала съм в тих ужас как ще се върна на работа Weary . Такива жестоки болки не бях изпитвала - все едно ме деряха наживо #Crazy Как ще живея пълноценно ако непрекъснато ще ме боли, все съм имала сковавания и изкривявания, но това чудо беше върхът, но май нещата се усложниха след мануалната тератия - сбърках ли, че я опитах
а така добре се почувствах след масажа newsm78?!

# 287
Аз пак да ви попитам някой използва ли Космодиск или нещо такова, незнам какво да предприема, за санаториума ще изчакам мнението на лекуващия на 07.05. Изпаднала съм в тих ужас как ще се върна на работа Weary . Такива жестоки болки не бях изпитвала - все едно ме деряха наживо #Crazy Как ще живея пълноценно ако непрекъснато ще ме боли, все съм имала сковавания и изкривявания, но това чудо беше върхът, но май нещата се усложниха след мануалната тератия - сбърках ли, че я опитах
а така добре се почувствах след масажа newsm78?!

Ели, сигурно терапевта се е опитал да освободи нерва, но така се получава понякога. Като ти е писано ще стане. Наистина болките са ужасни, но ти говориш за тях в минало време, което означава, че сега не те боли. Това е добре. А Космодиска е за "начинаещи" в тази болест. по-добре опитай с пластирите-купуваш от аптеката и лепиш на кръста. Според мен само ще си дадеш парите. И се успокой-всички сме така като теб, че и по-зле. Имаш право на 6 месеца болнични, а за това време ще ти мине.

# 288
Привет от Бургаските мин. бани .От седмица съм тук, но няма нет в Профилакториума,та ходя да пия кафе в близкото село,пардон вече кв.Банево и чорбаджийката на кафето ми пуска бонус от домашния си нет.Чета ви,  но само сутрин имам около 1-1.5ч за компютър и достъп до мрежа...
Новите преди да пишат как се лекува херния първо да прочетат хората от темите които са пробвали , че тук сме мнителни към реклами  Joy Joy Joy.Съвсем добронамерено.....
Така нареченото лекуване   най често са частни случаи за определен времеви период на  даден човек при някоя форма на ДХ в определена фаза.....Много условности , нали... Joy
И аз бях няколко години без криза и бях решил ,че съм Д.Маклауд ,но  Joy Joy Joy ДХ ме върна сред смъртните с обещание - ДО ГРОБ !
Не ви отчайвам,пробвайте всичко ,но в началото после .....влизате в нашия отбор, дето или играе ножа  или доживотно ....и търсите начин да направите съвместното си съжителство поносимо!
Весели празници на всички !

# 289
  • София
Привет от Бургаските мин. бани .От седмица съм тук...

Ооо, Дзупо, привет!
По НОИ ли замина? Дай подробности относно процедурите и това как се чувстваш.  Hug
Приятно и ползотворно изкарване!

# 290

Ти ще ходиш ли някъде на санаториум?

По традиция от 4 години насам (тази, живот и здраве, ще бъде пета) ходя по веднъж нядъде, но винаги само есента-възможно най-късно, когато програмата на НОИ е вече към края. Тогава мисля, че е най-добре, защото изкарвам зимата поносимо.Тази година ходих за пръв път по клинична пътека и то в пернишиия профилакториум (Майтап работа- по две процедури физиотерапия на ден, никаква кал и минерална вода, но нямах избор, бях много зле.)
    Винаги ходим заедно с един човек от София, с когото се запознахме втората година на Ветрен и си паснахме. Гледаме да си уреждаме по едно и също време, защото е много неприятно, ако се паднеш с някой темерут, или мрънкало в една стая, а и съчетаваме пътуването.

eli ivanova, космодиска, колкото и да е странно (аз съм Тома Неверни, особено за подобни шарлатании) помага на баща ми, който е със стара херния и тежка пареза. Аз съм го носил от зор повече от 10 дни, но изобщо не ми действа.
     Много е вероятно мануалната тетрапия да усложни хернията, или да провокира нова такава.

Здрасти, Дзупо, ти в св.Мина-1 ли си?

# 291
Благодаря ви за поясненията и разбирането! Само който е патил знае за какво става дума. Не ви се представих - на 36 г. и имам проблем с ДХ от 17 години когато бях бременна с голямата си дъщеря - сецнах се в седмия месец и докато не родих не се изправих. В началото се обаждаше на година - две, а напоследък не ме е пускала от половин година, но не това ме притеснява толкова, а факта че след тази процедура нямам чувствителност на пръстите на левия си крак и самият крак е вдървен и изтръпнал. Терапията ми в болницата прлиключва, а лекар който да ми обясни няма. Успяха да ме завлекат на 30.04. мойте поне скенер и ЕМГ ми направиха, а ренгенова снимка предния. Досега ме "лекуваха" и без тези екстри newsm78. Не мога да разчета ЕМГ-то и ми казаха санаториум, но не казаха къде, а само Павел баня или Житарово. Претеснението ми е за крака - дали ще остане така или ще се оправи #Crazy затова се чудя и как ще работя като съм непрекъснато в движение с този сакат крак. А преди също сам ходила на мануална терапия, но с друг резултат Sad.

# 292
Eли, точно движението(разбира се без вигане на тежко и усукване на гръбнака) ще ти помогнат да превъзмогнеш кризата. Парезата минава за по-дълъг период от време-поне 6 месеца и то трябва да правиш упражнения на засегнатото място и да го подхраваш с милгама. При мен уж нервът е освободен и макар и лека парезата на кутрето не минава вече два месеца след операцията. Трябва да си упорита с упражненията, движението и от време на време витамини и физиотерапия(това последното аз вече не го практикувам-не разбрах защо точно от нея да пъти се тръшнах, но това е само за мен).

# 293
Благодаря ти ОК - ти както разбирам си с операция не си ли по-добре, т.е. не се ли оправиха нещата, нали това е крайния етап. Четох нещо някъде за безкръвна лазерна операция като последен писък в медицината? или те рязаха?

# 294
Благодаря ти ОК - ти както разбирам си с операция не си ли по-добре, т.е. не се ли оправиха нещата, нали това е крайния етап. Четох нещо някъде за безкръвна лазерна операция като последен писък в медицината? или те рязаха?

Ако те интересуват подробности за моята операция съм ги описвала в предишните страници, така че чети. Да, оправиха се и няма болка, но парезата не минава толкова бързо, макар и слаба след втората операция. Аз бях със страхотни нечовешки болки и двата пъти и се наложи операция. Но тъй като ти си отскоро във форума и нямаш операция и явно не си изчела всички постове ще ти кажа това, че макар и с две операции не съм радетел на оперативния метод. За съжаление обаче се наложи и двете хернии да ги оперирам. Но подчертавам-8 години се борих преди операциите. И те бяха микроскопски, безкръвни и моного щадящи.

# 295
Здравейте!На 14 май ме оперираха в Токуда-д-р Кондов и д-р Пелински/дх -l4l5/. Преди операцията бях стигнала до морфин..в десния крак ужасна болка и не можех да го движа. Не чаках рехабилитатори да ме вдигнат на следващия ден след операцията-скочих на същата вечер след операцията/не даваха сестрите, но да ходиш до wc в подлога не става.../. Болките бяха няколко часа след операцията само, но слагат система с болкоуспокояващо. Разреза е около 3 см и едва забележим-2 конеца имах за сваляне.Операцията е била около 1 час. Сега се чувствам добре и ходя нормално. От първия ден вкъщи си върша домакинската работа/внимавам с рязките движения и тежестите/. На 36 години съм, а в болницата имаше деца - на 21 и 18 год....Страхът от операцията е голям, но нечовешките болки по-малки ли са..Поздрави и весели празници! Hug

# 296
# 297
Здравейте!На 14 май ме оперираха в Токуда-д-р Кондов и д-р Пелински/дх -l4l5/.

Добре дошла при нас! Дай повече инфо-каква беше операцията -ендоскопска, микроскопска и т.н. От колко време беше с болки и какво лечение проведе преди оперицята? Назначиха ли ти някакви лекарства след операцията? И как така ставаш след операцията без да ти разрешават?

# 298
Преди 4 год. имах болки в кръста-личния лекар ми изписа 3 инжекции и всичо отшумя-не ме прати на снимка..Тази година започна лека болка в кръста, която слезе и в десния крак.Болките се усилваха и аз отидох при невролог-инжекции, хапчета-ефект не, а болката ставаше нетърпима. Бях и при един китаец на иглотерапия-нищо.Отидох при друг невролог-др.инжексии, системи..пак нищо, но си направих скенер. Всеки, който видя резултатите каза операция, защото можело и да отшуми болката, но пак ще дойде и не се знаело как ще ме засегне и да ме парализира.
И така изтърпях 2 седмици нечовешки болки и отидох за операция :микроскопски интерламинарен достъп на нивоЛ-4-Л5 отдясно-поставили са и антиадхезивен гел/1200лв. по желание е, но е жалателен - този гел спомагал уж` да не се получи рецидив`. Станах, защото бях застрашена от катетар..След операцията ми включваха веднъж система болкоуспокояваща вечерта, а на другия ден инжекция-антибиотик. Следващите дни/5 дни/-нищо/обиколки на кафетата и двора в Токуда с др. болни като мен. За вкъщи също не ми изписаха лекарства, а казаха само да не вдигам тежести и рязки движения. Попитах за колан-казаха не, защото ще изнежня кръста.След 1 месец-на контролен преглед.

# 299
Ах,как ги правят тези чудеса в Токуда. ThinkingТам направо са магьосници.Всички оперирани които писаха са станали на деня след операцията.И не знам ,защо само там използват този гел?Не се заяждам,просто ми е любопитно.Никой от докторите които попитах не пожела да ми го сложи.А за хапчетата против срастване-повече можели да ми навредят от колкото да помогнат.Садържали май дексаметазон. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт