Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 096
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 300
Поздрави elisavet, аз вече съм 3 месеца след операция на L5-S1, и се чувствам много добре. Също се оперирах в Токуда при д-р Пелинков. Много внимателни и добри лекари има там. Тъй като операцията се извърши след обяд, на другата сутрин станах и вече си правех всичко. Само чорапите ми беше трудно да си ги обувам сама един месец. Аз си избрах да ми се сложи гел. Избрах си малко по-голяма гаранция за успеваемост на операцията, макар да знам, че това е много индивидуално за всеки. Зависи и от пораженията, които са настъпили върху гръбнака, ако сме чакали по-дълго време преди да се оперираме. Повече ото 10 г. имах доказаха дх, но отказвах операция и сега вече имам още 1 дх на лумбален, 1 на торакален и 3 на шиен отдел. За втори път беше почнала пареза на левия крак, а за изпусканията да не говорим.  Вследствие, че прекалено се е отлагало правилното лечение сега трябва да ми се сменяват 2 от шийните дискове и да ми се слагат кейджове. . .
Пожелавам на всички, които засега успяват да се справят без операция успех и да не ги боли. (Това обаче си остава доживот.)

# 301
Вече за сетен път се убеждавам,че няма да мине без операция.Повечето чакакт,чакат и все в един момент се стига до операция.Възможно ли е да не се стигне до нея-има ли такива случай?Аз не познавам такъв човек,може ли да си умрем с хернията без да е оперираме.Тогава какъв е смисъла да се чака.Не мога да си отговоря.

# 302
Много е индивидуално за всеки дали се налага операция. Понякога докато се навием вече е много късно, в смисъл че сме си направили по-големи поражения и по-бавно и по-трудно ще се възстановим. Неврохирирзите казват, че когато вече е диагностицирана дх и има наличие на пареза и другите придружаващи болкови и тазово-резервоарни проблеми, е по-добре по-рано да се оперира, така възстановяването е по-добро. Да не говорим, че ако се стигне и до по-тежките случаи с отстраняване на диска, колко време се е мъчил човека така. Има хора, които цял живот си остават с дх без операция, но трябва като цяло да се промени начина на живот, с по-малко натоварване.
Сега много съжалявам, че отлагах толкова години. Сигурно поне такава болка нямаше да търпя. С операцията не може да се получи по-голямо поражение отколкото си в момента. Поне опитваш всичко, защото иначе не се търпи.
Според мен още невролога като установи, че има такава диагноза е длъжен да изпрати пациента до неврохирург за консултация. Не е вярно, че те веднага препоръчват операция. Те могат по-точно да кажат как може да се развие в случая заболяването и каква е перспективата.

# 303
Оле, започвам да се плаша, като ви слушам симптомите и аз съм с болки и пареза на левия крак и с незнайно какво бъдещо лечение Rolling Eyes. Исках само да споделя, че днес успях да си резервирам стая в Житарово за 25.05 и да ви попитам за условията там newsm78.

# 304
Много добре повлиява рехабилитацията. Скоро след започването й може да има период в който се изострят болежките, но казват че това е положителна реакция. Тази година за първи път и аз ще ходя на санаториум, така че не знам за условията изобщо. Важното е да се направят процедурите.

# 305
И аз се надявам на положителен ефект, защото и на мен ми е за първи пътV Praynig

# 306
Пиши после какви са били процедурите и как се чувстваш. Ще обменяме опит.

# 307
Ели,дай някакви координати на Житарово.Къде се намира точно?

# 308
Житарово е квартал на  Бургас на 13 км - води се СБР-Бургаски минерални бани - тел. на регистратура е 055 122 378 Сега май се казва Ветрино или нещо такова.

# 309
  • София
Вече за сетен път се убеждавам,че няма да мине без операция.Повечето чакакт,чакат и все в един момент се стига до операция.Възможно ли е да не се стигне до нея-има ли такива случай?Аз не познавам такъв човек,може ли да си умрем с хернията без да е оперираме.Тогава какъв е смисъла да се чака.Не мога да си отговоря.

Баща ми, например, не е опериран.
Имал е доста тежки кризи, една от които с пареза и 6 месеца болнични.
Тази му криза е била в годините, в които никой не е говорел изобщо за операция.
Просто нивото на неврохирургията в България е било такова тогава - преди около 30г.
За мен всичко е строго индивидуално.
Не мога да се изкажа категорично дали съм "за" операцията или "против".
Явно при някои пациенти тя е просто неизбежна, докато други успяват да минат и без нея.  Hug

# 310
Привет и от мен.
Честит празник на всички които имат повод за такъв Simple Smile

Понеже имаше въпроси за санаториумите, някъде в по-предните си постове съм писал за Велинград. Аз за първи път ходя на санаториум, и съм доволен от резултата. Няма как да го сравня с други места, но предполагам, че навсякъде ще има положителен ефект.

Както тактично подметна Дзупо, не вярвайте много на всички мнения в темата! Никой от нас няма наблюдение над МНОГО случаи, всеки има представа за собствените си проблеми и опитите да се пребори с тях, както и тесен кръг хора около него. Има си случаи които са за операция, има и такива които е по-добре да я пропуснат.

Съвет към обърканите и незнаещи какво да направят читатели: Посетете повече специалисти (неврохирурзи и невролози), направете си скенер или ЯМР (ядрено магнитен резонанс), ако имате съмнения за увредени нерви - ЕМГ, не приемайте всяко мнение за чиста монета - повечето консултации затварят кръга към по-вярната стъпка и посока на лечение. Хубаво е да се правят упражнения заздравяващи мускулатурата, но е добре да се подберат такива които са съобразени със ситуацията за да нямат обратен ефект.

Успех на всички в Борбата. Независимо, че се мятаме от една крайност в друга, важното е да не се отчайваме.

# 311

IMJ, случаят с моя баща е почти напълно идентичен с този на Софиния. В предишните си постове съм разказал подробно за това.Убедил съм се вече, че понякога е по- добре да се направи операция дори и при леки наглед оплаквания- по този начин се предотвратява влошаване и нерядко се постига пълно излекуване. Друг път, напротив, при безнадеждно положение и уж непоправими увреждания, като че от самосебе си, симптомите отшумяват без операция. За съжаление дори и специалистите не могат да дадат категорична оценка кога кое решение е правилното.
     До този извод съм стигнал, ровейки в нета и от случаи с роднини и познати.И  аз, като всички ни от тази тема, често се лашкам от едната крайност на другата.
     Решението  дали да се оперираме е тежко, но нека всеки сам прецени според състоянието си.

# 312
Имам някакъв проблем с публикуването на мненията си.При вас така ли е?

# 313
Без да искам съм успяла.
Текс, ти същност как си?Не се оплакваш?Бусарски младши ти даде кураж, да я караш така?

# 314
Без да искам съм успяла.
Текс, ти същност как си?Не се оплакваш?Бусарски младши ти даде кураж, да я караш така?

От началото на Януари хернията ми се влоши и изкарах доста дълга и тежка криза. Горе- долу отпреди месец съм значително по-добре. Работя и си правя обичайните неща, но остана топката вдървен мускул в кръста вляво и радикулита, който преди липсваше. А Бусарски младши наистина ми даде кураж, че засега мога да отложа операцията. В моя случай по-важно било, че симптомите не били толкова изявени, въпреки много лошият резонанс. Ако си карам така, няма и да помислям за операция. Накратко-не мога да се оплача (засега).

Общи условия

Активация на акаунт