Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 115
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 345
Знаеш ли ОК ,ако не беше написала след втората си операция,че лежането предотвратява срастванията,аз сега въобще нямаше да лежа и сигурно щях да си навредя,защото както вече споменах,колкото повече лежах,толкова по-лошо ставаше и обратно.Когато,въпреки болката,аз се движех болката малко по малко намаляваше.В болницата ми казаха,че трябва да лежа,но никой не ми обясни защо.Аз,обаче вече знаех благодарение на този форум и в частност на теб.Тук разбрах и друго много важно нещо:По-важното от самата операция е правилно да се проведе постоперативното възстановяване.Даже и преди да се оперирам,аз повече мислех и се притеснявах за СЛЕД операцията.За самата операция влязох с такова спокойствие,все едно,че лягах за следобедна дрямка.Държаха ме буден около 40-50 минути преди да ме упоят и през цялото време пулса ми беше 65-70 удара в минута,а кръвното 115-120/80.ВЯРВАХ че всичко ще мине добре.Поне по отношение на операцията.Сега следва по-трудното...Сега вече се притеснявам.Трябва по някакъв начин да намеря тънката граница между здравословното движение без да предизвикам сраствания и лежането против сраствания без да се получи залежаване и отпускане на мускулатурата и общия физически тонус на организма,защото и това е вредно.                                                                                                                                        Хайде и аз да редактирам: Мисля,че са ме обърнали на дясната ми страна,защото ми сложиха абоката на горната част на лявата китка.Не съм питал.А след операцията въпреки болките,не исках да ми слагат обезболяващи.Предпочитах да търпя болка,но да усещам кога ме боли за да не правя грешни и опасни движения.За ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ  антибиотик току-що научих от теб...

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 15:29 от mitak10

# 346
Мисля, че стана диалог вече и ще доскучее на останалите от форума. Но с извинение още един въпрос-какво те правиха толкова 50 минути преди операцията? Да не си се заиграл с операторките  Laughing Laughing Laughing те под маските имат много хубави очи  hahaha

Щом абокядът е бил на лявата ръка значи си бил обърнат наляво. Иначе си представи - анестезиолозите е трябвало да те обработватг на челна стойка  #2gunfire

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 15:41 от OK

# 347
В интерес на истината две от няколкото операционни сестри,които "щъкаха" около мен бяха доста сладки.А и аз съм ерген...Беше ми приятно да си говоря с тях.Изобщо не бързах да заспивам.Не знам какво ме правиха толкова време.Може би чакаха екипа да се нагласи за операция,защото като тръгнах към операционната,се видях с хирурга ми който беше на визитация в отделението.Но си беше приятно със сладките сестри.Даже като легнах съблякох само горнището на пижамата,но като се събудих,и долнището липсваше...  Embarassed  Какво ли са ме правили.Уж операцията е около час,а аз се събудих чак в 11 часа,а влязох в операционната към 7.30  Grinning

# 348
Абокатът ОК беше на ГОРНАТА част на лявата китка...Надясно съм бил

# 349
В интерес на истината две от няколкото операционни сестри,които "щъкаха" около мен бяха доста сладки.А и аз съм ерген...Беше ми приятно да си говоря с тях.Изобщо не бързах да заспивам.Не знам какво ме правиха толкова време.Може би чакаха екипа да се нагласи за операция,защото като тръгнах към операционната,се видях с хирурга ми който беше на визитация в отделението.Но си беше приятно със сладките сестри.Даже като легнах съблякох само горнището на пижамата,но като се събудих,и долнището липсваше...  Embarassed  Какво ли са ме правили.Уж операцията е около час,а аз се събудих чак в 11 часа,а влязох в операционната към 7.30  Grinning

Ето, ти всичко ще си кажеш Laughing Laughing Laughing После го боляло...Айде номера  hahaha
А инфо относно секса след операцията - на мен ми забраниха месец след операцията. А това са си важни движения, нали!

Какво значи "горната част на лявата китка"? Моят беше 5 см над китката от вътрешната страна.

# 350
Ако е по-правилно външна и вътрешна страна,а не горна и долна,значи моя абокат беше от външната страна на около 5 сантиметра.Секса е лесен.Ще издържа някак си един месец,ако и на мен ми кажат такъв срок.Казаха ли ти докторите колко време е критичния за опасните сраствания период? 3 месеца на легло не е ли малко множко.Четох в един английски сайт всичко за операцията и за след оперативния период и там ясно се подчертава да се запази движението,както и,че обикновено хора които не работят физическа работа могат да се върнат на работа след 2 месеца,а тези работещи предимно физическа-след около 4 месеца

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 16:09 от mitak10

# 351
 mitak10 ,какво работиш по - точно ,че съм любопитна ?

# 352
Ако е по-правилно външна и вътрешна страна,а не горна и долна,значи моя абокат беше от външната страна на около 5 сантиметра.Секса е лесен.Ще издържа някак си един месец,ако и на мен ми кажат такъв срок.Казаха ли ти докторите колко време е критичния за опасните сраствания период? 3 месеца на легло не е ли малко множко.Четох в един английски сайт всичко за операцията и за след оперативния период и там ясно се подчертава да се запази движението,както и,че обикновено хора които не работят физическа работа могат да се върнат на работа след 2 месеца,а тези работещи предимно физическа-след около 4 месеца

Никой не ти казва да лежиш 3 месеца. Говоря за ограничения на по-натоварващи движения, вместо навеждане приклякване, невдигане на тежко, само разходки без фитнес и упражнения. За разлика от теб аз имах доста сраствания след първата операция и това означава, че съм склонна към образуването им. А какъв е периода за срастванията - и докторите не знаят мисля. За това те моля да питаш твоят хирург-да видиме той какво ще каже по въпроса.
Между другото в момента имам чувството, че съм по-добре когато се върна от разходка или съм правила нещо в къщи. Но и аз се притеснявам като теб да не направя беля. А за това кога можеш да се върнеш на работа - аз изчерпах всички възможни болнични и в момента съм безработна. Много ме е страх да тръгна на работа и май ще си постоя това лято у нас. Пък и плажът ме зове  Laughing

# 353
***elpida*** от 6 месеца не работя.Откакто се върнах от чужбина да се лекувам.Иначе през годините съм работил възможно най-неподходящите работи за моя податлив на такива заболявания гръбначен стълб. 10-ина години бях шофьор,после 2 години работих в сферата на строителството (ал. и ПВЦ дограма),а в чужбина отново шофьор."Чужбината" беше Англия,където се знае за влажния климат и за лошите последици от това

# 354

Никой не ти казва да лежиш 3 месеца. Говоря за ограничения на по-натоварващи движения, вместо навеждане приклякване, невдигане на тежко, само разходки без фитнес и упражнения. За разлика от теб аз имах доста сраствания след първата операция и това означава, че съм склонна към образуването им. А какъв е периода за срастванията - и докторите не знаят мисля. За това те моля да питаш твоят хирург-да видиме той какво ще каже по въпроса.
Между другото в момента имам чувството, че съм по-добре когато се върна от разходка или съм правила нещо в къщи. Но и аз се притеснявам като теб да не направя беля. А за това кога можеш да се върнеш на работа - аз изчерпах всички възможни болнични и в момента съм безработна. Много ме е страх да тръгна на работа и май ще си постоя това лято у нас. Пък и плажът ме зове  Laughing
Ах,море,море...Какъв хубав плажен волейбол си играехме с рускините от международния лагер в Кранево....

# 355
И аз съм в отбора, днес си взех епикризата:L4-L5 двустранна коренчева увреда и перифиностволова за левия н. перонеус - ЕМГ-то
На ниво L4-L5 протрузия на диска.Медианна дискова херния 6 мм с компресия на коренчето в ляво. Ниво L5- S1 остеофити по задния ръб на прешлените - резултат от скенера newsm78 каквото и да означава тази диагноза newsm12 .
ОК мисля, че ти беше писала, че се полагат до 6 месеца болничен, моля дай малко повече инфо - с ЛКК ли? А пичния колко може да даде?

# 356
ОК мисля, че ти беше писала, че се полагат до 6 месеца болничен, моля дай малко повече инфо - с ЛКК ли? А пичния колко може да даде?

Личния дава първичен и направление за невролог. Неврологът с ЛК дава до 180 дни на година, като преди 10 дни научих, че за три последователни години те трябва да са 360 дни. Ако се наложи повече болнични се минава ТЕЛК и се полагат още 3 месеца на година. След това не  знам-по всяка вероятност се пристъпва към инвалидизиране.

Ели, та добре дошла в отбора. Дано не си зле и да се стряскаш само от диагнозата. Доколкото разбирам имаш само скенер. Прави ли ЯМР?

# 357

Привет на новодошлите!

Митак, Хернията ми е много подобна на твоята. Също е точно центрирана медианна, доста едричка, но май отстъпва по размери на твоята. Сега обаче, след като си я премахнал, мисля, че съм вече едноличен лидер по размери сред съфорумниците (има ли емотикон, изразяващ гордост?) За съжаление, размера не на друго, а на хернията... Embarassed Подкрепям идеята да си качим всички резултатите, за да "си ги мерим", но пусто не знам как. Нямам сканиращо устройство, но хората от резонанса ми дадоха диск.Оказа се, че не съм способен даже да го копирам , камо ли да го кача.

# 358
 Благодаря, ОК. Ами за нашето "село" и скенерът си е цяло чудо. Такива работи като ЯМР ще има сигурно след стотина години, като имаш предвид, че 17 години дори без снимка ме лекуваха, скенерът си е направо постижение newsm78. При положение , че личната ми лекарка преди да стане джи пи беше един от добрите невролози тук Rolling Eyes

# 359
Благодаря, ОК. Ами за нашето "село" и скенерът си е цяло чудо. Такива работи като ЯМР ще има сигурно след стотина години, като имаш предвид, че 17 години дори без снимка ме лекуваха, скенерът си е направо постижение newsm78. При положение , че личната ми лекарка преди да стане джи пи беше един от добрите невролози тук Rolling Eyes

Имай в предвид, че декември 07 направих първата операция по ЯМР, направено в Шумен. Излиза по-евтино и не е лош. А Разград не е далеко.

Текс, и на сканиращо у-во няма да стане. То не е лист да го сканираш. Всъщност няма ли сред нас спецове да даде акъл как да стане?

Общи условия

Активация на акаунт