Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 207
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Както казва мой колега Кинезитерапевт...

lavender, ти кинезитерапевт ли си?  Hug

# 811
  • sofia
Бижу,ако на приятеля ти диска не е направил стеноза и няма шипове нека се въздържа от операции там PraynigРоскови са,моооого.
Не знам подробности(т.е. не съм му гледала резултатите от томографията и ЕМГ), но по цели нощи не спи от болки и в двете ръце, и ми е много мъчно, че нищо не му помага! Това да живееш в постоянна болка е нетърпимо! Sad  В Пирогов го консултираха преди няколко месеца и му казаха, да не се решава на операция докато може да търпи. А иначе му препоръчаха, ако се стигне до операция, да му я направи Д-р Емил Кръстев, неврохирург пак от Пирогов.

Писах на имейла на този доктор във Варна, за който открих в нета, че прилага озонотерапията, ей така за информация. Да видим какво ще ми отговори. Thinking

Peace

за приятеля ти Rolling EyesДа,много лекари дори не се наемат за такава операция .Болката е едно,опасността от беля-друго.Ако само го боли някакси ще намери изход,но ако има реална опасност от притискне и проникване в мозъка няма избор докато не се реши д апоеме риска или да се пази цял живот така 4е да не попада в рискови ситуации.КОето е някакси нереално Twisted Evil

моите снимки са ги гледали доста лекари и винаги въпроса е бил:"вие как се движите".При мен дилемата е друга,защото я има и болката и опасността да пипнат врата къде не трябва и край ShockedВ смисъл познато ми е доста добре положението да търпиш болка ,но и да знаеш,4е не искаш хем д арискуваш,хем да 4акаш да се влоши и да няма възможност да обърнеш нещата в своя полза.Защото ве4е ще е късно Peace
Направила съм консултации с най-добрите тук(уж) но решението не идва EmbarassedИ докато страх лозе пази,може да стане късно.

# 812
  • sofia
Както казва мой колега Кинезитерапевт...

lavender, ти кинезитерапевт ли си?  Hug

не,не съм(лошо се изразих по-горе).Имам много колеги от НСА,които са и с които съм в постоянен контакт все още.У4ила съм 3 семестъра Кинезитерпия ,но не е същото PeaceИстината е ,4е те ми откриха проблема миналата година и благодарение на тях си напрвих ЯМР и цъфна вси4ко Close

# 813
А къде отиде Митака
Тук съм Лили.Всяка сутрин преглеждам форума,но не се включвам в писането.Мисля,че достатъчно добре обяснявате на новодошлите как стоят нещата.Аз лично се възстановявам много добре (да чукна на дърво) и даже започнах да правя и физически натоварващи упражнения.Знам,че ми е рано (само месец след операцията),но смея да твърдя,че ги правя много внимателно и изчистени от усукване на кръста.Правя няколко серийки с упражненията с вдигане на краката,които някой ги беше публикувал тук (фигурките с едни човечета),правя също така по 300-400 коремни преси (по-скоро полукоремни преси,защото повдигам тялото само 25-30 сантиметра за да не товаря кръста) и накрая правя 100-ина лицеви опори на 4-6 серийки.После излизам да се раздвижвам с ходене.Минавам 10-ина километра и се прибирам.Днес вървях 20-ина даже.С нетърпение чакам да мине и втория месец,че да се кача и на велосипед.Много ме е яд,че няма къде да плувам и затова компенсирам с други натоварвания.От 2 седмици не пуша.Спазвам и хранителен режим (месо,плодове и зеленчуци,без тестени изделия и газирани напитки).Не съм качил нито килограм,въпреки по-скоро застоялия ми живот в момента.

# 814
...правя също така по 300-400 коремни преси (по-скоро полукоремни преси,защото повдигам тялото само 25-30 сантиметра за да не товаря кръста) и накрая правя 100-ина лицеви опори на 4-6 серийки.После излизам да се раздвижвам с ходене.Минавам 10-ина километра и се прибирам.Днес вървях 20-ина даже.С нетърпение чакам да мине и втория месец,че да се кача и на велосипед.Много ме е яд,че няма къде да плувам и затова компенсирам с други натоварвания.
Човече, ти ме смая! Браво!  bouquet Аз направо не смея да си помисля за такива неща. Мъжът ми е треньор по плуване и вече ще ме заплаши, че ще ме напусне сигурно, за да ида при него на басейна. Laughing Пък аз съм си въобразила, че трябва да седя като яйце със спукана черупка вече, подпряна на пет възглавници и да не мърдам. Май трябва да попрочета повече неща, че да не се шашкам толкова на подобни чудеса, които правят хората, след операция от дискова херния. Извинете ме, но всичко е ново за мен и макар че не е най-прекрасното нещо на света, аз откривам всички подробности за болестта ни като малко дете, което открива света. Embarassed

# 815
Къде в Бг ендоскопски оперции на лумбална област и отзиви за д-р Габровски младши(Пирогов ) Rolling Eyes
Аз съм опериран от д-р Габровски младши и съм доволен.Само че той практикува микроскопския метод

# 816
Пък аз съм си въобразила, че трябва да седя като яйце със спукана черупка
Аз стоях като яйце,но видях че полза няма.Както вече съм писал,месец преди операцията започнах да ходя на фитнес за да заздравя мускулите на гърба.Болките ми отминаха,но аз все пак се оперирах.Е,сега месец след операцията аз разсъждавам по същия начин.Колкото по-здрави мускули,толкова по-малко натоварване на прешлените.Аз ако бях на съпруга ти на мястото,щях да те връзвам и да те водя в басейна.Това си е "живо" престъпление спрямо организма ти,че не се възползваш от възможностите които ти се предлагат "на тепсия".А аз даже обмислям да ходя до други градове само за да плувам...Между другото д-р Габровски ми каза да плувам само бруст,защото при другите стилове се усуква гърба.

# 817
Аз ако бях на съпруга ти на мястото,щях да те връзвам и да те водя в басейна.Това си е "живо" престъпление спрямо организма ти,че не се възползваш от възможностите които ти се предлагат "на тепсия".
Този път няма измъкване, повярвай ми! А и аз обещах, пък и разбирам, че обездвижването, и стоенето пред компютъра ме докараха до тук! Embarassed
Нямам вече болки, но усещам лека скованост в кръста. Означава ли това, че освен физиотерапията, която подновявам от утре с един ден прекъсване, мога да започна и да плувам?

# 818
Означава ли това, че освен физиотерапията, която подновявам от утре с един ден прекъсване, мога да започна и да плувам?
Ами при положение,че по санаториумите физиотерапията е комбинирана с подводни упражнения и гимнастика,не мисля,че плуването ще ти навреди ако го започнеш паралелно с физиотерапията.Все пак може да трябва накакъв интервал от време (на мен между процедурите в Павел баня ми слагаха интервал от един час),но за това трябва да попиташ физиотерапевта си.

# 819
Добро утро, как сте всички?

Кажете, моля, случвало ли ви се е като се закашляте, и остро и силно да ви заболи кръста? На точно определено място ме прерязва като с нож, при това нямам информация там да имам някакъв проблем. Но много ме притеснява, защото нито мога да се изкашлям като хората, а и дъх не мога да си поема-толкова силна е болката. Чудно ми,  защото нищо ми нямаше, пък като настинах и се получи тази "екстра".

# 820
Писах на имейла на този доктор във Варна, за който открих в нета, че прилага озонотерапията, ей така за информация. Да видим какво ще ми отговори. Thinking

Как се казва тоя доктор?

# 821
Добро утро, как сте всички?

Кажете, моля, случвало ли ви се е като се закашляте, и остро и силно да ви заболи кръста? На точно определено място ме прерязва като с нож, при това нямам информация там да имам някакъв проблем. Но много ме притеснява, защото нито мога да се изкашлям като хората, а и дъх не мога да си поема-толкова силна е болката. Чудно ми,  защото нищо ми нямаше, пък като настинах и се получи тази "екстра".
Нормално е,щом си настинала.Аз и без да съм настинал внимавам много в каква поза съм когато кашлям и особено когато кихам,защото за части от секундата се получава много рязко съкращаване на мускулатурата и ако си в неправилно положение може да се получи нещо подобно.

# 822
  • Варна
Lina Hristova аз имам добри отзиви за този невролог , който прилага озонотерапия, но още не сме се решили Rolling Eyes А личната лекарка ни препоръча още един от градска болница, при който и тя самата е лекувала ДХ (доколкото разбрах обаче не особено успешно) Thinking

# 823
Браво, Митак! Радвам се за теб! Доста добре се справяш с раздвижването! Само внимавай да не направиш някой сакатлък! И аз правя полукоремни преси, но нищо не се получава и съм отчаяна. При мен годинките се отразяват много яко. А колкото до плуването - моите хирурзи ми казаха за плуване по гръб. Но аз и него не смея да пробвам. За сега само кисна във водата (минерална и топла), правя разходки - е, не като теб, само по 5 км и започнах да правя упражнения, но много плахо. Наплашена съм от физиотерапия и упражнения и се страхувам.
Веси,  възможно е да ти е реагирала мускулатурата с някое разтягане и да не е чак херния, не мисли веднага най-лошото, но наистина е коварно кашляне и кихане в определена поза. Чувала съм, че кихането не трябва да е тихо и да поема тялото силата. Трябва да се киха "шумно".
Бижу, много ти се ядосвам! И тайничко ти завиждам за мъжлето. Давай, бе жена, имаш си страхотно лекарство за нашата болест, а се опъваш. Повярвай, ако съм аз на твоето място форума ще заври от разказани случки...

Призовавам новите членове на форума да попрегледат назад темите  и тогава да питат защото има мнения по много питанки и даже неща, които не предполагате, че ще ви интересуват, но са важни. Вярно, много време ще ви трябва, но пък това е за вашето здраве.

# 824
Нормално е,щом си настинала.Аз и без да съм настинал внимавам много в каква поза съм когато кашлям и особено когато кихам,защото за части от секундата се получава много рязко съкращаване на мускулатурата и ако си в неправилно положение може да се получи нещо подобно.

Митак, ама аз съм настивала толкова много пъти, такава страшна болка  не съм имала. А не дай боже да кихна, направо сърцето като че ли ме заболява, не само кръста.

Общи условия

Активация на акаунт