Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 446
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 855
Бижy, на ЯМР-то има много малки снимки с различни сечения. Ти си изпратила едно от тях, но точно на това сечение може да не се вижда херния. Би трябвало поне на едно или две сечения да се фиксира излизане на диска извън зоната на прешлените. Огледай хубаво снимките и прати тази, на която виждаш такова излизане. При моя резонанс две от тези сечения бяха заградени с пунктир двата прешлена и дикса между тях.

# 856
Личният ми обаче, вчера, погледна снимката от скенера и каза: "За мен ти си за операция!" . Сбърках се вече, честна дума! Не знам какво да мисля и да търся ли трето мнение. Нещо не я разбирам тази снимка.
И на мен неврохерурга след снимката ми каза: Госпожо Вие какво работите. че имате толкова голяма херния?Сякаш сте дигали чували с цимент. Weary А аз просто му казах. че цял ден стоя на стол. защото съм счетоводител и никога през живото си не съм дигала тежко. Но той си знае - вие сте само за операция.
Така. че почти всички казат операция и това е. Но ти сама може да прецениш. но аз за сега не мисля за това,макар, че имам болки от доста време и незнам кога ще спрат.
Пожелавам ти успех

# 857
Ето едно сечение, на което виждам нещо кръгло до диска, но не съм сигурна, че е това. Rolling Eyes
http://www.prikachi.com/files/884304e.jpg

# 858
Марчони ти не ходи ли преди няколко месеца на балнеолечение във Велинград?Не отчиташ ли някакъв ефект дори краткотраен?Питам те,защото и аз два пъти ходя,ама ефект нулев,а има хора дето само така се поддържат.Незнам ти доколко се държиш,но при мен определено постоянната болка ми се отразява на психиката,при положение че взимам и антидепресанти.Докога ли ще сме така и ще има ли оправия,все това ми е в главата?
Лек и безболков ден на всички!
Горе главата (и буквално и преносно), никакво предаване! Ако имаш възможност отиди в друг санаториум.
При мен определено имаше ефект, и още от края на седмицата усетих огромно облекчение, но наистина беше временно. Държа ме около месец, и после пак се върнах на старото положение. Според мен щом определени процедури помагат толкова, вероятно ако се продължат с месеци или колкото е нужно, ще доведат до оздравяване.

# 859
bubolina 80,parvonachalno mi kazaha,che sled 2 meseca palen pokoi ,shte me operirat i shte mi slojat titanievi plastinki ,no sled MR se vidya,che vazpalenieto ne se e povliyalo ot lejaneto i ne moje da se operira dokato go ima,i sam poluchila i srastvaniya vapreki gela .

Sega iskam da si izpratya diskove s izsledvaniya za konsultaciya v kliniki v Germaniya,no nyamam tochen adres,shte pomolya ako nyakoi veche go e pravil da mi opishe tochno.

Nyamam kirilica i se izvinyavam za koeto.

# 860
Ето едно сечение, на което виждам нещо кръгло до диска, но не съм сигурна, че е това. Rolling Eyes
http://www.prikachi.com/files/884304e.jpg

Бижу, това ми прилича на скенер, въпреки, че в края на ЯМР това е форизонтално сечение. Виж в другите сечения, подобни на първото, което изпарти.

# 861
Бижу, това ми прилича на скенер, въпреки, че в края на ЯМР това е форизонтално сечение. Виж в другите сечения, подобни на първото, което изпарти.
Скенер е де!  Laughing Аз не съм казала, че е ЯМР.
Има само още една снимчица на гръбнака, другото са сечения.
Ето това има http://www.prikachi.com/files/884646f.jpg

# 862
Ура, днешният ЯМР показва, че няма никаква компресия и няма данни за миелопатия. Има само данни за постоперативна намеса. ?????/надявам се, че цитирам правилно, защото си забравих разчитането/. Но основното е, че операцията е била успешна.  Сега вече наистина ми остава да чакам /поне вече знам какво чакам - ПОДОБРЕНИЕ/. Това вече трябва да ми върне оптимизма.

Текс, правих изследването в Ив. Рилски, където ми беше и операцията.

# 863
Бижу,направи си ямр.На този скенер нищо не се вижда.Поне аз не виждам.Да не хукнеш на операция без ямр.Защото някои го правят и това.
Веси ,какви ти бяха оплакванията ,че правиш пак снимка?

# 864
Бижу,направи си ямр.На този скенер нищо не се вижда.Поне аз не виждам.Да не хукнеш на операция без ямр.Защото някои го правят и това.
Да ти кажа не бих хукнала и с ЯМР. Laughing Хора, почесвам се по главата newsm78 от днес сутринта и все по здраво ми се загнездва мисълта, че има някаква грешка в диагнозата ми. Аз не вярвам, че е дискова херния! Имам чувството, че някъде грешат. На сканера къде я видяха, така и не разбрах.
Оф, какви са пътищата сега за ЯМР?

# 865
  • Бургас
Бижу, ние като едни компетентни доктори херния на тези снимки не видяхме, или поне аз не видях. Направи си един магнитен резонанс за да видиш какво е действителното ти положение за да решиш как да се лекуваш по нататък.

За да почива гърба е по-удачно да се лежи, защото както разбрах след операцията най-любимата ми поза за почиване, на фотьойла с вдигнати крака на табуретката, всъщност е най-неправилната поза за почивка и сега за съжаление не я практикувам.

Веси, аз като ме оперираха си мислех, че няколко дена след операцията ще съм добре обаче сега мога да кажа, че чак към четвъртия месец се почуствах горе долу добре. Ти на физиотерапия ходи ли. Ако не си ориентирай се.
Всъщност смея да кажа, че идеално няма най-вероято да се чувствам, ама ако не е по зла от сегашното ми състояние съм доволна.

# 866
Бижу, ние като едни компетентни доктори херния на тези снимки не видяхме, или поне аз не видях. Направи си един магнитен резонанс за да видиш какво е действителното ти положение за да решиш как да се лекуваш по нататък.
Ами и аз не видях, въпреки, че точно в областта на дисковите хернии съм лаик Laughing , въпреки, че медицината не ми е чужда. Но понеже не повярвах само на себе си(пък на докторите нещо хич взех да не вярвам, реших да покажа това, с което разполагам и на вас за мнение. Да не говорим, че и на рентгеновата снимка нямаше никаква следа от дискова херния, но в болницата казаха, че тази снимка е просто смешна, защото е правена в поликлиника от некадърници (едва ли не!).
От напречните срезове, които са снимани със скенера, се вижда ясно диск, който няма нарушение на целостта на обвивката на диска(не знам дали се изразявам правилно, но ме разбирате за какво говоря, надявам се!) Ето срезове: http://www.prikachi.com/files/885735H.jpg
Освен това според разчитането на скенера имам херния на L5-S1, НО:
Цитат
Най-често се засягат последното пето поясно коренче и първото кръстцово коренче. Освен по задно-страничната повърхност на бедрото и подбедреницата, болката често се излъчва към тилната част на стъпалото и палеца (при увреждане на L5-коренче) и към петата и малкия пръст (при увреждане на S1-коренче). При дискова херния на нивото L4 - L5 диск сe засяга L5-коренче. Смутената зона има формата на лента или "лампаз", обхваща предно-външната повърхност на подбедреницата, вътрешната част на стъпалото, II, III и IV пръсти, а твърде често и палеца. При дискова херния между L5 и S1 - прешлените се уврежда S1 коренче, като сетивността е нарушена по задно -страничната част на подбедреницата, горно-външната повърхност на ходилото и V пръст.

Аз нямам нито следа от описаните видове болки и никога не съм имала!(слава Богу! Praynig )
След всичките прочетени неща в темата и къде ли не още, съмнението ми за неточност в диагнозата се засилват още повече. Все пак, за първи път такова нещо ми се случи преди 14 години. От тогава се е случвало да ме скове кръста сигурно още 15 пъти и да ходя трудно 2-3 дни, но никога болките в кръста не са продължавали повече от 4-6 дни и е минавало с един Диклак или Диклофенак! Обикновено се случва от навеждане, вдигане на тежко или физическо претоварване, придружено с настиване. Ако беше дискова херния, май нямаше да е точно така...
Хм, Thinking Rolling Eyes

# 867
записвам се да следя темата

# 868
Някой може ли да ми каже дали дават направления за ЯМР

# 869
Някой може ли да ми каже дали дават направления за ЯМР

Дават, но трябва да мине за одобрение през здравната каса и е сложно.

Общи условия

Активация на акаунт