Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 238 490
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 870
След всичките прочетени неща в темата и къде ли не още, съмнението ми за неточност в диагнозата се засилват още повече. Все пак, за първи път такова нещо ми се случи преди 14 години. От тогава се е случвало да ме скове кръста сигурно още 15 пъти и да ходя трудно 2-3 дни, но никога болките в кръста не са продължавали повече от 4-6 дни и е минавало с един Диклак или Диклофенак! Обикновено се случва от навеждане, вдигане на тежко или физическо претоварване, придружено с настиване. Ако беше дискова херния, май нямаше да е точно така...
Хм, Thinking Rolling Eyes
И аз бях така, от години ми се случва същото, но с тази разлика, че не се провокира от вдигане, а от изстиване. Лошото е, че чак когато се влоших много (есента) си направих ЯМР. Ако бях го направил по-рано, поне щях да имам информация как се развива всичко. Освен ДХ на Л5С1, се оказа, че имам и протрузия на Л4Л5, но никога през годините болката не е слизала по кракът. Това ме кара да си мисля, че досега ме е мъчила протрузията, както може би е и при теб. Прави упражнения и се движи възможно най-много, май само така можеш да предотвратиш усложнения за в бъдеще.
И сме ти обидени, че така ни заряза Mr. Green

п.п. Все пак ЯМР и някой и друг преглед мисля, че са задължителни.

# 871
И сме ти обидени, че така ни заряза Mr. Green

п.п. Все пак ЯМР и някой и друг преглед мисля, че са задължителни.
Кого съм зарязала и къде!? Shocked newsm78

Така мисля. Да направя когато мога ЯМР и още няколко прегледа, освен при друг невролог и при друг вид специалисти, защото проблемът с кръста може да има връзка и с други неща.

# 872
На мен ми казваха,че имам дх ,само когато ми видеха снимките.Иначе рефлекси ,сетивност всичко ми беше в ред.За това и много трудно се реших на операция.

# 873
На мен ми казваха,че имам дх ,само когато ми видеха снимките.
Да де, аама гледам, гледам и на снимките не виждам ДХ. Вярно е, че не съм доктор, но защо на другите снимки, показани в темата, дори аз виждам къде е ДХ?
На операция няма да се реша сигурно никога, но да не казвам силни думи, че човек предполага, а Господ разполага!

# 874
Привет на всички  Hug Много нещо сте изписали , но все пак успях да прочета набързо . За ЯМР - а - след като сте минали през Скенер ( КАТ ) , с благословията на невролога си ( всъщност той пише писмо до касата , с което се обосновава защо ви е нужен ЯМР ) , отивате в Касата с писмото  и чакате одобрението на шефа , което става за няколко дни ( зависи от много неща ) . При мен стана за един ден защото ги притиснах - имах час на следващия ден за ЯМР в София .

Бижy , направи си ЯМр . При мен на КАТ излезе една тъпа протрузия , а ЯМР показа три хернии ! Снимките ти са отвратителни , само не мога да разбера дали са така направени или при снимането с фотоапарата ( или сканиране ? ) нещо е станало . Рентген при съмнение за дискова херния ? Направо падам от смях - рентгена е твърде "слаб " като метод за подобни диагнози .

# 875
Бижy , направи си ЯМр . ... Снимките ти са отвратителни , само не мога да разбера дали са така направени или при снимането с фотоапарата ( или сканиране ? ) нещо е станало .
Ох, само аз пиша в темата и всеки втори пост е мой! Срам ме е вече! Embarassed

Добър фотограф съм, вярвай ми.  Laughing Снимките от скенера са си такива. Не са сканирани, а снимани.
Значи, само от болките в кръста, GP-то ми каза "Ти имаш дискова херния!" и се започна всичката тази одисея, на която, досаждайки ви от известно време, ви направих съпричастни.
Значи пак съм в началото на всичко, докато не направя ЯМР. Confused

# 876

Бижу, виш това:

http://www.sofiaphoto.com/d/69530-1/image+3.jpg

Разлика като качество има не само между скенер и магнитен резонанс, но и между различните апарати за магнитен резонанс. Аз го правих в Правителствена (Лозенец) по стечение на обстоятелствата. Имах късмет, защото бил най-добрият. Хернийката ми се вижда перфектно и не би могла да се подлага на съмнение (за съжаление). Rolling Eyes

# 877
Точно него видях, Текс! Peace И с просто око и за малко информиран човек е видимо къде е проблемът. Абсолютно перфектно се вижда ,както казваш. Аз още като видях моята снимка от скенера, правена в Св.Наум, и си викам: Ми що толкова напираха за скенер, като и гледам качеството... с нищо не превъзхожда рентгена! Нали уж е неврологична клиника!? Май залагат повече на лудите там Joy
Освен това в отделението ми вливаха всеки ден Манитол и ми блъскаха по 1 инжекция Фелоран(!!!) от който боли зверски, повтарям се вече, може и да се потретвам. Embarassed Embarassed Embarassed Ба си лечението за дискова херния! ooooh! Вас така ли са ви лекували когато сте били зле бе, хора? Все повече се навивам, че си загубих времето там и ми насиниха дупето с болезнени инжекции без особена полза. Оказа се, че и онова, което са ми правили във физиотерапията не е йонофореза, както ми каза доктора, ами ОМТ или нещо такова, пак с една машинка с електроди, дето ми жужат и ми боцкат на кръста. Да не говорим, че от едното имам такава синка, която е с цвят на патладжан и вчера в другата физиотерапия където продължих това, което е ОМТ, бяха изумени от тези синини по кръста от електродите в болницата и от инжекциите.

# 878

Да не би да са ти правили не ОМТ, ами СМТ- синусоидално модулирани токове? Това са ми правили преди на мен и мисля, че е вид електрофореза и е добро. Обаче аз и преди съм изразявал мнението си, че тези електрофорези, йонофорези, ултразвуци и др. подобни не могат да се сравнят с действието на лечебната кал и минералната вода. Поне при мен е така. А относно клиниката, в която си била- възможно е да е на ниво; това, че скенера им е стар и скапан, е друг въпрос. В Лозенец ЯМР-ът е качествен, но неврохирургия например изобщо няма. newsm78

# 879
Бижу, не само, че е същото лечението, ами и много по-дълго беше при мен. Вече пети месец ме боли дупето, където са ми били инжекциите. Да, манитол бият в болниците, при мен и милгамата беше инжекционно, да не говоря за блокадите в крака.
При твоята ситуация мисля, че само ЯМР ще ти изясни дали има ДХ. Преди две седмици научих, че една моя позната имала ишиас, като се смятало, че има ДХ, но след ЯМР се констатирало, че е просто възпаление на нерва. Така,че не е задължително да е ЯМР. А синините от физиотерапията да не са от вендузки?

# 880
Да не би да са ти правили не ОМТ, ами СМТ- синусоидално модулирани токове?
Вероятно е това. Но чух само абревиатура от три букви, които не запомних изцяло, но помня МТ, а вариантите явно не са много, така че това трябва да е! Peace

ОК, вендузи не са ми правили. Само тези електроди, които са оловни и се слагат в мокри торбички. В болницата ми ги лепваха на кръста и лягах върху тях. Контактът така явно е по-добър и една от сестрите, ми каза, че съм глезла и толкова слаб ток пускали на лицеви нерви.  Crossing Arms Така го пусна, че го усещах как ме пече направо на това място и болеше, после посиня здраво.
 ooooh!
Сега ми слагат същите неща, но лягам по корем, върху тях слагат торбички, вероятно с пясък, за тежест и ме питат колко силно да пуснат импулсите.
Това СМТ действа на нерва ли? Защото не мога да преценя това дали има действие върху хернииралия диск.

Ако след ЯМР се окаже, че има грешка както при твоята позната, ще почерпя! Grinning
От кого да искам направление за ЯМР? От невроложката, от личния или от физиотерапевтката?

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 14:09 от Бижy

# 881
 От невролог или неврохерург за ЯМР. Успех .

# 882
  • София
Кажете ми каква роля играе контраста? Моят ЯМР е правен без контраст и херниите се виждат много добре. Ако се направи с конраст, какво повече ще се види?

# 883
здравеите всички,да се включа и аз ако мога да помогна с нещо.аз бях 2 месеца посред лято на легло с Л5 С1.мисля че опитах всички възможни начини за облекчаване на болката от болници и инжекции до бабини рецепти.някъде посредата получих и нервна криза със спазми от болката.маика ми чула от един човек за един лекар които практикува мануална терапия аз вече не вярвах на нищо но реших и това да пробвам.доктора(бивш физиотерапевт)беше около80годишен,маза ме с едно сапунче натиска дърпа инакрая си тръгнах както си бях но ми каза че тази болест се хваща бързо но минава бавнои че колкото съм лежала , след толкова време ще се оправя.господ здраве да му дава.минаха вече 2 години откакто ме е изправил на крка.вече си работя,болка има но до колкото знам тя е до живот дори и да се оперира а аз бях с насрочена дата за операция.сега съм леко скована само сутрин и ме боли ако се преуморя(нямах и рефлекс на левия крак)ОПЕРИРАИТЕ СЕ САМО В МНОГО КРАЕН СЛУЧАИ .има и оште но стана много дълго bookза сърбина в Бургас:вече не практикува,снаха му е поела но само леки случаи не намества прави масажи.на мъжът ми е роднина но и тя не можа да ми помогне.желая успех на всички newsm10

# 884
Вчера, като бях при доктора за разчитане на новите снимки от ЯМР, той потвърди, че всичко е наред, хернията я няма, винтовете са си на място. Обаче за неврологичната болка ми предписа нещо, което чувам за първи път, намерих го в нета, страничните му ефекти не звучат много страшно. Някой от вас използвал ли го е - ЛИРИКА се казва. Използва се основно при епилепсия, а също и за лечение на неврологична болка.

Общи условия

Активация на акаунт